Soorten kostscholen voor tieners in moeilijkheden

Inhoudsopgave:

Soorten kostscholen voor tieners in moeilijkheden
Soorten kostscholen voor tieners in moeilijkheden
Anonim
Tieners in schooluniformen lachen terwijl ze naar de klas lopen
Tieners in schooluniformen lachen terwijl ze naar de klas lopen

Als adolescenten het moeilijk hebben op school en hulp nodig hebben die verder gaat dan wat er in de klas en thuis wordt aangeboden, kan een internaat voor tieners met problemen de beste keuze zijn. Kostscholen kunnen een minder traditionele leeromgeving bieden voor tieners die gedijen in een voorspelbare en onafhankelijke omgeving.

Wat is een kostschool voor tieners in moeilijkheden?

Kostenscholen zijn meestal synoniem met welvarend zijn. Maar de scholen die beschikbaar zijn voor tieners die het moeilijk hebben, zijn niet alleen voor de rijken en beroemdheden. Tieners die naar een kostschool voor tieners met problemen gaan, kunnen te maken hebben met een of meer van de volgende problemen:

  • Gebrek aan motivatie en richting
  • Symptomen van psychische stoornissen of comorbide stoornissen
  • Geen respect
  • Problemen met betrekking tot eigenwaarde
  • Spijbelen
  • Seksuele promiscuïteit en/of ongepaste grenzen
  • Leerverschillen
  • Liegen en regels overtreden

Tieners die vroegtijdige interventie, geïndividualiseerde behandeling en leerplannen ervaren, doen het doorgaans beter dan kinderen die traditionele schoolprogramma's blijven volgen. Hoewel sommige ouders bootcamps voor tieners met problemen overwegen, is kostschool een andere geweldige optie.

Degenen die naar een kostschool voor tieners met problemen gaan, variëren in leeftijd van 12 tot 18 jaar, afhankelijk van het type voorziening. Het zijn programma's voor de lange termijn, het hele jaar door, die niet alleen academici bieden, maar ook de emotionele en gedragsmatige ondersteuning die deze tieners nodig hebben. Ze kosten doorgaans tussen de $3.500 en $7.500 per maand, en met een goede kredietwaardigheid zijn er financierings- en betalingsplannen beschikbaar.

Kostschool voor probleemjongeren versus militaire school

Militaire scholen bieden doorgaans geen middelen voor geestelijke gezondheidszorg, en richten zich doorgaans op academici en atletiek. Ze werken het beste voor tieners die gedijen in een gestructureerde omgeving met voorspelbare schema's. Hoewel er misschien een select aantal militaire scholen is die geestelijke gezondheidszorg bieden, zullen kostscholen voor tieners met problemen veel beter toegerust zijn om passende behandeling te bieden.

Collegevoorbereiding kostscholen

Dit type kostschool voor tieners met problemen richt zich sterk op academici en is ontworpen om tieners voor te bereiden op de universiteit. Het strenge schema leert de studenten zelfstandig en zelfredzaam te leven. Studenten moeten gemotiveerd en toegewijd zijn aan hun studie en er wordt van hen verwacht dat ze hoge cijfers en correct gedrag behouden. Om te solliciteren, vult u het aanvraagformulier online in. Voor de meeste programma's zijn niet-restitueerbare aanmeldingskosten vereist.

Hoofdprincipes

College-voorbereidende kostscholen voor tieners met problemen richten zich op academisch succes en emotioneel welzijn. Ze kunnen variëren in klasgrootte, hoewel velen ervoor kiezen om minder studenten op te nemen, zodat hun middelen beter gefocust zijn.

Voordelen van kostscholen voor tieners in moeilijkheden

Sommige voordelen van kostscholen op de universiteit zijn onder meer:

Tieners die kostschooluniformen dragen
Tieners die kostschooluniformen dragen
  • Ze werken goed voor gedreven of academisch bovengemiddelde studenten.
  • Vanwege de academische focus is de kans groter dat uw tiener na zijn afstuderen wordt toegelaten tot een universitair programma.
  • Ze richten zich ook op emotioneel welzijn en hebben mogelijk een therapeutisch programma.

Nadelen van kostscholen op universiteiten

College prep kostscholen zijn misschien niet de beste optie voor uw tiener. Enkele nadelen zijn:

  • Er wordt mogelijk niet genoeg nadruk gelegd op geestelijke gezondheid, vooral als uw kind comorbide stoornissen ervaart.
  • De academische druk kan voor sommige studenten te groot aanvoelen.
  • Het programma kan voor sommige tieners te rigide aanvoelen.

College Prep kostschoolopties

Er zijn tal van voorbereidingsopties voor de universiteit om uit te kiezen. Zorg ervoor dat u deze programma's grondig doorneemt voordat u zich ertoe verbindt, om er zeker van te zijn dat ze het beste bij uw tiener passen.

  • Summit Preparatory is een gemengde kostschool in Montana die zich richt op academische en emotionele groei.
  • Bard's College at Simon's Rock is een klein internaatprogramma voor studenten met bovengemiddelde academische vaardigheden. Dit programma accepteert en ondersteunt studenten die een diagnose op het gebied van de geestelijke gezondheid hebben gekregen van een erkende professional. Het programma bevordert leiderschapsvaardigheden, onafhankelijkheid en moedigt een ondersteunende en zorgzame omgeving aan.

Gedragsverandering/therapeutisch

Voor tieners die comorbide stoornissen of leerproblemen ervaren, kan een therapeutische kostschool een goede optie zijn om naar te kijken. Therapeutische behandelcentra bieden programma's voor geestelijke gezondheidszorg en speciaal onderwijs, evenals kleine klassen (de verhouding tussen studenten en docenten is ongeveer één op vijf). Tieners kunnen ook op academisch gebied een achterstand inhalen. Om te solliciteren, vult u online een aanvraagformulier in. Veel van deze scholen accepteren dit op voortschrijdende basis, omdat ze hun programma's voor elke tiener aanpassen en doorgaans het hele jaar door programma's zijn.

Hoofdprincipes

Afgezien van het bevorderen van academisch succes, zal de nadruk in dit soort kostscholen liggen op emotioneel welzijn. Deze scholen zullen hoogstwaarschijnlijk beschikken over een robuust programma voor geestelijke gezondheidszorg dat wordt gerund door getrainde professionals.

Kostschooltieners lopen samen
Kostschooltieners lopen samen

Voordelen van kostscholen voor gedragsverandering

De voordelen van een therapeutisch instapprogramma zijn onder meer:

  • Een behandelcentrum op maat dat uw kind helpt bij het verwerken van psychische symptomen
  • Een programma dat behandeling en ondersteuning voor middelen-/alcoholmisbruik kan bieden
  • Het vermogen om copingvaardigheden te leren
  • Een veilige omgeving om academisch bij te praten en tegelijkertijd te focussen op zelfzorg

Nadelen van kostscholen voor gedragsverandering

De nadelen van therapeutische kostscholen zijn onder meer:

  • Minder nadruk op academische prestaties
  • Mogelijk niet op de juiste manier gelegitimeerd
  • Het programma kan te intensief of niet intensief genoeg zijn, afhankelijk van de behoeften van uw kind

Potentiële opties

Sommige potentiële scholen zijn onder meer:

  • Eagle Ranch kostschool biedt een geïndividualiseerd en geaccrediteerd academisch programma, evenals geestelijke gezondheidszorg voor zowel jonge mannen als vrouwen. Het bevindt zich in St. George, Utah.
  • Shepperd's Hill, gelegen in Georgia, is een academisch programma met een zware therapeutische component. Ze richten zich op individuele, gezins- en groepsbehandelingsopties die zijn afgestemd op de behoeften van uw tiener.

Homoseksuele scholen

Scholen van hetzelfde geslacht bieden leerlingen de mogelijkheid zich fysiek, mentaal en emotioneel te ontwikkelen in een gemeenschapsgerichte omgeving. Deze scholen richten zich zowel op academici als op gedragsverandering. Deze scholen kunnen een geweldige optie zijn voor tieners die traumagerelateerde problemen hebben gehad met een persoon van het andere geslacht en die wat tijd willen om te genezen en zich veilig te voelen voordat ze opnieuw in een gemengde situatie terechtkomen. Deze programma's kunnen ook werken voor tieners die problemen hebben ervaren met iemand van hetzelfde geslacht, maar zich bereid voelen om dit te verwerken. Om te solliciteren, vult u online een aanvraagformulier in. Zorg ervoor dat u controleert of de school het hele jaar door geopend is, of dat er specifieke deadlines voor aanmelding zijn.

Tienermeisjes op kostschool die op computers werken
Tienermeisjes op kostschool die op computers werken

Hoofdprincipes

Deze programma's zijn gericht op het verbinden met jezelf en anderen die zich identificeren als hetzelfde geslacht. In bepaalde programma's kan zowel de nadruk worden gelegd op academische aspecten als op geestelijke gezondheid.

Voordelen van scholen voor hetzelfde geslacht

De voordelen van scholen voor hetzelfde geslacht zijn:

  • De omgeving kan voor sommige personen veiliger aanvoelen
  • Bepaalde personen voelen zich misschien meer op hun gemak bij genezing onder leeftijdsgenoten van hetzelfde geslacht
  • Meer een community, hechte sfeer

Nadelen van scholen voor hetzelfde geslacht

Enkele nadelen van scholen voor hetzelfde geslacht zijn:

  • Minder kans om met verschillende individuen om te gaan
  • Geen goede weergave van hoe het leven buiten school zal zijn
  • Grenzen ervaringen

Potentiële Sam Sex Boarding School-opties

Sommige potentiële scholen zijn onder meer:

  • Miss Porter's School wordt gerangschikt als een van de beste kostscholen voor jonge vrouwen en biedt ongelooflijke mogelijkheden op academisch gebied, leiderschap en persoonlijk inzicht. Deze school werkt het beste voor jonge vrouwen die worstelen met zelfwaardering en leiderschapsvaardigheden.
  • Treasure Coast kostschool is een jongensschool die zich richt op het helpen van mensen die worstelen met kleine drugsgerelateerde problemen, juridische problemen en spijbelen.

Lage kosten kostscholen

Er zijn een paar goedkope of gratis kostscholen, maar toegang krijgen kan zeer competitief zijn. De pool van goedkope of gratis kostscholen die zich richten op tieners die interne onrust ervaren, kan zelfs nog lastiger te vinden zijn. Om te solliciteren, dient u online een aanvraag in. Scholen met lage of geen kosten hebben doorgaans geen bijbehorende aanmeldingskosten, hoewel sommige dat wel kunnen doen.

Hoofdprincipes

Bij goedkope of gratis kostscholen is inclusiviteit het belangrijkste idee achter deze programma's. Deze programma's willen alle tieners een kans geven om academisch en emotioneel te gedijen.

Voordelen van goedkope kostscholen

Sommige voordelen van goedkope kostscholen zijn onder meer:

  • Laag of geen collegegeld
  • Programma's van hoge kwaliteit die gericht zijn op academische groei, het opbouwen van inzicht en het bevorderen van copingvaardigheden

Nadelen van goedkope kostscholen

Sommige nadelen zijn:

  • Zeer competitief
  • Kan een uitdaging zijn om een programma dicht bij huis te vinden
  • Programma is misschien niet precies wat je wilt

Lage kosten kostschoolopties

Enkele mogelijke schoolopties zijn:

Wetenschapsleraar werkt met studenten in de klas
Wetenschapsleraar werkt met studenten in de klas
  • Mercyhurst Boarding School, gevestigd in Eerie, Pennsylvania, biedt een zeer competitief programma met een collegegeld dat bijna 1/3 van de kosten van traditionele kostscholen bedraagt. Lessen op het gebied van geestelijk welzijn en lichamelijke gezondheid maken deel uit van hun curriculum. Dit programma zou het beste werken voor jonge mannen en vrouwen die worstelen met lichte geestelijke gezondheidsklachten, zelfwaardering, zelfvertrouwen, leerproblemen en leiderschapsvaardigheden.
  • Will Lou Gray is een gratis co-ed boarding-programma in South Carolina dat werkt met risicovolle personen van 16 tot 19 jaar oud. Ze richten zich op het ontwikkelen van academische vaardigheden, het opbouwen van leiderschapsvaardigheden en het bevorderen van mentaal welzijn.

Begrijpen of kostschool geschikt is voor je tiener

Er zijn veel redenen zowel voor als tegen kostscholen voor tieners met problemen. De pluspunten zijn onder meer:

  • Individuele aandacht: dit is het beste voor degenen die het goed doen in kleinere groepen.
  • Hoge kwaliteit docenten: De meeste leraren op kostscholen hebben een hogere graad in onderwijs of andere specialiteiten.
  • Academische focus: Veel van deze scholen passen het idee van ontdekkend leren toe, waarbij leerlingen worden aangemoedigd om de antwoorden op dingen te ontdekken in plaats van ze alleen maar uit het hoofd te leren.
  • Strengere regels: uw kind zal een strikt schema hebben waaraan hij zich moet houden, zowel op academisch als sociaal vlak.

Er zijn echter ook redenen om niet voor een internaat te kiezen:

  • Moeilijkheden om je aan te passen aan een nieuwe omgeving: Omdat deze scholen meestal niet in hun geboortestad liggen, vinden sommige leerlingen het moeilijk om weg te zijn van familie en vrienden. Sommigen zullen in deze situatie niet gedijen.
  • Financiële kosten: het is niet goedkoop. De gemiddelde kosten bedragen ongeveer $ 33.000 per jaar.
  • Strengere regels: Als uw kind echt niet goed functioneert in zeer strikte omgevingen, is dit misschien niet de plek voor hem of haar.

Ouders hebben alternatieve keuzes

Ouders hebben soms het gevoel dat ze geen keus hebben als hun tiener zich gaat gedragen of psychische symptomen ervaart die van invloed zijn op hun vermogen om te gedijen in hun huidige schoolomgeving. Als kostschool geen optie is, zijn er verschillende andere:

  • Militaire scholen: Als je tiener worstelt met motivatie of richting, maar wel academisch en atletisch potentieel heeft, overweeg dan een militaire school. Deze sfeer is perfect voor tieners die geen ernstige geestelijke gezondheids- of gedragsproblemen hebben.
  • Bootcamps: Bootcamps kunnen door de rechtbank worden bevolen en er worden trainingen en oefeningen in militaire stijl opgelegd.
  • Wilderniskampen: Als je tiener van het buitenleven houdt, dan is een wilderniskamp misschien beter geschikt. Als middel om discipline aan te leren, wordt van adolescenten verwacht dat ze uitdagende taken in de vrije natuur uitvoeren.

Een kostschool voor je tiener vinden

Denk na over welk type internaat het beste past bij de behoeften van uw kind. Kostschool is een enorme verplichting, en het is het beste om een paar opties te bekijken voordat je er een kiest. Zorg ervoor dat de school over een overvloed aan middelen beschikt als het gaat om de academische, atletische en emotionele behoeften van uw kind.

Aanbevolen: