10 dingen die u niet moet doen als u met pensioen gaat

Inhoudsopgave:

10 dingen die u niet moet doen als u met pensioen gaat
10 dingen die u niet moet doen als u met pensioen gaat
Anonim
Opgewonden zilverharige senior vrouw, dansend
Opgewonden zilverharige senior vrouw, dansend

Pensioen is voor iedereen een enorme verandering van levensstijl. Net als bij andere grote veranderingen in het leven, is dit het perfecte moment om opnieuw te definiëren wie je bent. Vermijd valkuilen en haal het meeste uit uw nieuwe leven door de perfecte dingen te ontdekken die u na uw pensionering kunt doen, en wat u niet moet doen.

1. Geniet ervan, maar wees niet ongedisciplineerd

Als je je pensioen nadert, word je enthousiast over alles wat er aan de andere kant van die langverwachte dag te wachten staat. Als de dag eindelijk aanbreekt, slaap je een week of twee (of langer) uit, slenter je graag in huis, speel je golf of doe je wat je altijd al hebt gedaan ter ontspanning en vermaak terwijl je aan het werk was. Misschien maak je zelfs een paar feestelijke uitstapjes. Op een dag zul je echter wakker worden met een woedend geval van existentiële angst.

Je had geen idee dat je de structuur zou missen die je baan je bracht, samen met de verwachtingen en het verdovende comfort. Mensen zijn gewoontedieren, en voor veel mensen is wie ze zijn wat ze doen.

Als je die existentiële angst voelt, is het tijd om voorbij de eerste vakantiefase van je pensioen te gaan en na te denken over wat je met de rest van je leven wilt doen:

  • Doe wat onderzoek, verken je interesses, schrijf je gedachten en dromen op en stippel een koers uit. Met andere woorden: maak een bucketlist.
  • Ontwikkel nieuwe, gezonde routines die de ontbrekende structuur bieden en voorkomen dat je het gevoel hebt dat je doelloos door het leven zweeft.

2. Verklein uw huis niet meteen

Als u met pensioen gaat, is het verleidelijk om uw huis te verkopen en naar kleinere woningen te verhuizen, vooral als u contant geld nodig heeft en overwaarde in uw huis heeft. U kunt hier echter op de pauzeknop drukken, vooral als uw betalingen laag zijn of als u uw hypotheek heeft afbetaald.

Dingen om te overwegen:

Senioren ontvangen gasten in grote keuken
Senioren ontvangen gasten in grote keuken
  • Het is duur om te verkleinen.
  • De daadwerkelijke verhuizing brengt aanzienlijke kosten met zich mee en kan emotioneel en fysiek belastend zijn, zelfs als u alleen maar verhuist naar een bejaardentehuis aan de andere kant van de stad.
  • Als je overweegt om over lange afstand te verhuizen naar wat naar verluidt een van de beste pensioengebieden van het land is, bedenk dan dat je oude vrienden, alles wat bekend is, en waarschijnlijk familie achterlaat.
  • Als u de verhuizing naar een nieuw huis uitstelt nadat u met pensioen bent gegaan, heeft u minder veranderingen waar u zich in één keer aan moet aanpassen.

Als uw maandelijkse huisvestingskosten laag zijn en het alleen maar een kwestie is van meer beschikbaar geld, zijn er minder traumatische opties om uw overwaarde aan het werk te zetten dan het verkopen van uw huis. U kunt een omgekeerde hypotheek afsluiten, een kamer verhuren of van de garage een inkomen genererende studiohuur maken.

3. Verlies uw spaargeld niet

De meeste mensen hebben een vast inkomen nadat ze met pensioen zijn gegaan, en meestal is dat een stuk minder dan ze verdienden toen ze nog werkten. Omdat u zoveel tijd over heeft, kunt u gemakkelijk geld uitgeven alsof u op vakantie bent. Budgettering en financiële planning zijn essentieel. Geniet ervan, maar gebruik uw spaargeld niet, behalve voor noodzakelijke dingen.

  • Bezuinigen op goederen en diensten.
  • Verkoop wat je niet gebruikt.
  • Beheer uw tegoed.
  • Profiteer van uw seniorenstatus.
  • Gebruik je hoofd en houd bij wat je uitgeeft tijdens het reizen.

Het kan enige tijd duren voordat u uw uitgaven terugschroeft, dus probeer impulsaankopen onder controle te houden. Als u gaat winkelen, bewaar dan uw kassabonnen en verwijder de verkoopkaartjes pas als u heeft besloten dat u het artikel dat u zojuist hebt gekocht nodig heeft.

4. Verwaarloos uw vermogensplanning niet

Een onderwerp dat veel gepensioneerden verwaarlozen is de onvermijdelijke planning van het levenseinde. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat al uw zaken op orde zijn, zodat uw gezin niet wordt belast met beslissingen als het onvermijdelijke gebeurt.

U zult waarschijnlijk een aantal noodzakelijke aanpassingen moeten maken, dus praat met uw juridische en financiële adviseurs nadat u met pensioen bent gegaan over hoe u het beste met uw nalatenschap kunt omgaan.

5. Verwacht niet dat relaties onveranderd blijven

Gezinnen zijn onderling afhankelijk, en uw pensioen kan en zal waarschijnlijk invloed hebben op uw kinderen en kleinkinderen.

Uw volwassen kinderen

Zowel u als uw volwassen kinderen kunnen zich na uw pensionering onzeker voelen of onrealistische verwachtingen hebben over uw relatie. Enkele voorbeelden:

  • Een omkering van de rollen is mogelijk. Uw volwassen kinderen verwachten misschien dat ze voor u moeten zorgen en hebben het gevoel dat zij u kunnen vertellen wat u moet doen.
  • Van uw kinderen mag u meer steun en gezelschap verwachten die zij niet kunnen of willen bieden.
  • Uw volwassen kinderen verwachten mogelijk meer tijdsbestedingen van u (bijvoorbeeld de zorg voor kleinkinderen) die uw geplande pensioenactiviteiten belemmeren.

Het kan lastig zijn om over uw relatie met uw kinderen te onderhandelen, vooral tijdens de aanpassingsfase van uw pensionering. Echter, het handhaven van eerdere grenzen en tijdsbeperkingen met uw kinderen, en niet meer verwachten dan ze bereid zijn te geven, kan een grote bijdrage leveren aan het minder stressvol maken van de levensverandering die u doormaakt voor alle betrokkenen.

Uw kleinkinderen

Gelukkige familie met meerdere generaties die selfie portret neemt
Gelukkige familie met meerdere generaties die selfie portret neemt

Pensioen betekent dat je meer tijd hebt om met de kleinkinderen te delen, en meer plezier en vreugde hebt omdat je niet alleen hun grootouder bent, maar ook hun mentor, leraar, familiehistoricus, raadgever en schouder om op te leunen.

Bovendien kun je profiteren van hun jeugdige opwinding, nieuwe vaardigheden leren en op de hoogte blijven van wat er gebeurt in de wereld van jongeren. Terwijl je over hun ervaringen hoort, naar hun muziek luistert, hun vrienden ontmoet, met ze lacht en huilt over hun liefdesleven, ze hun weg ziet vinden in de wereld en hoort over hun levens en tijden, blijf je op de hoogte van wat er actueel is.

Houd er rekening mee dat tiener- en jongvolwassen kleinkinderen een zeer actief leven leiden. Dus sms regelmatig, telefoneer af en toe en bezoek wanneer je kunt. Wees er voor ze, maar laat je gevoelens niet kwetsen als ze het soms te druk hebben om onmiddellijk te reageren.

6. Wees niet bang om nieuwe dingen te proberen

Verander een beroep in een nieuwe carrière, zoek een parttime baan, doe vrijwilligerswerk, ga weer naar school of volg een cursus. Probeer nieuwe dingen! Het is nooit te laat om je ondernemerszin te oefenen of iets nieuws te leren, en elk van deze dingen kan de nodige structuur aan je leven toevoegen, eventuele rusteloosheid stillen en nieuwe kanalen voor socialisatie openen.

Je zult plezier hebben en nieuwe mensen van alle leeftijden ontmoeten die jouw interesses delen, en je ziel, geest en ziel zullen genieten van de ervaring. Wie weet vind je wel een passie die betekenis en doel geeft aan je pensioenjaren.

7. Laat eenzaamheid je leven niet binnensluipen

Pensioen kan sociaal isolerend zijn. US News meldt dat volgens AARP 45 procent van de Amerikanen ouder dan 65 jaar gescheiden, gescheiden of weduwe is.

Als u tot deze 45 procent behoort, mist u misschien de dagelijkse sociale interactie met collega's. Begin met het opbouwen van een nieuw sociaal netwerk van andere gepensioneerden, neem deel aan activiteiten waarbij u nieuwe vrienden van alle leeftijden kunt ontmoeten en blijf in contact met uw oude werkvrienden.

Als je niet van groepen houdt of van het socialiseren van een huisdier of twee houdt, kun je geweldige en liefdevolle metgezellen zijn.

8. Verwaarloos uw uiterlijk niet

Flirterig senior koppel dat zich thuis nestelt
Flirterig senior koppel dat zich thuis nestelt

Ageisme bestaat en vooral voor vrouwen, maar leeftijdsdiscriminatie kan ook een interne mentaliteit zijn. Ja, je bent met pensioen en wordt ouder, je lichaam is veranderd, je haar is dunner en grijzer geworden en je zult er nooit meer uitzien zoals toen je dertig, veertig of vijftig was. Het feit dat je ouder bent en er niet langer fantastisch uit hoeft te zien voor je werk, is echter geen reden om jezelf te laten gaan.

Het verzorgen van je haar, nagels en huid is essentieel, net als het onderhouden van je trainingsroutine. Natuurlijk kan het moeilijker zijn en langer duren als je ouder bent, maar het mooie is dat je als je met pensioen bent, meer tijd hebt om aan schoonheids- en fitnessroutines te besteden.

In haar boek I Feel Bad About My Neck zegt Nora Ephron: "Op je zestigste moet je minstens acht uur per week aan onderhoud besteden - alleen maar om te voorkomen dat je eruit ziet als iemand die er niets meer om geeft." Ze wijst ook op iets over haar: "Je hoeft het niet meer elke dag te wassen" en beweert dat er een verband bestaat tussen hoe vaak je seks hebt en het wassen van je haar. Vergeet dus niet om je haar te wassen.

9. Geef liefde en romantiek niet op

Het is geen geheim dat liefde en intimiteit van cruciaal belang zijn voor geluk, en dat geldt vooral voor je geluk, gezondheid en algehele welzijn na je pensionering.

Als je getrouwd bent, is dat geweldig. Je relatie met je partner zal veranderen, maar met slechts een beetje tijd en begrip kun je uit de gedragswijze van je huisgenoten komen, elkaar opnieuw leren kennen, wat hernieuwd plezier hebben en de liefde en romantiek nieuw leven inblazen.

Zoals hierboven vermeld zijn er veel sexy alleenstaande senioren, van wie de meesten sterven door gebrek aan een liefdevolle metgezel, en een alleenstaande senior zijn betekent niet dat je de seks moet opgeven. Het kan een uitdaging zijn om jezelf op de voorgrond te plaatsen, maar als je wilt dat een speciaal iemand jouw gouden jaren deelt, zul je op zoek moeten gaan naar goud.

Dus verzamel je moed, ga de uitdaging aan en ga op prospectie. Als je inspiratie nodig hebt, neem dan een paar uur de tijd om Our Souls at Night te bekijken met twee zeer sexy senioren, Jane Fonda en Robert Redford, op Netflix.

Verbinding maken met een oude of nieuwe liefde is tegenwoordig gemakkelijker dan ooit dankzij internet. Vaak kun je de oude vlam vinden op Facebook of Classmates.com, of je kunt lid worden van een datingsite voor senioren zoals eHarmony.

Je kunt ook op zoek gaan naar nieuwe potentiële kandidaten bij het plaatselijke seniorencentrum, de kerk en andere lokale activiteiten. Wees niet verlegen of bang om jezelf op de voorgrond te plaatsen. Als iemand je aandacht trekt, praat dan met hem of nodig hem uit voor een lunch of een kopje koffie. Onthoud dat het belangrijkste onderdeel van het krijgen van wat je wilt, is uitzoeken wat je wilt. je wilt en vraag er dan om.

10. Wees niet ongeduldig en doe het rustig aan

Het zal enige tijd duren om je aan je nieuwe status aan te passen. Doe echter je best om je niet te vervelen. Blijf actief, wees sociaal, probeer nieuwe dingen uit, heroverweeg uw behoeften en bereken opnieuw. Zoals bij elke grote verandering in je leven, zul je een aantal fouten en valse starts maken. Als je echter geduld hebt en het jezelf gemakkelijk maakt, zal alles op zijn plaats vallen en zul je gaan beseffen dat je nu in je eigen tijd bent en kunt doen wat je wilt doen, wanneer je dat wilt. en voldoende tijd hebben om eventuele fouten of valse starts te corrigeren.

De gouden jaren

De Gouden Jaren zijn doorgaans een tijd van minder verantwoordelijkheden en wanneer ze gepaard gaan met voldoende financiële middelen en een goede fysieke en psychologische gezondheid, bieden ze mogelijkheden voor zelfontplooiing, doelgerichte betrokkenheid en voltooiing. Mensen gaan op verschillende leeftijden en om verschillende redenen met pensioen. Er zijn geen vaste stappen voor het navigeren door uw pensioenjaren. De levens van gepensioneerden zijn net zo divers als die van individuen, en als je gepensioneerd bent, ben je vrij om te doen wat je wilt, binnen bepaalde grenzen. Er is echter altijd een periode van aanpassing en het is nuttig om te weten wat je wel en niet moet doen tijdens die delicate en belangrijke overgangsperiode.

Aanbevolen: