Waarom uw kind een muggenmagneet is & Hoe u de beten kunt voorkomen

Inhoudsopgave:

Waarom uw kind een muggenmagneet is & Hoe u de beten kunt voorkomen
Waarom uw kind een muggenmagneet is & Hoe u de beten kunt voorkomen
Anonim

Voorkom muggen thuis en voorkom dat je onderweg gebeten wordt met deze handige tips!

Klein meisje heeft huiduitslag, allergie, jeuk en krabben op haar arm
Klein meisje heeft huiduitslag, allergie, jeuk en krabben op haar arm

Roodheid, zwelling en ondraaglijke jeuk: uw kinderen kunnen slechts enkele seconden buiten zijn, en plotseling zitten ze onder de grote, heldere beten. U vraagt zich misschien af waarom uw kind zoveel muggenbeten krijgt en zijn vrienden en familieleden ongedeerd blijven. Er zit eigenlijk een wetenschappelijke reden achter deze ongelukkige situatie, en we hebben manieren om deze kleine vampieren op afstand te houden!

Waarom krijgt mijn kind zoveel muggenbeten?

Er zijn drie belangrijke redenen waarom kinderen vaker door muggen worden gebeten dan hun leeftijdsgenoten. Dit is wat ouders moeten weten.

Ze hebben bloedgroep O

De belangrijkste reden waarom uw kinderen gevoeliger zijn voor muggenbeten is hun bloedgroep. Het is ironisch dat de universele donor de favoriete bloedbron van de mug is. Uit experimenten blijkt dat mensen met bloedgroep O, zowel positief als negatief, bijna twee keer zoveel kans hebben om door muggen te worden gebeten dan mensen met bloedgroep A. Helaas is er geen oplossing voor deze situatie, dus ouders van kinderen met O-bloed moeten extra voorzorgsmaatregelen nemen om hun kleintjes tegen muggen te beschermen.

Ze zijn actief

Als je traint, "gebruikt je lichaam meer zuurstof en produceert het meer koolstofdioxide." Uw temperatuur wordt ook verhoogd. De twee belangrijkste manieren waarop muggen hun slachtoffers vinden, zijn via hitte en CO2. Muggen houden ook gewoon van de geur van zweet. Kinderen die bruisen van energie en actief aan sport doen, zijn dus gevoeliger voor muggenbeten.

Ze dragen bepaalde tinten

Interessant genoeg geven muggen ook de voorkeur aan gastheren die bepaalde kleuren dragen. Uit een onderzoek aan de Universiteit van Washington is gebleken dat sommige soorten muggen ‘in de richting van specifieke kleuren vliegen, waaronder rood, oranje, zwart en cyaan’. Omdat elke menselijke huid een soort roodoranje pigment heeft, is dit eigenlijk logisch. Wat dit betekent is dat de garderobe van je kind belangrijk is, vooral als hij of zij bloedgroep O heeft of van plan is actief te zijn tijdens de tijd dat je buiten bent, zoals bij deelname aan atletiekevenementen.

Hoe u muggen thuis en onderweg kunt voorkomen

Hoewel je niet volledig kunt voorkomen dat muggen je bijten, zijn er eenvoudige manieren om ze zo ver mogelijk weg te houden!

Stilstaand water verwijderen

Muggeneieren hebben water nodig om uit te komen en te groeien. Zodra de eieren uitkomen, kan het slechts een week duren voordat zich volwassen muggen vormen. De beste manier om dit griezelige kruipdier te beperken, is door het stilstaande water in je tuin te beperken.

Hoe doe je dit? Berg het speelgoed van uw kinderen op, vul lage plekken in uw tuin op en installeer een regenopvangbak met een hoes.

Plantaardige natuurlijke muggenwerende middelen

Als het om onze kinderen gaat, is natuurlijk materiaal altijd de beste optie als het gaat om het garanderen van de veiligheid. Omdat de tuin een plek is waar we ze met iets minder toezicht laten rondlopen, is het belangrijk om prioriteit te geven aan hun gezondheid. Door bloemen en kruiden te planten die dit ongedierte op natuurlijke wijze afweren, verfraait u uw gazon, beperkt u ongewenste gasten en kweekt u zelfs spullen die u later kunt consumeren! Lavendel, knoflook, rozemarijn, pepermunt en oregano zijn allemaal fantastische opties om te proberen.

Gebruik kinder- en huisdierveilige ongediertebestrijding

Kinderen en huisdieren hebben de neiging alles in hun mond te stoppen. Dit maakt het idee van pesticiden erg eng. Gelukkig maken bedrijven als Wondercide ongediertebestrijdingsproducten die geen agressieve chemicaliën gebruiken. Zo maken ze hun Mosquito Spray bijvoorbeeld met natuurlijke etherische oliën, in dit geval cederhout- en sesamolie. Het doodt bij contact en weert vliegend ongedierte af dat op een later tijdstip arriveert.

Het beste van alles is dat een natuurlijk product als dit geen invloed heeft op onze favoriete bestuivers en dat er vrijwel geen wachttijd is tussen het moment waarop je gaat spuiten en het moment waarop de kinderen kunnen spelen. Dit is een geweldig hulpmiddel om muggen in uw tuin te voorkomen en de noodzaak te verminderen om voortdurend insectenwerende middelen op uw kinderen toe te passen.

Kies verstandig kledingkastkleuren

Uit hetzelfde onderzoek dat ontdekte dat muggen de voorkeur geven aan de kleur rood, bleek ook dat muggen groene, blauwe en paarse tinten negeerden. Dit zouden dus je favoriete kledingkleuren moeten zijn tijdens het buitenspelen. Bovendien zijn losse, lichtgewicht kledingstukken en kleding met lange mouwen een andere gemakkelijke manier om je tegen muggen te beschermen.

Handige hack

Wist je dat je insectenwerende kleding kunt kopen? Insect Shield maakt kleding voor zowel volwassenen als kinderen! Ze maken ook sokken, hoeden, beenkappen en andere accessoires om deze insecten op afstand te houden.

Breng insectenspray aan

Hoewel niet alle ouders fan zijn van het aanbrengen van chemicaliën op hun kinderen, keurt de Amerikaanse Environmental Protection Agency insectensprays goed die DEET bevatten. Dit is een effectief hulpmiddel om muggen weg te houden - en als je bedenkt dat dit ongedierte ziekten als West-Nijl, Zika en de ziekte van Lyme kan overbrengen, kan dit het minste van twee kwaden zijn.

Bij het kiezen van dit soort producten raadt de American Academy of Pediatrics aan te zoeken naar een DEET-concentratie van 30 procent of minder. Ouders moeten ook altijd de instructies op de fles volgen en deze sprays alleen op de blootgestelde huid aanbrengen. Als je op zoek bent naar meer natuurlijke opties: Wondercide maakt ook plantaardige insectenwerende middelen die essentiële oliën gebruiken.

Moet weten

Het aanbrengen van insectenspray op kinderen en peuters is prima, maar weet dat baby's minstens twee maanden oud moeten zijn om insectenwerende middelen te gebruiken.

Wees proactief om muggen op afstand te houden

Als de regen in de lente terugkeert en de temperatuur begint te stijgen, worden muggen een onvermijdelijk onderdeel van het leven. Onthoud dat je geen S. W. A. T. team om van dit ongedierte af te komen! Je hoeft alleen maar proactief te zijn met preventie. Dit kan je in de toekomst veel hoofdpijn en jeuk besparen.

Onthoud ook dat deze kleine vampieren het meest actief zijn in de schemering, 's nachts en in de vroege ochtenduren. Ze komen ook vaker voor in vochtige omstandigheden. Als uw kinderen de neiging hebben om gebeten te worden, probeer dan tijdens deze perioden op vochtige dagen binnen leuke activiteiten te vinden.

Aanbevolen: