11 Vervangingen voor wasmiddelen die u thuis kunt maken

Inhoudsopgave:

11 Vervangingen voor wasmiddelen die u thuis kunt maken
11 Vervangingen voor wasmiddelen die u thuis kunt maken
Anonim

Of je nu minder impact wilt hebben op het milieu of gewoon geen wasmiddel meer hebt, onze wasmiddel alternatieven kunnen je helpen.

gevouwen overhemden en wasmiddel
gevouwen overhemden en wasmiddel

Overweldigd door de stapels wasgoed die gewassen moeten worden, maar je kunt niet naar de winkel gaan om meer wasmiddel te kopen? Hoewel je je misschien berustend voelt om het uit te stellen en morgen wat wasmiddel te halen, heb je andere opties. Het enige dat u hoeft te doen, is in uw badkamer of keuken rondkijken op zoek naar een goede vervanger voor wasmiddel. Verschillende items in uw huis kunnen wasmiddel vervangen als u in de knel zit.

Efficiënte wasmiddelvervangers

Als je snel een alternatief voor wasmiddel nodig hebt, ga dan naar je voorraadkast. Je bent er zeker van dat je minstens een of twee van deze effectieve vervangers voor wasmiddel in huis hebt - al deze alternatieven zijn in een mum van tijd voldoende.

  • Witte azijn en zuiveringszout
  • Citroensap en zuiveringszout
  • Afwasmiddel (Dawn aanbevolen)
  • Shampoo of body wash
  • Borax
  • Wodka
  • Zuurstofbleekmiddel in poedervorm
  • Waterstofperoxide

Gebruik azijn en zuiveringszout als alternatief voor wasmiddel

wassen met azijn en zuiveringszout
wassen met azijn en zuiveringszout

Als je je afvraagt wat je kunt gebruiken als wasmiddel voor je sterk bevlekte of vervuilde kleding, grijp dan naar azijn en zuiveringszout. Zuiveringszout is ook geweldig voor stinkende kleding, zoals de sportkleding van je kinderen.

  1. Voeg een half kopje zuiveringszout toe aan het wasprogramma. Voor wat meer vetbestrijdende waskracht kun je een scheutje Dawn ter grootte van een erwt toevoegen.
  2. Zodra je de spoelcyclus hebt doorlopen, voeg je een half kopje azijn toe. Dit werkt als wasverzachter.

Gebruik zuiveringszout en citroensap voor de was

citroensap en baking soda wasgoed
citroensap en baking soda wasgoed

Als je geen azijn meer hebt, werkt citroensap in combinatie met zuiveringszout net zo goed om je witte en gekleurde was schoon te krijgen.

  1. Na het afmeten van een half kopje zuiveringszout, voeg je dit toe aan het wasprogramma.
  2. Voeg tijdens de spoelcyclus ongeveer een half kopje citroensap toe in plaats van azijn.

Voor hardnekkige vlekken kun je zelfs proberen citroensap toe te voegen als voorbehandeling vóór het wassen.

Voeg een beetje afwasmiddel toe in plaats van wasmiddel

afwasmiddel
afwasmiddel

Als je in de problemen zit, gebruik dan afwasmiddel zoals Dawn of Palmolive voor gekleurde kleding die geen speciaal onderhoud nodig heeft. Onthoud: een klein beetje is voldoende.

  1. Om overtollige luchtbellen en een grote puinhoop in je wasruimte te voorkomen, kun je een klein scheutje aan het wasgoed toevoegen. Dit is niet eens een dop.
  2. Je kunt een half kopje azijn toevoegen aan de spoelcyclus om ervoor te zorgen dat het krachtige vlekbestrijdende wasmiddel wordt uitgespoeld. Maar als je je kleren uittrekt en ze zitten vol met restjes zeepsop, dan kun je azijn gebruiken om ze te verwijderen.

Moet weten

Vermijd het gebruik van deze methode als je een zeer efficiënte wasmachine hebt, omdat de vloeibare zeep veel te veel schuim produceert om door het lage waterpeil te kunnen verwerken.

Gebruik shampoo als wasmiddelvervanger voor gekleurde kleding

Shampooflessen
Shampooflessen

Net als afwasmiddel kun je een kleine hoeveelheid shampoo op gekleurde kleding gebruiken als je geen wasmiddel meer hebt. Gebruik een zachte formule en wees uiterst gematigd. Shampoo heeft de neiging veel schuim te produceren, wat gevaarlijk kan zijn in een wasmachine. Je kleding wordt schoon, maar het spoelprogramma kan mogelijk niet alle zeep eruit halen. En je wilt niet dat er zeepsop op je vloer loopt. Daarom kom je met een beetje al een heel eind. De juiste hoeveelheid shampoo verschilt per merk, dus begin eerst met een kleine dop van de fles.

Moet weten

Als je een zeer efficiënte wasmachine hebt, sla deze methode dan over. Shampoo produceert te veel schuim.

Scheerzeepvlokken als washulpmiddel

Hand met stuk zeep
Hand met stuk zeep

Je kunt in een mum van tijd ook stuk zeep gebruiken als alternatief voor wasmiddel, maar het vergt wat voorbereidend werk.

  1. Snijd met een dunschiller wat kleine spaanders van je stuk zeep.
  2. Gooi ze bij je wasgoed.

Je wilt maar een paar spaanders gebruiken, omdat stuk zeep, net als shampoo of afwasmiddel, veel schuim kan produceren. Het zeepsop is prima geschikt voor het schoonmaken van je kleding, maar spoelt niet goed uit, waardoor je kleding gaat jeuken. Als je bang bent dat je te veel hebt gebruikt, laat de kleding dan een extra spoelcyclus doorlopen voor het geval dat.

Moet weten

Gebruik geen stuk zeep in een hoogefficiënte wasmachine; het produceert te veel schuim.

Gebruik azijn ter vervanging van wasmiddel

azijn in de was gieten
azijn in de was gieten

Gedistilleerde azijn is een effectieve vlekverwijderaar voor vervuild wasgoed als je geen wasmiddel bij de hand hebt. Gebruik hiervoor tijdens de wascyclus een half kopje gedistilleerde witte azijn. Hiermee worden vlekken en geuren bijna net zo goed verwijderd als de best ruikende wasmiddelen. Eenmaal droog, zul je je niet eens meer herinneren dat je azijn hebt toegevoegd.

Gebruik Borax als wasmiddel

Kopje borax
Kopje borax

Als je een uitstekende allesreiniger voor kleding nodig hebt, is het gebruik van borax in je was de juiste keuze. Het kan niet alleen uw witte was witter maken, maar het helpt ook bij hard water. Hoewel het geweldig is om het in een mum van tijd te gebruiken, zou je het niet de hele tijd willen gebruiken, omdat het hardere middel jeuk kan veroorzaken.

Om borax in uw wasgoed te gebruiken:

  1. Voeg een half kopje borax toe aan een grote lading.
  2. Was en droog uw wasgoed zoals gewoonlijk.

Als je klaar bent, kun je net zo goed het overgebleven boraxpoeder gebruiken om zelf een wasmiddel te maken.

Probeer citroenen om je wit en kleuren witter te maken

Citroensap
Citroensap

Heb je geen zeep meer? Controleer de koelkast en kijk of je citroensap of citroenen hebt. Citroensap is uitstekend voor het verhelderen van kleuren en wit en het verwijderen van geuren.

Voor deze washack:

  1. Voeg ongeveer een half kopje citroensap toe aan een normale lading, want de zuren zullen de vlekken afbreken.
  2. Wassen en drogen zoals normaal.

Gebruik wodka voor delicatessen

Fles wodka
Fles wodka

Delicaat wasgoed heeft een speciaal tintje nodig, maar als je geuren of vlekken in een handomdraai wilt verwijderen en geen wasmiddel meer hebt, kun je misschien naar de wodka grijpen. Deze hack werkt het beste voor fijne was die niet erg vervuild is en slechts een beetje verfrissing nodig heeft.

Om je kleding een wodkabad te geven:

  1. Meng gelijke delen wodka en water in een spuitfles.
  2. Draai de kleding binnenstebuiten en geef er een beetje spritz over.
  3. Laat het drogen en controleer op geuren.

Gebruik waterstofperoxide voor witte was

waterstof peroxide
waterstof peroxide

Wilt u uw witte was helder en vlekvrij krijgen? Dan is het tijd om waterstofperoxide te pakken.

  1. Voor een normale lading vult u de wasmachine met water.
  2. Voeg een kopje waterstofperoxide toe.
  3. Voer de cyclus uit zoals gewoonlijk.

Gebruik bleekmiddel op zuurstofbasis als wasvervanger

Op zuurstof gebaseerde belach
Op zuurstof gebaseerde belach

Een andere hack die geweldig is voor witte en gekleurde kleding is bleekmiddel op zuurstofbasis (NOTchloorbleekmiddel). Voordat u een kopje bleekmiddel in de was gooit, zorg ervoor dat u begrijpt hoe u bleekmiddel moet gebruiken bij het wassen van kleding.

Voor deze wasmiddelvervangingsmethode:

  1. Voeg ½ kopje bleekmiddel op zuurstofbasis toe aan de trommel.
  2. Voeg kleding toe en voer de cyclus uit zoals gewoonlijk.

Natuurlijke manieren om kleding te wassen zonder wasmiddel

Jullie zijn er allemaal geweest. Je moet de basketbalshorts van je kind schoon krijgen voor de wedstrijd, je hebt geen wasmiddel meer en je hebt geen tijd om naar de winkel te rennen. Nooit bang zijn! Met deze handige alternatieven kunt u uw wasgoed in een mum van tijd opruimen en ordenen. Maar als je de resultaten leuk vond, heb dan niet het gevoel dat het taboe is om deze wasmiddelsubs de hele tijd te gebruiken. Nadat u uw doe-het-zelf-wasmiddelbehoeften heeft overwonnen, is het volgende dat u kunt aanpakken uitzoeken hoe u uw wasgoed lekker kunt laten ruiken.

Aanbevolen: