Door ouders geteste tips voor zindelijkheidstraining voor een meisje zonder stress

Inhoudsopgave:

Door ouders geteste tips voor zindelijkheidstraining voor een meisje zonder stress
Door ouders geteste tips voor zindelijkheidstraining voor een meisje zonder stress
Anonim

We zijn er geweest. Als je een meisje zindelijk maakt, volgen hier enkele eenvoudige tips om je voor en tijdens het proces te helpen.

peutermeisje op potje
peutermeisje op potje

Als je erover denkt om met je dochter aan de zindelijkheidstraining te beginnen, heb je waarschijnlijk al een lange lijst met do's en don'ts gevonden. Met zoveel informatie over hoe je een meisje zindelijk kunt maken, kan het een beetje overweldigend zijn.

Maar je bent niet de enige: we hebben enkele van de belangrijkste details verzameld, plus tips uit het echte leven om je peutermeisje uit de luiers te halen, om je op weg te helpen.

Wat u moet weten over zindelijkheidstraining voor een meisje

Zindelijkheidstraining brengt veel vragen met zich mee van nieuwe ouders en het benaderen van het doel met een meisje kan er heel anders uitzien dan met een jongen. Als je nog nooit een meisje zindelijk hebt gemaakt - of misschien is het al een tijdje geleden - zijn dit enkele meisjesspecifieke zindelijkheidstrainingdetails om in gedachten te houden.

moeder en dochter
moeder en dochter
  • Uw dochter kan rond de 18-24 maanden tekenen vertonen van zindelijkheidstraining, iets eerder dan de meeste jongens.
  • Hoewel de gebruikelijke leeftijd voor zindelijkheidstraining voor meisjes 24 maanden is, is je kleintje misschien pas klaar als ze bijna drie jaar oud is.
  • Meisjes zijn gemiddeld twee tot drie maanden eerder klaar met de zindelijkheidstraining dan jongens, omdat ze de neiging hebben om de zindelijkheidstraining iets sneller op te pakken. Maar het kan ook langer duren voordat zij zindelijk is dan een jongen; de gemiddelden zijn precies dat. Bij sommige meisjes kan het ook langer duren dan bij jongens, maar wees er wel klaar voor om eerder te beginnen.
  • Van voor naar achter afvegen zal een belangrijk onderdeel zijn van het leren van je dochter hoe ze het potje moet gebruiken, dus houd daar in de beginfase van de training rekening mee.
  • Hoewel uw dochter de zindelijkheidstraining misschien snel oppakt, is het belangrijk om geduldig te zijn terwijl ze leert. Dit is een geheel nieuwe reeks vaardigheden die ze aan het ontwikkelen is en zelfs de meest gevorderde peuter kan er in het begin moeite mee hebben.
  • Ook al zijn meisjes gemiddeld sneller zindelijk dan jongens, je zult misschien merken dat het nog steeds een tijdje duurt voordat je de nacht- en dutjestraining onder de knie hebt, dus wees niet verbaasd als je nog een paar zindelijkheidsluiers moet gebruiken jaar.

Moet weten

Onthoud dat elk meisje anders is en dat er geen goed of fout is als het gaat om wanneer ze er klaar voor is of hoe snel ze zindelijkheidstraining begrijpt. De persoonlijkheid van uw dochter zal ook een grote rol spelen in haar bereidheid tot zindelijkheidstraining, evenals hoe goed zij de vaardigheid ontwikkelt.

Hoe je weet of je dochter klaar is voor zindelijkheidstraining

De belangrijkste stap bij de zindelijkheidstraining van een peutermeisje is weten wanneer ze daadwerkelijk klaar is om met het proces te beginnen. Zorg ervoor dat uw dochter de meeste, zo niet alle, signalen van zindelijkheidstraining afvinkt.

klein meisje en potje
klein meisje en potje
  • Ze kan haar eigen jurk optillen of haar broek laten zakken met weinig tot geen hulp.
  • Ze demonstreert het vermogen om basisinstructies op te volgen.
  • Ze beheerst het lopen.
  • Ze kan minstens 30 seconden stilzitten - zelfs als ze zoiets als een boek nodig heeft om haar aandacht vast te houden.
  • Ze weet wanneer ze moet plassen en wanneer ze moet poepen.
  • Je verwisselt minder luiers gedurende de dag omdat ze langer droog blijft.
  • Ze begrijpt wat het potje is en waarvoor het wordt gebruikt, zelfs als ze het alleen begrijpt in de context van oudere kinderen of volwassenen.
  • Ze heeft een soort signaal of verbale communicatie voor wanneer ze naar het potje gaat of moet plassen.
  • Ze verstopt zich als ze aan het poepen is of heeft een hekel aan een natte luier en wil dat deze onmiddellijk verschoond wordt.

Eenvoudige en effectieve dingen om te doen als je een meisje zindelijk maakt

Nadat je hebt beoordeeld of je dochter er klaar voor is en heeft bepaald dat het tijd is om met zindelijkheidstraining te beginnen, wil je een plan hebben voor hoe je verder wilt gaan. Hoewel er een paar methoden voor zindelijkheidstraining zijn die goed werken voor zowel jongens als meisjes, zullen deze stappen je voorbereiden op succes, ongeacht de methode die je kiest.

meisje op potje naast knuffelbeer op potje
meisje op potje naast knuffelbeer op potje

Ga shoppen

Er zijn maar weinig dingen die zo schattig zijn als die eerste kleine ondergoed die je voor je kleine meid koopt. Laat haar je helpen kiezen wat ze zullen zijn. Zoek naar kleuren waar ze van houdt, prints waar ze de voorkeur aan geeft en personages waar ze geobsedeerd door is, om haar aan te moedigen haar ondergoed zo schoon en droog mogelijk te houden.

Leg tijdens het winkelen zeker uit waarvoor dit nieuwe garderobe-element precies dient. Laat haar weten dat grote meisjes dit soort ondergoed dragen in plaats van luiers. Wanneer u elke nieuwe dag met zindelijkheidstraining begint - of wanneer u haar in een schoon setje moet veranderen - laat uw dochter dan kiezen welk paar zij wil sporten om haar onafhankelijkheid in het proces te stimuleren.

Snelle tip

Je kunt het winkelproces overslaan en het ondergoed als een spannend cadeau voor je kleine meid geven en haar laten weten dat ze op het punt staat een hele coole vaardigheid voor grote meisjes te leren.

Kies een potje waar ze zich prettig bij voelt

Comfort is een grote factor in de begindagen van zindelijkheidstraining, omdat je kleintje misschien veel tijd op het potje zit voordat ze haar eerste succesvolle storting heeft gedaan. Als je eenmaal een potje hebt gekozen waarvan je denkt dat het zal werken, laat haar dan wennen aan het volledig gekleed erop gaan zitten.

Als ze na een paar pogingen moeite heeft om te zitten of zich ongemakkelijk voelt, wil je misschien overstappen op een andere vorm of maat. Het vinden van het juiste potje zal haar helpen zich op haar gemak te voelen terwijl ze deze nieuwe vaardigheid leert.

Laat haar zien wat ze moet doen

Voordat je ooit aan het echte zindelijkheidstrainingsproces begint, moet je je kleine meisje voorbereiden op deze volgende stap in de peutertijd. Laat haar moeder of een andere vertrouwde vrouw het potje zien gaan, zodat ze begrijpt hoe het eruit hoort te zien en dat het iets natuurlijks is dat alle meisjes doen.

Demonstreer hoe u uw billen omhoog en omlaag kunt brengen, hoe u moet afvegen en hoe u uw handen moet wassen. Als u bekend bent met het proces, worden een aantal van de aanvankelijke angsten weggenomen die ze zou kunnen hebben als de dag van de zindelijkheidstraining eindelijk aanbreekt.

Moet weten

Het is belangrijk om het vegen van voor naar achter te demonstreren voordat je ooit met de zindelijkheidstraining begint. Het ontwikkelen van de gewoonte om in de tegenovergestelde richting te vegen kan later moeilijk te doorbreken zijn en kan bacteriële infecties bij meisjes veroorzaken.

Gebruik poppen om haar voor te bereiden

Zodra ze een realistisch voorbeeld ziet van onbenullig worden, help haar je dan te laten zien wat je met poppen of knuffels moet doen. Laat haar de mama zijn in het scenario en help haar kleine knuffelvriendje om als een grote meid naar het potje te gaan. Haar poppen of knuffels leren hoe ze de badkamer moeten gebruiken, kan haar helpen als het haar beurt is om de leerling te zijn.

Overweeg om de aanpak zonder bodem over te slaan

Hoewel de luierloze methode die bij sommige zindelijkheidstrainingen wordt gebruikt heel goed werkt, is het niet altijd een succes bij meisjes. Je kunt de luier nog steeds overslaan of optrekken, maar haar comfortabel bedekt houden met een paar ondergoed. Dit betekent misschien meer wasgoed voor jou, maar misschien heeft ze liever iets aan dan niets.

Terwijl pull-ups het schoonmaken makkelijker zouden maken, helpt ondergoed haar te voelen wanneer ze een ongeluk heeft gehad en hoe ongemakkelijk dat kan zijn. Je zult nog steeds gemakkelijk bereikbaar zijn om haar te helpen in een situatie van 'nu', en ze zal zich op haar gemak voelen zonder afhankelijk te worden van pull-ups.

Omarm haar onafhankelijke persoonlijkheid

De meeste peutermeisjes hebben geen gebrek aan felle onafhankelijkheid. Twee is twintig, toch? Dit zou wel eens in je voordeel kunnen werken tijdens de zindelijkheidstrainingdagen. Als ze ziet hoeveel onafhankelijkheid het naar de wc gaan haar geeft, zou ze het hele idee kunnen omarmen.

Laat haar haar eigen ondergoed kiezen of bepaal de kleur van het potje dat ze zal hebben. Laat haar beslissen waar haar potje staat en welke boeken of speelgoed ze in de buurt wil hebben.

Snelle tip

Als ze de wens uitdrukt om haar billen te laten zakken of zichzelf af te vegen, kun je haar dat misschien laten doen en gewoon achter haar aan gaan met de juiste techniek. Het gevoel dat ze iets alleen doet, als een grote meid, kan haar aanmoedigen tijdens haar zindelijkheidstraining.

Weeg de voor- en nadelen van lekkernijen af

Veel professionals en ouders waarschuwen tegen het gebruik van snoepjes om uw kind aan te moedigen het potje te gebruiken, maar de persoonlijkheid van uw dochter kan met deze methode werken. Alleen jij weet zeker hoe ze zal reageren, maar als je halverwege het proces bent en het gevoel hebt dat niets werkt, kan dit een methode zijn die het proberen waard is.

Begin met het aanbieden van lekkers de eerste paar keer dat ze met succes langer dan een paar seconden op het potje zit. Ga dan verder en bied haar alleen iets lekkers aan als ze in het potje heeft geplast. Als je dat succes een paar keer hebt gevierd, geef dan alleen maar snoepjes gedurende een hele dag zonder ongelukken. Uiteindelijk kun je de behandelmethode gebruiken om haar eerste poep op het potje aan te moedigen. Voor je het weet is het potje gaan een normaal onderdeel van de dag en verwacht ze niet elke keer iets lekkers.

De traktatie die je kiest, is geheel aan jou. Kleine koekjes, fruitsnacks, stickers of een klein snoepje zijn stimulerende keuzes. Als je liever onpraktische of suikerrijke lekkernijen vermijdt, kun je altijd kiezen voor betaalbare educatieve artikelen zoals kleurpotloden, kleurpagina's en flitskaarten.

Aangezien er een aantal nadelen kleven aan het gebruik van lekkernijen - zoals de verwachting dat een kind elke keer iets lekkers krijgt, of mogelijk niet naar het toilet gaat voor een grotere traktatie - wegen de voor- en nadelen af bij de beslissing of het een op beloning gebaseerde beloning moet gebruiken methode.

Weet wanneer je moet pauzeren

Zodra je kleine meisje met 18 maanden tekenen van zindelijkheidstraining vertoont, is het verleidelijk om met zindelijkheidstraining te beginnen met de vastberadenheid om het vol te houden. Maar dit proces gaat niet over onze vastberadenheid als ouders, maar eerder over de bereidheid die onze kinderen hebben ontwikkeld. Als je begint met zindelijkheidstraining en je dochter veel weerstand biedt of erg overstuur raakt als ze de vaardigheden niet onder de knie kan krijgen, is het misschien tijd om een pauze te nemen.

Moet weten

Als je besluit dat het tijd is om te stoppen met zindelijkheidstraining, probeer het idee dan binnen een of twee maanden opnieuw te bekijken en zoek naar tekenen van bereidheid of gretigheid die er misschien nog niet eerder waren. Zindelijkheidstraining is geen race, en het beste moment om te beginnen is wanneer je dochter er echt klaar voor is.

Echte moederstips voor zindelijkheidstrainingmeisjes

Als het gaat om zindelijkheidstraining voor meisjes, is er niemand betrouwbaarder dan een ouder die het proces al heeft doorlopen! Dit zijn enkele van onze door moeders geteste tips voor zindelijkheidstraining voor meisjes.

gelukkige moeder en dochter
gelukkige moeder en dochter
  • Koop extra ondergoed:Vind ondergoed waar ze van houdt en koop extra's, inclusief duplicaten van haar favorieten. Je kleine meid geeft misschien de voorkeur aan dat ene roze ondergoed met bloemen- of karakterprint boven de rest - en een paar extra's kunnen van pas komen tijdens zware zindelijkheidstrainingdagen.
  • Geef haar wat controle: Laat haar haar nieuwe ondergoed uitkiezen elke keer dat ze verandering nodig heeft. Als ze enige controle heeft over dit nieuwe en angstaanjagende proces, zal ze zich zelfverzekerder voelen.
  • Observatie kan van cruciaal belang zijn: Laat uw dochter moeder observeren terwijl zij naar het toilet gaat, zodat u de juiste hygiëne kunt demonstreren, zoals van voor naar achter afvegen. Als je moet gaan, laat haar dan je kleine gezelschap zijn.
  • Kies gemakkelijk aan- en uitneembare kleding: Denk na over het soort kleding dat ze zal dragen in de begindagen van de zindelijkheidstraining (en zelfs in die paar weken daarna) ze krijgt de dingen onder de knie). Panty's, truien met overmatige sluitingen en jurken met superruches kunnen frustrerend voor je zijn als ze aankondigt dat ze moet gaan.
  • Kies ook zindelijkheidsvriendelijke badkleding: Je zou ook kunnen overwegen om haar gebruikelijke badpak uit één stuk te ruilen voor een tweedelig badpak, dus naar het toilet gaan op een zwembaddag is een veel gemakkelijker.
  • Leer haar over openbare toiletten: Laat uw dochter tijdens uw eerste paar uitstapjes na een succesvolle zindelijkheidstraining zien hoe u een openbaar toilet op de juiste manier gebruikt en hoe het eruit ziet. Demonstreer de juiste manier om de stoel voor te bereiden op hygiënisch gebruik en hoe u kunt voorkomen dat u extra besmette plekken zoals deurklinken of toiletbrillen aanraakt.
  • Let op tekenen van nachtelijke paraatheid: Let op droge pull-ups tijdens uitstapjes of na een volledige nachtrust. Dit kan een teken zijn dat ze er klaar voor is om ze los te laten en 24/7 ondergoed voor grote meisjes te dragen.
  • Prijs haar succes! Vier haar succes vaak en met veel vreugde. Springen, dansen, schreeuwen en klappen - of gewoon haar inspanningen prijzen op welke manier dan ook waardoor ze zich gezien voelt - zal haar laten weten hoe belangrijk het is om als een grote meid onbenullig te zijn.

Maak haar klaar voor succes

Zindelijkheidstraining kan vaak aanvoelen als een van de grootste tests in het leven, vooral voor ouders. Maar u kunt uw dochter voorbereiden op het zindelijkheidstrainingsproces en haar helpen slagen in deze eerste van vele vallen en opstaan-situaties. Met jouw steun en toewijding zal ze in een mum van tijd onbenullig worden als een grote meid en kun jij eindelijk je laatste luier verschonen.

Aanbevolen: