10 positieve dingen die je kunt doen terwijl je een dutje doet

Inhoudsopgave:

10 positieve dingen die je kunt doen terwijl je een dutje doet
10 positieve dingen die je kunt doen terwijl je een dutje doet
Anonim

Contactdutjes kunnen deel uitmaken van je ouderschapservaring, maar deze tips voor echte moeders kunnen je helpen je productief te voelen of weer op te laden terwijl je vastzit.

moeder met babycontactdutje
moeder met babycontactdutje

Elke ouder heeft waarschijnlijk wel eens een dutje gedaan door een slapende baby of peuter. Het kan zelfs iets zijn dat u regelmatig ervaart. Als u uw kind graag lekker laat knuffelen voor een contactdutje, maar u zich toch productief wilt voelen - of wat tijd voor uzelf wilt hebben - terwijl zij dutten, kunnen wij u helpen. Er zijn genoeg dingen die je kunt doen terwijl je vastzit!

Wat betekent het om vast te zitten in een dutje?

Je hebt een lange lijst met dingen die je moet doen en het is tijd voor een dutje voor je kleintje. Je hoopt dat ze lekker zullen dutten in hun wiegje of bedje, maar het lijkt erop dat je weer een dag contact hebt met dutten. Dat is wat het betekent om in de val te zitten: je kind een comfortabel contactdutje laten doen terwijl jij min of meer "gevangen" zit onder een slapende baby.

Contactdutjes - elk dutje dat uw kind doet tijdens huid-op-huidcontact - kan tot ver in de peuterjaren gebeuren. U hoeft zich geen zorgen te maken; consistente contactdutjes zijn geen slechte gewoonte voor u of uw kleintje. Sommige baby's en peuters zijn lekkerder dan andere en het kan zijn dat het ene kind langer van contactdutjes houdt dan het andere. Het belangrijkste is dat je de dutjesroutine en het arrangement kiest dat het beste bij jullie beiden past.

Moet weten

Sommige mensen zeggen ook dat ze een dutje doen omdat ze thuis moeten zijn, zelfs als hun baby of peuter een dutje doet in de wieg of bed. Alle onderstaande ideeën werken, ongeacht in welk type slaapval je zit, en kunnen je helpen een positiever gevoel te krijgen over de tijd voor een dutje in plaats van vast te lopen.

5 productieve dingen om te doen tijdens een contactdutje

Als je dingen moet doen terwijl je kleintje geniet van een contactdutje, zijn dit enkele van de dingen waar ik naar toe ging toen ik me productief wilde voelen tijdens het dutje. Door deze taken kreeg ik meer controle over mijn dag en voelde het alsof ik daadwerkelijk iets anders deed dan zitten wachten tot mijn dochter wakker werd.

moeder houdt slapende baby op telefoon
moeder houdt slapende baby op telefoon

1. Ma altijdplan

Je moet dit waarschijnlijk toch ergens in de week doen, dus waarom zou je het niet uitschakelen tijdens het dutje? Ma altijdplanning, boodschappenlijstjes maken en zelfs uw bestelling voor het ophalen van boodschappen online plaatsen, kunt u allemaal op uw telefoon doen. Met alle extra tijd die je krijgt tijdens een contactdutje, kun je door recepten op Pinterest bladeren en je meest opwindende week vol ma altijden tot nu toe plannen.

Moet weten

Het dragen van een baby is een andere manier om je kind een dutje te laten doen terwijl jij klusjes in huis doet, een wandeling maakt of wat werk gedaan krijgt.

2. Begin een zijwaartse drukte

Veel blogs en bedrijven zijn begonnen met baby's die op vermoeide moeders slapen. Terwijl u een dutje doet, kunt u bedrijfspraktijken onderzoeken en uw bedrijfsplan opstellen. Dit is ook een goed moment om dat nieuwe sociale media-account te starten, een e-mailnieuwsbrief voor je blog samen te stellen of je e-mails bij te houden.

3. Plan uw volgende verbouwing

Je bent waarschijnlijk toch al aan het scrollen door prachtige websites voor woondecoratie of inspiratie voor het bouwen van huizen op Pinterest. Waarom verandert u uw hersenloze scroll niet in een daadwerkelijk plan voor uw volgende verbouwing van uw huis? U kunt foto's die u leuk vindt opslaan, een moodboard op uw telefoon maken, offertes aanvragen bij onderaannemers en afwerkingen zoeken.

4. Maak een lijst

Er zijn twee belangrijke voordelen aan het maken van lijsten: je kunt je hersenen leegmaken van alle gedachten die daarin rondstuiteren en je kunt je productiviteit een boost geven. Hier zijn enkele lijsten waar je aan kunt werken terwijl je een dutje doet:

  • Wat je kunt doen als je baby wakker wordt
  • Cadeaus voor feestdagen en verjaardagen
  • Leuke bucketlists
  • Boeken die je wilt lezen
  • Date-ideeën die je wilt proberen
  • Maak een lijst van uw levensdoelen
  • Een lijst met dankbetuigingen
  • Onderhoudstaken thuis

5. Maak je postvak IN leeg

Kent u al die ongewenste e-mailmeldingen die u de hele dag door ontvangt? Wanneer u de meldingen wist en nooit uw inbox controleert, stapelen deze zich op. Een contactdutje is uw kans om deze e-mails te verwijderen en u zelfs af te melden voor de e-mails waarin u niet langer geïnteresseerd bent.

Snelle tip

Terwijl u ongewenste e-mails opruimt, kunt u ook apps op uw telefoon opruimen, uw volgers op sociale media verfijnen en uw digitale foto's ordenen.

5 rustgevende dingen om te doen terwijl je een dutje doet

Hoewel productiviteit geweldig is, is rust soms wat je echt nodig hebt. Is dat niet de reden dat we soms uitkijken naar het dutje van ons kind, zodat we ook wat kunnen uitrusten? Dit zijn de rustgevende dingen die ik deed tijdens de contactdutjes van mijn dochter.

moeder slaapt met peuter
moeder slaapt met peuter

1. Lees een boek

Toen ik nog diep in de contactdutjes zat, las ik boeken via de Kindle-app op mijn telefoon. Ik heb er nooit aan gedacht om een echt boek te pakken of iets in de buurt te houden tijdens die contactdutjes, maar ik had wel altijd mijn telefoon bij de hand. Ik bladerde door de boektitels, vond de titels waarvan ik dacht dat ze interessant waren, en ging een middagje lezen. Als je graag echte boeken leest, bewaar dan een stapel in de buurt van je slaapgedeelte. Als u ook een e-boeklezer bent, houd dan uw telefoonoplader bij de hand.

2. Luister naar een audioboek

Als je ogen iets te zwaar zijn om een echt boek te lezen, kun je in plaats daarvan kiezen voor een audioboek. Er is niets zo ontspannend als iemand anders een mysterieroman of een episch liefdesverhaal laten lezen terwijl jij achterover leunt en je kleintje knuffelt.

3. Doe ook een dutje

Veel van de contactdutjes van mijn dochter eindigden toen we allebei lekker in bed lagen. Als wat je het meest nodig hebt om je uitgerust te voelen en later een productieve dag te hebben, een beetje je ogen dichthoudt, omarm dan het dutje voor jezelf. Je kunt veilig samen met je kleintje slapen voor een dutje, zodat jullie allebei een betere dag hebben.

4. Bekijk een show

Als er ooit een tijd was om je favoriete programma te binge of je favoriete huilfilm te kijken, dan is het terwijl je een dutje doet. Als ouder krijg je waarschijnlijk niet veel schermtijd voor jezelf, dus wat stiekem naar binnen sluipen tijdens een contactdutje is een manier om wat controle terug te krijgen in die vroege babydagen en te genieten van iets dat alleen van jou is.

5. Probeer mindfulness-activiteiten

Dit is misschien wel het nuttigste wat je kunt doen als je vastzit onder een slapende baby. Geniet gewoon van de gelegenheid om even stil te staan en wat mindfulness-activiteiten te beoefenen. Bid of mediteer of denk na over enkele dingen waarvoor je dankbaar bent. Je kunt ook je zintuigen gebruiken en nadenken over de dingen die je kunt zien, ruiken, horen en aanraken. Mindfulness kan gebeuren op de manier waarop jij je het prettigst voelt: het punt is alleen dat je de tijd neemt om opzettelijk en aanwezig te zijn.

Snelle tip

Onderschat de kracht van een beetje aanmoediging niet. Het lezen van positieve 'note to self'-citaten of jezelf eraan herinneren waarom elke moeder een pauze nodig heeft, kan je helpen positief te blijven en je een frisse kijk te geven op de rest van de dag.

De valstrik omarmen

Toen mijn dochter in haar sterkste contactslaapfase zat, gaf ik toe aan menig dutje in de middag. Ik kon haar echt niet neerleggen nadat ze in slaap was gevallen zonder het hele dutje opnieuw te hoeven doen, en daar had ik de meeste dagen niet de energie voor. Tijdens die schijnbaar eindeloze dagen waarin ik me gevangen voelde onder een slapende baby, voelde ik me onproductief en alsof mijn tijd niet langer de mijne was.

Ik koos ervoor om het contactdutje te omarmen en manieren te ontdekken waarop ik mijn dochter het huid-op-huidcontact kon geven dat haar troostte, terwijl ik me zelf nog steeds productief of zelfs rustgevend voelde. Ik heb een paar dingen gevonden die ik kon doen terwijl ik in de val zat, om iets te bereiken of om even uit te rusten.

Voel je niet meer gevangen

Het beste wat ik deed toen ik in de val zat, was me concentreren op het beleven van die momenten met mijn dochter, omdat ik wist dat die momenten van voorbijgaande aard waren. Ik ontdekte een balans tussen iets doen wat ik eigenlijk wilde doen en genieten van die tijdelijke baby- en peuterervaringen. Dus terwijl je probeert uit te vinden wat je moet doen tijdens een contactdutje, ontdek je misschien ook dat je niet zo gevangen zit als je je voelt.

Aanbevolen: