Een ijsmachine op aanrecht op een gemakkelijke manier schoonmaken

Inhoudsopgave:

Een ijsmachine op aanrecht op een gemakkelijke manier schoonmaken
Een ijsmachine op aanrecht op een gemakkelijke manier schoonmaken
Anonim

Zowel regelmatige reiniging als dieptereiniging houden je ijs supervers.

Schep zittend in een stapel ijs uit de ijsmachine
Schep zittend in een stapel ijs uit de ijsmachine

Een ijsmachine op het aanrecht is super handig op feestjes of gewoon wanneer je ijs nodig hebt (margarita's, iemand?). Het punt is dat weten hoe je een ijsmachine moet schoonmaken belangrijk is als je wilt dat het ijs goed smaakt.

Gelukkig komt het fris en schoon houden van uw ijsmachine neer op het volgen van een eenvoudig proces. Het is snel, gemakkelijk en maakt gebruik van spullen die je al in huis hebt.

Een ijsmachine op het aanrecht schoonmaken in vijf stappen

Omdat een draagbare ijsmachine water gebruikt, kan hij een beetje funky worden. Wanneer dat gebeurt, kan dit de smaak van het ijs aantasten en mensen mogelijk zelfs ziek maken. Het vermijden van de funk is echter supereenvoudig.

Snelle tip

Voer deze reguliere reinigingsroutine voor de ijsmachine ongeveer één keer per maand uit als u uw ijsmachine veel gebruikt. Als je hem niet vaak gebruikt en hij staat droog opgeslagen, kun je hem minder vaak schoonmaken.

Kubusijs in ijsmachine
Kubusijs in ijsmachine

1. Verzamel uw schoonmaakbenodigdheden

Om je ijsmachine schoon te maken, heb je een paar dingen nodig:

  • Twee washandjes of theedoeken
  • Theedoek
  • Bowl
  • Warm water
  • Azijn
  • Afwasmiddel

2. Haal de stekker van de ijsmaker uit het stopcontact en leeg hem

Voordat u begint, koppelt u de ijsmaker los, zodat deze niet opstart terwijl u hem probeert schoon te maken. Verwijder eventueel ijs. Als er rijp is ontstaan, laat hem dan volledig ontdooien voordat je aan de slag gaat. Giet al het water uit de machine.

3. Veeg de buitenkant van de ijsmaker af

Meng warm water en een paar druppels afwasmiddel in een kom. Doordrenk een doek in het zeepsop en veeg de buitenkant van de machine af. Spoel af met schoon water en droog.

4. Meng een zelfgemaakte reinigingsoplossing voor de ijsmachine

Je kunt in de winkel een chemisch product kopen om ijsmachines schoon te maken, maar het is eigenlijk veel gemakkelijker om het zelf te maken met azijn en water. Meng 10 delen warm water en een deel witte azijn in een kom.

5. Voer de reinigingsoplossing door de machine

Giet de reinigingsoplossing in de ijsmachine en sluit deze aan. Voer een cyclus uit. Zodra het klaar is, gooit u het azijnijs weg en herha alt u dit met gewoon water om het uit te spoelen.

Tips voor een grondige reiniging van een ijsmachine op het aanrecht met schimmel

Als u zwarte stippen in uw ijsblokjes of schimmelresten in uw ijsmachine opmerkt, moet u deze grondiger reinigen. Hierbij is meer nodig dan alleen azijn, maar het is niet moeilijk. Houd deze tips in gedachten.

  • U kunt een commercieel ontsmettingsmiddel voor de ijsmachine gebruiken om de ijsmachine grondig te reinigen. Dit is verkrijgbaar in thuiswinkels.
  • Je kunt ook een zwakke bleekoplossing van 1 deel bleekmiddel op 20 delen water mengen.
  • Laat beschimmelde delen weken in bleekwater om schimmel te doden en schrob ze met een zachte tandenborstel.
  • Laat het bleekwater of de reinigingsoplossing door de ijsmachine lopen en laat het een paar uur staan.
  • Na een grondige reiniging altijd afspoelen met schoon water.
  • Als je nog steeds schimmel kunt zien of ruiken, is het er nog steeds. Herhaal het diepe reinigingsproces totdat het weg is.

Houd uw draagbare ijsmachine langer schoon

Als uw draagbare ijsmachine eenmaal schoon is, kunt u hem zo houden door hem nooit op te bergen met water erin. Water vormt een voedingsbodem voor bacteriën en schimmels, dus als uw ijsmachine droog is, is er minder kans op een grondige reiniging. Minder schoonmaken betekent meer tijd voor u om andere dingen te doen die u leuk vindt, dus we zijn er helemaal voor om de tijd tussen de klussen te verlengen.

Aanbevolen: