Hoe u op een gemakkelijke manier paddenstoelen in de tuin kunt verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe u op een gemakkelijke manier paddenstoelen in de tuin kunt verwijderen
Hoe u op een gemakkelijke manier paddenstoelen in de tuin kunt verwijderen
Anonim

Neem enkele eenvoudige preventiemaatregelen om de wilde paddenstoelen die in uw tuin groeien te elimineren.

Man oogst paddestoelen uit bemoste vloer
Man oogst paddestoelen uit bemoste vloer

Als je na een harde regenbui je voortuin instapt, kan het voelen alsof je met je hoofd in Wonderland springt, terwijl er veel paddenstoelen onder het gras vandaan gluren. Champignons zijn heerlijk in ravioli en op pizza, maar ze zijn niet zo lekker als ze je tuin hebben overgenomen. Gelukkig zijn paddenstoelen in uw gazon niet invasief, dus ze zijn niet hier om te blijven. Er zijn maar een paar stappen nodig om paddenstoelen in de tuin te verwijderen.

Hoe u een tijdje van paddenstoelen in uw tuin kunt afkomen

Helaas is er geen manier om permanent van paddenstoelen af te komen. Je kunt preventieve maatregelen nemen om te voorkomen dat ze groeien, maar er is geen eenmalige remedie om je tuin te beschermen tegen een invasie van paddenstoelen. In plaats daarvan geeft routineonderhoud en inzicht in welke omstandigheden u in uw tuin moet vermijden, de beste kans dat paddenstoelen niet snel terugkomen.

Verwijder gearceerde gebieden

Als je permanente of semi-permanente schaduwplekken hebt en merkt dat er specifiek paddenstoelen onder groeien, overweeg dan om datgene dat de schaduw veroorzaakt helemaal te verwijderen. Hoewel bomen kunnen worden gekapt om de hoeveelheid schaduw die ze creëren te beperken, zijn zaken als trampolines, terrastrappen en luifels allemaal armaturen die permanente schaduw creëren die je misschien wilt verwijderen als de paddenstoelen problematisch zijn.

Verlucht uw gazon

Dit is een dure optie, maar het dient een doel dat verder gaat dan het voorkomen van paddenstoelen. Door uw tuin te beluchten, wordt de compacte grond verwijderd die het water liet ophopen en waardoor paddenstoelen konden groeien. Maar het helpt ook bij de gezondheid van uw gras door de zuurstoftoevoer naar de grond te vergroten en water dieper in de wortels te laten doordringen.

Houd het afval van uw huisdier op

De schimmels in de grond hebben iets nodig om zich mee te voeden, en ze houden van organisch materiaal. Dat geldt ook voor het afval van uw hond, kat en andere huisdieren. Natuurlijk weten we dat het leven je in de weg staat, en soms sla je een paar dagen over om de tuin op te ruimen. Maar als je een paddenstoelenprobleem hebt, is het een must om dit paddenstoelenvoedsel consequent van de grond te houden.

Doe afwasmiddel in het gat van de paddestoel

Sommige mensen gebruiken graag een meer doe-het-zelf-methode om van hun paddenstoelen af te komen. Ze graven hun paddenstoelen het liefst op met een troffel, doen ze in een zak (zorg ervoor dat ze niet verpletteren en de sporen overal terechtkomen) en doen dan een paar druppels afwasmiddel in het gat met een beetje water. Dit werkt als een natuurlijk, mild fungicide.

Waarom groeien er paddenstoelen in mijn tuin?

Paddestoelen groeien niet alleen na een zware regenbui; er zijn veel redenen waarom u mogelijk een paddestoelbloei in uw tuin heeft. Het wegwerken van ze kan beginnen met het uitzoeken van de reden waarom ze daar überhaupt groeien.

Paddestoelen op gazon
Paddestoelen op gazon

Intense regen

Zware regen zorgt voor de perfecte storm voor de groei van paddenstoelen. Ze houden van vochtige en donkere omgevingen. Regenbuien brengen genoeg water mee om de grond te verzadigen en de wolken die een bewolking creëren die breed en lang genoeg is om de schimmels in je grond in paddenstoelen te laten veranderen.

Te veel schaduw

Als je een achtertuin met veel schaduw hebt, zul je waarschijnlijk op een gegeven moment een paddenstoelprobleem tegenkomen. Veel bomen en luifels zijn twee van de grootste veroorzakers van het creëren van constante schaduw. Snijd zoveel mogelijk begroeiing terug om de zon door te laten en de grond op te warmen.

Verdichte grond

Verdichte grond is grond die erg dicht is en vanwege de dichtheid niet zo goed doorlaatbaar is voor water. Dit betekent dat het water niet door de grond wegstroomt, maar zich bovenaan verzamelt. Omdat water een van de belangrijkste ingrediënten is voor het maken van wilde paddenstoelen, kun je zien hoe slecht dit kan zijn.

Wat doe je met levende paddenstoelen in je tuin?

Nu je weet wat je moet doen om te voorkomen dat paddenstoelen je tuin overnemen, vraag je je misschien af hoe je de kolonie die daar al leeft moet aanpakken.

Vrouw die levende paddenstoelen uit de grond verwijdert
Vrouw die levende paddenstoelen uit de grond verwijdert

Het is belangrijk dat je bij het verwijderen van paddenstoelen bepaalde stappen volgt om te voorkomen dat ze hun sporen door de hele tuin verspreiden.

  1. Graaf de paddenstoel(en) op met een tuinspaan en zorg ervoor dat je de paddenstoel niet verplettert of verplettert, omdat hierdoor de sporen overal terechtkomen.
  2. Doe de weggegooide paddenstoel in een afvalzak.
  3. Gooi het weg.

Het wegwerken van paddenstoelen hoeft niet moeilijk te zijn

Voor mensen met zorgvuldig onderhouden gazons en huisdieren en kinderen die per ongeluk wilde dingen kunnen eten, is het belangrijk om de nodige stappen te ondernemen om paddenstoelen te voorkomen. Het probleem voor zijn is de meest essentiële stap. Hoewel we graag paddenstoelen in onze keuken hebben, zien we ze niet graag in onze tuin, en met deze eenvoudige tips hoef je ze ook niet meer in de jouwe te zien.

Aanbevolen: