9 dingen die u kunt doen met een diploma bedrijfsmanagement

Inhoudsopgave:

9 dingen die u kunt doen met een diploma bedrijfsmanagement
9 dingen die u kunt doen met een diploma bedrijfsmanagement
Anonim
Menigte klapt achter de gelukkige afgestudeerde
Menigte klapt achter de gelukkige afgestudeerde

Een diploma in bedrijfsmanagement kan je voorbereiden op een breed scala aan vacatures. Managementvaardigheden zijn nuttig in vrijwel elk type beroep. Van verwachte rollen zoals het begeleiden van mensen tot het beheren van specifieke bedrijfsfuncties tot het starten van een eigen bedrijf of andere soorten rollen waarvoor managementvaardigheden vereist zijn, er zijn veel carrièrepaden die je kunt volgen met een diploma op dit gebied. Negen geweldige opties om te overwegen zijn:

Manager/Supervisor

Werken als manager of supervisor ligt voor de hand voor mensen met een diploma bedrijfsmanagement. De meest voorkomende banen voor afgestudeerden in bedrijfsmanagement zijn het toezicht houden op een team van mensen of het toezicht houden op een afdeling of functie binnen een organisatie. Veel bedrijven bevorderen werknemers tot toezichthoudende functies of nemen mensen met een formele managementopleiding in dienst om als supervisor of als assistent-manager te werken. Sommige hebben zelfs speciale versnelde managementopleidingsprogramma's op de werkvloer, speciaal voor pas afgestudeerden.

B2B-verkoop

Terwijl verkoopbanen marketingvaardigheden vereisen, moeten degenen die goederen of diensten verkopen aan een business-to-business (B2B) markt de taal van het bedrijfsleven kunnen spreken. Om die reden kunnen majors in bedrijfsmanagement die ook een gevoel voor verkoop hebben, echt uitblinken in dit vakgebied. Het kunnen communiceren met bedrijfseigenaren en managers in termen van hun unieke perspectief kan B2B-verkoopprofessionals met een academische achtergrond in management een uniek voordeel geven in dit zeer competitieve veld. B2B-verkoopprofessionals verkopen mogelijk zaken als verkopersaccounts voor creditcardverwerking, verkooppuntsystemen of groepsvoordelen voor werknemers. In combinatie met een succesvolle staat van dienst in de verkoop, kan uw managementdiploma u helpen in aanmerking te komen voor een promotie tot verkoopmanager.

Leiderschap zonder winstoogmerk

De vaardigheden die nodig zijn om een non-profitorganisatie te leiden, verschillen niet veel van de vaardigheden die nodig zijn om een onderneming met winstoogmerk te beheren. De vaardigheden die je leert als je studeert voor een graad in bedrijfsmanagement, kunnen dus een geweldige achtergrond zijn voor het werken als leidinggevende in een non-profitorganisatie. U kunt uw vaardigheden inzetten als uitvoerend directeur, vrijwilligerscoördinator of directeur ontwikkeling (fondsenwerving) voor een liefdadigheidsorganisatie.

Evenementplanning

Hoewel carrières in evenementenmanagement, zoals evenementenplanner en evenementencoördinatorbanen, vaak worden beschouwd als public relations-banen, is het een feit dat het plannen, organiseren en hosten van complexe evenementen zoals bruiloften, zakelijke conferenties, fondsenwervende evenementen en feesten, en meer vereist sterke managementvaardigheden. Grote bedrijven hebben soms evenementenprofessionals in dienst. Deze banen zijn soms ook te vinden bij resorts, beroepsverenigingen, congrescentra en (natuurlijk) evenementenplanningsbedrijven. Dit soort baan kan een geweldige kans zijn voor een afgestudeerde met een diploma in management die toezicht wil houden op evenementen in plaats van toezicht te houden op personeel.

Projectmanagement

Projectmanagement is een andere manier om je bedrijfsmanagementdiploma aan het werk te zetten zonder een traditionele toezichthoudende baan op je te nemen. In dit type rol ben je niet zozeer de baas, maar verantwoordelijk voor het toezicht op het werk van een of meer projectteams. Projectmanagers houden vaak toezicht op grootschalige ondernemingen, zoals bouwprojecten, of op departementoverschrijdende teams die voor een specifiek doel zijn samengebracht. Succesvol projectteammanagement vereist het toepassen van een breed scala aan managementvaardigheden. Met een diploma in bedrijfsmanagement en een succesvol trackrecord als projectmanager, kunt u zelfs een Project Management Professional (PMP)-certificering behalen om uw expertise aan te tonen en uw carrière op dit gebied vooruit te helpen.

Vastgoedbeheer

Een diploma bedrijfsmanagement is een goede achtergrond om als vastgoedbeheerder te werken. Dit soort werk kan het toezicht houden op de algemene activiteiten van een of meer appartementencomplexen, huurwoningen of commerciële kantoorruimtes. Vastgoedbeheerders zijn verantwoordelijk voor zaken als het behalen van financiële doelstellingen, ervoor zorgen dat eigendommen op peil worden gehouden, de communicatie met huurders verzorgen, ervoor zorgen dat aan huurovereenkomsten wordt voldaan en andere managementtaken die verband houden met het soepel laten verlopen van de verhuur van onroerend goed.

Personeelszaken

Hoewel het mogelijk is om een specifiek diploma voor Human Resources (HR) te behalen, is dit niet noodzakelijk voor toegang tot het vakgebied. Veel mensen die HR-professional worden, hebben een diploma in management of een ander gerelateerd vakgebied. Omdat HR-professionals verantwoordelijk zijn voor belangrijke menselijke functies binnen de organisaties waarvoor ze werken, is het belangrijk dat ze inzicht hebben in wat er komt kijken bij het runnen van een bedrijf en hoe ze werknemers moeten managen, zelfs als ze zelf geen toezichthoudende rol vervullen. Een achtergrond in bedrijfsmanagement kan HR-professionals helpen de behoeften en het perspectief te begrijpen van degenen die specifieke functies en teams beheren en effectief kunnen communiceren met leiders op alle niveaus van de organisatie.

Medische praktijkmanager

Als u ervaring of een speciale interesse heeft op het gebied van de gezondheidszorg, kunt u uw opleidingsachtergrond in management gebruiken om werk te zoeken als manager in een medische praktijk. Je kunt beginnen als supervisor voor een specifiek aspect van de praktijk of als manager van een medisch kantoor, maar je hebt mogelijk de mogelijkheid om door te groeien naar een rol als algemeen praktijkmanager of operationeel manager.

Ondernemer

In plaats van je managementopleiding in het bedrijf van iemand anders te laten werken, wil je misschien wat je op de universiteit hebt geleerd gebruiken om je eigen bedrijf te starten. Ondernemer worden is zeker een goede optie als je het leuk vindt om je eigen baas te zijn, de belangrijkste kenmerken van succesvolle ondernemers hebt en bereid bent het harde werk te doen dat nodig is om een succesvol bedrijf vanaf de basis op te bouwen. Er zijn tal van zakelijke mogelijkheden om te overwegen, van franchiseactiviteiten tot online- of thuisbedrijven tot ondernemingen op basis van speciale vaardigheden of interesses die u mogelijk heeft, zoals beleggen in onroerend goed, beveiligingsdiensten of het schoonmaken van kantoren (om maar een paar suggesties te noemen).).

Veel opties voor houders van een diploma Bedrijfsmanagement

Het behalen van een graad in bedrijfsmanagement is een geweldige manier om je voor te bereiden op een succesvolle carrière in de zakenwereld. Vrijwel elke organisatie heeft behoefte aan mensen met managementvaardigheden, zowel in traditionele toezichthoudende functies als in andere soorten functies waarbij managementkennis nuttig of zelfs vereist is. Combineer uw formele managementstudies met uw andere interesses, vaardigheden en ervaring om uw ideale carrièremogelijkheid te identificeren.

Aanbevolen: