Nachtelijke zindelijkheidstraining: 4 eenvoudige stappen naar succes

Inhoudsopgave:

Nachtelijke zindelijkheidstraining: 4 eenvoudige stappen naar succes
Nachtelijke zindelijkheidstraining: 4 eenvoudige stappen naar succes
Anonim

Help je peuterpotje als een rockster met deze eenvoudige tips voor zindelijkheidstraining gedurende de nacht!

Jonge moeder traint haar peutermeisje om het potje te gebruiken
Jonge moeder traint haar peutermeisje om het potje te gebruiken

Nachtelijke zindelijkheidstraining is de laatste grote hindernis in het zindelijkheidstrainingsproces. Dit kan eng lijken voor zowel peuters als ouders, maar het is eigenlijk gemakkelijker dan je denkt. De sleutel is om op het juiste moment te beginnen en een routine op te bouwen.

Maak je geen zorgen: je zult binnenkort heerlijk slapen in een luiervrij huis! We leggen uit hoe je 's nachts zindelijk kunt worden en geven tips van echte moeders om je te helpen succes te vinden.

Wanneer kan mijn peuter beginnen met nachtelijke zindelijkheidstraining?

In tegenstelling tot overdag vereist nachtelijke zindelijkheidstraining een volwassen blaas. Volgens gezondheidsdeskundigen "krijgen kinderen normaal gesproken de controle over hun blaas ergens tussen de leeftijd van 2 en 4 jaar, elk in hun eigen tijd. Af en toe bevochtigen is gebruikelijk, zelfs bij 4- tot 6-jarige kinderen."

Wat dit betekent is dat wanneer je aan dit deel van je zindelijkheidstraining begint, het volledig afhankelijk zal zijn van je kind. Als u begint voordat uw kind er klaar voor is, zal dit tot problemen en veel ongelukken leiden. Het is dus altijd het beste om te wachten totdat uw kind tekenen van gereedheid vertoont.

Tekenen dat je 's nachts klaar bent voor zindelijkheidstraining

Je kind is klaar om 's nachts met zindelijkheidstraining te beginnen als hij/zij deze symptomen vertoont:

  • Ze gebruiken het potje overdag regelmatig.
  • Ze worden 's ochtends vaak wakker met een droge of nauwelijks vochtige luier.
  • Ze verwijderen hun natte luiers 's nachts.
  • Ze worden midden in de nacht wakker en vragen of ze naar het potje mogen.
  • Ze vragen om ondergoed in bed te dragen.

Hoe lang duurt de nachtelijke zindelijkheidstraining?

Het antwoord op deze vraag is ook afhankelijk van uw kind. Bij sommigen klikt het binnen een paar dagen, bij anderen kan het weken tot maanden duren. Het is voor ouders het beste om zich op dat laatste voor te bereiden en aan deze onderneming te beginnen met de verwachting dat er ongelukken zullen gebeuren.

Moet weten

Wil je snel weten hoe lang de nachtelijke zindelijkheidstraining van je kind kan duren? Bel je vader en moeder en vraag hoe lang jij en je broers en zussen 's nachts aan de zindelijkheidstraining deden! Bedplassen komt vaak in gezinnen voor en dit geeft je misschien een beter idee van wat je kunt verwachten.

Hoe je 's nachts zindelijk kunt worden: 4 eenvoudige stappen naar succes

Als je je peuter de hele nacht als een rockster wilt helpen, volg dan deze vier eenvoudige stappen!

Kinderbenen in laarzen, hangend aan een po
Kinderbenen in laarzen, hangend aan een po

1. Krijg grip op zindelijkheidstraining overdag

Hoewel je tegelijkertijd kunt beginnen met zindelijkheidstraining overdag en 's nachts, door te wachten tot je kleintje overdag goed onder de knie kan worden, wordt de nachtelijke zindelijkheidstraining voor iedereen gemakkelijker.

Of het nu om meisjes of jongens gaat, wij adviseren om drie tot zes maanden te wachten nadat ze overdag volledig zindelijk zijn voordat ze aan dit deel van de zindelijkheidstraining beginnen.

Moet weten

Als je met nachtelijke zindelijkheidstraining wilt beginnen, moet je kind ook in een groot kinderbed liggen. Zonder volledige toegang tot hun potje zal deze onderneming niet succesvol zijn. Zorg er dus voor dat ze de hele nacht vanuit een wiegje comfortabel kunnen slapen voordat u aan dit proces begint.

2. Maak uw huis en badkamer peuterveilig

Nachtelijke zindelijkheidstraining vereist een beetje vertrouwen, maar je wilt niet dat je peuter het huis overneemt terwijl jij slaapt. Ouders kunnen dit eenvoudig verhelpen door een gang af te sluiten met babyhekjes, zodat uw peuter van en naar zijn potje kan gaan, zonder in veel anders te hoeven stappen. Zorg er ook voor dat alle gebieden waartoe ze toegang hebben, volledig babyveilig zijn om hun veiligheid te garanderen.

Handige hack

Als je zenuwachtig bent omdat je peuter alleen in de badkamer is, verplaats je oefenpotje dan naar een betegelde of houten gang! We raden aan om puppy-pads onder het toilet te plaatsen om rommel te voorkomen.

3. Stel een consistent ochtend- en nachtschema in

De essentie van nachtelijke zindelijkheidstraining is ervoor te zorgen dat uw kind de blaas de hele nacht vasthoudt of herkent wanneer hij wakker moet worden om de behoefte aan plassen of poepen te verlichten. De gemakkelijkste manier om ze met deze levensles te helpen, is door een routine op te zetten.

Moeder zindelijkheidstraining dochter
Moeder zindelijkheidstraining dochter
  1. Sluit vloeistoffen een uur voordat ze naar bed gaan af.
  2. Laat ze 30 minuten voor het slapengaan naar het potje gaan, en nogmaals, vlak voordat ze gaan slapen.
  3. Herinner ze eraan dat als ze 's nachts naar het toilet moeten, ze gewoon op moeten staan en gaan! Het is ook goed om ze te laten weten dat je beschikbaar bent als ze hulp nodig hebben.
  4. Zorg ervoor dat ze 's morgens de gewoonte krijgen om wakker te worden en meteen naar het potje te gaan.

Handige hack

Als uw kind doorgaans snel in slaap v alt, kunt u uw kind vlak voordat u naar bed gaat wakker maken, zodat het het nog een keer kan proberen. Als het echter een tijdje duurt voordat uw peuter in slaap v alt, kan dit de rust verstoren, dus als dat het geval is, wilt u dit misschien vermijden.

4. Vier hun successen

Dit is misschien wel het belangrijkste onderdeel van het proces. Wanneer uw kind droog wakker wordt of wanneer u bij het oefenpotje aankomt en ziet dat het bezoek 's nachts succesvol is geweest, maak er dan een groot probleem van!

Positieve bekrachtiging is een fantastisch hulpmiddel om hiervan een permanente gewoonte te maken. Zindelijkheidstraininggrafieken kunnen je ook helpen deze prestatie te benadrukken.

Tips voor zindelijkheidstraining gedurende de nacht van echte moeders

Nachtelijke zindelijkheidstraining kan voor sommigen een worsteling zijn, dus hebben we contact opgenomen met enkele echte moeders die met succes de luierloze dagen hebben bereikt! Dit is het advies dat ze gaven:

  • Leeftijd doet er niet toe - alleen bereidheid!
  • Vermijd het starten van nachtelijke zindelijkheidstraining wanneer er andere grote veranderingen plaatsvinden.
  • Investeer in een waterdichte matrasbeschermer.
  • Houd extra lakens en handdoeken bij het bed voor als er ongelukken gebeuren.
  • Zorg ervoor dat hun pad naar de badkamer of het potje goed verlicht is.
  • Scheld niet als er ongelukken gebeuren. Ze maken niet opzettelijk het bed nat.

    Verschoon in dit geval de lakens en hun kleding, laat ze opnieuw proberen om naar het potje te gaan en leg ze weer in slaap. Laat ze weten dat het goed is en dat je eraan blijft werken

Wanneer is bedplassen een probleem?

De Mayo Clinic merkt op dat ouders zich geen zorgen hoeven te maken over bedplassen totdat hun kind zeven jaar oud is. Het is normaal dat dit deel van de zindelijkheidstraining langer duurt dan het dagdeel.

Als uw peuter echter van een succesvolle zindelijkheidstraining de hele nacht door gaat en plotseling regelmatig ongelukjes krijgt, kunt u het beste de kinderarts bellen. Dit kan een teken zijn van een onderliggende aandoening, zoals een urineweginfectie, waarvoor behandeling nodig is.

Een nachtelijke zindelijkheidstraining vergt geduld

Het moeilijkste deel van nachtelijke zindelijkheidstraining is het wachten tot het voorbij is! Vergeet niet dat consistentie de sleutel is en dat geduld een schone zaak is. Het kan moeilijk en frustrerend zijn, maar het is de tijd en moeite zeker waard. Voordat je het weet, liggen de luierdagen van je kind achter je.

Aanbevolen: