9 dingen die een momfluencer je niet zal vertellen op haar perfecte pagina

Inhoudsopgave:

9 dingen die een momfluencer je niet zal vertellen op haar perfecte pagina
9 dingen die een momfluencer je niet zal vertellen op haar perfecte pagina
Anonim

We weten dat mama Instagram ervoor kan zorgen dat je je soms minder dan genoeg voelt, maar deze waarheden over mama-influencers zullen ervoor zorgen dat je je gezien voelt.

Familie die door Europa reist en selfie maakt
Familie die door Europa reist en selfie maakt

De perfecte moeders die je Instagram-feed vullen, ook wel momfluencers genoemd, zijn niet zo perfect als ze lijken. Er is zelfs een hele lijst met dingen over het leven en ouderschap die momfluencers je nooit zouden vertellen via populaire sociale mediaplatforms.

We ontkrachten alle mythen rond de perfectie van Instagram-moeders en laten je zien hoeveel je eigenlijk gemeen hebt met moeder-influencers in je feed.

Wat zijn moederbeïnvloeders?

Je weet waarschijnlijk niet meer wanneer of waarom je het account hebt gevolgd. De kans is groot dat je hoopte dat de perfecte vrouw aan de andere kant van je scherm je zou helpen zelf een perfecter leven op te bouwen. Maar als je nu door Instagram scrolt of Facebook opent, zie je alleen maar een dagelijkse herinnering aan waar je denkt dat je als moeder tekortschiet. We snappen het: de vergelijking van moeders op sociale media is heel reëel.

Een 'moederbeïnvloeder' is een moeder die een groot deel van haar persoonlijke leven, interesses en ouderschap deelt op een sociale-mediaplatform. Momfluencers kunnen zijn:

  • Bloggers
  • YouTube-persoonlijkheden
  • Influencers op sociale media
  • Zelfs gewone moeders die sociale media gebruiken als hobby en uitlaatklep

Wat hen lijkt te onderscheiden van andere moeders -- je weet wel, degenen onder ons die het de hele dag moeten doen -- is dat ze alles perfect lijken te doen en er glamoureus uitzien terwijl ze het doen.

Hoewel moederbeïnvloeders misschien hopen aanmoediging, advies uit het echte leven of soms gewoon een pauze in het echte leven te bieden, is hun perfecte aanwezigheid op sociale media iets om rekening mee te houden. Eén onderzoek suggereert dat vrouwen zichzelf veel vaker met anderen vergelijken op sociale media, waardoor moederbeïnvloeders een belangrijke culturele impact hebben waar elke moeder zich van bewust zou moeten zijn.

Zelfs als de bedoelingen van de influencer goed zijn, kunnen de effecten van het scrollen van perfecte foto's op sociale media nog steeds wortel schieten in ons leven.

Moet weten

Het is prima om sociale media-accounts te ontvolgen die een negatieve invloed hebben op je geestelijke gezondheid en om regelmatig een pauze in te lassen op sociale media.

Een ander onderzoek wees erop dat zelfs het bewustzijn van de vergelijkingsvalkuil op sociale media voor ouders de neiging om te vergelijken niet volledig kan voorkomen. Het is belangrijk dat je begrijpt dat de meeste beïnvloeders van moeders niet alleen hun dagelijkse leven posten. In plaats daarvan werken ze er hard aan om het imago van hun carrière hoog te houden en ondernemen ze elke stap die nodig is om een ideaal te creëren dat onhaalbaar lijkt om online geprezen te worden en de aandacht van potentiële merkpartners te trekken.

9 dingen die een momfluencer je nooit zal vertellen

Als je ooit hebt getwijfeld aan je opvoedingskeuzes, jezelf in elkaar hebt geslagen omdat je niet perfect bent, of je plotseling neerslachtig voelt over een klein detail in je leven, ben je misschien het slachtoffer geworden van de hoogtepunten van de moeder-influencer op sociale media.

Deze verhalen kunnen, hoewel velen misschien goede bedoelingen hebben, de druk vergroten die je als moeder al voelt. Je moet weten dat zelfs die perfecte Instagram-moeder die je bewondert meer dan één ding heeft dat niet perfect is in haar leven: ze deelt het gewoon niet op sociale media.

1. Ze is uitgeput

Er is nergens een moeder die niet ooit de uitputting van het ouderschap heeft gevoeld. De sociale media-moeder waar je zo naar verlangt, zal waarschijnlijk niet alles voor elkaar krijgen zonder een grote hoeveelheid rust en slaap op te offeren. Sterker nog, ze krijgt het waarschijnlijk niet allemaal gedaan omdat ze uitgeput is, net als de rest van ons.

Ze is waarschijnlijk laat wakker om baby's te voeden, werkt tot laat om deadlines te halen en blaast door tubes concealer om haar donkere ogen te verbergen. Ze laat misschien haar beste momenten zien op sociale media, maar van binnen verlangt ze misschien naar een serieuze shuteye.

2. Er wordt ergens iets gegeven

Ze lijkt misschien alles te hebben, maar de moeder-influencer die je feed vult met perfecte foto's, brengt haar leven waarschijnlijk niet perfect in balans. Eerlijk gezegd: wie kan dat? Ze heeft misschien een prachtig huis, tijd voor veel zelfzorg en een grote groep vrienden.

Maar er zal waarschijnlijk ergens iets bezwijken. Net als de rest van ons mensen is evenwicht niet op elk gebied van het leven mogelijk voor de Instagram-moeder. Als je alleen de dingen ziet die ze perfect doet, weet dan dat er iets is waar ze achter de schermen mee worstelt.

3. Ze heeft waarschijnlijk meer hulp dan ze toelaat

Als een momfluencer door een of ander wonder alles bereikt wat ze van plan is te doen, kan het zijn omdat ze heel veel hulp heeft die je niet ziet. Het kan een echtgenoot zijn die thuis werkt (of de primaire verzorger voor de kinderen is), een behulpzaam familielid dat in de buurt woont, of een ingehuurde hulp die alles regelt, van een schoon huis tot een dutje voor de kinderen.

4. Ze ziet er niet altijd zo uit

We hebben allemaal speciale dagen voor joggingbroeken en rommelige knotjes. Laat je niet misleiden door de perfecte selfies en uitgebreide kledingkasten. Mom Influencers zien er niet altijd goed uit en ze hebben net als wij allemaal te maken met zaken als een opgeblazen gevoel, acne, rimpels en grijze wortels.

5. Haar kinderen zijn niet echt perfect

Shot van een kleine jongen die thuis een driftbui krijgt terwijl hij het been van zijn moeder vasthoudt
Shot van een kleine jongen die thuis een driftbui krijgt terwijl hij het been van zijn moeder vasthoudt

Misschien scrol je door je feed en zie je moeder na moeder pronken met de prestaties van haar kind, haar peuter die elke groente eet die de mens kent, en haar baby die sinds de eerste dag de hele nacht heeft geslapen.

Ben je ooit in de buurt geweest van een perfect gedragen kind? Nee, want die bestaan niet. Momfluencers zijn niet beter in het moederschap en hun kinderen zijn net zo uniek in sterke punten en problemen als die van jou.

6. Zij twijfelt ook

Elke moeder twijfelt op een bepaald moment tijdens deze moederschapsreis aan haar capaciteiten, beslissingen en methoden. Instagram-moeders vormen hierop geen uitzondering. Ze lijkt misschien zeker van zichzelf op het scherm, maar ze heeft ook haar momenten van twijfel.

We durven zelfs te raden dat ze minstens één keer in haar leven heeft gedacht dat ze geen moeder was die goed genoeg was. Dat maakt haar herkenbaarder, nietwaar?

7. Ze is overweldigd

Serieuze, gefocuste moeder houdt baby vast terwijl ze thuis werkt
Serieuze, gefocuste moeder houdt baby vast terwijl ze thuis werkt

Elke moeder heeft veel op haar bord: het opvoeden van mensen is een behoorlijk grote onderneming. Zelfs beïnvloeders van moeders kunnen overweldigd raken door het moederschap, de carrière-eisen en het leven in het algemeen. Ze geeft het misschien niet altijd toe, maar de moeder die je op Instagram bewondert, voelt zich waarschijnlijk ook angstig, overweldigd en gestrest.

8. Ze houdt niet van alles aan zichzelf

Het is zo gemakkelijk om te zeggen: "Als ik maar op haar leek, zou ik eindelijk gelukkig zijn." Maar zelfs de vrouwen waarvan wij denken dat ze er niet mooier uit kunnen zien, hebben af en toe problemen met het lichaamsbeeld. Een gezonde kijk op jezelf hebben vergt veel werk en kan niet zonder een paar dagen met een zwaar lichaamsbeeld.

9. Ze krijgt ook Insta-afgunst

Misschien heb je meer gemeen met moederbeïnvloeders dan je denkt. Wanneer je op Instagram aan het scrollen bent en nadenkt over alle manieren waarop je op iemand anders wilt lijken, doet diezelfde influencer waarschijnlijk precies hetzelfde. Als ze aanwezig is op sociale media, zal ze waarschijnlijk ook in de vergelijkingsval trappen.

We zijn toch niet zo verschillend

Moeder zijn is nooit gemakkelijk en hoewel we misschien in de verleiding komen om jaloers te zijn op wat we op het scherm zien, weten we diep van binnen dat elke moeder haar onvolmaakte momenten heeft.

Als je in de verleiding komt om te vergelijken, onthoud dan dat er veel werk zit in de zogenaamde perfectie die op sociale media wordt gepresenteerd. Momfluencers zijn niet perfect en ze zijn niet de moederschapsnorm waaraan je moet voldoen. In feite is de enige norm voor het moederschap die ertoe doet, die van jou.

Aanbevolen: