Betekenis en symboliek van klaprozen met verschillende kleuren

Inhoudsopgave:

Betekenis en symboliek van klaprozen met verschillende kleuren
Betekenis en symboliek van klaprozen met verschillende kleuren
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Klaprozen hebben een behoorlijke reputatie. Van zaden die hebben bijgedragen aan het ontstaan van de narcoticabeweging tot de beruchte glinsterende papavervelden die Dorothy Gale in slaap brachten in The Wizard of Oz, deze delicate bloemen zijn doordrenkt van de westerse cultuur. Maar wat hun schilderachtige bloemblaadjes verbergen zijn ontnuchterende betekenissen rond oorlog en dood. Ontdek wat de echte betekenis is van de klaproosbloem, waarbij elke kleur van de regenboog wordt gebruikt.

Klaproosbloemen en hun historische betekenis

Afbeelding
Afbeelding

De meest voorkomende associatie van de klaproosbloem vandaag de dag is met herinnering. Dankzij een uniek historisch fenomeen waarbij rode klaprozen groeien in de verstoorde grond die door oorlog is verscheurd en dat al in de Napoleontische oorlogen is gedocumenteerd, zijn we ze gaan erkennen als een herinnering aan verlies.

Deze associatie werd pas echt sterker tijdens de Eerste Wereldoorlog, toen John McCrae's gedicht 'In Flanders Fields', waarin het leven aan de frontlinie werd gedocumenteerd, beroemd werd. De daaropvolgende publiciteit bracht velen ertoe om te pleiten voor het dragen van klaprozen ter nagedachtenis aan iedereen die tijdens de oorlog was omgekomen. Tegenwoordig dragen veel mensen elk jaar op Memorial Day en Remembrance Day zijden klaprozen op hun overhemden.

Rode klaproosbetekenissen

Afbeelding
Afbeelding

Dankzij hoe ingebed ze zijn in onze culturele beelden, weet je misschien precies wat rode klaprozen betekenen. Omdat rode klaprozen bijzonder goed groeien op het Europese continent wanneer grondgevechten het landschap bewerken, zijn rode klaprozen de dood en de herinnering daaraan gaan vertegenwoordigen. Ze zijn echter niet bedoeld om als een macaber voorteken te worden gedragen. In plaats daarvan moeten ze worden gedragen en geplant uit eerbied voor mensen die in de oorlog zijn omgekomen. Tijdens het weekend van Memorial Day zul je waarschijnlijk mensen rode klaprozen op hun overhemden zien dragen. Nationale Poppy Day is de vrijdag vóór Memorial Day, wanneer je een rode klaproos kunt ontvangen in ruil voor een donatie om veteranen en hun families te ondersteunen.

Witte klaproosbetekenissen

Afbeelding
Afbeelding

Om het thema oorlog en conflict te behouden, wordt aangenomen dat witte klaprozen het tegenovergestelde betekenen van hun rode tegenhangers. In plaats van uit de dood geboren te worden, worden deze piepkleine bloemen gebruikt om een leven zonder conflicten te symboliseren. Ze worden door veel organisaties gedragen, begaafd en geplant als een symbool van vrede zonder geweld.

Zwarte papaverbetekenissen

Afbeelding
Afbeelding

Een opvallende debutant van een bloem, zwarte klaprozen staan pas sinds kort in de schijnwerpers. In 2010 lanceerde Selena Carty het BlackPoppyRose-project als symbool voor alle "bijdragen van de Afrikaanse/Zwarte/West-Indische/Pacifische eilanden en inheemse gemeenschappen aan verschillende oorlogen sinds de 16e eeuw."

De geschiedenis wordt gedomineerd door de blanke eurocentrische oorlogsverhalen, en daarom worden zwarte klaprozen nu gebruikt als herinnering aan de massa's niet-herkende, gemarginaliseerde rassen die samen met zoveel anderen vochten en stierven.

Paarse papaverbetekenissen

Afbeelding
Afbeelding

Als je een dierenliefhebber bent, zul je ontroerd zijn als je weet dat paarse klaprozen een betekenis delen die dicht bij die van hun rode broer of zus ligt. Volgens het National Army Museum van Nieuw-Zeeland symboliseert de paarse klaproos "alle dieren die hebben gediend en/of zijn gestorven tijdens conflicten." En Nieuw-Zeeland viert ieder jaar op 24 februaritheen Paarse Klaprozendag. Er is veel discussie over wie deze nieuwe betekenis voor het eerst heeft bedacht en wanneer deze is begonnen, maar veel landen over de hele wereld hebben deze overgenomen.

Blauwe klaproosbetekenissen

Afbeelding
Afbeelding

In tegenstelling tot rode, witte, zwarte en paarse klaprozen, eren blauwe klaprozen momenteel geen verliezen die verband houden met oorlog. Hun meest recente betekenis gaat eerder terug tot de Victoriaanse bloementaal. Er wordt gezegd dat blauwe klaprozen de verbeelding en het hogere denken vertegenwoordigen. En omdat je ze zelden in het wild tegenkomt, zijn ze des te specialer als een bloem die je cadeau kunt doen aan je geliefde.

Oranje Klaproos Betekenissen

Afbeelding
Afbeelding

Californische klaprozen zijn niet de enige oranje klaprozen die je kunt vinden, maar ze zijn wel de enige klaprozen die op de bloemenlijst van de staat staan. Volgens de website van het California Department of Fish and Wildlife wordt aangenomen dat deze gouden bloemen "worden gezien als een bloemenrepresentatie van de 'goudvelden' die tijdens de goudkoorts werden gezocht." Ongeacht hun historische betekenis, deze vrolijke bloemen wekken een gevoel van vreugde en uitbundigheid op bij iedereen die ze ziet.

Klaprooskleuren helpen de wereld herinneren

Afbeelding
Afbeelding

Er zit geen schoonheid in dood en vernietiging, maar de verschillende klaprooskleuren kunnen worden gebruikt om de offers die in de oorlog zijn gebracht te eren en te herdenken zonder ze sensationeel te maken. Ondanks hun vermaarde status zijn deze bijzondere planten supergemakkelijk te kweken en net zo gemakkelijk om cadeau te doen.

Aanbevolen: