7 ingenieuze ontwerptrucs om kleine kamers groter te laten lijken

Inhoudsopgave:

7 ingenieuze ontwerptrucs om kleine kamers groter te laten lijken
7 ingenieuze ontwerptrucs om kleine kamers groter te laten lijken
Anonim
Interieurontwerptrucs
Interieurontwerptrucs

Kleine kamers hoeven er niet klein uit te zien. Er zijn verschillende trucs die je kunt gebruiken om de illusie te wekken dat een kamer groter is dan hij is. Deze omvatten uw keuze uit meubelformaten, wandbehandelingen, kleuren, spiegels en andere ontwerptools die leuk en gemakkelijk te gebruiken zijn.

Zeven trucs voor grotere kamers

Creëer een kamer die groter lijkt dan hij is door deze tips en trucs te volgen.

1. Gebruik grote meubels

Gebruik grotere meubelstukken
Gebruik grotere meubelstukken

De slechtste ontwerpstrategie is om kleinere meubelstukken te gebruiken met de bedoeling een kamer op kleinere schaal te creëren, waardoor je kamer er alleen maar als een miniatuurmodel en abnormaal uitziet. In plaats van je meubelstukken kleiner te maken, kun je kiezen voor grotere meubels. Deze aanpak zorgt ervoor dat de kamer groter lijkt dan hij is.

De grootste verleiding bij dit soort ontwerpen is om te veel meubels in de kamer te plaatsen. Het doel is een evenwichtig ontwerp. Om dit te bereiken, wil je slechts een paar of een paar extra grote meubelstukken gebruiken, afhankelijk van de grootte van je kamer. Het contrast tussen de extra grote meubels en de rest van je interieur zorgt voor interesse en diepte.

2. Zwevende meubelarrangementen

Zwevende meubels in het midden van de kamer
Zwevende meubels in het midden van de kamer

Het plaatsen van meubels tegen de muur is een veelgemaakte fout, vooral in kleinere kamers. Haal het meubilair weg van de muren en laat het ‘zweven’. Zwevende meubels betekent dat je ze vanuit het midden naar buiten plaatst. De achterkant van het meubilair staat niet tegen de muren. Deze techniek creëert een meer intieme zitopstelling en maakt tegelijkertijd de ruimte aan de muur vrij, waardoor de illusie ontstaat dat de kamer groter is dan hij in werkelijkheid is.

3. Maak het groter met strepen

Strepen gebruiken om een grotere ruimte te creëren
Strepen gebruiken om een grotere ruimte te creëren

Een andere geweldige manier om de illusie van een grotere ruimte te creëren is met strepen. Strepen creëren een richtinggevend element in uw kamer. Het oog volgt op natuurlijke wijze de beweging van strepen. Je kunt kiezen voor verticale strepen om de indruk van hoogte te creëren, of voor horizontale strepen om de illusie van breedte te creëren. Bredere strepen werken beter bij deze techniek dan dunne strepen.

  • Gebruik een monochromatisch streepeffect van twee tot drie tinten van dezelfde kleur, overgaand van licht naar medium naar donker, met behulp van verf.
  • Gestreept behang is een andere muuroptie.
  • Een gestreept vloerkleed kan de uitstraling van een kamer verlengen of verbreden.
  • Ga voor een breed gestreepte bekleding voor een paar bijpassende stoelen.

Stripes voegen niet alleen een dramatisch tintje toe aan je kamer, maar geven het ook de nodige diepte. Meng patronen in uw ontwerp voor variatie en interesse.

4. Reflecties openen elke kamer

Gebruik spiegels om de ruimte te openen
Gebruik spiegels om de ruimte te openen

Reflectie is een van de beste trucs die je kunt gebruiken om de illusie van een grotere kamer te wekken. Spiegels zijn het beste hulpmiddel in je reflectiearsenaal. Als uw kamer weinig ramen heeft, kunt u er meer creëren door grote extra grote spiegels aan de muur tegenover een raam te plaatsen. De spiegel reflecteert het raam, waardoor een nep-raameffect ontstaat op de raamloze muur.

Bovendien zal de weerspiegeling van het raam meer licht in uw kamer genereren, waardoor deze verder wordt geopend. Om de reflectietechniek verder in uw kamer door te voeren, kunt u kiezen voor een paar glazen tafelbladen of moderne meubelstukken in spiegelstijl. Kleine hangende kroonluchters die boven een glazen tafel hangen, reflecteren het licht en fleuren elke kleine kamer op.

5. Kamer met Uitzicht

Windows creëert een visueel grotere ruimte
Windows creëert een visueel grotere ruimte

Als uw kamer een natuurlijk uitzicht heeft door een bestaand raam, overweeg dan om de raammuur naar boven te openen door het conventionele raam te vervangen. Je kunt een groter raam gebruiken en een schuifpui installeren, of gewoon kiezen voor een groot raam.

Installeer gordijnen op enkele centimeters van het plafond met gordijnen over de volledige lengte om de illusie van hoogte en een grotere ruimte te creëren. Als je kamer geen raamruimte heeft of beperkt is en het veranderen van ramen geen optie is, overweeg dan om een namaakraam te maken.

Massieve muur-kunstramen

Het nepvenster kan worden gecreëerd door een paar gordijnen op een stevige muur te installeren. Je kunt de gordijnen gesloten houden of een nep-raameffect omlijsten met lijstwerk, inclusief een vensterbank, en vervolgens mini-jaloezieën of een zonnescherm installeren dat gesloten blijft.

Scenic Mural Faux Window

Een andere kunstraamtechniek is om een muur of muurruimte te wijden aan een schilderachtige fotomuurschildering. Je kunt dit ook inlijsten met lijstwerk en gordijnen, maar dat is niet nodig omdat het hele fotobehang visueel effectief is bij het openen van een kamer.

6. Dramatische kleurkeuze

Donkere kleuren kunnen de ruimte vergroten
Donkere kleuren kunnen de ruimte vergroten

Schud de conventionele oude regels af dat een kleine kamer alleen lichte of bleke muren mag hebben. Hoewel lichtere kleuren de illusie wekken dat objecten en kamers groter zijn, is het een vergissing om te denken dat je beperkt bent tot deze kleuren. Een donkerdere muurkleur kan een kleine kamer warmer en gezelliger maken, omdat veel lichte kleuren een steriele of zelfs koude sfeer aan een kamerontwerp geven.

Gebruik een donkerdere tint voor één accentmuur als contrast met drie lichter gekleurde muren. Veel mensen negeren het plafond volledig, in de overtuiging dat conventioneel wit de enige kleurkeuze is. U kunt het plafond gebruiken om uw kamerontwerp meer diepte te geven door het als een andere kleurruimte te behandelen. Ga voor een donkerdere of contrasterende kleur voor een uitstekend visueel effect.

7. Kunstmatige verlichting

Typen laagverlichting
Typen laagverlichting

Kunstmatige verlichting is een andere uitstekende manier om een kamer te openen. Net zoals u stoffen en texturen in lagen zou aanbrengen, kunt u verlichting in lagen aanbrengen om diepte, charme en sfeer aan uw kamer te geven. Licht opent altijd een ruimte. Voeg een paar inbouwspots aan het plafond toe die op een dimmerschakelaar zijn geplaatst. Voeg een paar tafellampen en een of meer torchiere-vloerlampen toe die het licht op het plafond werpen.

Laat je kamer knallen

Creëer visuele lagen in je kamer en laat deze groter lijken door het gebruik van kleuren, patronen en textuurelementen. Volg gewoon deze trucs om de illusie van een grotere kamer te wekken en je krijgt een ontwerp waar je van kunt genieten.

Aanbevolen: