Ideeën voor het decoreren van een open haard met kaarsen

Inhoudsopgave:

Ideeën voor het decoreren van een open haard met kaarsen
Ideeën voor het decoreren van een open haard met kaarsen
Anonim
Paar thee drinken in moderne woonkamer
Paar thee drinken in moderne woonkamer

Een paar ideeën voor het decoreren van een open haard met kaarsen kunnen een eenvoudige open haard veranderen in een energiek en dynamisch middelpunt. Je kunt verschillende kandelaars en soorten kaarsen gebruiken om ervoor te zorgen dat je een krachtig geheel creëert.

1. Extreme pijlerkaarsen

Ga groot! Ga groot! Ga voor kleur! Dit ontwerp speelt met maat en kleur. Kies een accentkleur die scherp contrasteert met uw bestaande interieur om dit brandpunt te versterken. U kunt effen gekleurde kaarsen, tweekleurige kaarsen of meerkleurige kaarsen gebruiken. Werk in drieën, zoals drie hoge, drie middelgrote en drie kleine kaarshoogten. Voeg wat dennenappels, bloemen of groen toe om je ontwerp compleet te maken.

Extreme pijlerkaarsen
Extreme pijlerkaarsen

2. Landelijke haardzijde

Je kunt niet méér country krijgen dan koperen kandelaars en taps toelopende koloniale stijl. Verplaats de houten voetenbank die veel pijnlijke voeten ondersteunde, precies in de juiste hoek. Je kunt een paar aardewerken kannen plaatsen om deze klassieke look compleet te maken. en kan er een gebruiken om mee te spelen als de violist een deuntje aanslaat.

Land Haardzijde
Land Haardzijde

3. Open haard kandelaar

Je kunt een unieke vuurhaardkandelaar gebruiken als effectief middelpunt. Er zijn talloze ontwerpen en stijlen. Plaats hem in een koude open haard achter een open haard of vuurscherm. Je hebt de extra mogelijkheid om te decoreren met seizoensbloemen en planten.

Open haard kandelaar
Open haard kandelaar

Ontwerpopties voor binnenhaardkandelaar

Een andere optie is om de kandelaar in de open haard te laten staan en een nieuw ontwerp te creëren rond een maandelijks thema. U kunt de kleuren van de kaarsen en eventuele bloemenversieringen wijzigen en een paar kunstvoorwerpen toevoegen die uw maandthema overbrengen. Een paasthema kan bijvoorbeeld pastelkaarsen zijn, een paashaas met een mandje of meerdere kleinere beeldjes met paasthema rond de kandelaar.

4. Aan zee

Je kunt je liefde voor het strand laten zien met een zomerarrangement van een doos gedrapeerd met een stuk jute. Plaats verschillende maten witte stompkaarsen op de jute en omcirkel ze met een marinetouw. Voeg er een paar grote schelpen aan toe en een heleboel kleinere en je kunt de oceaan buiten bijna op de kust horen beuken!

Decoratieve open haard met kaarsen
Decoratieve open haard met kaarsen

5. Voeg hoogte toe aan schoorsteendecoraties

Je kunt kaarsen gebruiken als een kans om hoogte te introduceren in een schoorsteenmantel. U kunt de kleur van de kandelaar matchen met die van alle kunstvoorwerpen die u in uw schoorsteenmantelontwerp gebruikt. Bagatelliseer het kaarseffect door korte stompkaarsen te selecteren, zodat de kandelaars de controle over het algehele arrangement overnemen. Bij diverse kunstobjecten kunt u eenvoudige stompkaarsen toevoegen. Zorg ervoor dat u de hoogte van de kaarsen varieert.

Luxe woonkamer met houtkachel
Luxe woonkamer met houtkachel

Speel in de open haard

De vuurhaard is meestal een hoge open ruimte onder de schoorsteenmantel. Als je het tijdens de koude maanden niet gebruikt, kan het weinig meer zijn dan een lelijk gat. Maak het helemaal af met een onverwachte opstelling van kaarsen in verschillende maten, zoals alle stompkaarsen of een hoge kandelaar met kaarsen in verschillende kleuren.

6. Introduceer kunstobjecten

Je kunt kaarsen gebruiken om ontwerpelementen te introduceren of te herhalen. Met een kaars kunt u bijvoorbeeld de ideale kaarsenhouder vinden om uw schoorsteenmanteldecoratie compleet te maken. Je kunt twee verschillende patronen voor de kandelaars selecteren, maar kies degene die dezelfde vorm hebben.

Mooi interieur
Mooi interieur

Een warm vignet in een koude open haard

Je kunt dezelfde techniek gebruiken om een aantrekkelijk vignetontwerp te creëren in een koude open haard. Kies hoge en extra grote voorwerpen om taps toelopende kaarsen in evenwicht te brengen. Je kunt verschillende vormen van kunstobjecten toevoegen, zoals bollen, cilindrisch, vierkant en langwerpig, om de ontwerpruimte op te delen met kaarsen voor extra ontwerpinteresse en diepte.

7. Bibliotheek met open haard bij kaarslicht

Laat de boekenwurm schitteren met dit unieke kaarsenvignet in een koude open haard. Stof die boekdelen en slanke kandelaars af. Draai de orkaankandelaars los en zie hoe de magie zich ontvouwt. Voeg een beetje bosachtig mos toe om deze mystieke kennishoek compleet te maken.

Open haardbibliotheek bij kaarslicht
Open haardbibliotheek bij kaarslicht

8. Werk in oneven aantallen

Je kunt een eenvoudige, maar aantrekkelijke groep kandelaars maken. Selecteer het ontwerp van de kandelaar die je leuk vindt en koop er drie in verschillende hoogtes.

  1. Plaats de hoogste kandelaar aan elk uiteinde van de schoorsteenmantel tegen de muur.
  2. Plaats de op een na hoogste kandelaar aan de buitenrand en de kortste kandelaar aan de binnenkant. Herhaal aan de andere kant van de schoorsteenmantel. Plaats de stompkaarsen op de kandelaars.
  3. Je kunt de middenruimte van de schoorsteenmantel tussen de twee kaarsengroepen gebruiken voor seizoensdecoraties.
  4. Je kunt de kleur van de kaarsen veranderen, afhankelijk van het seizoen, of de kleuren van het middelpunt veranderen.
Familiekamer
Familiekamer

Odd Number-techniek voor vuurhaardopstellingen

Je kunt deze techniek gebruiken voor het decoreren van een koude open haard. De ruimte in de vuurhaard is strikt gedefinieerd, dus als je de lege ruimte wilt vullen met een uitgebalanceerde opstelling, gebruik dan een oneven aantal kaarsen. Je kunt gekleurde kaarsen kiezen of een thema kiezen, zoals een vakantie in een boshut, en groene en beige kaarsen gebruiken met dennenhout, hout en bessen ingebed in de was voor een leuke zomerse decoratie van de open haard.

9. Gebruik verschillende kaarskleuren samen

Kaarsen zijn een geweldige manier om kleuren binnen uw algehele kleurenschema te herhalen en diepte aan uw kamerontwerp toe te voegen. Als u twee kaarsen gebruikt, kunt u één kleur wijzigen om de prominente kleur of accentkleur uit uw interieur te herhalen. Deze techniek trekt de aandacht naar de kamer en benadrukt het brandpunt van de kamer, uw open haard.

terras met open haard
terras met open haard

Concentreer de aandacht opnieuw op Firebox

In de maanden waarin de vuurhaard donker, koud en verwaarloosd staat, kun je de focus verleggen van de schoorsteenmantel naar de vuurhaard. Kies de juiste kleurencombinatie van kaarsen om de binnenkant van de haard te verlevendigen. Steek de kaarsen aan om de winterse warmte in uw open haard en kamer te herstellen.

10. Valentijnsdag open haard kaarsversieringen

Verkleed je open haard op tijd voor een romantische avond met grote, middelgrote en kleine orkaanlantaarns in de vuurhaard en lang de haard. Hang gouden en rode harten aan de linten langs de mantel en het enige dat overblijft is de champagne ontkurken en de afspeellijst starten.

Valentijnsdag open haard kaarsversieringen
Valentijnsdag open haard kaarsversieringen

11. Voeg textuur toe met kaarsen

Kaarsen kunnen worden gebruikt om textuur toe te voegen aan het ontwerp van uw kamer. Als u bijvoorbeeld gevlekte kaarsen of kaarsen met ingebedde objecten, zoals schelpen of bloemen, gebruikt, kunt u een laagje textuur aan uw kamerontwerp toevoegen. Dit geldt vooral als u decorkleuren en/of motieven herha alt.

Woonkamer
Woonkamer

Textuur voor interessante vuurhaardontwerpen

De vuurhaard is een ideale decoratiemogelijkheid voor het gebruik van getextureerde kaarsen. Je kunt dit soort kaarsontwerp spelen met verschillende bloemige texturen, zoals twijgen, veren en gedroogde kruiden.

12. Een vleugje glamour

Niets is glamoureuzer dan kristallen kroonluchters en kristallen kandelaars. Je kunt kandelaars gebruiken met kristallen prisma's en traandruppels.

  1. Plaats een kandelaar aan elk uiteinde van je schoorsteenmantel met taps toelopende delen die bij je interieur passen.
  2. Je kunt besluiten dat één kandelaar in het midden alles is wat je nodig hebt met een paar tapse glazen kandelaars, één aan elke kant van de kandelaar.
  3. Zet een apothekerspot aan het ene uiteinde van de schoorsteenmantel en een orkaankaarsenhouder en stompkaars aan het andere uiteinde.
  4. Stop niet met het versieren van kaarsen bij de schoorsteenmantel. Selecteer hoge kandelaars voor de haard en plaats deze in groepjes van drie.
woonkamer met open haard
woonkamer met open haard

Voeg een spiegel toe aan de vuurhaard

Je kunt de schittering verdubbelen als je een spiegel aan de achterkant van de vuurhaard toevoegt en kristallen kandelaars en kandelaars in deze open haard plaatst. Voor een echt ontzagwekkend effect kunt u, naast de achterspiegel, overwegen om spiegels aan elke kant van de vuurhaard toe te voegen.

13. In hortensia en stof verpakte kaarsen

Vier de lente met een witte hortensia en stompkaarsen in verschillende maten omwikkeld met stof, touw en koorden. Vergeet niet het hortensia-thema door te voeren op de schoorsteenmantel met kleurrijke hortensia's. Als je een andere favoriete bloem hebt, kun je deze gebruiken in plaats van de hortensia's. Een andere keuze is om wilde bloemen te gebruiken om je open haard een minder formele uitstraling te geven.

In hortensia en stof verpakte kaarsen
In hortensia en stof verpakte kaarsen

14. Markeer unieke kandelaars

Het hoeft geen Kerstmis te zijn om een reeks unieke en prachtige kandelaars in een groep neer te zetten. U heeft bijvoorbeeld een verzameling handgeblazen kandelaars die ideaal zijn voor het tentoonstellen van kaarsen op een schoorsteenmantel. Laat uw kandelaarcollectie het hele jaar door staan.

Schoorsteenmantel versierd voor Kerstmis
Schoorsteenmantel versierd voor Kerstmis

Showoff met verlichting

Je kunt dit soort kaarshouderarrangementen in de vuurhaard maken en deze accentueren met miniatuurlampjes. hang takjes kerstverlichting boven de kaarsen voor een magisch effect.

15. Zwart en wit

Je kunt contrasterende kandelaars en kaarsen gebruiken voor een geweldig schoorsteenmantelontwerp. Een effen zwarte kandelaar met een kortere witte kandelaar zorgt voor contrast en designinteresse.

  1. Ga met dit ontwerp nog een stap verder door een witte kaars op een zwarte kandelaar te plaatsen en omgekeerd.
  2. Je kunt er meer dan twee toevoegen. Werk met een oneven aantal kandelaars in twee groepen voor elk uiteinde van de schoorsteenmantel of oversized de kandelaar voor een haarddisplay.
  3. Je kunt ervoor kiezen om de schoorsteenmantel te vullen met kandelaars van verschillende maten die niet bij elkaar passen in wit en zwart.
Diverse kaarsen en vaas op open haard
Diverse kaarsen en vaas op open haard

Zwart-witte schaakbordachtergrond

Je kunt hetzelfde zwart-witidee gebruiken en nog een stap verder gaan in de open haard. Creëer een zwart-witte schaakbordachterkant om de binnenmuren van de haard te bekleden en zo je zwart-witte kaarsen en kandelaars te laten zien.

16. Rivierbedding en berken

Deze versierde vuurhaard is eenvoudig na te maken. Het enige wat je nodig hebt zijn enkele gladde rivierrotsen. Geef je ontwerp een wetlook met gouden bloemiststenen die glinsteren in het kaarslicht. Kandelaars van imitatieberkenhout ondersteunen theelichtjes om dit riviertafereel compleet te maken. Als je geen vergelijkbare kandelaars kunt vinden, maak er dan zelf een door een berkentak te zagen of log in op verschillende maten en bedek met theelichtjes.

Rivierbedding en berkenbomen
Rivierbedding en berkenbomen

17. Romantische sfeer bij kaarslicht

Je kunt een symmetrisch ontwerp op je schoorsteenmantel creëren door dezelfde kaarsen, houders en arrangementen te gebruiken. U moet voor elk uiteinde van de schoorsteenmantel hetzelfde uiterlijk creëren. Selecteer er twee van elk:

  • Hoge kegelvormige houder en kegelvormige kaars
  • Medium kaarshouder hetzelfde ontwerp als de lange en taps toelopende kaars
  • Grote orkaanhouder en hoge stompkaars
  • Kleine decoratieve kaarshouder en kleine stompkaars

Stel uw kaarsenarrangement samen

Stel het samen in een arrangement. Dupliceer dezelfde groepering aan elk uiteinde van de schoorsteenmantel.

  1. Plaats de hoge, taps toelopende kandelaar en kaars naast de spiegel of afbeelding op de schoorsteenmantel, met een tussenruimte van 7,5 cm tot 10 cm.
  2. Plaats de kortere bijpassende taps toelopende kandelaar en kaars naast de langere.
  3. Zet de hoge orkaankaarsenhouder en de stompkaars naast de kortere, taps toelopende kandelaar.
  4. Plaats de decoratieve kleinere stompkaarshouder en kaars voor de kortere, taps toelopende kaars. Je hebt nu een rangschikking van kaarshoogten in aflopende volgorde, weg van de spiegel of foto.
  5. Herhaal dezelfde plaatsing aan het andere uiteinde van de schoorsteenmantel.
  6. Je kunt nu een middelpunt in het midden van de schoorsteenmantel toevoegen, of je kunt nog drie kaarsen toevoegen.
  7. Als je voor extra kaarsen kiest, selecteer dan drie kleine stompkaarsen die overeenkomen met die op het uiteinde van de schoorsteenmantel. Kies twee schotelachtige glazen kandelaars, één orkaan met een voetstukhouder.
  8. Plaats de voetstukkaarshouder en de pilaar in het midden en flankeer elke kant met de schotelkaarshouder en de stompkaars.
  9. Als je ervoor hebt gekozen om kaarsen in het midden toe te voegen, kun je de ruimte tussen het eindkaarsenarrangement en de middengroep opvullen met bijpassende vazen en bloemstukken. Wees voorzichtig met de bloemen als u ervoor kiest om de kaarsen aan te steken. Misschien geeft u er de voorkeur aan om vlamloze kaarsen te gebruiken om elk eerste gevaar te vermijden.
Volwassen man leest bij vuur
Volwassen man leest bij vuur

Kaarsromantiek voor binnenhaard

Je kunt een koude, donkere open haard transformeren, ideaal voor een romantische zomeravond, met drie of vijf orkaankaarsenhouders en stompkaarsen van verschillende groottes. Voeg vers gesneden bloemen toe in kleine vazen met knoppen of een bloemenboeket in het midden van de vuurhaard, geflankeerd door stompkaarsen, in afnemende volgorde van grootte. Strooi rode rozenblaadjes rond de kandelaars voor een dramatische finishing touch.

Ideeën verkennen voor het decoreren van een open haard met kaarsen

Wanneer je verschillende ideeën voor het decoreren van een open haard met kaarsen begint te onderzoeken, besef je al snel dat er veel mogelijkheden zijn. Zorg ervoor dat u profiteert van unieke en mooie kandelaars om uw haardkaars een geweldige uitstraling te geven.

Aanbevolen: