Foodtrends uit de jaren 90: al het eten waar we nog steeds van houden & Sommige niet

Inhoudsopgave:

Foodtrends uit de jaren 90: al het eten waar we nog steeds van houden & Sommige niet
Foodtrends uit de jaren 90: al het eten waar we nog steeds van houden & Sommige niet
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Sommige dingen beginnen als trends, maar worden na verloop van tijd echte klassiekers. Deze foodtrends uit de jaren 90 waren toen goed en nu misschien nog wel beter vanwege de nostalgie die ze ons brengen. We zijn blij dat deze voedingsmiddelen uit de jaren 90 er nog steeds zijn, en misschien heb je er nu nog een paar in je voorraadkast.

Broodrooster Strudel

Afbeelding
Afbeelding

Als je opgroeide met Pop Tarts als ontbijt, had je al een aantal serieuze coole punten gewonnen. Maar als je Toaster Strudels had, leefde je de kinderdroom van de jaren 90. We vonden het geweldig om de verhouding van het glazuur op deze broodroostergebakjes onder controle te krijgen. Het is misschien niet het meest voedzame ontbijt, maar tegenwoordig is het zeker een nostalgisch tussendoortje.

Lunchables

Afbeelding
Afbeelding

Als je ooit het plezier hebt gehad om een van deze op school uit je lunchtas te halen, heb je een geweldige jeugd gehad. Lunchables hebben een lange weg afgelegd sinds wij, kinderen uit de jaren 90, onze moeders er tijdens elke boodschappentocht om smeekten. Het is misschien geen bevredigende ma altijd voor je vandaag, maar kun je die kalkoen- en kaascrackers echt weerstaan als tussendoortje?

Caesarsalade

Afbeelding
Afbeelding

We durven te wedden dat je je moeder dit trendy menu-item uit de jaren 90 meer dan eens hebt horen bestellen voor de lunch. Ze waren een belangrijk onderdeel van elke pizzeria, koffiebar en bistro. We zijn blij dat de Caesarsalade vandaag de dag nog steeds een klassieke saladekeuze is. Het blijkt dat onze moeders gelijk hadden wat betreft dit lunchproduct.

Gebakken Brie

Afbeelding
Afbeelding

Je kon in de jaren 90 geen cocktailparty bijwonen zonder een mooie gebakken brie voor op tafel. Zelfs als je de aantrekkingskracht van gebakken brie niet inzag, moet je toegeven dat het de weg heeft geëffend voor de populaire charcuterieborden van vandaag, en wat zou het leven zijn zonder charcuterie?

Kippottaart

Afbeelding
Afbeelding

Of het nu de zelfgemaakte versie van je grootmoeder was of die van je moeder uit de vriezer, kippastei stond minstens één keer per week op het dinermenu. Eerlijk gezegd zijn we blij dat deze er nog steeds is, simpelweg omdat het voelt als het ultieme troostvoedsel.

Pizza met gevulde korst

Afbeelding
Afbeelding

Pizza met gevulde korst voelde als een gastronomische traktatie op een gewone vrijdagavond. We hielden toen van de extra kaas, en we zijn er nog steeds dol op. Tegenwoordig is het niet zo populair op de pizzamenu's, maar we kunnen nog steeds vertrouwen op onze vertrouwde diepvriespizzamerken die ons af en toe een nostalgische pizza-avond bezorgen.

Hawaiiaanse en BBQ-kippizza's

Afbeelding
Afbeelding

In de jaren 90 zagen we de opkomst van pizzatoppings die niet echt naar pizza smaakten. Hawaiiaanse en barbecue-kippizza's waren toen trendy en zijn vandaag de dag nog steeds behoorlijk goed. Wanneer je zin hebt in pizza met verfrissende smaken, dan zijn dit de beste combo's.

Kraft Mac & Cheese

Afbeelding
Afbeelding

Kraft deed iets ongelooflijks in de jaren 90: ze werden het merk dat synoniem stond voor het kenmerkende pastagerecht dat zoveel jeugd definieerde. We zijn blij om te zien dat Kraft mac en kaas vandaag de dag nog steeds in de schappen van onze supermarkten ligt, ook al weten we dat we een zelfgemaakte versie kunnen maken die net zo goed is. Gemak en nostalgie zullen ons waarschijnlijk nog jaren naar die onvergetelijke blauwe dozen doen grijpen.

Fajitas

Afbeelding
Afbeelding

Als je in de jaren 90 naar het Mexicaanse restaurant in de buurt ging, betekende dat minstens één persoon in je gezelschap fajitas bestelde. We worden nog steeds opgewonden als onze zinderende fajitas hun weg naar de tafel beginnen te vinden.

Guacamole

Afbeelding
Afbeelding

Over Mexicaanse restaurants gesproken, bij die fajitas moest je wel een kant van guacamole hebben. De jaren 90 hadden een lange lijst met trendy dips, maar guacamole is nu net zo populair als toen. Het is geen etentje zonder een kom zelfgemaakte guac.

Bloeiende ui

Afbeelding
Afbeelding

Guacamole was misschien wel het nummer één voorgerecht bij je favoriete Mexicaanse eetcafé, maar bloeiende uien waren de regerende aperitiefkoning in de steakhouses. Je kunt dit knapperige voorgerecht nog steeds bestellen tijdens een date night, en we nemen het je niet kwalijk.

Gesmolten chocoladetaart

Afbeelding
Afbeelding

Dit warme en decadente dessert is lang niet zo populair als eind jaren 90, maar het is nog steeds een leuke traktatie als je er een op de menukaart van een restaurant kunt vinden. Als je echt zin hebt in een nostalgisch dessert, kun je het altijd zelf maken.

IJstaart

Afbeelding
Afbeelding

IJstaarten waren de coolste verjaardagstraktatie die je als kind uit de jaren 90 kon krijgen. Er zijn nog andere taarttrends die de scène van verjaardagsfeestjes vandaag de dag hebben overgenomen, maar we hebben nog steeds een zwak voor die coole en zoete ijstaarten uit onze kindertijd.

Yoghurt

Afbeelding
Afbeelding

Voor ontbijt, lunch en snacks was er in de jaren 90 een overvloed aan yoghurt. Kinderen genoten van de kleurrijke en zoete versies van Trix, terwijl moeders aan Yoplait zaten te snoepen. Onze yoghurtvoorkeuren zijn tegenwoordig misschien wat verfijnder, maar het is nog steeds een hoofdbestanddeel in veel huizen.

Sommige voedingsmiddelen waarvan we wilden dat ze in de jaren 90 bleven

Afbeelding
Afbeelding

De jaren 90 brachten ons meer dan een paar voedingsmiddelen die onze kindertijd markeerden, ons hielpen bij het navigeren door het ouderschap, of die de lunchpauzes gewoon leuker maakten. Maar er waren een paar foodtrends uit de jaren 90 waarvan we blij zijn dat ze hun 15 minutes of fame al hebben gehad.

  • Bevroren ma altijden:We vonden die kinderkeukens zo cool als kinderen, maar er was een reden waarom we alleen maar de brownie aten.
  • Hot Pockets: Ze leken een goed idee, maar het midden was altijd bevroren terwijl de randen als lava leken.
  • Chipschotels: Of het nu Pringles of Doritos was, we weten nu dat chips het beste rechtstreeks uit de zak kunnen worden gegeten en niet bovenop een stomend hete ovenschotel.
  • Tartaar van tonijn: Laten we zeggen dat het eten van rauwe tonijn veel lekkerder is als het op een sushischotel ligt.

We houden nog steeds van de voedseltrends uit de jaren 90

Afbeelding
Afbeelding

Elke trend heeft misschien geen blijvende kracht gehad, maar veel van de voedseltrends uit de jaren 90 zijn uitgegroeid tot de basisproducten die we tegenwoordig allemaal in onze keukens hebben. Terwijl iedereen op zoek is naar de nieuwste foodtrends van vandaag, snacken wij Lunchables terwijl we wachten op een pizzabezorging.

Aanbevolen: