Tweejaarlijkse bloemen

Inhoudsopgave:

Tweejaarlijkse bloemen
Tweejaarlijkse bloemen
Anonim
Angelica
Angelica

Bloemen van tweejaarlijkse bloemen hebben twee jaar nodig om van zaadje tot bloem te groeien voordat ze afsterven. Omdat velen van hen zichzelf voortplanten, worden ze soms aangezien voor vaste planten. Meestal is het het beste om tweejaarlijkse zaden binnen te starten en ze naar buiten te verplaatsen nadat het gevaar voor vorst voorbij is. U kunt zaailingen ook kopen bij uw plaatselijke kwekerij. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van tweejarige bloemen waar u van kunt genieten in uw tuin.

Tweejaarlijkse kruiden

Bij op vingerhoedskruid
Bij op vingerhoedskruid

Veel kruiden produceren prachtige bloemen om elke tuin op te fleuren. Als je tweejarige bloemen in je tuin wilt, kijk dan eens naar enkele van deze kruiden:

  • Angelica - deze plant wordt 1,80 tot 2,5 meter hoog en is goed als achtergrond voor andere planten. De hele plant is eetbaar en heeft een smaak die lijkt op zoethout. Verlevendig uw baksels met de zaden of voeg de bladeren toe aan uw salades. Zelfs de wortels zijn eetbaar en kunnen in soepen worden gebruikt. Bloemschermen (een platte of ronde bloemtros met één steel) van witte bloemen staan prachtig in de tuin of in een arrangement op uw eettafel.
  • Caraway wordt ongeveer twintig centimeter lang en produceert roze of crèmewitte bloemschermen. Samen met zijn gevederde bladeren is karwij een mooie aanvulling op je kruidentuin, net zoals de zaden een mooie aanvulling zijn op je keuken.
  • Evening Primrose - nog een hoge achtergrondplant, de teunisbloem wordt vier tot vijf voet lang. Mooie citroengele of witte bloemen openen in de vroege avond en sluiten rond het midden van de dag. Maar bloemen zijn niet de enige bijdrage die ze leveren aan uw tuin; ze hebben ook een heerlijke geur.
  • Foxglove-Absoluutnieteen eetbaar kruid, deze opzichtige plant vormt het eerste jaar een rozet van bladeren. Pieken van klokvormige bloemen vormen het tweede jaar. De bloemen van het wilde vingerhoedskruid worden één tot twee voet lang en variëren van dieppaars tot lila. Gecultiveerde variëteiten zijn ook verkrijgbaar in de kleuren geel, wit en roze. Deze plant is zeer giftig, dus blijf uit de buurt van gebieden waar huisdieren en kinderen spelen.

Andere tweejarige bloemen

Kruiden zijn niet de enige tweejarige bloemen waarvan je in je tuin kunt genieten. Hier zijn enkele andere bloemen waar je zeker van zult houden:

  • Black-Eyed Susan - misschien wel een van de meest populaire wilde bloemen. Black-eyed Susan is gemakkelijk te verzorgen en wordt vaak opgenomen in zaadmengsels voor wilde bloemen. Omdat ze bestand zijn tegen droogte, gedijen ze overal, zolang ze maar in de volle zon staan en goed doorlatende grond hebben.
  • Sweet William kan meer dan 60 cm hoog worden en produceert heldere, tweekleurige bloemen in de kleuren roze, rood en paars met witte randen. Voor tuindecoratie groeien ze goed in containers en in rotstuinen. Hun eetbare bloemen hebben een kruidnagelachtige geur en smaak en zijn een favoriet van zowel honingbijen als tuiniers.
  • Wallflower wordt één tot zestig meter hoog en geeft de voorkeur aan goed doorlatende grond en volle zon. Engelse variëteiten hebben bloemen die paars, wit of roze zijn. Siberische variëteiten bloeien in oranje en geel.
  • Hollyhock produceert veel roze, gele, witte of donker kastanjebruine bloemen. Er zijn ongeveer 60 variëteiten van deze 1,80 tot 1,8 meter hoge plant, dus je zult er zeker een paar vinden die in je tuinplan passen.
vlinder op Verbena
vlinder op Verbena
  • Pansy-een favoriet in de tuin, deze bloem staat bekend om zijn gezichtachtige uiterlijk en heldere, vrolijke kleuren. De compacte, 25 cm hoge planten zijn overal in tuincentra te vinden en voegen een vriendelijk gezicht toe aan uw looppaden en borders. Pansy is verkrijgbaar in vele kleuren met een donker centrum. Het viooltje is een fantasievolle toevoeging aan je salade en heeft een lichte bloem met muntsmaak die ook kan worden gekonfijt of in ijsblokjes kan worden ingevroren voor een aangenaam verrassende toevoeging aan een zomers drankje.
  • Queen Anne's Lace-een perfecte aanvulling op een vlindertuin, Queen Anne's kant is een wilde bloem die bijna overal in de Verenigde Staten te vinden is. De bloemen worden drie tot vier voet lang en zijn meestal wit en soms roze. Uitstekend op arme gronden, deze tweejarige bloem geeft de voorkeur aan volle zon.
  • Verbena - is een winterharde plant die 15,5 tot 1,20 meter hoog kan worden. De meerbloemige trossen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder roze, wit, paars, rood en blauw. Honingbijen worden aangetrokken door verbena, dus het toevoegen van deze prachtige bloem aan je tuin zal niet alleen kleur toevoegen, maar ook helpen bloeien.

De moeite waard

Ook al kost het wat tijd, het kweken van tweejarige bloemen in je tuin is de moeite waard. Ze zullen je belonen met een prachtige tuin en de nodige nuttige insecten binnenhalen om je tuin op natuurlijke wijze te laten groeien. Kies een paar soorten die je interesseren en ervaar de vreugde van tweejarige bloemen.

Aanbevolen: