Ford Mustang Memorabilia: waar te kopen (of gewoon te waarderen)

Inhoudsopgave:

Ford Mustang Memorabilia: waar te kopen (of gewoon te waarderen)
Ford Mustang Memorabilia: waar te kopen (of gewoon te waarderen)
Anonim
Ford Mustang 428 Cobra Jet uit 1968
Ford Mustang 428 Cobra Jet uit 1968

Ford Mustang-memorabilia worden gewaardeerd onder autoliefhebbers die affiniteit hebben met deze gestroomlijnde Amerikaanse sportwagens. Veel Amerikanen werden voor het eerst geïntroduceerd in 1964 en werden verliefd op de klassieke Mustang, en de naam zelf roept nog steeds een emotionele reactie op bij autoliefhebbers. In feite bleef de populariteit van deze auto niet beperkt tot degenen die er zelf een hadden; in plaats daarvan kon iedereen die waardering had voor de legendarische ponyauto een van de duizenden Mustang-memorabilia in handen krijgen die Ford sinds het ontstaan van de auto heeft uitgebracht - stukken die jij ook kunt bezitten.

Vintage Ford Mustang-memorabilia voor elk type tandwielkop

De Ford Motor Company heeft kosten noch moeite gespaard bij het promoten van hun Mustang-model in het midden en eind van de 20e eeuw. Van promotieartikelen voor dealers tot een multimodale advertentiecampagne, je kon niet ontsnappen aan de nieuwste aanwinst van de Amerikaanse autogigant op de ponycar- en muscle car-markt. Hoewel Ford tot nu toe herkenbaar was vanwege het titellogo, namen ze de ingenieuze beslissing om een aangepast logo en badge voor het nieuwe model te maken. Dit galopperende paard in een kraal werd snel bedrukt, geborduurd en gestempeld op vrijwel alles wat het maar kon zijn.

Bob Perkins' waanzinnige 30+ jaarcollectie Mustang-memorabilia getuigt van het feit dat de marketingmachine van Ford in een hogere versnelling stond als het om hun vlaggenschip ging. Tot zijn collectie behoren unieke items zoals plafondhangers en velgafdekkingen van speciale dealers, naast meer typische verzamelobjecten zoals spelden en gegoten auto's. Hoewel de collectie van Perkins een geweldig gezicht is om te zien, heeft hij niet alle Mustang-memorabilia helemaal van de markt gehaald, en er zijn een heleboel items die motorliefhebbers vandaag de dag kunnen opsporen.

Tijdschriften en advertenties

Ford Mustang Shelby GT auto Vintage tijdschrift advertentie
Ford Mustang Shelby GT auto Vintage tijdschrift advertentie

Papieren ephemera is een categorie verzamelobjecten die meestal het gemakkelijkst te vinden is voor mensen en de meest voorkomende van alle vintage verzamelobjecten die er zijn. Of het nu gaat om advertenties op volledige grootte of advertenties van een halve pagina die in vaktijdschriften en kranten verschijnen, deze ephemera vormen perfecte verzamelobjecten op instapniveau waar nieuwelingen zich mee kunnen bezighouden. Bovendien behoren ze vaak tot de goedkoopste memorabilia met betrekking tot de auto-industrie en kun je vintage prints krijgen voor slechts $ 5.

  • Ford Mustang II-advertentie uit de jaren 70 - aangeboden voor $ 13
  • Mustang GT-advertentie uit 1965 - aangeboden voor $ 10,95
  • Mustang Shelby GT 350-advertentie uit de jaren 60 - aangeboden voor $ 12,99
  • 4 vintage Hot Rod-tijdschriften gericht op de Ford Mustang - Vermeld $ 25
Ford Mustang-advertentie uit de leix38 Ebay-winkel
Ford Mustang-advertentie uit de leix38 Ebay-winkel

Matchbox en gegoten auto's

Matchbox-auto's en ander gegoten autospeelgoed werden in de 20e eeuw een fascinerend verzamelobject voor volwassenen. Fabrikanten als Acme en Matchbox repliceerden de exacte specificaties voor de nieuwste voertuigen op aanzienlijk kleinere schaal. Dus voor de Mustangs die veel te duur en buiten je bereik waren, kon je je vergapen aan het ontwerp door het bijbehorende gegoten model te kopen. Interessant is dat goed bewaarde modelauto's in hun originele verpakking voor behoorlijk wat geld kunnen worden verkocht, meestal tussen de €25 en €100.

  • 1968 witte Ford Mustang-matchbox-auto - aangeboden voor $ 49
  • Diecast Ford Mustang GT uit 1980 uit de jaren 80 - aangeboden voor $ 49,95
  • Zeldzame kleur ACME 1966 Shelby Mustang - aangeboden voor $ 299,95

Kleding

VINTAGE FORD MUSTANG stuurwiel nieuwigheid herenhorloge van triadvintagecompany Ebay-winkel
VINTAGE FORD MUSTANG stuurwiel nieuwigheid herenhorloge van triadvintagecompany Ebay-winkel

Nu een hernieuwde interesse in vintage mode het terrein van de jeugdcultuur binnendringt, is het alleen maar logisch dat vintage Ford-kleding een heropleving in populariteit zal ervaren, zowel bij verzamelaars als niet-verzamelaars. In wezen houden mensen ervan om coole dingen te bezitten die ze kunnen dragen, en de Ford Motor Company hield de vinger aan de pols van wat trendy was tijdens de hoogtijdagen van Mustang. Van overhemden tot jassen en zelfs accessoires: je kunt leuke en kleurrijke vintage Mustang-kledingstukken vinden die begraven liggen in de rekken van je plaatselijke kringloopwinkels of bij online winkels.

  • Jaren 90 Mustang satijnen bomberjack - Verkocht voor $ 20
  • Vintage Mustang-windjack - Verkocht voor $ 23,50
  • Mustang stuurhorloge - Verkocht voor $ 92

Unieke verzamelobjecten

Als de enorme collectie van Bob Perkins je iets kan leren, is het wel dat er een aantal werkelijk vreemde producten op de markt zijn die verband houden met de geschiedenis van de Ford Mustang. Zolang je je ogen gericht houdt op het uitkijken naar dat specifieke galopperende paard, zullen overblijfselen uit het verleden, versierd met het alomtegenwoordige Mustang-logo, op je pad komen. Omdat er geen volledig uitgebreide lijst bestaat van elk product dat Ford in het kader van zijn marketingcampagne heeft gelicentieerd, is het bijna onmogelijk om alle soorten memorabilia te voorspellen die je in het wild kunt vinden. Een deel van de vreugde zit echter in het zien welke stukken je zelf kunt ontdekken. Neem bijvoorbeeld deze ongewone memorabilia:

  • 1979 Mustang stick pin - Vermeld voor $72
  • 1990 Ford Mustang 30th Anniversary POG-collectie - aangeboden voor $ 95

Waar kunt u Ford Mustang-memorabilia kopen

Of je nu geïnteresseerd bent in afbeeldingen, modellen, accessoires, borden of zelfs een echte vintage Mustang, je zult waarschijnlijk onder de indruk zijn van het aanbod aan hoogwaardige en interessante verzamelobjecten die verkrijgbaar zijn bij deze online retailers:

Art.com - Deze website biedt ingelijste en niet-ingelijste foto's, posters en kunstafdrukken die de schoonheid van Ford Mustangs door de geschiedenis heen weergeven

  • Auto Trader Classic - Mustang-verzamelaars zijn doorgaans niet specifiek op zoek naar een echte oude Mustang, maar voor de weinigen die dat wel doen, is Auto Trader Classic een geweldige bron met lijsten van klassieke auto's uit de hele Verenigde Staten. Staten.
  • eBay - De snelste en goedkoopste manier om Mustang-memorabilia te vinden is door naar eBay te gaan. Ze hebben een heleboel vintage Mustang-producten te koop, variërend van gewoon tot zeer verzamelbaar.

Mustang Club van Amerika

De non-profit Mustang Club of America (MCA) zet zich in voor de zorg, geschiedenis, plezier en het behoud van Ford Mustangs. De organisatie, opgericht in 1977, heeft meer dan 170 afdelingen, voornamelijk gevestigd in de Verenigde Staten en Canada. De meeste leden bezitten Ford Mustangs, hoewel dit geen voorwaarde is om deel te nemen aan hun gemeenschap. Voor verzamelaars biedt de MCA een geweldige plek om gelijkgestemde gearheads te ontmoeten die veel kennis hebben die ze bereid zijn te delen. Lokale MCA-afdelingen houden regelmatig autoshows, rally's en ruilevenementen. Deze gelegenheden bieden Mustang-enthousiastelingen uitstekende mogelijkheden om prachtig gerestaureerde machines te bekijken en moeilijk te vinden memorabilia op te sporen. Bovendien heeft MCA sinds de oprichting het tijdschrift Mustang Times uitgegeven, en liefhebbers van Mustang kunnen de artikelen en advertenties van de publicatie online bekijken, met uitzondering van de nummers van dit jaar.

Mustangen in musea

Enthousiastelingen van vintage Mustang-memorabilia kunnen ook genieten van een bezoek aan een of meer van de musea die door de jaren heen volledig gerestaureerde of bewaarde voorbeelden van verschillende Mustangs herbergen.

Het Antique Auto Club of America Museum heeft een indrukwekkende collectie vintage auto's in de permanente collectie, waaronder een Mustang uit 1965

Het Henry Ford Museum is de thuisbasis van de allereerste Mustang ooit geproduceerd

Het Peterson Automotive Museum herbergt een indrukwekkende collectie muscle cars en andere vintage auto's

Het Telstar Museum beschikt over een uitgebreide collectie volledig gerestaureerde Mustang-, Shelby- en Cobra-voertuigen

Maak uw motoren klaar

Als de Ford Mustang uw hart heeft veroverd, heeft u waarschijnlijk meer dan uw aandeel autoshows bezocht en heeft u misschien zelfs een restauratieproject in uitvoering in uw garage. Of uw Mustang-hobby nu bestaat uit het verzamelen van memorabilia om bij u thuis tentoon te stellen of, als het om dure memorabilia gaat waarmee u kunt rijden, u zit goed bij uw mede-Mustang-verzamelaars. Neem de tijd om te socialiseren terwijl u geniet van de reis om de perfecte items te vinden om uw 'stang-collectie compleet te maken.

Aanbevolen: