Americana-muurhangerpatronen: charme toevoegen aan uw muren

Inhoudsopgave:

Americana-muurhangerpatronen: charme toevoegen aan uw muren
Americana-muurhangerpatronen: charme toevoegen aan uw muren
Anonim
Paar hangende Amerikaanse vlagquilt
Paar hangende Amerikaanse vlagquilt

Een van de snelste manieren om een charmant thema aan je muren toe te voegen, is door Americana-wandophangpatronen weer te geven. Gewatteerde muurkunst is al tientallen jaren populair, samen met wandtapijten, dekens, weefwerk, spandoeken, panelen, vlaggen en vloerkleden voor degenen die op zoek zijn naar dit nostalgische, patriottische motief.

Americana-wanddecoratiethema's

Americana-patronen werken in verschillende decoratiestijlen, waaronder landelijk, traditioneel, rustiek of westers. Dankzij het eenvoudige rode, witte en blauwe kleurenpalet van veel van deze patronen kunnen ze worden gebruikt in een breed scala aan ontwerpmotieven.

De meest voorkomende patroonthema's zijn afbeeldingen van vlaggen, boerderijen, sterren, strepen, harten, engelen, Lady Liberty, Liberty Bell en Uncle Sam. Ook zijn er meestal elementen uit de natuur in de ontwerpen geïntegreerd. Dit kan variëren van dieren en vogels tot planten en vegetatie. Voedselartikelen zoals fruit, taarten en broodmanden zijn een ander populair thema dat je ziet in dit soort muurophangingspatronen.

Amerikaanse vlag

De Amerikaanse vlag is het middelpunt van Americana-motieven. Het meest gebruikte vlagontwerp is dat met 50 sterren die de 50 staten vertegenwoordigen en de 13 strepen in rood en wit die de oorspronkelijke 13 koloniën van de Nieuwe Wereld vertegenwoordigen. De 13 Colonies-vlag, ook bekend als de Betsy Ross-vlag, is echter favoriet voor interieurs met een koloniale stijl. Een andere ontwerpkeuze zou een cirkel van dertien sterren kunnen zijn met de datum 1776 in het midden van de cirkel, om het jaar van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring weer te geven.

  • Plaats een vlaggenmuur aan de muur in je woonkamer boven een consoletafel of een bank.
  • Plaats een Betsy Ross-vlag in je ontbijthoek met meubels in koloniale stijl.
  • Een klein wandkleed met een vlagontwerp kan de perfecte finishing touch zijn voor een foyer/entree.
stoffen die liggen als een vlag van de VS
stoffen die liggen als een vlag van de VS

Ster

Alle soorten sterren kunnen in uw interieur worden gebruikt. Deze stijl kan één grote ster bevatten, omringd door kleine sterren. Gewatteerde sterpatronen zijn altijd een goede keuze.

  • Laat een patchwork-quilt met sterrenblokkenpatroon zien op een hoge, uitgestrekte muur van uw woonkamer.
  • Een Lemoyne Star vloerkleed ziet er misschien beter uit aan de muur van de muur van uw familiekamer.
  • Een Lone Star-gewatteerd ontwerp in rood en groen is een kerstdecoratie met kerstthema voor de muur in de foyer.
Rood-witte en blauwe sterquilt
Rood-witte en blauwe sterquilt

Rode, witte of blauwe strepen

De rode en witte strepen van de vlag zijn een van de belangrijkste patronen. Rode en blauwe of witte en blauwe strepen zijn echter ook populaire patronen die in alle stijlen van patriottische thema's voorkomen.

  • Een gestreepte achtergrond met een overlay van een Liberty Bell omringd door dertien sterren voor een eetkamer
  • Een horizontaal gestreept ontwerp dat de kleuren van de stoelbekleding herha alt, zoals blauwe en witte boerderijtijk.
  • Een gestileerde banner die de rode en witte vlagstrepen combineert met een ander motief kan precies zijn wat u nodig heeft in een serre.
Gestreepte blauwe en witte stof
Gestreepte blauwe en witte stof

Hart

Een wandkleed met hartmotief kan een eenvoudig ontwerp zijn of een meer verfijnde artistieke combinatie van Americana. Eentje met een Betsy Ross-vlag met 13 harten in een cirkel in plaats van sterren is bijvoorbeeld een subtiele manier om het hartsymbool toe te voegen. Manieren om een hartmotiefontwerp te gebruiken zijn:

  • Plaats een wandtapijt met hartmotief boven een hoofdeinde.
  • Stel een hartje in als centraal punt voor een blinde muur in je woonkamer.
  • Een klein hartje aan de muur is een leuke keuze voor een ontbijtkamer/hoekje in de keuken.
Gewatteerd hart van de Amerikaanse vlag
Gewatteerd hart van de Amerikaanse vlag

Boerderij, schuur en boerderijdieren

Een wandtapijt voor elke kamer met een boerderij en een schuur met de omliggende landbouwgrond is een aantrekkelijke toevoeging. Boerderijdieren zoals hanen, kippen, varkens, koeien en paarden zijn enkele van de favoriete keuzes. Een borduurmonster met een boerenpaar en een menagerie van boerderijdieren is een leuke keuze om deze stijl over te brengen.

  • Kies een wandtapijt met een oude schuur met een roestige witte ster die schijnt tegen het vervaagde rode bord en matten (schuurbeplating).
  • Selecteer een wandtapijt in geweven stijl met een afbeelding van de typische boerderij of schuur met boerderijdieren voor uw rustieke eetkamer.
  • Een houten schuurdeurontwerp is een krachtig statement voor elke keuken.
Hanen vintage tapijt
Hanen vintage tapijt

Oom Sam

Uncle Sam is een van die vreemde bijnamen die voortkomen uit de geschiedenis. Tijdens de oorlog van 1812 was de Amerikaanse legerleverancier van rundvlees in vaten Samuel Wilson, een vleesverpakker gevestigd in New York. De soldaten noemden hun rantsoenen, die van Uncle Sam. Deze naam werd al snel de bijnaam voor de regering van de Verenigde Staten. Dankzij politiek cartoonist Thomas Nast werd Uncle Sam een iconische figuur van een man met een witte baard, gekleed in de sterren en strepen, met een witte hoge hoed met een band van sterren.

  • Een Uncle Sam Wants You-banner kan een leuke toevoeging zijn aan een speelkamer.
  • Een wandtapijt met een Uncle Sam-boodschap over het boerenleven past misschien wel bij de inrichting van uw familiekamer.
  • Een kleine muurhanger met een waarschuwing van Uncle Sam is een luchtige manier om kinderen aan te moedigen de badkamer op te ruimen.

Vrouwe Vrijheid

Het Vrijheidsbeeld, vaak Lady Liberty genoemd, is een ander geweldig motief dat je in je interieur kunt gebruiken. Van fotografische afbeeldingen tot zeer gestileerde afbeeldingen, je hebt veel keuzes als je Lady Liberty opneemt.

  • Een eigentijdse Lady Liberty-kunstquilt voegt een gastvrije sfeer toe aan een gang of achteringang.
  • Een klein gestileerd Lady Liberty-tapijt met een Amerikaanse vlag kan interesse toevoegen aan een mudroom-ontwerp.
  • Voer uw Americana-thema uit met een Lady Liberty-muur die in de woonkamer hangt.
Vrijheidsbeeld en Amerikaanse vlag
Vrijheidsbeeld en Amerikaanse vlag

Fruit- en fruitschalen

Fruit, zoals appels, peren, bananen, druiven en sinaasappels, zijn enkele keuzes die bij deze ontwerpstijl horen. Ananas is een andere favoriete vrucht die in Americana wordt gebruikt en staat symbool voor de gastvrijheid van het land.

  • Een fruitschaal is een goede designkeuze voor een keuken of eetkamer.
  • Een ananas wandkleed kan in een foyer/entree worden opgehangen om gasten te verwelkomen.
  • Appeltaart is een klassiek symbool en vormt een geweldig wandtapijt voor elke keuken.

Engelen

Engelmotieven kunnen een belangrijke rol spelen in Americana-interieurs. Primitive Country-ontwerpen maken gebruik van engelenhoutsnijwerk, tekeningen en natuurlijk wandkleden.

  • Engelen en harten in rood, wit en blauw komen vaak voor in deze ontwerpen.
  • Een wandtapijt met een engel die een gewaad draagt versierd met sterren en strepen is misschien wel jouw favoriet.
  • Een smalle engelenbanner boven een keukendeur kan je begroeten als je door de bijkeuken binnenkomt.

Liberty Bell

De Liberty Bell is een ideaal icoon voor je huisontwerp. De bel werd op 8 juli 1776 geluid om te vieren dat de grondwet van de Verenigde Staten voor het eerst in het openbaar werd voorgelezen. De bel kraakte twee keer, de laatste keer was toen hij werd geluid ter ere van de verjaardag van George Washington. Het is momenteel te zien in het Liberty Bell Center in het Independence National Historic Park in Philadelphia, Pennsylvania.

  • De Liberty Bell wordt vaak afgebeeld met de Amerikaanse zeearend en staat prachtig in een speelkamer.
  • De Liberty Bell-wandhanger kan gasten aanspreken die de foyer of entree binnenkomen.
  • Laat de vrijheid klinken met een Liberty Bell-tapijt op de galerijmuur in een woonkamer.
Wandtapijt met vrijheidsklok
Wandtapijt met vrijheidsklok

Amerikaanse zeearend

De Amerikaanse zeearend is het nationale embleem van de Verenigde Staten van Amerika. Dit embleem vind je terug op diverse Americana wandkleden. Het Grote Zegel van de Verenigde Staten toont de Amerikaanse zeearend met het sterren- en strepenschild, waarbij de rechterklauwen van de adelaar een olijftak vasthouden en de linkerklauwen 13 pijlen vasthouden om de 13 koloniën te vertegenwoordigen.

  • Een wandtapijt van de Grote Zeearend met de Liberty Bell is een goede look voor een thuiskantoor.
  • Een wandkleed met een Amerikaanse zeearend met het silhouet van de Verenigde Staten in sterren en strepen kan boven een piano worden gehangen.
  • De Bald Eagle met de Amerikaanse vlag eroverheen getransponeerd met patriottische bewoordingen kan iedereen begroeten die via de achterdeur binnenkomt.

Mooie vakantiethema's voor Americana-wandkleden

Vakantiethema's zijn ook extreem populair in de wereld van gewatteerde Americana-muurkunst. Tijdens elk vakantieseizoen versterken unieke wanddecoratiepatronen de feestelijke sfeer. Populaire winterontwerpmotieven zijn onder meer gestileerde afbeeldingen van de Kerstman, sneeuwmannen, sneeuwvlokken en kerstbomen. Herfstthema's zijn onder meer prachtige pompoenen, hoorn des overvloeds, herfstbladeren, geesten, heksen en manen. Een van de beste patriottische feestdagen is 4 juli. Dit is een perfect moment om je muurkunst tentoon te stellen en te pronken met die sterren en strepen!

Vind Americana-muurhangende quilts om te naaien

Er zijn veel bronnen voor het onderzoeken en kopen van Americana-muurhangende quiltpatronen om te naaien. Hoewel sommige winkels alleen online zijn, is het een goed idee om een plaatselijke verkoper van quiltpatronen te bezoeken die voorraad in de winkel heeft of uit catalogi kan bestellen. Zo kun je de patroonkeuzes duidelijker zien. Zorg ervoor dat de winkelier een goed retourbeleid heeft, voor het geval je van gedachten verandert over het patroon. Het is ook verstandig om de verpakking te controleren op de afmetingen van het quiltpatroon van het voltooide stuk, om er zeker van te zijn dat het op de beoogde tentoonstellingsplek past.

Hier een paar plaatsen om te beginnen met zoeken naar de perfecte muurophangingspatronen:

  • Country Lore Designs is een verzameling van meer dan twintig vertederende Americana-ontwerpen.
  • Annie's Craft Store biedt een aantal gewatteerde patronen met een landelijk thema die misschien bij jouw stijl passen.
  • Country Pines Quilt Shop biedt verschillende gewatteerde wandophangsets met een thema.

Muurpatronen maken

Als je het juiste voorverpakte wandkleed niet kunt vinden, probeer dan je eigen Americana wandkleedpatronen te creëren. Dit kan dienen als doel om gewatteerde kunst te maken voor uw familie en vrienden, of het kan heel goed leiden tot een ontluikend patroonontwerpbedrijf. De belangrijkste onderdelen van een patroon zijn de sjablonen, instructies en lijst met benodigdheden.

De patroonsjablonen kunnen op dik karton worden getekend en vervolgens overgetrokken op papier van Letter-formaat. De volgende fase is het scannen van de sjabloonpagina's naar uw computer of het maken van kopieën op een kopieerapparaat van hoge kwaliteit. Voeg ook stapsgewijze instructies toe voor het voltooien van het project, samen met een gedetailleerde lijst met materialen. Nu bent u klaar om uw patroon te distribueren op handwerkbeurzen, op eBay of via postorder.

Selecteer de beste Americana-muurhanger voor bij u thuis

Je hebt een schijnbaar eindeloze keuze aan Americana-wandkleden. Houd rekening met de ruimte op de muur waar u er een wilt plaatsen, zodat u zeker weet dat u de beste voor uw kamer kiest.

Aanbevolen: