Tips voor het restaureren van antieke kofferbak om hem als een professional te vernieuwen

Inhoudsopgave:

Tips voor het restaureren van antieke kofferbak om hem als een professional te vernieuwen
Tips voor het restaureren van antieke kofferbak om hem als een professional te vernieuwen
Anonim
restauratie van antieke kofferbak
restauratie van antieke kofferbak

Het restaureren van een antieke kofferbak is een liefdeswerk, maar het is ook een eenvoudig doe-het-zelf-klusje. Met wat basisgereedschap en benodigdheden en weinig tijd kunt u de schoonheid van uw oude kofferbak herstellen en weer in goede staat brengen. Het herstellen van oude koffers omvat het beoordelen van de staat ervan, het oplossen van problemen zoals meeldauw en roest, en zelfs het vervangen van de kunstwerken die veel kofferdeksels sieren. Met deze tips kunt u een antieke koffer als een professional restaureren.

Beoordeel de toestand voordat u oude stammen herstelt

Voordat u met het restaureren van een antieke kofferbak begint, moet u de staat van de kofferbak beoordelen. Dit is de eerste stap voor professionele kofferbakherstellers, en het zou ook uw eerste stap moeten zijn. Volgens Gary Daniel van Shenandoah Trunk Restoration controleert hij altijd de kofferbak voordat hij het restauratieproces plant. "We evalueren het en noteren schade, eerdere restauraties, roest en andere problemen", zegt Daniel. Dit zijn de probleemgebieden die u mogelijk moet oplossen als u aan de kofferbak werkt.

  1. Pak een stuk papier en een potlood en begin aantekeningen te maken over schade aan de kofferbak.
  2. Begin aan de buitenkant en loop zorgvuldig door de kofferbak om de staat ervan te controleren. Heeft het roest of kapotte hardware? Hoe zit het met chips of krassen?
  3. Kijk ook in de kofferbak. Heeft het een geur of duidelijke schimmel en vuil? Is het kunstwerk nog in goede staat?
  4. Noteer alles op uw lijst en ga vervolgens verder met uw herstel.
Antiek kofferdetail
Antiek kofferdetail

Beschadigde materialen verwijderen en problemen oplossen

Nadat je hebt opgemerkt wat er mis is met de antieke kofferbak, is het tijd om de problemen op te lossen. U moet alle beschadigde materialen verwijderen, inclusief roestige hardware, gescheurde of bevlekte papieren voeringen, afbladderende verf en andere oppervlakken. Dan begin je het weer op te bouwen. "We breken het volledig af", zegt Daniel. "We voeren alle noodzakelijke reparaties uit en vervangen indien nodig zelfs kunstwerken." Enkele van de oplossingen die u mogelijk moet proberen, zijn onder meer:

  • Gebruik een schraper en water om bevlekt en beschadigd papier uit de kofferbak te verwijderen. Spuit het papier lichtjes in, maar laat de binnenkant van de kofferbak niet nat worden.
  • Zet de kofferbak buiten in de zon om geurtjes te verwijderen. Je kunt het ook besproeien met een zwakke bleekoplossing als je schimmel vermoedt.
  • Verwijder roestige onderdelen en gebruik een staalborstel of schuurpapier om de roest weg te schrapen.
  • Verwijder verrot leer en andere beschadigde onderdelen.

Probeer de kofferbak terug te brengen naar de originele staat

Nadat je eventuele beschadigde onderdelen hebt verwijderd en de antieke kofferbak hebt schoongemaakt, gaat het restauratieproces verder. Uw einddoel zou moeten zijn om de kofferbak in zijn oorspronkelijke staat te herstellen. U moet vervangende onderdelen kopen, zoals nieuwe handgrepen, hardware en voeringpapier, bij winkels zoals het Furniture Restoration Center of Oregon. "Zodra de reparaties zijn voltooid, bouwen we de kofferbak weer op met nieuw leer, gepolijste hardware en originele lakkleuren", zegt Daniel. "We bekleden de binnenkant en alles wat nodig is om het terug te brengen naar de oorspronkelijke staat."

Begrijp hoe antieke kofferbakrestauratie de waarde beïnvloedt

Het is geen geheim dat restauratie de waarde van antiek kan beïnvloeden. Bij koffers zijn functionaliteit en schoonheid echter soms belangrijker dan de originele staat. Volgens Daniel zijn de enige koffers die je niet moet restaureren museumstukken of zeer zeldzame antieke koffers. In de meeste gevallen kan restauratie de waarde van antieke stammen verbeteren." Als je de kofferbak als decoratie in je huis gaat gebruiken, is het beter om hem te restaureren", zegt hij. "Het voegt waarde toe en maakt het nuttiger."

Leer meer over uw antieke koffer voordat u deze restaureert

Omdat er een paar antieke koffers zijn die je niet moet proberen te restaureren, is het een goed idee om zoveel mogelijk over je koffer te leren voordat je met een restauratieproces begint. Stel uzelf een paar vragen om erachter te komen of uw kofferbak waardevol is en of deze een goede kandidaat is voor het zelf restaureren van een antieke kofferbak.

Hoe weet je of je kofferbak antiek is?

Trunks waren enorm populair aan het eind van de 19e en het begin van de 20e eeuw, maar raakten daarna uit de mode ten gunste van vintage koffers. Als je een oude koffer tegenkomt, is deze waarschijnlijk antiek. Je kunt de antieke hardware gebruiken om je kofferbak te dateren, omdat de soorten spijkers, sluitingen, scharnieren en sleutelgaten aanwijzingen kunnen geven over hoe oud de koffer kan zijn. Je kunt ook zoeken naar merken die populair waren, waaronder Taylor, Clinton, Malloy, Oshkosh en Swayder Trunk Company.

Kofferbak illustratie
Kofferbak illustratie

Welk type antieke koffer heb je?

Er zijn een aantal verschillende stijlen antieke koffers die je tegenkomt. De belangrijkste verschillen tussen deze stijlen zijn de vorm van de stam:

  • Koffer met platte bovenkant- Een koffer met platte bovenkant heeft een deksel dat waterpas en vlak is, in plaats van rond. Deze koffers, vaak gemaakt van leer, hout, canvas of metaal, waren gemakkelijk te stapelen voor op reis. Bij het restaureren van de kofferbak met een platte bovenkant moet je ervoor zorgen dat het blad waterpas en aantrekkelijk is, waardoor het handig is als salontafel als je graag decoreert met vintage items.
  • Kofferbak met koepel - Dit type koffer heeft een koepelvormig deksel. Koepelstammen hebben vaak decoratieve tin- en houten details. Het herstel van de kofferbak met koepeltop omvat het waarborgen van de structurele integriteit van het deksel en het vervangen van eventuele interne opbergvakken in het deksel.
  • Jenny Lind-stam - Jenny Lind-stammen zijn zeldzamer dan de platte en koepelvormige stammen en hebben een opvallende vorm die lijkt op een brood. De bovenkant is gebogen. Deze stammen zijn vaak gemaakt van hout.
  • Muur- en dressoirkoffers - Deze koffers zijn gemaakt om tegen een muur te zitten en hebben een verticaal ontwerp en soms lades voor opbergruimte. Ze zijn vrij zeldzaam om in goede staat te vinden.

Is uw antieke koffer waardevol?

Volgens Daniel zijn er bepaalde koffers die bijzonder waardevol zijn. Hij merkt op dat muurkoffers en met leer beklede koffers in goede staat vaak het meeste geld waard zijn, gevolgd door tinnen koffers met een koepeldak en met canvas beklede platte koffers. "Andere soorten aantrekkelijke koffers zijn de koffers die worden gebruikt door reizende entertainers, antieke Louis Vuitton-koffers en zeer sierlijke Victoriaanse koffers", zegt hij.

Antieke kofferbakrestauratie is aanspreekbaar

Soms heeft je kofferbak alleen maar een goede schoonmaakbeurt nodig. Bekijk enkele tips voor het schoonmaken van antiek meubilair en probeer het eens. Als er echter meer werk nodig is, is dit een project dat benaderbaar is. "Het restaureren van een antieke kofferbak kan een heel leuk doe-het-zelf-project zijn als je daartoe geneigd bent", zegt Daniel.

Aanbevolen: