13 massief gouden Schotse voedselcombinaties voor de perfecte hap & Sip

Inhoudsopgave:

13 massief gouden Schotse voedselcombinaties voor de perfecte hap & Sip
13 massief gouden Schotse voedselcombinaties voor de perfecte hap & Sip
Anonim

Kanaal je innerlijke Ron Burgundy door jezelf whisky in te schenken - maar maak het stijlvol met de perfecte combinatie.

whisky en eten
whisky en eten

In de beroemde woorden van Ron Burgundy: "Ik hou van whisky. Scotchy, whisky, whisky. Hier gaat het, tot in mijn buik." Maar deze keer stuur je die whisky niet alleen naar de buik. Laten we eens kijken naar de beste voedingsmiddelen die bij dat vloeibare, rokerige goud passen. Met deze opties ben je verzekerd van een paar hapjes van een aperitief tot en met het laatste stukje dessert.

Rouquefort, brie en camembert

kaas
kaas

Brie is zacht en toch krachtig, hoewel Camembert er voor je is als traditionele brie te veel is. De smaken van de brie zijn bestand tegen zowel ongeturfde als geturfde whisky. Wat rouqefort betreft, de aardse en scherpe tonen passen verrassend goed bij rokerige, aardse whisky.

Oesters

oesters
oesters

De zilte, vlezige smaak van een vers gepelde oester is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij combinatie met whisky, maar het punt is: dit onwaarschijnlijke duo werkt samen om een balans te creëren tussen rook en zoutgeh alte. Of je nu van de whisky nipt en dan een oester slurpt, of je oester schiet en daarna whisky drinkt, probeer deze combinatie zeker eens uit met een ongeklede oester. Hoewel een mignonette erg lekker zal zijn.

Gerookte zalm

gerookte zalm
gerookte zalm

Dun gerookte zalm of een gerookte zalmfilet passen perfect bij je glas whisky. Geniet van een middagsnack van gerookte zalm op wat toast of voeg een laagje complexiteit toe aan uw diner door uw gerecht met gerookte zalm te combineren met een romige dillesaus en wat turfachtige, zachte whisky. Of pak wat zalmsushi en andere gerookte zalmrolletjes.

Lamsvlees en hertenvlees

lamskoteletjes
lamskoteletjes

Vet lamsvlees smelt in je mond met een glas whisky in je hand. Ze zeggen dat wat samen groeit, samen groeit, en als je aan Schotland denkt, denk je aan whisky en lamsvlees. Lekker bij lamskoteletjes, lamsgehaktballetjes of in een herdertaart. Geen lammens? Breng wat hertenvlees naar je tafel.

Chocolade

chocolade truffels
chocolade truffels

Chocolade? En Schots? Oh, vriend, je bent in voor een traktatie. Geef jezelf uit en pak een reep van die goede pure chocolade, niet degene die van goud is gemaakt, maar degene met een middelmatig luxe label. In combinatie met een turfachtige whisky is het zacht en heerlijk.

Gehaktbrood

gehaktbrood
gehaktbrood

Naast een volle, rokerige whisky is gehaktbrood niet langer alleen iets uit je jeugdherinneringen gesmoord in ketchup. Dit is het moment om rokerige smaken te versterken door je rokerige of mesquite bbq-sauzen te verdubbelen in plaats van ketchup. En dat overgebleven gehaktbrood zal heerlijk zijn als broodje op zondag, uiteraard met je whisky.

Cheddar-popcorn

Cheddar-popcorn
Cheddar-popcorn

Ja, we hebben gezegd wat we zeiden: Cheddar-popcorn en whisky zijn een fenomenale snackcombinatie. De boterachtige en kaasachtige smaak van de popcorn, samen met dat beetje zout, is de perfecte aanvulling op de turfachtige whisky die je in een glas giet. Het verandert cheddar-popcorn van een snelle hap in iets heel highbrow.

Waldorfsalade

Waldorf Salade
Waldorf Salade

Ja, Waldorfsalade is een verrassend heerlijke match met een turfachtige of ongeturfde whisky. De knapperige appel met de nootachtige crunch van de walnoten speelt zo goed met de aardse smaken die je in de whisky terugvindt. Geen van beide spelers is overdreven zoet of hartig. Het is een game changer voor twee zeer opmerkelijke namen in de culinaire en spirituele wereld.

Biefstukfilet

rauwe filetsteaks
rauwe filetsteaks

Voor degenen die diep in de wereld van rogge, bourbon en whisky zitten, is deze vlezige combinatie een gegeven. Voor degenen die nieuw zijn in de wereld van het pairen van whisky, is de filet een uitstekende plek om de whisky-pairingbal aan het rollen te krijgen. Omdat filet geen grote, overweldigende smaken heeft, kun je tussen de happen door genieten van je meest rokerige whisky. Je wilt natuurlijk niet te groot worden met de zwarte peper, want dat gaat botsen.

Kersen, Aardbeien en Vijgen

fruit
fruit

Plunder je fruitmand voor een tussendoortje terwijl je geniet van je whisky. Nee, zet de clementine weer neer, je wilt geen citrus, anders blijf je met botsende smaken zitten. Terwijl vrijwel elk fruit de zintuigen zal sussen, zijn kersen, aardbeien en vijgen jouw stralende sterren.

De scherpe en sappige kers naast welke whisky dan ook? Rekening. Sappige en zoete aardbeien, vers of als dessert? Altijd. Aards, hartig, vijgen met een rokerige whisky? Hemels.

Cranberry-citroentaartjes

Citroen taart
Citroen taart

Om de bovenstaande verklaring over het vermijden van taart en citrusvruchten volledig tegen te spreken, maar als het op dessert aankomt, veranderen de smaakprofielen, en dat kan niet méér waar zijn met een Schotse combinatie. Omdat de suiker de zuurheid compenseert, zul je merken dat deze de nootachtigere smaken van de whisky naar voren halen.

Pompoentaart

pompoentaart
pompoentaart

De romige, hartige, kruidige tonen die je in pompoentaart terugvindt, zijn een uitstekende partner voor je favoriete whisky. De nootmuskaat en kaneel die er doorheen worden gestrooid, zorgen voor een balans in de beet van de whisky. Je zult misschien nooit meer terugkeren naar een cocktail na het eten nadat je dit maar één keer hebt geprobeerd.

Karamelijs

karamel-ijs
karamel-ijs

Of je nu kiest voor een geturfde of rokerige whisky, je zult het ijs uiteindelijk rechtstreeks uit het bad in je gezicht scheppen na slechts één keer deze twee keer te hebben geprobeerd. Vanille en karamel of gezouten karamel zijn de beste maatjes voor je whisky.

Voedingen die je moet vermijden bij het combineren van Scotch

Hier zijn een paar smaken die je wilt overslaan als je van je whisky geniet.

  • Overdreven knoflookgerechten
  • Overweldigend vette smaken
  • Alles wat te pikant is
  • Alles wat te rokerig is met een geturfde whisky

Perfecte voedselpartners voor whisky

Neem een hapje, geniet van je diner, of kom tot rust met een dessert en een goed passende whisky. Rokerig, turfachtig, wat je favoriete fles er ook in zit, je kunt er zeker van zijn dat er een hapje tussen zit dat kn alt met deze smaken samen.

Aanbevolen: