11 hacks om voedselverspilling te verminderen waardoor uw vuilnisbakken lichter worden

Inhoudsopgave:

11 hacks om voedselverspilling te verminderen waardoor uw vuilnisbakken lichter worden
11 hacks om voedselverspilling te verminderen waardoor uw vuilnisbakken lichter worden
Anonim

Je kunt voedselverspilling met één snelle hack tegelijk verminderen. Bespaar geld en leef duurzamer met deze eenvoudige ideeën.

voedselresten
voedselresten

Je hoeft maar één blik te werpen op de vuilniszakkenberg die praktisch uit je afvalbak komt, om te beseffen dat je de zaken misschien een beetje moet veranderen. Het koppelen van uw afval hoeft geen moeilijke opgave te zijn! Laten we het u gemakkelijker maken door te leren hoe u voedselverspilling op een leuke en functionele manier kunt verminderen.

1. Gebruik overgebleven ingrediënten om je eigen bouillon te maken

voorraad maken
voorraad maken

In plaats van kant-en-klare vlees- of groentebouillon te kopen, kun je je afsnijdsels en restjes gebruiken om er zelf een te maken. Breng de schillen, stengels en botten na de ma altijd naar de crockpot en laat ze langzaam in water sudderen. Het zou de heerlijke smaken en voedingsstoffen uit die stukjes moeten halen en een heerlijke zelfgemaakte bouillon moeten creëren die je in de toekomst kunt gebruiken.

2. Doneer ongebruikte ingrediënten of overtollige ingrediënten aan gemeenschapskoelkasten

Gemeenschapskoelkasten zijn wederzijdse hulpprogramma's die voedselverspilling en voedselonzekerheid/woestijnen in gebieden door het hele land helpen verminderen. Kijk in uw omgeving of er gemeenschappelijke koelkasten zijn waaraan u uw overtollige bederfelijke levensmiddelen kunt doneren. Als je niet al je ingrediënten kunt gebruiken, is er geen reden waarom iemand anders ze niet zou kunnen gebruiken.

3. Bak je oudbakken brood in saladecroutons

Zodra je brood het gevoel heeft dat het een tand kan breken, is het tijd om te stoppen met het snijden ervan voor sandwiches. Een geweldige manier om dat oude brood uit de prullenbak te houden, is door het in kleine vierkantjes te snijden en in de oven te bakken voor saladecroutons. Voeg wat olijfolie en kruiden zoals knoflook, parmezaanse kaas en rozemarijn toe om het een robuuste smaak te geven. Bewaar uw gekookte croutons gewoon in een afsluitbare zak en haal ze eruit wanneer dat nodig is.

@livingonlife101 Croutons homemade croutons salade brood oudebrood learnontiktok dinnerparty Backyard Boy - Claire Rosinkranz

4. Neem half opgegeten fruit en gebruik ze in desserts

Als je een knabbelaar bent of als je jongere kinderen hebt die rondrennen, dan vind je aan het einde van de film waarschijnlijk overal half opgegeten appels, peren en bessen waar de hapjes uit zijn gehaald de dag. Gooi het half opgegeten fruit niet weg.

Zet ze in plaats daarvan terug in de koelkast en maak een eenvoudig dessert klaar. Dingen als taarten, zelfgemaakte ijslolly's met fruitpuree en smoothies zijn allemaal manieren om die vergeten snacks te gebruiken.

Snelle tip

Je kunt ook fruit gebruiken dat een beetje overrijp is in desserts. Dingen als bananenbrood, muffins en taarten kunnen nog steeds heerlijk smaken met fruit dat over zijn hoogtepunt heen is.

5. Sauzen en crèmes in voorgeportioneerde hoeveelheden invriezen

Alles waarvan je denkt dat het slecht zal gaan voordat je het kunt gebruiken, is altijd de beste keuze. Je kunt vooral zaken als pastasaus, melk of creamer in voorgeportioneerde hoeveelheden bewaren.

@itsmackenziecook foodpreserving reducingfoodwaste foodbudgethack origineel geluid - Mackenzie Nicole

Je kunt bijvoorbeeld siliconen cupcakevormpjes of broodvormen vullen met de hoeveelheid saus die je later nodig hebt voor een gerecht en deze invriezen. Haal het vervolgens uit de pannen en bewaar het in diepvrieszakken. Zo heb je een kant-en-klare hoeveelheid saus die al in de schappen ligt.

6. Bewaar losse kruiden zoals boeketten in de koelkast

Vaak heb je voor een recept slechts een paar takjes vers kruid nodig, maar de bundels die je in de supermarkt koopt, zijn genoeg voor een week (of meer) ma altijden. Om ze langer vers te houden, doe je de kruiden met stengel in een kopje met water en zet je ze vervolgens in de koelkast. Eigenlijk wil je ze behandelen als een klein bloemenboeket.

7. "Winkel" uw voorraadkast en koelkast

vrouw die voorraadkastingrediënten bekijkt
vrouw die voorraadkastingrediënten bekijkt

Een manier waarop voedsel gemakkelijk verloren gaat, is dat mensen extra kopen van iets dat ze al hebben en het overschot niet opgebruiken voordat het bederft. Voordat je je boodschappenlijstje maakt, 'winkel' je door je voorraadkast, koelkast en vriezer om zeker te zijn van de dingen die je niet hebt.

En het geeft je de kans om een ingrediënt of een pot met iets dat je vergeten bent, in de ma altijdkalender van die week te verwerken. Op die manier gaat niets ooit slecht omdat het vergeten wordt.

8. Maak nieuwe cocktail- en mocktailrecepten met je restjes

De cocktail/mocktail-wereld is echt een speeltuin waarmee je kunt experimenteren wanneer je maar wilt. In veel recepten wordt gebruik gemaakt van vers fruit en kruiden, en je kunt een heerlijke ma altijd combineren met een aantal van deze dranken door ze af te maken met je overgebleven takjes of plakjes.

Je kunt bijvoorbeeld een van deze fruitmocktailrecepten proberen of je oude fruit omzetten in een cocktailpuree.

9. Als het minder gaat, draai ze dan ondersteboven

Geeft het toe. Je hoeft een fles ketchup maar een paar keer te schudden en op de rug te kloppen voordat je ermee ophoudt en hem in de prullenbak gooit. Omdat het net zo onwaarschijnlijk is dat we een fles openmaken en de restjes eruit schrapen als jij, hebben we een andere hack om te proberen.

Als je het gevoel hebt dat flessen, potten en containers bijna leeg zijn, draai ze dan ondersteboven. Laat ze op die manier in de voorraadkast of koelkast liggen, zodat je elk laatste beetje kunt gebruiken.

10. Verander uw restjes in compost

Als mensen nadenken over manieren om hun voedselverspilling te verminderen, denkt men meestal meteen aan composteren. Het is een beproefde methode om restjes duurzaam te gebruiken. Zelfs kleine tuinen of plantencollecties kunnen profiteren van verse compost. En er zijn een heleboel kleine compostbakken op het aanrecht die je online kunt kopen en die beter passen bij de behoeften van een solo-persoon of een klein huishouden.

@cookwithcandy Hoe u uw voedselresten kunt composteren @lacompost composting foodwaste sustainableliving Love You So - The King Khan & BBQ Show

11. Maak bij twijfel een braadpan

Als je een mengelmoes van overgebleven ingrediënten hebt, kun je ze altijd samen in een soort ovenschotel gooien. Voeg voldoende bouillon of bouillon en wat kruiden toe, en je hebt een heerlijk bonte ma altijd. Van overgebleven rijst tot extra pizza: creatief omgaan met restjes kan een grote bijdrage leveren aan het terugdringen van voedselverspilling.

Dit is h alte nr. 1 op uw reis zonder afval

Tenzij je al ver in je duurzaamheidsreis zit, is het normaal dat je een beetje voedselverspilling veroorzaakt. En hoewel u waarschijnlijk niet van de ene op de andere dag een zero waste-beleid kunt realiseren, kunnen deze eenvoudige methoden u wel op weg helpen uw voedselverspilling te verminderen. En als je daar eenmaal begint, weet je niet meer waar je zero waste-reis je naartoe zal brengen.

Aanbevolen: