Sunshine Baby-symboliek en betekenis

Inhoudsopgave:

Sunshine Baby-symboliek en betekenis
Sunshine Baby-symboliek en betekenis
Anonim
Babysitting in het gras dat reikt tot aan de hemel
Babysitting in het gras dat reikt tot aan de hemel

Een zonnige baby is een kind dat je baart voordat je een andere baby verliest door complicaties zoals een miskraam of doodgeboorte. Dit verlies brengt tegenstrijdige emoties met zich mee, omdat ouders tegelijkertijd rouwen en proberen vooruit te komen voor hun zonnige baby. Leer de symboliek van de term zonneschijnbaby en hoe u uzelf of iemand die u kent kunt helpen die een baby heeft verloren.

Sunshine Baby-symboliek

De term zonneschijnbaby staat gelijk aan hoop, net als de opkomende dageraad. Te midden van de pijnlijke ervaring van het verliezen van een kind, brengt een zonnige baby de ouders troost en geluk. De term zonneschijnbaby verwijst naar de lichtstraal die het kind vertegenwoordigt dat voorafgaat aan de duisternis van het verliezen van een baby. Deze combinatie van vreugde en lijden kan voor ouders erg verwarrend en moeilijk te navigeren zijn.

Vader kust zoontje op de wang
Vader kust zoontje op de wang

22 januarindwordt aangeprezen als Nationale Sunshine Baby Day; en op de Nationale Dagkalender wordt het vermeld als Celebration of Life Day, een dag voor het eren en vieren van kinderen. Het is belangrijk om te beseffen dat het aan de ouders is om te beslissen of zij hun kind een zonnebaby noemen. Sommigen houden misschien niet van die term, omdat het ongepast positief kan overkomen als reactie op een groot verlies.

Emoties die kunnen ontstaan na het verlies van een baby

Het verlies van een baby gaat gepaard met een breed scala aan emoties. Dit kan woede en verdriet omvatten omdat de baby niet in staat was om te leven, verlangen naar de baby, en verdriet dat zich manifesteert in fysieke sensaties (vermoeidheid, pijn, misselijkheid en pijn op de borst).

Angst maakt ook voor een groot deel deel uit van de emotionele ervaring. Ouders kunnen zich nog meer zorgen maken over hun zonnige baby als het kind ziek wordt. Ouders kunnen ook een sterk gevoel van onduidelijkheid en angst hebben met betrekking tot het plannen van een nieuwe zwangerschap.

Schuldgevoel komt ook vaak voor als ouders zichzelf de schuld geven van het verlies van hun kind. Het is echter belangrijk om te onthouden dat ouders geen schuld hebben. Biologische processen liggen buiten je controle, en niemand is verantwoordelijk voor zo'n verschrikkelijk verlies.

Silhouet van moeder die babymeisje buitenshuis draagt tegen de hemel
Silhouet van moeder die babymeisje buitenshuis draagt tegen de hemel

Navigeren in relaties na het verlies van een baby

Een extra stressfactor die ouders kunnen ervaren is spanning in hun relatie. Dit kan komen doordat het moeilijk is om hun gevoelens over de overleden baby met elkaar te delen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als een ouder troost zoekt bij zijn partner, die te verdrietig is om die te bieden. Bovendien moeten ouders te midden van hun verdriet aanwezig blijven voor hun zonnige baby, wat hun leven nog meer onder druk kan zetten.

Bovendien kan het verlies van een baby gepaard gaan met het verlies van het sociale netwerk van het gezin. Dit kan gebeuren als familieleden of vrienden niet zeker weten hoe ze de ouders moeten ondersteunen. Ze kunnen onbedoeld afstand nemen van de ouders door uitspraken te doen als: "Je bent jong, je kunt er nog een krijgen." Ouders mijden van nature mensen die ongevoelig handelen, om zichzelf te beschermen tegen verdere emotionele pijn.

Dit is echter een tijd waarin je verbinding en ondersteuning nodig hebt. Er zijn dingen die u kunt doen om miscommunicatie en afstand tot anderen te minimaliseren of te voorkomen.

Zoek ondersteuning

Op een actieve manier omgaan met het verlies van een baby is belangrijk voor een gezonde rouw, in plaats van het verdriet te onderdrukken of te ontkennen. Ouders die zich in deze tijd het meest gesteund voelen, zijn degenen die vrienden of familieleden hebben die voor hen beschikbaar zijn voor logistieke hulp, zoals het doen van boodschappen, zonder te proberen woorden te gebruiken die wel of niet geruststellend zijn.

Sommige dingen die je kunnen helpen bij het verwerken van het verdriet kunnen zijn:

  • Neem contact op met degenen die u vertrouwt en vertel hen wat u nodig heeft op het gebied van ondersteuning. Bijvoorbeeld: "Ik wil er niet over praten, maar als je even langs de supermarkt zou kunnen gaan als je op weg bent om op Olivia te passen, zou dat een grote hulp zijn."
  • Word lid van een steungroep voor ouders die zich bezighoudt met het verlies van een baby of zwangerschap.
  • Communiceer openlijk met uw partner over uw verdriet.
  • Zoek therapie als je begeleiding nodig hebt tijdens het rouwproces of als je hulp nodig hebt bij de communicatie met je partner.
Groep mensen hand in hand in eenheid
Groep mensen hand in hand in eenheid

Manieren om rouwende ouders te helpen

Weten hoe je ouders moet aanspreken en ondersteunen die een baby hebben verloren door een miskraam of doodgeboorte, kan erg moeilijk zijn. Sommige dingen om in gedachten te houden zijn:

  • Vraag hen expliciet hoe u kunt helpen. Het kan zijn dat ze niet weten waar ze u om moeten vragen, of dat ze terughoudend zijn om om hulp te vragen. Als dat het geval is
  • Neem het initiatief en bied praktische hulp waarvan u weet dat die nuttig zal zijn, zoals het afleveren van zelfgemaakt eten of het ophalen van boodschappen voor hen.
  • Weet dat hun behoeften kunnen afhangen van hun waarden of multiculturele factoren. Als ze bijvoorbeeld uit India zijn geëmigreerd, zoeken ze mogelijk geen steun omdat ze zich geen zorgen willen maken of hun sociale kring willen belasten. Ga er echter niet van uit dat ze over hun verdriet heen zijn als ze geen hulp bij je zoeken.
  • Troost met woorden die empathie uitdrukken. Zeg geen dingen met als doel de ouders zich beter te laten voelen, zoals 'Misschien was het zo bedoeld', of 'Je krijgt nog meer kinderen', of 'Je hebt tenminste al één kind.'

Of een stel kinderen heeft of van plan is kinderen te krijgen, is een zeer persoonlijke en emotioneel beladen kwestie. Het is het beste om niet aan een stel te vragen of ze van plan zijn kinderen te krijgen, omdat je nooit weet of ze al een doodgeboorte of het verlies van een zwangerschap hebben meegemaakt.

Sta jezelf toe om te rouwen

Het verlies van een baby laat een hartverscheurende leegte in je leven achter. Het is belangrijk om jezelf de tijd te gunnen die je nodig hebt om te rouwen, zodat je zo goed mogelijk kunt genezen en naar de toekomst kunt kijken om een gezond leven voort te zetten.

Aanbevolen: