Ideeën voor het decoreren van Chinese kasten: 8 manieren om op te vallen

Inhoudsopgave:

Ideeën voor het decoreren van Chinese kasten: 8 manieren om op te vallen
Ideeën voor het decoreren van Chinese kasten: 8 manieren om op te vallen
Anonim
Porseleinen kast in eetkamer
Porseleinen kast in eetkamer

Chinese kasten tonen en accentueren meestal items zoals formeel porselein, maar dat is niet de enige manier waarop ze kunnen worden gedecoreerd. Van het benadrukken van speciale items tot het aanbrengen van een beetje seizoenskleur: er zijn veel manieren waarop je je servieskast kunt decoreren om je beste porselein en een paar persoonlijke accenten te laten zien.

Acht manieren om een porseleinkast te versieren

De manier waarop je je servieskast uiteindelijk decoreert, hangt af van verschillende dingen, zoals de stijl van je huis, de stijl van de kast en wat je moet laten zien. Dat gezegd hebbende, er zijn verschillende manieren waarop je je kast kunt gebruiken, die kan worden aangepast aan verschillende stijlen.

Kastkleur

Porseleinen kast naar krijtverf
Porseleinen kast naar krijtverf

Voordat je begint met het opbergen van je porselein en decoratieve spullen, neem je een paar minuten de tijd om de kleur en de algehele stijl van de kast zelf te onderzoeken. Terwijl sommige kasten er op hun best uitzien met houtbeitsen, zullen andere baat hebben bij een verflaag. Overweeg een van deze ideeën te gebruiken, gebaseerd op de stijl van je huis:

  • Gebruik een glanzende, opvallende kleur in moderne huizen om je servieskast een update te geven, zodat deze beter bij de rest van de ruimte past.
  • Overweeg om krijtverf te gebruiken en je kast te verven en in de was te zetten voor een landelijke of "shabby chic" look.
  • Gebruik een halfglanzende of matte effen kleur in gedempte tinten zoals grijs, taupe of crème voor een zeer ingetogen en subtiele look.
  • Beits het in donkere, rijke tinten als aanvulling op een formele ruimte.
  • Overweeg om een patroon op de achterwand van de binnenkant van de kast te schilderen, zoals een chevron- of visgraatmotief voor een speelse uitstraling.

Interieurdecoratie Kleur

Blauw en wit porselein in kast
Blauw en wit porselein in kast

Een manier om je servieskast te versieren zonder de ruimte te overbelasten, is door een accentkleur in de hele ruimte te benadrukken. Als je porselein bijvoorbeeld een blauw-wit patroon heeft, overweeg dan om verschillende andere items in dezelfde blauwe tint aan de kast toe te voegen, zoals:

  • Blauwe glazen bekers
  • Blauw aardewerk
  • Borden of schalen in effen blauw

Zorg ervoor dat je de kleur die je kiest in de hele kast in balans houdt. Dit kan betekenen dat je een stevige blauwe plaat centreert zodat deze naar boven wijst en een paar blauwe glazen bekers aan weerszijden van de kast plaatst, een paar planken lager.

Seizoensgebonden displayartikelen

Als je kast groot is of een grote glazen voorkant heeft, kan het een leuke plek zijn om seizoensartikelen, vermengd met je serviesgoed, tentoon te stellen. Eén manier om dit te doen is door één gebied, zoals de onderste plank, aan te wijzen als uw 'thema'-plek en de rest van de kast voor traditioneel gebruik te houden. Overweeg om enkele grote schalen, vazen of dienbladen op de daarvoor bestemde plank te plaatsen en uw seizoensdecor van binnenuit te verwisselen. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Grote kommen plaatsen gevuld met verse hulst of bloembollen
  • Een dienblad of dienbladen schikken met een klein tafereel, zoals een slee, een verlichte stad of een klein grasveld bezaaid met gekleurde eieren
  • Grote kommen of vazen vullen met dingen zoals nepfruit of zijden bloemen

Vangkast

Kastplanken
Kastplanken

Chinese kasten hoeven niet voor porselein te worden gebruikt; sommige mensen willen hun porseleinkast ombouwen tot een zogenaamde 'vangkast'." Vangkasten worden gebruikt om items op te bergen en tentoon te stellen die moeten worden opgeslagen, maar niet noodzakelijkerwijs buiten de locatie. Voorbeelden hiervan zijn zaken als:

  • Quilten
  • Tafelkleden
  • Fotoalbums
  • Theesets
  • Karaffensets

De sleutel tot het gebruik van je servieskast als opbergkast is het balanceren van de spullen. Plaats felgekleurde dekbedden zo opgevouwen dat ze gemakkelijk zichtbaar zijn op afwisselende planken. Plaats op de tussenliggende planken een theeservies, enkele open fotoalbums of andere persoonlijke stukken. Het idee is om hiervan een momentopname te maken van dingen waarvan je denkt dat ze te betekenisvol zijn om weg te stoppen.

Cabbies regelen

Kasten in porseleinkast
Kasten in porseleinkast

Hoewel sommige porseleinkasten lange, open planken hebben om spullen op te ordenen, bestaan andere uit kleinere vakjes. Hoewel het een uitdaging kan lijken om je porselein erin te ordenen, zijn kaartenbakken eigenlijk een geweldige manier om specifieke stukken te benadrukken en tentoon te stellen.

  • Vul de langere of grotere kaartenbakken met vazen, trofeeën en kandelaars.
  • Kleine kaartenbakken kunnen een enkele kop en schotel of een enkel decoratief bord bevatten.
  • Plaats je porselein in de middelgrote vakken en op de planken.

Verlichting

Zorg ervoor dat er voldoende goed licht is om de inhoud van uw servieskast te benadrukken. Dit kan inhouden dat bepaalde items die het licht opvangen, richting de bovenste of bovenste planken van de kast moeten worden geplaatst, of dat het rail- of inbouwverlichting zo moet worden geplaatst dat deze de middelste planken raakt en benadrukt. Probeer de kast waar mogelijk zo te plaatsen dat deze ook natuurlijk licht krijgt, zodat alle items bij daglicht zichtbaar zijn.

China regelen

Serviesgoed in servieskast
Serviesgoed in servieskast

Chinese kasten zijn in de eerste plaats bedoeld om uw porselein optimaal tot zijn recht te laten komen. De sleutel hier is om wat evenwicht en een interessante opstelling van de verschillende items te creëren. Om dit te doen, moet u wellicht uw porselein op type verdelen en rangschikken, en een paar stukken uitkiezen om uit te lichten. Verdeel uw porselein bijvoorbeeld in groepen zoals:

  • Stapels borden
  • Stapels theekopjes
  • Stapels kommen
  • Enkele theekop en schotels om neer te zetten
  • Enkele borden om weer te geven

Probeer dan wat balans in de kast te vinden. Als u een displaybord aan de ene kant plaatst, plaatst u een tweede displaybord aan de andere kant en stapelt u er enkele kopjes tussen. Als u één bord middenboven plaatst, zorg er dan voor dat dit aan beide zijden wordt geflankeerd door een couvert of een stapel borden. Probeer de manier waarop de zaken in evenwicht zijn te variëren terwijl je naar beneden in de kast gaat.

De bovenkant van uw kast gebruiken

Gebruik de bovenkant van de porseleinkast
Gebruik de bovenkant van de porseleinkast

Als uw kast vrijstaand is en niet in de muur is ingebouwd, heeft deze mogelijk wat ruimte aan de bovenkant die perfect is voor het tentoonstellen van extra items. De sleutel hier is om het te gebruiken voor stukken die bij elkaar passen, maar er niet noodzakelijkerwijs in thuishoren. Dit kunnen zaken zijn als:

  • Zilveren sets
  • Aardewerk
  • Seizoensartikelen
  • Planten

Zorg ervoor dat wat zich op de bovenkant van de kast bevindt qua gebruik of kleur overeenkomt met wat erin zit, voor een samenhangend effect. Probeer de items gelijkmatig over de bovenkant te verdelen, zodat het niet te druk aanvoelt.

Versier je kast

Een goed gedecoreerde servieskast kan een mooie aanvulling zijn op elke kamer. Maak van je kast het hoogtepunt van je eetkamer door hem optimaal te decoreren.

Aanbevolen: