Hoe u kunt voorkomen dat rubber barst: bescherm en bewaar

Inhoudsopgave:

Hoe u kunt voorkomen dat rubber barst: bescherm en bewaar
Hoe u kunt voorkomen dat rubber barst: bescherm en bewaar
Anonim
Hoe te voorkomen dat rubber barst
Hoe te voorkomen dat rubber barst

Het is essentieel om te weten hoe je kunt voorkomen dat rubber barst. Waarom? Omdat je overal in huis rubber hebt. Leer manieren om uw rubber op te slaan en te conditioneren om barsten en uitdrogen te voorkomen. Ontdek waarom rubber verslechtert en hoe je ervoor kunt zorgen dat het lang meegaat.

Hoe u kunt voorkomen dat rubber barst

Rubber is gevoelig voor slijtage en barsten in de loop van de tijd. Rubber is een van nature kleverige substantie die een vulkanisatieproces ondergaat om het hard en glad te maken. Dit proces maakt rubber ideaal voor de zolen van schoenen, rubberen coatings op gereedschap en keukenkleding. Om te voorkomen dat je rubber barst, draait het allemaal om opslag en conditionering.

  • Bewaar rubber op kamertemperatuur
  • Vermijd blootstelling aan UV-licht
  • Was rubber met zachte schoonmaakmiddelen
  • Houd conditionering tot een minimum beperkt om de zachtheid te herstellen
  • Bewaar rubberen voorwerpen in luchtdichte containers

Sticky Rubber Syndroom

Hoe ijverig je ook bent, rubber zal uiteindelijk verslechteren en plakkerig worden. Conserverings- en conditioneringsmethoden kunnen het rubber zacht houden, maar na verloop van tijd zal het afbreken. Wanneer rubber buigt of uitrekt, kunt u niets doen om het rubber te herstellen. Je kunt het repareren, maar de degeneratie van de rubbermoleculen kan niet worden gerepareerd. Zodra je leert hoe je kleverig rubber schoonmaakt, gaan je spullen langer mee.

Hoe u kunt voorkomen dat rubber uitdroogt

Om te voorkomen dat het rubber uitdroogt of om de zachtheid van rubber dat uitdroogt of barst te herstellen, zou je eerste gedachte kunnen zijn om producten op aardoliebasis te gebruiken, maar doe dat niet. Dit kan bijdragen aan de afbraak van het rubber. In plaats daarvan wilt u items pakken die speciaal zijn ontworpen om het rubber af te dichten en te beschermen. Ontdek commerciële en zelfgemaakte conditioners om je rubber soepel te houden.

Inmaakpotten met rubberen ringen
Inmaakpotten met rubberen ringen

Commerciële rubberconditioners

Als het om rubberproducten in huis gaat, zijn er een aantal commerciële rubberconditionerings- en conserveringsproducten die je misschien wilt proberen.

  • Nextzett Rubber Care Stick Gummi Pflege is een conserveermiddel op waterbasis voor rubber dat wordt gebruikt op gereedschappen, afdichtingen en schoenen.
  • WD-40 Siliconenspray kan helpen de zachtheid van alle verschillende soorten rubberen afdichtingen te herstellen.
  • ArmorAll is dé oplossing voor rubberen afdichtingen in auto's die snel uitdrogen en barsten.

Als u deze producten gebruikt, volg dan de instructies op de verpakking.

Zelfgemaakte rubberconditioner

Commerciële producten voor het verzachten en herstellen van rubber zijn overal op de markt verkrijgbaar. Er is echter een heel eenvoudige oplossing om rubber te herstellen met ontsmettingsalcohol en etherische olie van wintergroen. Om deze rubberverzachter te maken, heb je nodig:

  • Ontsmettingsalcohol
  • Wintergroene essentiële oliën

Met je materialen in de aanslag is het tijd om je oplossing te creëren en aan de slag te gaan.

  1. Maak een 3:1-mengsel van alcohol en etherische olie van wintergroen.
  2. Dompel je rubberen voorwerp volledig onder in het mengsel.
  3. Laat het 2-24 uur weken.
  4. Trek het rubberen onderdeel eruit en controleer of het zacht is geworden.
  5. Herhalen totdat het rubber zacht is tot de gewenste hoeveelheid.

Hoe rubber zacht te maken met hitte

Hitte kan ook worden gebruikt om het rubber zachter te maken. De effecten zijn echter niet langdurig. Om het rubber met warmte zacht te maken, heb je een haardroger of oven nodig. Als het rubberen item plastic stukjes bevat, gebruik dan de haardroger.

Om de ovenmethode te gebruiken, volg je deze stappen:

  1. Verwarm de oven op 200°C.
  2. Zet het item ongeveer 10 minuten in de oven.
  3. Koel en controleer het rubber.

Je kunt ook een haardroger gebruiken om het rubber ongeveer tien minuten lang te verwarmen. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat het rubber niet oververhit raakt. Als het rubberen item plastic stukjes bevat, gebruik dan de haardroger boven de oven.

Voorkom dat rubber barst

Ongeacht hoeveel zorg je besteedt aan je rubberen voorwerpen, ze zullen kapot gaan. Dat is nu eenmaal de aard van rubber. Er zijn echter verschillende dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat u uw rubber behoudt en beschermt.

Aanbevolen: