Hoe u thuis professionele babyfoto's kunt maken

Inhoudsopgave:

Hoe u thuis professionele babyfoto's kunt maken
Hoe u thuis professionele babyfoto's kunt maken
Anonim
Shot van een schattige babyjongen
Shot van een schattige babyjongen

Je hoeft geen professionele fotograaf te zijn om ongelooflijke foto's van je baby te maken. Met een paar tips kun je de bijzondere mijlpalen en alledaagse momenten van je kleintje vastleggen op foto's waar je de rest van je leven plezier van zult hebben. Weten hoe je professionele babyfoto's kunt maken, betekent eigenlijk dat je een paar dingen in gedachten moet houden om de beste resultaten te bereiken.

Vind het beste licht in uw huis

Het zijn geen luxe apparatuur of speciaal gereedschap die een portret van professionele kwaliteit maken; het is het juiste licht. Elk huis heeft een goede lichtinval, en de verlichting kan in de loop van de dag veranderen. Je bent op zoek naar zacht licht dat je baby zal flatteren, en niet naar fel licht dat harde schaduwen creëert. Deze tips kunnen u helpen het te vinden:

  • Schakel alle lampen en elektrische lampen uit. Elektrische lampen creëren onnatuurlijke schaduwen vanwege hun plaatsing, en ze kunnen ook de kleurzweem op de huid veranderen. Je foto's zien er veel professioneler uit als je ze uitschakelt en met natuurlijk daglicht fotografeert.
  • Kijk naast ramen. Je hebt veel licht nodig, maar het moet zacht zijn. Overweeg om naast ramen te fotograferen die geen direct zonlicht krijgen.
  • Controleer uw richting. Als u een raam op het westen heeft, biedt dit 's ochtends goed licht. Een raam op het oosten zorgt voor goed licht in de middag.
  • Zoek noorderlicht indien mogelijk. Als je een raam hebt dat op het noorden gericht is, zal dit op de meeste momenten van de dag vrijwel zeker werken voor je foto's. De zon schijnt zachtjes door de noordelijke ramen en laat de huid van je baby prachtig oplichten.
  • Gebruik uw hand. U kunt eenvoudig controleren hoe het licht eruit zal zien door uw hand op de plek te houden die u overweegt. Als er licht op je hand zit dat er zacht uitziet, zit je op een goede plek.

Kies de perfecte achtergrond

Baby verkleed als konijntje
Baby verkleed als konijntje

Een overzichtelijke achtergrond is belangrijk om je foto's een professionele uitstraling te geven, maar dat betekent niet dat je alle foto's van de muren moet verwijderen of alles uit de kamer moet verwijderen waar je gaat fotograferen. In plaats daarvan kun je een deken, laken of stuk stof vinden dat precies goed is. Kleine patronen zijn oké, maar met een effen patroon krijg je de meest professionele resultaten. Het moet een kleur zijn die niet te fel is, en die aanzienlijk donkerder of lichter is dan de huid van je kleintje. Zo v alt je baby op tegen de fotoachtergrond.

Creëer thuis een "studio"

Zodra je een plek met veel licht hebt gekozen, is het tijd om je eigen fotostudio te maken. Maak je geen zorgen over speciale apparatuur. Dit type studio-opstelling lijkt meer op een dekenfort dan op een professioneel gebouw, maar het levert vergelijkbare resultaten op professioneel niveau op. Je hebt een grote deken nodig die je als achtergrond kunt gebruiken, een paar eetkamerstoelen, een paar klemmen of clips en een wit laken. Zo stel je het in:

  1. Ga naast het raam staan dat je hebt uitgekozen vanwege het geweldige licht. Ruim alle meubels en rommel op die je in de omgeving kunt vinden. Met het venster aan uw rechter- of linkerkant kunt u bepalen waar u de achtergrond voor uw babyfoto's wilt instellen.
  2. Plaats twee eetkamerstoelen waar je de achtergrond gaat opstellen. De rugleuningen van de stoelen moeten naar u toe gericht zijn. Klem uw deken of achtergrondstof aan de rugleuningen van de stoelen, zodat de stof op de vloer kan uitsteken.
  3. Verplaats nog twee stoelen zodat ze tegenover het raam staan. Knip het witte laken aan deze stoelen vast. Het staat niet op de foto, maar het reflecteert het licht van het raam en zorgt ervoor dat de schaduwen niet te donker worden.

Oefen met de camera die je hebt

Moeder fotografeert haar baby met behulp van mobiele telefoon
Moeder fotografeert haar baby met behulp van mobiele telefoon

Hoewel een mooie DSLR je kan helpen prachtige foto's te maken, is dit niet wat je babyfoto's een professionele uitstraling zal geven. Sterker nog, je kunt met elke camera prachtige babyfoto's maken, inclusief een mobiele telefoon. De sleutel is oefenen. Houd het volgende in gedachten:

  • Leer uw camera kennen. Neem even de tijd om met de verschillende instellingen te spelen en inzicht te krijgen in de functies van uw camera. Als u uw telefoon gebruikt, leest u hoe u uw camera-app gebruikt.
  • Maak veel foto's. Stel jezelf ten doel om een week lang 10 foto's per dag te maken. Je kunt je camera meenemen en ermee oefenen om je op je gemak te voelen.
  • Oefen met een pop. Als je er klaar voor bent om zelf professionele babyfoto's te maken, plaats dan een knuffeldier of pop op de achtergrond waar je je baby gaat plaatsen. Oefen met het maken van foto's ervan en breng indien nodig aanpassingen aan. Het kan zijn dat je verder weg of dichter bij de baby moet zijn.

Kies eenvoudige outfits

Als je met een professionele fotograaf werkt, zal zij je vertellen wat je moet dragen voor portretten. Het advies is echter vrij eenvoudig en u kunt gemakkelijk zonder professionele hulp iets perfects kiezen. Over het algemeen moet je kleding kiezen die niet te druk of kieskeurig is. Dat komt omdat veel patronen en ruches met je baby kunnen concurreren om aandacht in het uiteindelijke beeld. Ga voor een simpel, effen topje of outfit, of laat je baby gewoon een luier dragen.

Start de fotoshoot als je baby blij is

Kindje lachen
Kindje lachen

Je hebt eigenlijk een groot voordeel ten opzichte van een professionele fotograaf als je je eigen babyfoto's maakt. Omdat u de hele tijd bij uw baby bent, heeft u een grotere kans betekenisvolle, authentieke beelden vast te leggen dan een professionele fotograaf die uw baby een uur of twee ziet. Je kunt een tijdstip kiezen waarop je baby uitgerust en gelukkig is, en dat verta alt zich in een schattige glimlach. U kunt ook de omgeving in uw huis regelen om uw kleintje comfortabel en warm te houden. Deze tips kunnen helpen:

  • Geef de baby een volle buik. Kies een tijdstip om te fotograferen wanneer je baby onlangs heeft gegeten en vol en gelukkig is. Hongerige baby's hebben minder geduld.
  • Zorg ervoor dat de baby uitgerust is. Maak uw foto's na het dutje van uw kleintje of 's morgens vroeg. Baby's die goed uitgerust zijn, zullen eerder glimlachen.
  • Houd het huis warm. Zet je thermostaat iets hoger dan normaal, of schakel een ruimteverwarming in. Dit is vooral belangrijk als je foto's wilt maken van je baby in alleen een luier of rompertje.
  • Houd de sessies kort. Omdat u thuis babyfoto's maakt, kunt u stoppen wanneer uw baby kieskeurig wordt en opnieuw beginnen wanneer uw kleintje in een beter humeur is. Plan om slechts ongeveer 15 minuten per keer te fotograferen en neem dan een pauze om te spelen of een tussendoortje te eten.

Houd poses ongecompliceerd

Ingewikkelde houdingen kunnen je baby frustreren, dus het is altijd beter om de houdingen van je baby simpel te houden. Voor echt jonge baby's kun je plannen om ze op een dekentje te laten liggen of in een mandje te laten liggen. Voor oudere baby's levert het simpelweg de beste resultaten op als u ze voor uw achtergrond laat zitten. Hoe dan ook, draai je kleintje zodat het licht op zijn/haar gezicht v alt.

Verleid je baby om naar de lens te kijken

Glimlachende babyjongen die naar camara kijkt
Glimlachende babyjongen die naar camara kijkt

Professionele fotografen zijn goed in het tonen van een emotionele band tussen het onderwerp en de kijker. In het geval van uw baby betekent dit dat de beste beelden vaak laten zien dat uw baby recht in de cameralens kijkt. Er zijn enkele trucjes om je te helpen deze camera "oogcontact" te geven, waardoor je foto's er professioneel uitzien en ze extra speciaal worden:

  • Speel kiekeboe. Houd de camera voor je gezicht en kijk af en toe naar buiten. Hierdoor blijft je baby betrokken en blijft hij naar de camera kijken.
  • Probeer wat muziek. Zet het favoriete liedje van je baby op je telefoon en als je op het punt staat de foto te maken, speel je het liedje direct achter de camera af. Je baby zal natuurlijk kijken waar het geluid vandaan komt.
  • Gebruik een klein speeltje. Als u problemen ondervindt om uw baby naar de lens te laten kijken, bevestig dan een klein speeltje aan de lens of bovenop de camera. Bonuspunten als hij piept of muziek speelt.

Stop niet met fotograferen totdat je baby klaar is

Als een professionele fotograaf een portretsessie met een baby maakt, maakt ze honderden of zelfs duizenden foto's. De foto's die je ziet als je ze terugkrijgt, zijn slechts de bovenste vijf tot tien procent van de foto's die zijn gemaakt. Weten hoe u professionele babyfoto's kunt maken, betekent dat u doorgaat met fotograferen totdat uw baby klaar is met de sessie. Je moet ook continu fotograferen als je camera of telefoon dat toelaat, zodat je de kans krijgt om die vluchtige blikken en lieve wiebeltjes vast te leggen. Zelfs als je denkt dat je een aantal geweldige foto's hebt, komt er misschien nog een betere. Blijf gewoon schieten.

Bewerk je babyfoto's als een professional

Professionele fotografen geven je niet alleen de foto's die ze maken. In plaats daarvan doorlopen ze alle afbeeldingen en kiezen ze de beste. Vervolgens bewerken ze die foto’s om nog meer schoonheid naar voren te brengen. Er zijn veel opties die u kunt gebruiken, afhankelijk van of u met uw telefoon fotografeert of een DSLR gebruikt. Telefoonapps zoals Snapseed kunnen u helpen foto's met een paar tikken te verbeteren. Als u uw foto's op uw computer bewerkt, kunt u het meegeleverde fotoprogramma gebruiken, of het programma proberen dat veel professionals gebruiken: Adobe Lightroom. Hoe dan ook, houd deze bewerkingstips in gedachten:

  • Zorg ervoor dat het gezichtje van je baby helder is. Professionele fotografen weten dat het oog van de kijker van nature naar het helderste ding op de foto gaat. Gebruik een penseel om het gezicht van je baby op te fleuren tijdens het bewerken of gebruik een vignet om de dingen rondom je kleintje donkerder te maken.
  • Krijg zwartere zwarttinten. De "zwarte" of donkerste delen van uw foto moeten echt zwart zijn. Gebruik schuifregelaars in uw bewerkingsprogramma om ze iets donkerder te maken. Mogelijk moet u de algehele belichting een beetje verhogen om dit te compenseren, maar de diepe zwarttinten zien er gepolijster uit.
  • Verwarm de afbeelding. Over het algemeen zien professionele babyfoto's er warm en een beetje zonnig uit. Je kunt in je bewerkingsprogramma de witbalans aanpassen om je foto's wat warmer te maken. Pas op dat u niet overboord gaat.
  • Zorgvuldig bijsnijden. Wanneer u een foto van uw baby bijsnijdt, zorg er dan voor dat het gezicht of de ogen van uw baby zich in het bovenste derde deel van de foto bevinden. Snijd geen ledematen af en snij de bovenkant van het hoofdje van uw baby niet op een vreemde plek af.

Leg alle mijlpalen van je baby vast

Hoe meer je oefent met je baby, hoe beter je wordt in het zelf maken van professionele babyfoto's. Je bent helemaal klaar om die grote mijlpalen vast te leggen, zoals voor de eerste keer rechtop gaan zitten, en je zult niet aarzelen om je camera te pakken om cake-foto's te maken voor hun eerste verjaardag. Oefening geeft je het vertrouwen dat je nodig hebt om resultaten op professioneel niveau te behalen.

Aanbevolen: