20 rare dierenfeiten die te bizar lijken om waar te zijn

Inhoudsopgave:

20 rare dierenfeiten die te bizar lijken om waar te zijn
20 rare dierenfeiten die te bizar lijken om waar te zijn
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Denk je dat je een expert bent op het gebied van het dierenrijk? Als je van rare feiten houdt, ben je hier aan het juiste adres! Vreemde dierenfeiten zijn niet alleen leuke gespreksstarters, maar ook geweldige voorbeelden van de eigenaardigheden van de evolutie.

Wist je bijvoorbeeld dat wombatpoep in blokjes naar buiten komt? Of dat flamingo's met hun hoofd ondersteboven eten? We hebben enkele van de meest bizarre feiten over dieren ontdekt die je zeker zullen verrassen en verrukken!

Nijlpaardzweet is bloedrood

Afbeelding
Afbeelding

Als je ooit een transpirerend nijlpaard tegenkomt, zul je misschien schrikken! Deze dieren worden net als wij allemaal heet, maar hun zweet is niet alleen dikker, het heeft ook een karmozijnrode kleur.

Je hoeft je echter geen zorgen te maken: dit is eigenlijk een chemische reactie! Het zweet komt helder naar buiten, maar zodra het aan de lucht wordt blootgesteld, duurt het slechts een minuut voordat het een afschuwelijke kleur krijgt. Interessant genoeg dient hun zweet als een natuurlijk soort zonnebrandcrème.

Rendierogen worden blauw tijdens de wintermaanden

Afbeelding
Afbeelding

Over opfrissen voor de feestdagen gesproken! Rendieren hebben in de zomer gouden ogen en in de winter blauwe ogen, waardoor ze beter kunnen zien. "Met lange uren helder licht in de zomer en bijna totale duisternis in de winter", helpt dit hen het licht effectiever vast te leggen.

Je kunt de leeftijd van een walvis bepalen aan de hand van zijn oorsmeer

Afbeelding
Afbeelding

Dit vreemde dierenfeit is een beetje vies, maar wetenschappers merken op dat "als je een oordopje van een walvis in de lengte doorsnijdt, er afwisselend lichte en donkere lagen zichtbaar zijn". De lichtere tinten worden geassocieerd met voederperioden, terwijl de donkere tinten samenvallen met perioden van migratie. Wetenschappers gebruiken deze techniek voor het verouderen van walvissen al sinds de jaren vijftig.

Vogelbekstoten zullen de pijn veroorzaken

Afbeelding
Afbeelding

Oké, het kan zijn dat je niet snel in een klapwedstrijd terechtkomt met een vogelbekdier, maar laat je niet misleiden door zijn schattige gezichtje als je er toevallig een tegenkomt in het wild! Het blijkt dat eendenbekvogelvogels een van de weinige zoogdieren op aarde zijn die gif produceren. Het bevindt zich in de klauwen van de mannelijke vogelbekdieren.

Als je gekrabd zou worden, terwijl het niet dodelijk is, merken deskundigen op dat de slachtoffers "opzwellen en onmiddellijke en ondraaglijke pijn hebben, die niet kan worden verlicht door normale eerstehulppraktijken." Morfine helpt niet eens!

De 'smaakpapillen' van een krab staan op de been

Afbeelding
Afbeelding

Krabben geven een nieuwe betekenis aan de uitdrukking 'om je vingers bij af te likken'. Hoewel ze smaakpapillen in hun monddelen hebben, hebben ze ook chemoreceptoren waarmee ze onderscheid kunnen maken tussen verschillende smaken op hun antenne en hun voeten! Dit is hoe krabben hun voedsel vinden.

Bultruggen gebruiken bubbels om hun prooi aan te vallen

Afbeelding
Afbeelding

Bultruggen, ook wel 'bellennetvoeding' genoemd, vangen hun prooi door een exorbitante hoeveelheid bellen te blazen. Dit zorgt ervoor dat kleine vissen in een bal vliegen, wat zorgt voor de perfecte hapklare snack - tenminste in walvistermen.

Helaas kan dit tot enge ontmoetingen leiden voor de mensen die te dichtbij zijn als de walvis besluit dat het tijd is voor een hapje.

Het eendenbekvogelvogel heeft ook geen tepels

Afbeelding
Afbeelding

Zeg wat? Hoe voeden ze hun jongen zonder tepels? We zijn blij dat je het vraagt, want dit is een van onze meest bizarre dierenfeiten. Eendenbekvogelvogels zweten hun melk uit en de baby's likken het van hun huid.

En alsof dat vreemde dierenfeit nog niet genoeg is, zijn ze ook een van de twee zoogdieren op aarde die eieren leggen in plaats van levend geboren te worden, en ze zwemmen met hun ogen dicht. Wat een vreemde eend

De neusaap heeft een permanente erectie

Afbeelding
Afbeelding

Ja, je leest het goed! Deze herkenbare aap heeft niet alleen een lange neus, als je begrijpt waar we het over hebben. De Proboscis Monkey staat bekend om zijn eeuwige erectie. Oh, en voor het geval zijn eeuwige opwinding niet merkbaar genoeg was: hun penissen zijn felrood van kleur. Wetenschappers weten niet precies waarom dit zo is, maar het is zeker een bizar dierlijk feit!

Prairiehonden doen mee aan 'Greet Kisses' om vriend of vijand te bepalen

Afbeelding
Afbeelding

Blijkt dat dit niet zo lief is als het klinkt. Prairiehonden zijn erg territoriaal en de manier waarop ze bepalen of een andere hond zich in hun sociale netwerk bevindt, is door hun tanden tegen elkaar aan te raken. Dit wordt een 'begroetkus' genoemd. Toeschouwers gaan ervan uit dat dit een liefdevol gebaar is, maar als de bezoeker niet welkom is, volgen er onvermijdelijk gevechten.

Interessant genoeg is dit de reden waarom je een van deze kleine wezens niet zomaar naar een open veld met andere prairiehonden kunt verplaatsen.

Een groep haaien wordt een rilling genoemd

Afbeelding
Afbeelding

Als het om dierenfeiten gaat, is grappig altijd de beste keuze! Het blijkt dat wanneer je een groep haaien spot, je niet voor niets een rilling over je rug krijgt. Groepen van deze fanged vissen worden rillingen genoemd! Andere grappige namen van dierengroepen zijn:

  • Een pandemonium van papegaaien
  • Een flamboyante flamingo
  • Een koker van cobra's
  • Een samenzwering van lemuren
  • Een stekelvarken

Slakken houden van wat bier

Afbeelding
Afbeelding

Eigenlijk hebben ze een voorliefde voor de gist die dit heerlijke drankje maakt. Als u echter uw tuin wilt verlossen van deze planteneters, hoeft u ze alleen maar een drankje aan te bieden in een komvormig bakje. Tegen de tijd dat de slakken klaar zijn met genieten van hun drankje voor volwassenen, zullen ze nog trager zijn dan voorheen, waardoor ze heel gemakkelijk te verwijderen zijn!

Knaagdieren kunnen niet braken

Afbeelding
Afbeelding

Het blijkt dat zelfs als Remy de rat een slecht gerecht maakte, hij het nog steeds niet kon overgeven. Alle soorten knaagdieren, zoals ratten, eekhoorns, gophers en zelfs bevers, hebben niet het vermogen om uit te braken.

Onderzoekers schrijven dit toe aan een gebrek aan neurologische circuits die nodig zijn om de lunch op te eten en aan een zwak middenrif. Helaas voor hen is dit de reden waarom rattengif zo verdomd effectief is.

IJsberen zijn eigenlijk zwart

Afbeelding
Afbeelding

Nogmaals, je hebt die verklaring niet verkeerd gelezen! Hoewel deze harige wezens wit lijken, hebben ze in werkelijkheid een zwarte huid en doorschijnend haar. Ze lijken alleen een sneeuwachtige kleur te hebben omdat het haar de zichtbare golflengten van het licht in de atmosfeer reflecteert.

Dit is de reden waarom sommige foto's deze wezens bij koud weer groen, oranje en zelfs geel laten lijken. De redenen voor deze monochromatische kleuren zijn eigenlijk heel simpel: hun witte buitenkant helpt hen om gecamoufleerd te blijven in de ijzige omgevingen waarin ze leven en de zwarte huid helpt hen om warm te blijven!

De voortplantingsorganen van eenden lijken op een kurkentrekker

Afbeelding
Afbeelding

Niet alleen hebben hun genitaliën deze eigenzinnige vorm, maar ze kunnen ook opmerkelijke lengtes bereiken. In feite heeft een Argentijnse Lake Drake het Guiness Wereldrecord voor het langste voortplantingsorgaan van vogels, met een lengte van 48,5 cm!

Narwallen hebben maar één tand

Afbeelding
Afbeelding

Deze mythische wezens zijn geclassificeerd als odontocetes, ook wel bekend als een tandwalvis. In tegenstelling tot andere dieren in deze categorie hebben ze echter maar één tand en deze bevindt zich niet in de mond. Het is de grote slagtand die uit hun gezicht steekt. Hierdoor consumeren ze hun voedsel feitelijk door het in zijn geheel op te zuigen.

Krokodillentranen zijn echt

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel het leuk zou zijn dat ze een beetje spijt voelen omdat ze hun ma altijden hebben vermoord, scheuren krokodillen niet tijdens het eten van voedsel omdat ze zich slecht voelen. In plaats daarvan is hun ‘huilen’ het resultaat van fysiologische factoren.

Wetenschappers geloven dat het 'sissen en hijgen [] dat vaak gepaard gaat met het voeden [lucht] door de sinussen [dwingt] [dat] zich kan vermengen met tranen in de traanklieren van de krokodillen, of traanklieren die uitmonden in het oog." Vandaar krokodillentranen.

Kolibries zijn verwant aan struisvogels, maar kunnen minder dan een cent wegen

Afbeelding
Afbeelding

Kolibries zijn een klein groepje. De grootste kan slechts een gram boven het gewicht van een AA-batterij reiken en de kleinste kan onder het gewicht van een cent vallen. Het lijkt onmogelijk, maar deze achterwaarts vliegende vogels zijn het toonbeeld van schattig! Ze zijn ook de snelste flappers van alle vogels, met vleugelkleppen die tot 200 keer per seconde reiken.

Veel buideldieren en andere zoogdieren kunnen hun zwangerschap onderbreken

Afbeelding
Afbeelding

Niet klaar voor een baby? Het blijkt dat er meer dan 130 soorten zijn die hun zwangerschap kunnen onderbreken om ervoor te zorgen dat hun baby's op het perfecte moment ter wereld komen. Het lijkt een droom, toch? Sommige van deze dieren omvatten kangoeroes, wallaby's, buidelratten, gordeldieren, herten en knaagdieren, om er maar een paar te noemen.

Olifanten kunnen niet springen

Afbeelding
Afbeelding

Olifanten hebben geweldige evenwichtsvaardigheden, maar nu je erover nadenkt, heb je nog nooit een foto of video gezien waarop Babar of zijn broers van de grond springen. Dat komt omdat olifanten alleen naar beneden gerichte botten in hun benen hebben. Dit maakt het onmogelijk om in de lucht te springen.

Uilen kunnen hun hoofd tot 270 graden draaien

Afbeelding
Afbeelding

Als het om uilen gaat, is een vogelperspectief een heel perspectief! Deze gevleugelde wezens kunnen hun hoofd tot 270 graden draaien, en met goede reden. Ze kunnen hun ogen eigenlijk niet bewegen. Ze zijn naar voren gericht, dus het draaien van hun hoofden is de enige manier om goed rond te kijken.

Rare dierenfeiten zijn altijd leuk

Afbeelding
Afbeelding

Bizarre en grappige dierenfeiten zijn de beste gespreksstarters of gewoon om iets nieuws te leren over onze fascinerende aarde! Hoewel olifanten niet kunnen springen van vreugde, kunnen wij wel steigeren van opwinding als we nieuwe dingen leren over de wezens van deze wereld.

Aanbevolen: