6 beste apps voor co-ouderschap om de communicatie te verbeteren & Spanning verminderen

Inhoudsopgave:

6 beste apps voor co-ouderschap om de communicatie te verbeteren & Spanning verminderen
6 beste apps voor co-ouderschap om de communicatie te verbeteren & Spanning verminderen
Anonim

Maak co-ouderschap een beetje makkelijker met deze handige apps.

Vader en jonge dochter met behulp van digitale tablet in de stad
Vader en jonge dochter met behulp van digitale tablet in de stad

Het is al moeilijk om de andere ouder van je kind in een ander huishouden te hebben, dus het vinden van manieren om het eenvoudiger te maken kan een verademing zijn. Zelfs zoiets eenvoudigs als een app kan de spanning tussen ouders enigszins verlichten. Apps voor co-ouderschap kunnen jou en je ex helpen om als team samen te werken.

Ze stellen u in staat informatie over uw kinderen te delen, specifieke plannen te maken en belangrijke documenten te delen, zodat u beiden toegang heeft tot wat uw kind nodig heeft. Ze kunnen ook handig zijn als u een langeafstandsrelatie heeft of als een andere ouder op reis is voor werk, zodat zij toch kunnen zien wat er aan de hand is. Om je een beetje hulp te bieden, hebben we enkele van de beste apps voor co-ouderschap samengesteld die jij en de andere ouder effectief kunnen gebruiken.

Waar u op moet letten in een app voor co-ouderschap

Het vinden van de juiste app voor co-ouderschap lijkt veel op het vinden van de juiste dating-app. Je moet weten wat je zoekt en het dan vinden. Maak een lijst van wat jij en de andere ouder regelmatig bespreken en die je via een app kunt delen. Als u bijvoorbeeld planningsdocumenten, schoolrapportkaarten en ander belangrijk materiaal deelt, kan dat een van de voordelen zijn waarnaar u op zoek bent.

Hier zijn enkele dingen waar u op moet letten in een app voor co-ouderschap:

  • Veilig:Uw eerste prioriteit is beveiliging. Als u een app gebruikt om te praten over gevoelige onderwerpen zoals financiën, kinderalimentatie en toegang tot uw kinderen, is het essentieel dat u erop kunt vertrouwen dat uw gesprekken privé zijn. U wilt niet dat spammers toegang krijgen tot uw persoonlijke gegevens.
  • Privé: Zelfs als u een app met codering kiest, controleer dan de kleine lettertjes en zorg ervoor dat derden geen toegang krijgen tot informatie over uw account of communicatie. Denk goed na of u uw locatie wilt delen of andere functies wilt die de privacy in gevaar kunnen brengen.
  • Gemakkelijk te gebruiken: Wil je iets eenvoudigs en duidelijks of iets complexers? Zal er een leercurve zijn? Hoeveel tijd moet je besteden aan de installatie?
  • Veilig voor kinderen: Als uw kinderen deze app ook gaan gebruiken, zorg er dan voor dat deze veilig voor hen (en hun vrienden) is om te gebruiken zonder hun privacy of veiligheid in gevaar te brengen.

Beste app in het algemeen voor co-ouderschap: onze familiewizard

Peutermeisje dat moeder in deuropening omhelst
Peutermeisje dat moeder in deuropening omhelst

Onze Family Wizard beweert de nummer 1 app voor co-ouderschap te zijn, en wordt door familierechtadvocaten zelfs vermeld als een van de beste apps voor effectief co-ouderschap. Het is ook een door de rechtbank goedgekeurde app. Het moederbedrijf van de app, Avirant, heeft ook een A+ beoordeling bij het Better Business Bureau, en heeft een gemiddelde van 4,6 van de 5 sterren in de App Store en een solide 4-sterrengemiddelde in de Google Play Store.

Deze app biedt de volgende functies:

  • Beveiligde berichtenuitwisseling:Verzend en ontvang berichten die niet kunnen worden verwijderd, bewerkt of niet meer worden verzonden. Een extra functie, Tonemaster genaamd, helpt u ook te bepalen of uw stem de juiste toon heeft.
  • Kalender: Deel belangrijke afspraken, dansrecitals, concerten en meer met de kalenderfunctie.
  • Uitgaven: Houd uitgaven bij voor bewijs van betalingsgeschiedenis om conflicten te verminderen.
  • Infobank: Alle belangrijke informatie, inclusief medische geschiedenis, academisch contact en andere relevante details, kan hier worden toegevoegd.
  • Journaal: Hiermee kunt u inchecken tijdens het afleveren en ophalen en cruciale herinneringen delen met de andere ouder.

Al met al kan deze app ongelooflijk nuttig zijn voor uw behoeften op het gebied van co-ouderschap. Er zijn twee abonnementsopties beschikbaar: essentials en premium. De huidige kosten voor essentiële zaken bedragen $ 12 per maand, terwijl de premium iets meer kost, namelijk $ 17 per maand. De premiumversie biedt u notariële kopieën van documenten, biedt extra opslagruimte voor foto's en stelt u in staat betalingen naar de andere ouder te sturen.

Voordelen Nadelen
Goedgekeurd door de meeste rechtbanken Kan tijdrovend zijn om te gebruiken
Biedt een proefperiode van 30 dagen Ouders die niet technisch onderlegd zijn, kunnen problemen ondervinden bij het gebruik van de app
Gratis voor gezinnen met lage inkomens of militaire families
Kan jou en de co-ouder helpen georganiseerd te blijven
Deel belangrijke documenten met de co-ouder

Beste app voor het bijhouden van gedeelde ouderschapskosten: verder

Als u op zoek bent naar een app om uitgaven bij te houden en te delen met de andere ouder, is Onward wellicht precies wat u zoekt. Geloof ons niet zomaar op ons woord: kijk eens naar de beoordelingen die ouders hebben ingediend. Onward krijgt een gemiddelde van 4,6 uit 5 in de App Store en een gemiddelde van 4 uit 5 op Google Play. Positieve recensies geven commentaar op het gebruiksgemak en de betrouwbaarheid:

  • " Deze app heeft de manier waarop ik en mijn co-ouder omgaan met en praten over uitgaven totaal veranderd."
  • " Ik was op zoek naar een app die betrouwbaar, intuïtief en gemakkelijk te implementeren was."
  • " Ik wilde je bedanken voor het maken van zo'n geweldige app. Mijn ex en ik hebben hem gebruikt en het heeft dit deel van ons co-ouderschap enorm vereenvoudigd!"

Deze app biedt de volgende functies:

  • Onkostendeling: Hiermee kan één ouder de kosten van een bepaald item indienen en delen wat de co-ouder verschuldigd is.
  • Opslag bonnen: De bonnen worden opgeslagen in de app, zodat elke ouder de geclaimde aankoop kan verifiëren.
  • Meldingen: Verzendt een melding wanneer een uitgave is betaald door de andere ouder.
  • Rapporten: Deelt rapporten met details over hoeveel er elke maand aan het kind is uitgegeven, samen met de hoeveelheid tijd die de andere ouder gemiddeld nodig heeft om zijn deel te betalen.

Verder kost $ 9,99 per maand, zonder verborgen kosten. Als jij en de co-ouder hulp nodig hebben bij het beheren van de uitgaven van je kind, dan is dit wellicht iets voor jou.

Voordelen Nadelen
Organiseert uitgaven zodat beide ouders deze kunnen bekijken Biedt geen significante communicatie met de andere ouder
Biedt een gratis proefperiode van 30 dagen Kan conflicten veroorzaken als de andere ouder visueel ziet hoe lang het duurt voordat de andere ouder een betaling doet
Verzorgt onkostengerelateerde communicatie

Moet weten

Betalingen moeten aan uw co-ouder worden gedaan met behulp van een tool van derden, zoals Venmo of CashApp.

Beste app om het ouderschapsplan te begrijpen: Custody X Change

Custody X Change heeft gedeelde agenda's, samen met de mogelijkheid om met de andere ouder te communiceren. Extra functies zijn onder meer:

  • Kalender: Maak en deel uw gedeelde ouderschapskalender
  • Ouderschapsplan: Toegang tot een overeengekomen ouderschapsplan dat door de rechtbank kan worden gedocumenteerd
  • Zorgpunten: Volg eventuele problemen of problemen die u tegenkomt
  • Gebruik in de rechtbank: Kan worden gebruikt bij bemiddeling of in de rechtbank

Deze app is beschikbaar voor zowel ouders als juridische professionals. Er zijn twee abonnementsopties met de mogelijkheid om voor beide een gratis proefperiode te krijgen. De zilveren versie kost $17/maand en de gouden versie $27/maand. Er zijn meer functies in de gouden versie voor degenen die meer problemen ervaren met co-ouderschap.

De app krijgt 4,3 van de 5 sterren op Review.io, met positieve recensies die commentaar geven op de tracking en het gebruiksgemak van de app. Chris Barry, een echtscheidingscoach met veel conflicten, liet zelfs de volgende recensie achter over Custody X Change:

" Het is een zeer grondig platform dat vrijwel alles dekt en mensen duizenden dollars aan juridische kosten kan besparen. Het stelt onze cliënten ook in staat het gemakkelijker te maken voor de (overbelaste) rechter, de beoordelaar van de voogdij of enige andere professional die bij hun zaak betrokken is, om hun kant te kiezen, door hun werk gemakkelijker te maken."

Voordelen Nadelen
Zorgt ervoor dat ouders op één lijn zitten met betrekking tot het ouderschapsplan Het schema ontwerpen kan moeilijk zijn
Geschikt voor elk ouderschapsplan dat de rechtbank, of jij, hebt opgesteld Het kan moeilijk zijn om een ouderschapsplan op te stellen als er geen bestaand plan bestaat
Biedt afdrukbare kalenders
Kan door sommige rechtbanken worden goedgekeurd

Gratis apps voor co-ouderschap die het proberen waard zijn

moeder geeft dochter een ritje op de rug
moeder geeft dochter een ritje op de rug

Als je op zoek bent naar gratis apps voor co-ouderschap, bekijk dan deze:

Cozi

De gratis versie van Cozi bevat advertenties, maar geeft co-ouders toegang tot een gezinsagenda, takenlijsten en de agenda van de huidige dag. Deze app heeft meer dan 400.000 beoordelingen in de Apple App Store met een beoordeling van 4,8 uit 5, dus dat is behoorlijk indrukwekkend.

FamCal

Met FamCal kunt u met deze gratis app taken, gebeurtenissen en specifieke opmerkingen over uw kind delen. FamCal heeft minder recensies, maar heeft nog steeds een beoordeling van 4,8 uit 5 in de Apple App Store.

AppClose

AppClose is een gratis app waarmee co-ouders toegang krijgen tot een gedeelde agenda, veilig kunnen communiceren en relevante documenten kunnen uploaden. In tegenstelling tot veel andere apps biedt AppClose ook audio- en videogesprekken en neemt het elke poging tot, gemiste en voltooide oproep op. Deze app is aanbevolen door familierechtpraktijken om succesvol co-ouderschap aan het rechtssysteem te laten zien.

Kies een app voor co-ouderschap die bij u past

De app die u kiest, hangt af van uw specifieke behoeften. Neem de tijd om uw verwachtingen voor een app voor co-ouderschap op te schrijven. Praat met de andere ouder over elke optie om erachter te komen welke de functies heeft die jij nodig hebt. Als u een gratis app voor co-ouderschap effectief kunt gebruiken, kan dit uiterst nuttig zijn. Als je meer geavanceerde functies nodig hebt, kun je daar ook uit meerdere apps kiezen.

Aanbevolen: