Ik hou van Lucy-memorabilia: merchandise, rekwisieten en meer

Inhoudsopgave:

Ik hou van Lucy-memorabilia: merchandise, rekwisieten en meer
Ik hou van Lucy-memorabilia: merchandise, rekwisieten en meer
Anonim
Lucille Ball en Desi Arnaz
Lucille Ball en Desi Arnaz

De lieve zin: "Lucy, ik ben thuis!" roept onmiddellijk mooie beelden op die verband houden met de populaire televisieserie uit de jaren vijftig die de harten van Midden-Amerika stal. Als je geïnteresseerd bent in een volledige dosis van je 'vitameatavegamins', moet je je aansluiten bij de duizenden I Love Lucy-memorabilia-verzamelaars en een stukje van de beruchte show bij je thuis brengen.

Het verhaal achter de merchandise

De dunne lijn tussen de acteurs en hun televisiekarakters is altijd een deel van de charme van I Love Lucy geweest. Lucille Ball en Desi Arnaz, de twee hoofdpersonen van de zwart-wit sitcom, waren man en vrouw, zowel in het echte leven als op het scherm. De show, die voor het eerst werd uitgezonden in 1951 en zes seizoenen duurde, bracht Amerikanen massaal naar hun nieuwe televisietoestellen en veranderde de structuur van de televisie voor altijd.

De merchandise-machine uit de jaren vijftig was bijna meteen een hit en werkte hard en snel om zoveel mogelijk items te maken die verband hielden met de show en die aan schreeuwende fans konden verkopen. Zo heeft de ontluikende consumptiecultuur in Amerika de overstap gemaakt naar felrood en gestippeld en is nog niet gestopt.

Ik hou van Lucy Collectibles

De gekke capriolen van Lucille Ball waren zo populair dat de show de 'manie'-behandeling kreeg die veel daaropvolgende daden van de popcultuur zouden ervaren. Als haar afbeelding ergens op kon worden afgedrukt, dan was dat zo, en de studio zou de gelicentieerde merchandise zeker tientallen jaren na de uitzending van de laatste aflevering van de show blijven aanbieden.

Van deze vintage merchandise zijn de meest verzamelbare waar je op moet letten:

  • Handtekening van Lucille Ball
  • Handtekeningen uitbrengen
  • Toon opnametickets
  • Ik hou van Lucy Barbie-poppen
  • Rekwisieten instellen
  • Productiescripts
  • Handelstijdschriften
  • Lunchboxen

Ik hou van Lucy Memorabilia-waarden

De immense populariteit van de serie maakt het een van de meest lucratieve sitcoms uit de jaren vijftig, en misschien wel van alle sitcoms in het algemeen. In termen van een waardenhiërarchie zijn items die rechtstreeks uit de show komen en op de een of andere manier door Lucille Ball zijn aangeraakt (een handtekening, een kostuum, een rekwisiet, enzovoort) het meest waard, hoewel het ongelooflijk moeilijk is om deze te vinden.. Een van die kleine diverse verzamelobjecten uit de show (inclusief Desi's babyschoenendoos) werd op een Leland's-veiling voor $ 660 verkocht.

Voorwerpen die verband houden met Lucille en die misschien niet direct verband houden met de show, zijn ook populair bij 'ILL'-verzamelaars en kunnen op een veiling een paar honderd tot een paar duizend dollar opleveren. Neem bijvoorbeeld deze verzameling verzamelobjecten die verband houden met de bruiloft van Ball en Arnaz en die voor een schokkend bedrag van iets meer dan $ 9.000 zijn verkocht.

Op dezelfde manier kunnen items uit de show die verband houden met andere hoofdrolspelers ook een paar honderd dollar waard zijn, waarbij ondertekende verzamelobjecten meer waard zijn dan niet-ondertekende verzamelobjecten. Dus gooi die gesigneerde Vivian Vance-foto's nog niet weg; ze krijgen je misschien niet zoveel als Lucy, maar ze zijn niets om aan te snuffelen.

Ik hou van Lucy Barbie-waarden

Ik ben dol op Lucy-pop van de 5e jaarlijkse Barbie
Ik ben dol op Lucy-pop van de 5e jaarlijkse Barbie

Interessant is dat een van de meest consistent vervaardigde stukken van I Love Lucy-memorabilia gedurende de vele decennia sinds het einde ervan de herdenkings-Barbiepoppen zijn. Mattel, het speelgoedproductiebedrijf dat Barbie tot leven heeft gebracht, heeft een langdurige samenwerking met deze I Love Lucy-figuren en heeft veel verschillende poppen uitgebracht die geliefde scènes uit de show naspelen. Gemiddeld worden poppen van de afgelopen decennia verkocht voor ongeveer $ 25- $ 50, terwijl vintage versies voor dichter bij $ 100 worden verkocht, wat vergelijkbaar is met de meeste reguliere verzamelbare Barbie-poppen. Een Lucy-pop ter herdenking van het 50-jarig jubileum werd bijvoorbeeld verkocht voor $ 50, en zelfs de eerbetoonpop uit 2021 werd verkocht voor $ 90.

Waar te kopen en verkopen I Love Lucy Memorabilia

VS Ik hou van Lucy postzegel
VS Ik hou van Lucy postzegel

Helaas zijn dingen die echt populair worden vaak te duur als ze op de markt voor verzamelobjecten terechtkomen, grotendeels als gevolg van het feit dat individuele verkopers niet goed op de hoogte zijn van de werkelijke prijzen van de items en onbedoeld prijsgutsen op basis van de reputatie van waarde van het verzamelobject in plaats van bewijs. Je wilt dus voorzichtig zijn met waar je je memorabilia koopt, en je houden aan gerenommeerde verkopers zoals:

  • eBay - Hoewel je het risico loopt dat mensen verkeerde prijzen voor artikelen op eBay stellen, heeft de doorgewinterde site aanbiedingen die meestal eerlijk en accuraat zijn. Hun grote verkopersdatabase betekent dat je een grote kans hebt om te vinden wat je zoekt.
  • Etsy - Net als op eBay kun je bij Etsy terecht voor vintage verzamelobjecten die verband houden met de show. De website staat erom bekend veel papieren ephemera te bevatten, dus je kunt er naar kijken voor bijvoorbeeld posters en vakbladen.
  • Lucy Store - Deze gespecialiseerde online retailer verkoopt alles wat met Lucy te maken heeft, van hedendaagse verzamelobjecten tot echte vintage stukken. Als je denkt dat het bestaat, kun je het waarschijnlijk hier vinden.

Je kunt ook naar eBay en Etsy gaan als je items hebt die je wilt verkopen. Als ze nog niet zijn getaxeerd, is het een goed idee om een professionele taxateur te zoeken en ze te laten beoordelen. Hoe meer informatie over hun herkomst, hun oorsprong en authenticiteit, de waarde van het item aanzienlijk kan stijgen.

Tijd om je vintage collectie uit te leggen

" Schat, ik ben thuis!", schreeuw je misschien tegen je partner, huisdieren of kamerplanten als je terugkeert naar je eenvoudige verblijfplaats met een armvol dozen vol met I Love Lucy-memorabilia. Van tijdschriften waar je doorheen kunt bladeren tot ingelijste handtekeningen die je aan de muur kunt hangen, er is voor iedereen een soort I Love Lucy-verzamelobject.

Aanbevolen: