8 parachutespellen voor kinderen vol hoogvliegplezier

Inhoudsopgave:

8 parachutespellen voor kinderen vol hoogvliegplezier
8 parachutespellen voor kinderen vol hoogvliegplezier
Anonim

Wie wist dat een parachute zoveel plezier kon brengen?

Kinderen spelen met een parachute op een kleuterschool
Kinderen spelen met een parachute op een kleuterschool

Toen je een kind was, was de activiteit waar je het meest naar uitkeek waarschijnlijk de parachutedag in P. E. klas. Die onrealistische regenboogparachute lanceerde duizend dromen van caleidoscopische creativiteit. En hoewel kinderen tegenwoordig mensen in re altime kunnen zien parachutespringen, zal het scherm nooit dat unieke gevoel kunnen reproduceren dat je in een regenboog zit. Geef je kinderen de kans om die eeuwenoude eigenzinnigheid te ervaren met deze parachutespellen voor kinderen.

Popcorn

kinderen spelen en gooien ballen op een verjaardagsfeestje
kinderen spelen en gooien ballen op een verjaardagsfeestje

Popcorn is een klassiek parachutespel waar kleuters en volwassenen dol op zullen zijn. Het uitgangspunt is om de balkleuren van het andere team uit te schakelen terwijl je gekleurde ballen binnen de parachuteruimte blijven.

Installatie is super eenvoudig. Verzamel ongeveer 5 schuimballen van elke kleur die je gebruikt en laat de kinderen de randen van de parachute vasthouden. Geef ze de opdracht de parachute omhoog en omlaag te brengen om hem in de lucht te krijgen en gooi vervolgens de ballen naar binnen. Nu gaan we naar de races waarbij kinderen hun delen van de parachute op en neer, naar links en naar rechts bewegen om de ballen van anderen eruit te slaan en die van hen binnen te houden. Het team (of kind) met de laatste overgebleven bal wint.

Knuffeldieren in de ruimte

Knuffels in de ruimte is een leuk spel voor jongere kinderen om te spelen, dat weinig concurrentie bevat, maar veel energie. Verzamel een paar knuffels van verschillende grootte en plaats ze in het midden van de platte parachute. Laat elk van de kinderen stemmen op een knuffeldier en vraag ze om de randen van de parachute vast te houden.

Instrueer ze nu om de parachute omhoog en omlaag te brengen (steeds hoger). De dieren moeten beginnen rond te rollen. Blijf de parachute hoger en hoger optillen (zoals een trampoline) en probeer de dieren de lucht in te gooien. Het knuffeldier dat het hoogste punt bereikt zonder van de parachute te vallen, is de winnaar.

Snelle tip

Als je op zoek bent naar een leuke en eenvoudige speelafspraakactiviteit voor jonge kinderen, vraag ze dan gewoon om hun favoriete knuffeltje mee te nemen en dit spel aan de agenda toe te voegen.

Kleurenwielkruis

Kleurenwielkruis is een leuk spel voor jonge kinderen om hun kleuren te oefenen en een deel van hun overtollige energie te gebruiken. Hiervoor heb je alleen een regenboogparachute nodig. Laat de kinderen verschillende delen van de parachute vastgrijpen en deze boven hun hoofd tillen, terwijl ze hem in de lucht houden.

Zodra de parachute in de lucht is, noem je één kleur van de taartstukken op het regenboogpatroon. Alle kinderen in die stukken moeten naar het midden rennen en naar een ander taartstuk (van dezelfde kleur) dan waar ze vertrokken. Alle kinderen die de andere kant niet halen voordat de parachute naar beneden komt, zijn eruit.

Ga door met spelen totdat er te veel kinderen zijn om de parachute omhoog te houden of totdat hun armen te moe zijn om hem nog op te tillen.

Bridge Trol

Je wilt niet de brugtrol worden in dit ruige parachutespel voor oudere basisschool- en middelbare scholieren. In dit spel proberen kinderen onder de opgeheven parachute over te steken zonder betrapt te worden. Alle kinderen die door de vallende parachute worden omvergeworpen, zijn nu brugtrollen. Hun huis bevindt zich onder de parachute en hun doel is om te voorkomen dat de andere kinderen aan de andere kant van de parachute komen, waardoor ze ook brugtrollen worden.

Je kunt kinderen noemen op basis van de eerste initiaal, de laatste initiaal, de verjaardagsmaand, enzovoort, om te zien wie met de parachute en de brugtrollen mag worstelen.

Parachutesurfen

Een spel dat perfect is voor oudere kinderen is parachutespringen. Breng de iconische rollertrays van vingerbrekende schande terug in dit geweldige indoorspel. Zet kinderen in een cirkel rond de parachute. Geef vervolgens ongeveer elk vierde of vijfde kind een van de rolscooters. Terwijl ze met hun borst liggen (of zitten als ze een luidruchtig stel zijn) op de scooter, grijpen ze met één hand de parachute vast.

De andere kinderen heffen de parachute op ongeveer borsthoogte en beginnen in een cirkel te lopen. De kinderen op hun scooters surfen langs de enorme parachutegolven en proberen er niet af te vallen. Vervolgens kun je langs de rij gaan zodat iedereen aan de beurt is om de golven te trotseren.

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door Moira Santiago Brookshire (@moira_brookshire)

Vang de wolk

Catch the cloud is een eenvoudig spel voor basisschoolleerlingen dat alleen de parachute en enkele snelwerkende bewegingen omvat. Het doel van dit spel is, zoals de naam al doet vermoeden, 'de wolk vangen'. Iedereen grijpt de parachute vast, tilt hem hoog de lucht in en laat hem weer naar beneden vallen, waardoor er een luchtbel onder zit.

De sleutel tot deze parachuteactiviteit voor kinderen is het oproepen van verschillende leerlingen om er bovenop te rennen en de wolk te vangen. Terwijl ze om de opgesloten luchtbel heen rennen in een poging deze te grijpen, zullen ze natuurlijk de lucht eruit en weg duwen. Omdat het een spel is dat nooit eindigt, kun je kleuters en kleuters urenlang bezig houden.

Parachutespellen op een zonnige dag
Parachutespellen op een zonnige dag

Wie ben ik?

Geïnspireerd door het populaire bordspel Guess Who? is dit een geweldig spel voor grote groepen. Kinderen staan met gesloten ogen in een cirkel rond de parachute. Een ouder of leraar tikt een kind op de schouder en geeft hem aan dat hij moet rennen en zich onder de parachute moet verstoppen. Nu doet iedereen zijn ogen open en moet raden wie eronder vastzit.

Handige hack

Je kunt een timer instellen van 1 tot 5 minuten, zodat kinderen kunnen raden en vragen kunnen stellen die de persoon onder de parachute moet beantwoorden.

schepsel uit de diepte

Kinderen komen samen om te transformeren in een kraken uit de diepte in dit gekke parachutespel. Laat de kinderen ter voorbereiding in een cirkel rond de parachute zitten. Kies twee of drie kinderen uit om als babykraken te beginnen. Ze kruipen onder de parachute en liggen op de loer terwijl de andere kinderen de parachute optillen tot ongeveer heuphoogte en hem zachtjes op en neer rollen om golven te creëren.

Nu kunnen de kinderen onder de parachute rondkruipen en proberen de voeten van anderen te taggen als tentakels en ze uit de diepte te grijpen. De enige verdediging van een kind tegen de tentakels is de parachute, die ze op de tentakels kunnen neerhalen om ze erin op te sluiten.

Als een kind wordt getagd, wordt het een nieuwe tentakel in het lichaam van de kraken en moet het zich onder de parachute bij de andere tentakels voegen. Dit spel gaat door totdat er te weinig kinderen over zijn om de parachute omhoog te houden.

Handige hack

Om het spel voor oudere kinderen aan te passen, laat je ze met gestrekte benen zitten en ritselen ze aan de parachute op borsthoogte. Nu kunnen de tentakelkinderen de benen van de andere kinderen vastgrijpen en ze mee naar beneden trekken.

Breng de dag door, omhoog en weg

Spelen met een felgekleurde parachute verliest nooit zijn aantrekkingskracht, en deze parachutespellen voor kinderen kunnen ook gemakkelijk door volwassenen worden gespeeld. Of je kinderen nu wilt helpen nieuwe vaardigheden te oefenen of een deel van hun overtollige energie op een gecontroleerde manier wilt gebruiken, het beste wat je kunt doen is de dag op en neer doorbrengen.

Aanbevolen: