Verzamelbare hondenboekensteunopties voor antieke liefhebbers

Inhoudsopgave:

Verzamelbare hondenboekensteunopties voor antieke liefhebbers
Verzamelbare hondenboekensteunopties voor antieke liefhebbers
Anonim
Honden boekensteunen
Honden boekensteunen

Verzamelbare hondenboekensteunen variëren van antiek, zoals de gietijzeren bulldogs van Bradley en Hubbard uit 1925, tot hedendaagse grillige teckels gemaakt van met brons bedekte polyhars. Het is fascinerend om te leren wat antieke hondenboekensteunen waardevol maakt en enkele voorbeelden te zien van deze schattige en praktische verzamelobjecten.

Tips voor hondenboekensteunverzamelaars

Door de geschiedenis heen hebben veel mensen honden als veel meer dan alleen gezelschapsdieren beschouwd. Met hun liefdevolle aard, loyaliteit en intelligentie hebben honden een speciaal plekje in de harten van veel mensen verdiend. Hondenboekensteunen zijn een favoriet verzamelobject geworden van veel hondenliefhebbers. Veel van deze verzamelaars zoeken naar boekensteunen van een favoriet ras of type hond. Anderen zoeken naar boekensteunen uit een bepaald tijdperk, materiaalsoort of bepaald productiebedrijf. Ooit waren ze nodig om te voorkomen dat boeken uit de schappen vallen, maar boekensteunen houden boeken nog steeds op hun plaats, maar tegenwoordig zijn ze ook een uniek decoratief woonaccessoire. Deze tips kunnen u helpen bij het zoeken naar de perfecte antieke hondenboekensteunen.

Leer het verschil zien tussen antieke en hedendaagse boekensteunen

Als je op zoek bent naar antieke hondenboekensteunen, is het belangrijk om het verschil te kunnen zien tussen oudere exemplaren en moderne reproducties. Zoek naar deze aanwijzingen:

  • Vakmanschap- In vergelijking met moderne voorbeelden is de kans veel groter dat antieke boekensteunen handgemaakt of zorgvuldig vervaardigd zijn. Let op fijne details, verf die niet overloopt naar andere plekken en een algeheel gevoel van kwaliteit.
  • Labels en markeringen - Sommige boekensteunen hebben een sticker of markering aan de onderkant. U kunt eventuele markeringen of namen opzoeken om erachter te komen of de boekensteun mogelijk door een oudere fabrikant is gemaakt.
  • Patina - Een paar hondenboekensteunen die ouder zijn, hebben een opvallende patina of aantrekkelijke slijtage. Dit komt vooral veel voor bij boekensteunen van metaal.

Begrijp de materialen die worden gebruikt in antieke verzamelboekensteunen

Hoewel boekensteunen al honderden jaren oud zijn, stammen de meeste antieke verzamelboekensteunen voor honden uit de 19e en 20e eeuw. De materialen die zijn gebruikt om deze schatten uit de afgelopen jaren te maken, omvatten het volgende:

  • Brons
  • Messing
  • Gietijzer
  • Koper
  • Marmer
  • Hout
  • Graniet
  • Albast
  • Porselein
  • Aardewerk

Zoek naar antieke hondenboekensteunen van bekende makers

Als u de fabrikant van uw hondenboekensteunen kunt identificeren, kan dit u helpen een idee te krijgen van hun waarde. Hieronder volgen voorbeelden van fabrikanten van antieke hondenboekensteunen:

Bradley en Hubbard - Bradley en Hubbard, een van de beroemdste fabrikanten van boekensteunen, produceerden delicate gietijzeren antieke huisdecoraties van de jaren 1870 tot de jaren 50. Veel voorbeelden, zoals Scottie-boekensteunen voor honden, kunnen honderden dollars waard zijn.

Antieke honden Bradley en Hubbard boekensteunen
Antieke honden Bradley en Hubbard boekensteunen

Jennings Brothers- Jennings Brothers was actief van de jaren 1890 tot en met de jaren vijftig en was een in Bridgeport, Connecticut gevestigde fabrikant die gespecialiseerd was in gedetailleerde metaalwaren. Je vindt er veel verschillende hondenrassen, waaronder prachtige Engelse of Springer Spaniel-boekensteunen van Jennings Brothers met opmerkelijke details. Deze worden vaak voor meer dan honderd dollar per paar verkocht.

Vintage koperen Jennings Brothers Dog-boekensteunen
Vintage koperen Jennings Brothers Dog-boekensteunen

Connecticut Foundry- De Connecticut Foundry, ook wel de CT Foundry genoemd, was actief van 1919 tot 1983 en stond bekend om hun mooie boekensteunen. De CT Foundry werkte vaak in gietijzer met een rijke bronzen afwerking en creëerde vele prachtige voorbeelden, zoals een Fox Terrier-boekensteun uit 1929 ter waarde van meer dan $ 100.

gieterijhond boekensteun voor de deur
gieterijhond boekensteun voor de deur

Hubley- De Hubley Manufacturing Company was gevestigd in Pennsylvania en opereerde van 1894 tot 1948. Ze zijn het meest bekend om hun waardevolle gietijzeren deurstoppers, maar ze maakten ook prachtige boekensteunen. Daartoe behoorden Franse buldoggen en Boston-terriërs, gemaakt van gietijzer, die vaak honderden dollars waard waren.

Antieke Hubley gietijzeren boekensteunen
Antieke Hubley gietijzeren boekensteunen

Het is belangrijk op te merken dat niet elke hondenboekensteun een bekende maker heeft, en dat sommige hondenboekensteunen van onbekende makers nog steeds erg waardevol kunnen zijn.

Weet wat antieke hondenboekensteunen waardevol maakt

Antieke en vintage boekensteunen voor honden kunnen voor honderden dollars worden verkocht als ze de aandacht van verzamelaars trekken. Er zijn verschillende factoren die ze aantrekkelijk en waardevol kunnen maken:

  • Beroemde maker of kunstenaar- De hierboven genoemde fabrikanten, evenals bekende artiesten en andere beroemde makers, kunnen bijdragen aan de waarde van een antieke hondenboekensteun. Een paar Hubley Boston Terrier-boekensteunen werden in 2021 bijvoorbeeld op eBay verkocht voor bijna $ 300.
  • Conditie - Als de boekensteunen in uitstekende staat zijn voor hun leeftijd, zullen ze meer waard zijn. Een perfect bewaard gebleven paar Art Deco-boekensteunen van de Duitse herder werd bijvoorbeeld medio 2021 op eBay verkocht voor ongeveer $ 500.
  • Zeldzaamheid - Sommige rassen zijn moeilijker te vinden als boekensteunen, en deze kunnen waardevoller zijn. Als je boekensteunen tegenkomt van een minder gebruikelijk ras, zoals antieke mopshondenboekensteunen die op eBay voor $ 160 worden verkocht, kunnen deze meer waard zijn.

Waar vindt u antieke verzamelbare hondenboekensteunen

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van antieke of vintage hondenboekensteunen, zijn er veel plaatsen om te kijken:

  • Online antiekwinkels - Online antiekwinkels zoals TIAS of Go Antiques kunnen goede bronnen zijn voor het vinden van de boekensteunen die u zoekt. Het is niet waarschijnlijk dat u een koopje zult vinden, maar deze winkels hebben een voortdurend wisselende inventaris die ook zeldzame rassen kan bevatten.
  • Auctions - Lokale veilingen of online veilingen op eBay zijn een goede manier om een deal te vinden voor antieke boekensteunen. Houd er rekening mee dat verzending duur kan zijn, omdat boekensteunen vaak zwaar zijn.
  • Lokale antiekwinkels - Let tijdens het winkelen in lokale winkels op boekensteunen. Omdat dit zo'n specifiek item is, zul je het niet in elke antiekwinkel vinden. Het is echter geweldig om op te letten tijdens het browsen.

Overweeg hedendaagse verzamelbare hondenboekensteunen

Hondenboekensteunen hoeven niet antiek of vintage te zijn om verzamelbaar te zijn. Er zijn veel verzamelaars die op zoek zijn naar nieuwere boekensteunen, net zoals ze dat doen naar boekensteunen van lang geleden. Afhankelijk van de fabrikant kunnen hedendaagse hondenboekensteunen worden gemaakt van dezelfde materialen als oudere boekensteunen, maar ook van polyhars en albastriet. Andere soorten moderne hondenboekensteunen die zeer verzamelbaar zijn, zijn onder meer deze:

  • Door kunstenaar ondertekend
  • Handgeschilderd
  • Designeredities
  • Replica's of reproducties

Kies boekensteunen waar je van houdt

Of je nu van honden houdt, van decoreren met oude boeken of antiek tentoonstelt, er zijn zeker verzamelbare hondenboekensteunen die er prachtig uitzien in je huis of kantoor. Neem de tijd om de opties te bekijken en kies vervolgens de ontwerpen die u het leukst vindt. Uiteindelijk zijn de meest waardevolle antiekstukken degene die je vreugde brengen.

Aanbevolen: