Een fotoshoot voor pasgeborenen doen als een professional

Inhoudsopgave:

Een fotoshoot voor pasgeborenen doen als een professional
Een fotoshoot voor pasgeborenen doen als een professional
Anonim
Baby fotoshoot
Baby fotoshoot

Met een paar trucjes die door professionele fotografen worden gewaardeerd, kun je thuis je eigen newbornfotoshoot doen. Van verlichting en camera-instellingen tot het rustig en gelukkig houden van de baby: dit zijn de tips die je nodig hebt om je pasgeboren portretten soepel te laten verlopen. Laat je inspireren met enkele eenvoudige doe-het-zelf-fotoshoot-ideeën voor pasgeborenen die je kunt gebruiken om je foto's er schattig uit te laten zien.

Wanneer moet je een newbornfotoshoot doen?

Hoewel de meeste mensen een newbornfotoshoot doen tijdens de eerste drie weken van het leven van een baby, zijn er geen vaste regels. Je weet wat goed is voor je baby. De sleutel tot geweldige babyfoto's is het kiezen van een tijdstip waarop moeder en baby zowel ontspannen als gelukkig zijn. Dit werkt vaak het beste al heel vroeg in het leven van een baby, wanneer hij of zij nog slaperig is. Houd ook rekening met het geluk van de baby bij het kiezen van het tijdstip van de dag, het plannen van de fotoshoot na de ma altijd en vóór het dutje. Als je de newbornfotoshoot thuis doet, heb je volledige controle over het schema.

Wat je nodig hebt om thuis een newbornfotoshoot te doen

Het inhuren van een professionele pasgeboren fotograaf is vaak een goed idee, maar je hoeft geen professional te zijn om geweldige foto's te maken. Je hebt ook geen professionele uitrusting nodig om goede babyportretten te maken. Hier zijn de benodigdheden die je nodig hebt om thuis een fotoshoot met je baby te doen:

  • Camera- Je kunt zelf pasgeboren foto's maken met een iPhone of andere mobiele telefooncamera, maar het is nog eenvoudiger als je een DSLR hebt. Welke camera je ook gebruikt, neem de tijd om de instellingen ervan te verkennen en te leren hoe je deze kunt gebruiken.
  • Schone achtergrond - Je hebt een mooie, heldere achtergrond voor je foto's nodig om de focus op de baby te houden. Kies indien mogelijk een eenvoudige, neutraal gekleurde deken.
  • Goed natuurlijk licht - Het beste licht voor een newbornfotoshoot is naast een groot raam of schuifpui op een bewolkte dag of als de zon aan de andere kant van je gezicht staat huis.
  • Een warme plek - Baby's kunnen moeite hebben met het reguleren van hun temperatuur, en een lekker warm plekje voor je fotoshoot is belangrijk. Als het tochtig of koud is op de plek waar je fotografeert, neem dan een kachel mee.
  • Outfits (optioneel) - Je kunt je baby in alles fotograferen, maar speciale newborn fotoshoot-outfits kunnen je foto's extra speciaal maken. Denk aan erfgoedartikelen, een speciale omslagdoek of een stuk stof, of een lief jurkje.
  • Rekwisieten (optioneel) - Rekwisieten voor een fotoshoot voor pasgeborenen zijn zeker optioneel, maar je kunt overwegen om een mand, bloemen of een speciaal item te gebruiken dat je gezin vertegenwoordigt.
Pasgeboren babymeisje ingebakerd in Prop Basket
Pasgeboren babymeisje ingebakerd in Prop Basket

Hoe u uw eigen babyportretten kunt maken

Je eigen newbornfotoshoot doen is een eenvoudig proces, vooral als je thuis bent met zwangerschaps- of vaderschapsverlof. Wacht op een goed moment wanneer de baby slaperig en gelukkig is, en volg dan dit eenvoudige proces.

1. Stel alles in voordat u de baby binnenbrengt

Zorg dat je DIY-fotoshoot voor pasgeborenen klaar is voordat je je baby aan de scène toevoegt. Kijk eens rond in je huis naar de juiste plek voor jouw fotoshoot. Een groot raam met mooi, zacht licht is ideaal. Leg een schone deken op de vloer in de achtergrondkleur van jouw keuze. Als je rekwisieten gebruikt, zorg dan dat die ook klaarstaan.

Rekwisieten en een mand voor het fotograferen van een pasgeborene
Rekwisieten en een mand voor het fotograferen van een pasgeborene

2. Stel de baby

Als je klaar bent om te fotograferen, breng dan de baby naar binnen en poseer haar zoals jij in gedachten hebt. Je kunt kussens of handdoeken onder de deken gebruiken om je kleintje in een houding te ondersteunen, maar zorg ervoor dat je er altijd bij bent om haar veilig te houden. Probeer een paar verschillende houdingen uit om te zien wat het beste werkt voor je baby en voor de foto's die je in gedachten hebt.

3. Schiet vanuit verschillende hoeken

Zorg ervoor dat je bij elke pose die je probeert vanuit verschillende hoeken fotografeert. Maak een paar foto's van bovenaf en een paar vanaf de zijkant. Doe een stap achteruit en maak een paar foto's die laten zien hoe klein je kleintje is, en stap dichterbij om wat foto's van zijn lieve gezicht te maken. Probeer om je baby heen te lopen en foto's te maken vanaf verschillende plekken in de kamer.

Overhead portret van pasgeboren babyjongen vastgehouden door vader
Overhead portret van pasgeboren babyjongen vastgehouden door vader

4. Voeg close-upfoto's van details toe

Zorg ervoor dat je een paar close-ups maakt van de vingers en tenen van je baby, dat kleine plukje haar, zijn perfecte oren en zijn navel. Of je ze nu wel of niet in je geboorteaankondiging opneemt of op sociale media plaatst, deze detailfoto's zullen waardevolle pasgeboren herinneringen zijn die je de komende jaren nog steeds wilt hebben.

Close-up van baby glimlachen
Close-up van baby glimlachen

5. Bewerk je pasgeboren foto's als een professional

Als je klaar bent met fotograferen, is het tijd om je foto's te bewerken. Als je een programma als Adobe Lightroom of Photoshop hebt en weet hoe je deze moet gebruiken, is dat de beste keuze. Je hebt echter geen luxe software nodig om je foto's te bewerken. U kunt ook de foto-editor gebruiken die bij uw computer of telefoon is geleverd. Zo voer je een eenvoudige fotoshoot voor een pasgeboren baby uit:

  • Pas de algehele belichting aan om ervoor te zorgen dat het beeld helder genoeg is, maar niet te helder.
  • Verminder de schaduwen een beetje om de gelaatstrekken van je baby te laten zien en ze er dimensionaal uit te laten zien.
  • Vergroot indien nodig de highlights of heldere delen om de huid van je baby te laten zien.
  • Controleer of het gezicht van je baby het helderste op de foto is. Als dit niet het geval is, gebruikt u een penseel om het gezicht te ontwijken (helderder te maken) en de rest van de afbeelding te verbranden (donkerder te maken).

DIY-tips voor pasgeboren fotoshoot

De volgende tips zullen je helpen geweldige resultaten te behalen met je pasgeboren foto's:

  • Gebruik je hand om het binnenkomende licht te controleren en zorg ervoor dat het niet superhelder of te schaduwrijk is. Als het licht er goed uitziet op jouw hand, zal het er geweldig uitzien op de baby.
  • Zorg dat je een assistent hebt die je helpt de baby te poseren. Het is moeilijk om tegelijkertijd achter de camera te staan en de baby te poseren, dus portretten van pasgeborenen zijn altijd gemakkelijker met een partner.
  • Probeer ook wat buitenfoto's als het mooi weer is. Kies een plek met mooie, gelijkmatige schaduw en een mooie achtergrond.
  • Houd altijd de veiligheid van de baby in gedachten. Leg een baby nooit op een manier die ongemakkelijk of gevaarlijk is.
  • Voeg wat witte ruis toe als dit je kleintje helpt slapen. Je kunt een witte-ruismachine of een telefoon-app gebruiken om voor een constante bron van kalmerende geluiden te zorgen.
Klein meisje wordt voorbereid op een fotoshoot
Klein meisje wordt voorbereid op een fotoshoot

Laat je inspireren en experimenteer vervolgens

Als je op zoek bent naar creatieve ideeën voor fotoshoots voor pasgeborenen, neem dan even de tijd om het werk van Anne Geddes en andere pasgeboren fotografen te bekijken. Hoewel uitgebreide poses en rekwisieten misschien niet jouw ding zijn, kun je wel een aantal geweldige ideeën opdoen over hoe je een baby moet poseren en over het soort licht dat een pasgeboren portret bijzonder mooi maakt. Neem vervolgens de tijd om te experimenteren en maak zelf een aantal fantastische foto's.

Aanbevolen: