8 DIY-keukeneilandideeën om u meer werkruimte te geven

Inhoudsopgave:

8 DIY-keukeneilandideeën om u meer werkruimte te geven
8 DIY-keukeneilandideeën om u meer werkruimte te geven
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Iedereen had wel eens een keukenmes in de ene hand en een groente in de andere, wanhopig ronddraaiend op zoek naar een plekje op het aanrecht dat nog niet bedekt was. In tijden als deze schoppen we onszelf voor de gek omdat we nog geen keukeneiland hebben geïnstalleerd. Maak je geen zorgen over het betalen van duizenden dollars om een op maat gemaakt keukeneiland te laten installeren. Probeer in plaats daarvan een van deze doe-het-zelf-keukeneilanden samen te stellen voor culinaire ruimtes in alle soorten en maten.

Transformeer een antiek dressoir in een keukeneiland

Afbeelding
Afbeelding

Als je wat verfijning aan je keukeninrichting wilt toevoegen, kun je een antiek dressoir gebruiken als kookeiland. Deze werken het beste in middelgrote tot grotere keukens en zijn het gemakkelijkst te installeren als ze als permanent armatuur zijn gemaakt.

Zoek gewoon een ladekast waar je zin in hebt, maak hem schoon met een stofdoek en vervang de bovenkant van de ladekast door iets dat voedselvriendelijker is. Je hoeft niet eens de bovenkant te verwijderen, je kunt gewoon houtlijm gebruiken of een andere lijm gebruiken om een slagersblokplaat te bevestigen.

Voeg een primitieve taart veilig toe aan uw keukeneilandplannen

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Wees sluw door een miniatuur taartkluis die je bij oma of op de rommelmarkt hebt gescoord, te nemen en er een nieuw keukeneiland van te maken. Afhankelijk van de grootte past een taartveilig keukeneiland zowel in kleine als grote keukens. Als ze niet met wielen worden geleverd, hoef je ze niet om te bouwen, maar het is altijd een optie om je wat beweging te geven als je een keuken hebt met behoorlijk wat vierkante meters.

Deze keukeneilanden doen zoveel meer dan dienen als een plek om je ellebogen te laten rusten of je ingrediënten te snijden. Je hebt daar een ingebouwde bakwarenverwarmer. Houd uw gebak en vers bereide diners warm in uw nieuwe taartveilige kookeiland.

Creëer een keukeneiland voor wijnopslag voor twee doeleinden

Afbeelding
Afbeelding

Als je een overvolle wijncollectie hebt, dan is dit doe-het-keukeneilandidee perfect voor jou. Schroef een paar houten planken in elkaar, beschilder ze en bevestig aan beide randen smalle verticale planken voor uw wijnflessen. Zolang je je meetlint, een boormachine en hout hebt, kun je het in elkaar zetten.

Schuur het en breng een verflaag aan om het af te maken. Leg er dan een werkblad op dat het beste bij je past (slagersblok, steen, etc.).

Maak jezelf een eenvoudig rustiek kookeiland

Afbeelding
Afbeelding

Als je niet zo handig bent met een gereedschapskist, dan zou een eenvoudig keukeneiland gemaakt van een paar 2x4s en houten planken de oplossing moeten zijn. Meet hoe breed en hoog u uw eiland wilt hebben voordat u uw houten planken en balken op maat zaagt. Of je er nu alleen maar een kit, beits of verf op wilt aanbrengen, zorg ervoor dat je dit doet voordat je alle onderdelen aan elkaar bevestigt.

Van daaruit bouw je eenvoudig je frame op met een paar schroeven en schroef je zoveel planken vast als je wilt. Pas het echt aan door er een paar haken, bestekhouders of theedoekhouders in te schroeven om het nut ervan te maximaliseren.

Bouw een slagerblokeiland

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Meng texturen met dit industriële en houten doe-het-zelf-keukeneiland. Je kunt een kant-en-klaar metalen frame kopen of je eigen frame in elkaar schroeven. Meet de maat die je nodig hebt in slagersblok en kies een houtnerf uit die bij jou aansluit. Vergeet niet uw slagersblok te beitsen en af te dichten, zodat het volledig voedselveilig is en beschermd tegen morsen. Plaats het slagersblok in je frame en plaats het waar je maar wilt.

Je kunt de jouwe ook iets langer maken om een nieuw gebied te creëren waar jij en je gezin kunnen eten, werken, knutselen en meer.

Maak een retro keukeneiland met frisdrankkoelerdeuren

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Als je het leuk vindt om oude spullen nieuw leven in te blazen, dan grijp je de kans om dit retro keukeneiland te creëren. Het kan even duren voordat je alle materialen hiervoor hebt gevonden, maar het is het wachten meer dan waard. Het enige wat je nodig hebt is wat hout en twee oude deuren van de flessenkoeler.

Omdat de deuren al zijn voorzien van scharnieren, hoef je alleen maar het frame te bouwen waaraan ze kunnen worden bevestigd. Sluit de niet-koelere deurzijden af of laat ze open voor gemakkelijkere toegang. Bevestig vervolgens een groot slagersblok erop en je bent klaar om te gaan.

Maak een mini-houtblokeiland voor een kleine keuken

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Als je in een appartement of een klein huis woont, weet je precies hoe klein een keuken kan zijn. Ze zijn een van de eerste plaatsen waar wordt ingekrompen als vierkante meters een probleem zijn. Toch betekent dat niet dat je niet de kans zou moeten krijgen om van een kookeiland te genieten.

Het beste soort keukeneiland voor een kleine keuken is niet alleen klein, maar ook draagbaar. Eilanden op wielen kunnen uit de weg worden opgeborgen totdat ze nodig zijn en zelfs voor andere situaties in huis worden gebruikt. Een manier om een mini-eiland zelf te maken, is door een groot vierkant houtblok te kopen en er een basis met zwenkwielen aan te bevestigen.

Maak een draagbaar keukeneiland met houten latten

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Geweldig voor buitenkeukens, houten latteneilanden houden het eenvoudig en functioneel. Of u nu donker of licht hout wilt, u kunt allerlei soorten hout kopen. In tegenstelling tot andere houten keukeneilanden kan dit keukeneiland volledig uit houten latten worden gemaakt. Haal er gewoon een handvol van in de bouwmarkt en meet de afmetingen die bij uw ruimte passen. Knip voor elke poot de framestukken uit, evenals voor de onder- en bovenlat die erin geschroefd moeten worden. Knip vervolgens de latten uit en bevestig ze.

DIY-keukeneilanden die de ster van je keuken zullen zijn

Afbeelding
Afbeelding

Veel keukens hebben geen ingebouwd eiland, en als je je aanrechtruimte wilt uitbreiden en jezelf ergens anders wilt eten en gasten wilt ontmoeten, dan is het een goed idee om er zelf een te maken. Laat je inspireren door deze doe-het-keukeneilanden en stel het middelpunt van je dromen samen.

Aanbevolen: