10 rare gewoonten die mensen hebben (maar niet toegeven)

Inhoudsopgave:

10 rare gewoonten die mensen hebben (maar niet toegeven)
10 rare gewoonten die mensen hebben (maar niet toegeven)
Anonim
Vrouw fluistert geheim aan haar vriend
Vrouw fluistert geheim aan haar vriend

Hoewel we allemaal gewoonten hebben die lijken te bewijzen dat we als mensen nogal vreemde wezens zijn, zijn er enkele gewoonten die deel uitmaken van de dagelijkse routines van mensen en die een stap verder gaan. Van nieuwsgierig tot ronduit bizar: hier zijn tien bijzondere gewoonten die mensen hebben, maar waar jij je misschien niet van bewust bent.

1. Helemaal naakt worden om te poepen

Naakte persoon zittend op toilet
Naakte persoon zittend op toilet

Je zou kunnen denken dat de meeste mensen gewoon hun broek tot aan hun enkels naar beneden trekken om een puinhoop te nemen, maar heilige moly! Het lijkt erop dat er een heel leger mensen is die helemaal naakt moeten zijn voordat ze hun lading laten drijven. We hebben het er niet over dat je er simpelweg één naakt uit moet halen voordat je gaat douchen - dit is een echte must-do voor elk goudklompje dat je laat vallen, wat betekent dat poepen in een openbare voorziening een absoluut nee-nee is.

2. Kussen begraven

We hebben een zwak voor kussens (excuseer de woordspeling); Er gaat niets boven je gezicht na een lange, zware dag. Maar sommige mensen tillen hun liefde voor kussens naar een geheel nieuw niveau. Hoewel dit voor sommige mensen misschien klinkt als de perfecte claustrofobische nachtmerrie, hebben anderen er juist iets aan om zichzelf volledig te bedekken met kussens, terwijl ze in bed liggen of tv kijken. Een van de vreemdste vormen van zelfverzachting waar we in een tijdje van hebben gehoord!

3. Nummer verpletteren

Vrouw die getallen bestudeert met vergrootglas
Vrouw die getallen bestudeert met vergrootglas

Velen van ons hebben misschien een geluksgetal, of vermijden misschien het getal 13 uit angst dat het pech heeft. Maar stel je voor dat je vrijwel al je dagelijkse handelingen – handen wassen, deuren sluiten, tanden poetsen – in even aantallen moet uitvoeren, omdat je een afkeer hebt van oneven cijfers. Of wat dacht je ervan om alles in je huis (zoals je thermostaat, volumeregelaars en wekkers) op oneven cijfers te moeten zetten, omdat alleen oneven cijfers goed voelen? Deze sterke behoefte om te tellen en je leven te laten leiden door oneven, even of bepaalde getallen staat ook wel bekend als aritmomanie.

4. Slaaprijden

Vrouw in slaap op het stuur
Vrouw in slaap op het stuur

Oké, dus slaapwandelen of slaapeten is niet bepaald iets om je wenkbrauwen op te trekken, maar hoe zit het met slaaprijden? Eek! Als we de betekenis van een nachtelijke rit naar een heel ander niveau tillen, staan sommige mensen daadwerkelijk op, nemen hun auto voor een ritje, keren terug, springen weer in bed en herinneren zich er niets van. Een vreemde en risicovolle gewoonte inderdaad.

5. Ademsynchronisatie

Voor de meeste mensen is ademen gewoon iets dat gebeurt zonder dat we er zelfs maar aan denken. Je ademhalingssnelheid wordt bepaald door je onderbewustzijn. Klus geklaard. Of is het? Wat als je alleen vaste patronen zou kunnen inademen? Of moest je op de maat ademen bij de muziek waar je naar luisterde? Ademen kan plotseling veranderen van iets dat je als vanzelfsprekend beschouwt naar een overweldigende dagelijkse ervaring - geen grapje. Dit fenomeen staat bekend als sensorimotorische obsessie, beter bekend als een lichaamsgerichte obsessie.

6. Het ondenkbare eten

Man met hout en kauwende bijl
Man met hout en kauwende bijl

Heb je zin om het schuim uit je kussen te eten? Of misschien een stukje schoonmaakspons met een stukje wc-papier? Wat dacht je van wat ouderwetse modder, een stukje baksteen of een stuk hout? Ongelooflijk dat sommige mensen liever deze eigenaardigheden verorberen dan het diner van vanavond - een aandoening die ook wel bekend staat als pica. Deze vreemde toestand waarbij mensen non-foodproducten zonder voedingswaarde eten, neemt toe. En ze zijn niet eens zwanger.

7. Wiffy-gedrag

We weten allemaal dat oude boeken zo lekker ruiken, en wie kan het mensen kwalijk nemen als ze ze de hele dag willen ruiken; en natuurlijk maken we ons allemaal schuldig aan een beetje pitgeur. Maar wist je dat sommige mensen geen genoeg kunnen krijgen van het ruiken van andere dingen, zoals hun eigen vingernagels, naar schimmel geurende handdoeken, Play Doh (ja, echt waar) en zelfs wasmiddel? Mensen kunnen letterlijk geen dag doorbrengen zonder een aantal regelrechte eigenaardigheden te ruiken, ook wel bekend als een reukobsessie.

8. Haarhaat

Gefrustreerde vrouw die aan haar eigen haar trekt
Gefrustreerde vrouw die aan haar eigen haar trekt

De meesten van ons hebben zich wel eens schuldig gemaakt aan het epileren van onze wenkbrauwen, maar de gewoonte om haar te scheuren - ook wel bekend als trichotillomanie - neemt de gewoonte over om haar te trekken, of het nu van je hoofdhuid komt, wimpers, wenkbrauwen of schaamstreek - naar een heel ander niveau. Voor sommigen is het ongelooflijk dat haarscheuren eigenlijk een zelfverzachtende handeling is, die mensen in een trance-achtige toestand lokt die ongelooflijk verslavend kan zijn.

9. Föhnen "Down There"

Een föhn gebruiken
Een föhn gebruiken

Eerlijk gezegd is het niet zomaar een vreemde gril van bepaalde beroemdheden die de gewoonte hebben hun onderwereld te föhnen om er zeker van te zijn dat hun damestuinen, enzovoort, kurkdroog zijn na een douche. Hoewel er een logisch argument is om dit te doen, namelijk dat het schimmelinfecties zou voorkomen, gaat het voor sommigen puur om de geruststellende streling van de warme lucht 'daar beneden'. Geen handdoek nodig.

10. Repeteren, herhalen

Je denkt dat je een redelijk normaal gesprek voert met een vriend, maar wat als je wist dat dat gesprek - en elk ander gesprek dat je met hem had - op de een of andere manier was gerepeteerd en vervolgens herhaald met verschillende uitkomsten? We hebben waarschijnlijk allemaal wel eens een gesprek over en weer gegooid dat niet bepaald goed uitpakte, maar voor sommige mensen is deze eigenzinnige gewoonte, en ervoor zorgen dat ze voor elke mogelijkheid een antwoord hebben, een onderdeel van hun dagelijkse levensader.

Je weet nooit echt wat er achter gesloten deuren gebeurt, maar misschien heb je nu een beter idee! Dingen zijn nooit helemaal wat ze lijken.

Aanbevolen: