Voedsel combineren met Bourbon: 14 sublieme smaakcombinaties

Inhoudsopgave:

Voedsel combineren met Bourbon: 14 sublieme smaakcombinaties
Voedsel combineren met Bourbon: 14 sublieme smaakcombinaties
Anonim

Stop niet bij het genieten van je bourbon on the rocks of puur. Combineer het met voedsel dat buitengewone combinaties oplevert.

biefstuk en bourbon
biefstuk en bourbon

Je zit op de bank, kijkt naar die fles bourbon en denkt na over waar je nog meer van die bourbon mee kunt genieten. Spoiler alert: het hoeft geen duur stuk biefstuk te zijn (maar het kan wel). Het kan een snack zijn of een app. Pak wat ijs, pak een glas, laten we eten combineren met bourbon.

Prosciutto

prosciutto
prosciutto

Zoute prosciutto voelt zich thuis naast bourbon. De smaken van prosciutto verbergen zich niet en bourbon overheerst deze delicate hap niet. Zijdezacht, de prosciutto weerspiegelt de zijdezachte, boterachtige smaken die je aantreft in een eikenhouten bourbon. Wil je iets stoerder? Overweeg een hapje of zes salami. Ja, je kunt hiervan ook genieten op een watercracker voor die crunch.

Harde Kaas

bourbon en kaas
bourbon en kaas

Je wilt dat de kaas net zo krachtig en krachtig is als de bourbon waarvan je geniet. Denk aan oude cheddar of gouda. Nederlanders maken een gemene kaas, dus ga voor een oude Gouda die in dezelfde klasse zit als de bourbon. Anders gaan de smaken verloren. De vette zuivelkazen verzachten de beet van de bourbon, zodat je terug kunt blijven gaan voor meer. Oh, en die nootachtige kazen? Een absolute overwinning. Denk aan pecorino of Parmigiano Reggiano.

Ribeye

ribeye-steak
ribeye-steak

Oké, er is meer bij bourbon-combinaties dan bij biefstuk, maar het punt is: je kunt niet negeren wat overduidelijk heerlijk is, en deze vlezige bourbon-combinatie is dat ook. Het gemarmerde vet van de biefstuk verzacht de beet van de bourbon, maar de beet van de bourbon zorgt ervoor dat de rijke biefstuk niet overweldigend wordt. Misschien door een fout. Het is moeilijk om je steak niet af te maken met een bourbon in de hand. Iemand heeft een maagzuurremmer toegediend.

Chocolade

bourbon en chocolade
bourbon en chocolade

Melkchocolade en bourbon zijn misschien niet het eerste idee dat je hebt, maar een smeltende reep is een geweldige aanvulling op je bourbon. Pak een klassieke chocoladereep, een chocoladepaashaas of een gelaagde chocoladereep en knabbel tussen slokjes bourbon voor een combo die de zintuigen zal prikkelen.

Als je zoet en bitter wilt, is pure chocolade het antwoord. De bite in zowel het hapje als het drankje zorgt ervoor dat de zoete smaken niet te overheersend zijn. Hoewel het eerlijk gezegd de bitterheid van de pure chocolade is die de zoete tonen van de bourbon echt doet knallen.

Verse bessen

verse bessen
verse bessen

Je verplettert je bourbon met bessen voor een cocktail, dus waarom zou je daar niet ook een lekker tussendoortje van maken? Geniet van de bessen naast je bourbon en geniet van frambozen, bramen, aardbeien of andere bessen die je nog hebt liggen. Verwerk die bessen in een taart, als fruittaart of gemengd met ijs. Hoe je ook van bessen houdt, met bourbon zal het geweldig zijn.

Worteltaart

worteltaart
worteltaart

Vergeet het roomkaasglazuur niet als je je bourbon serveert met een stevig stuk carrot cake. Met of zonder walnoten, deze hartig-zoete-hartige combinatie is niet van deze wereld. Carrotcake is een uitstekende balans tussen zoet en hartig - je kunt geen groentedessert maken zonder dat het een vleugje hartig is - met Bourbon's eigen bite van hartig en zachtzoete karamel. De carrotcake versterkt het bestaande bourbonprofiel.

Borst

borst
borst

Je kunt niet ontsnappen aan de vette, rokerige vleessmaken als je bourbon combineert. Sluit je ogen en stel je de gerookte smaken van het borststuk voor dat over je heen stroomt, de scherpte van de zwarte peper in de rub en het smeltende vet terwijl je in het borststuk bijt. Wanneer je een drankje pakt om alles bij elkaar te brengen, wil je geen bier of wijn, maar zoete, eikenhouten bourbon.

Burger en Schuiven

hamburger
hamburger

Bourbon op ijs, bourbon puur, bourbon in een drankje, bourbon en burgers zijn een dynamisch duo. Klassieker dan Batman en Robin. Zeker, Jimmy Buffet zingt over het genieten van zijn cheeseburger in het paradijs met een koud biertje van de tap, maar niemand wil dat een biertje de ruimte van bourbon inneemt als je je tegoed doet aan een kaasachtige, vette, gegrilde burger. Net zoals de bourbon het vet in de ribeye in evenwicht brengt, brengt het de rijke, vette smaken van je favoriete cheeseburger in evenwicht. Ik heb plotseling honger.

Baconjam

spek jam
spek jam

Smeer deze zoete en zoute jam op een burger of cracker, eventueel met wat prosciutto, of geef je kip wat extra pit. Bourbon en spek gaan goed samen vanwege de rokerige, vette smaak van het spek, die de beet van de bourbon verzacht, maar die karameltonen naar voren brengt. En als je een vleugje esdoorn aan die spekjam toevoegt? Spel is over. Je zult nooit meer genieten van bourbon met een andere spread.

Zalm

Zalm
Zalm

Bourbon is misschien niet de eerste gedachte bij het combineren met zalm. Als u nog niet klaar bent om afscheid te nemen van uw combinatie van witte wijn en zalm, overweeg dan om te genieten van de vette, lichte zalm met een romig pastagerecht. En bourbon. Het gerecht verzacht de bourbon, terwijl de bourbon de zoete smaken naar voren ha alt.

Karamel

karamel
karamel

Gewone of gezouten karamel is perfect als je van whisky nipt. Sprenkel karamelsaus over een vanille-cheesecake of snack op karamelsnoepjes. Geniet ervan naast een partij karamelbrownies of zelfs zoute karamelpopcorn. Karamel en bourbon gaan hand in hand. Waarom? Die karamelnoten versterken elkaar keer op keer.

Crème Brûlée

creme brulee
creme brulee

Zachte, geroosterde vla en suiker zorgen voor een perfecte match met een beetje bourbon, of je er nu van geniet met ijs of in een cocktail - hoewel je misschien een Manhattan verkiest boven een ouderwetse om te voorkomen dat de combo te groot wordt te mierzoet.

Caprese

Caprese salade
Caprese salade

De klassieke en geliefde capresesalade. Met basilicum, mozzarella, balsamico en tomaat. En nee, het combineren van deze salade met bourbon zorgt er ook niet voor dat hij te zuur smaakt. Beschouw deze combinatie als een match gemaakt voor zomerse sferen. Als je aarzelt, houd dan de tomaat en de balsamico een beetje achter en maak van de basilicum de ster van deze caprese.

Sandwich met gebakken kip

broodje gebakken kip
broodje gebakken kip

Zoute en knapperige sandwiches met gebakken kip, uiteraard met een boterachtig briochebroodje, vormen een opvallende match bij elk glas bourbon of bourboncocktail. Wat is er zuidelijker dan gebakken kip en wat bourbon? Blijf weg van een pittige mix en kies voor een broodje gebakken kip met een zachte, rokerige of BBQ-smaak.

Sla de pittige over

Bourbon en pittig gaan niet zo goed samen als je zou hopen. De beet in de bourbon weerspiegelt te nauw de specerijen en de beet van die hete vleugels, wat zorgt voor een minder dan ideale ervaring. Maar als je iemand bent die veel pijn heeft, ga je gang, maar wees lichtvaardig.

Tips voor het combineren van Bourbon-voedsel

Je bourbon, welke bourbon dan ook, wacht op je als je toe bent aan een hapje of een tussendoortje. Net als wijn worden niet alle bourbons op dezelfde manier gemaakt. Van een persoonlijke charcuterie tot een burgerdiner gedeeld met vrienden, die bourbon zal schitteren. Geef je zachtere bourbons de kans om te knallen door ze te combineren met lichtere smaken, maar ga voor groots en krachtig (maar niet pittig!) met je bourbons die een sterke bite hebben. Maar het allerbelangrijkste is dat uw favoriete combinatie niet door een reeks regels wordt gedefinieerd. Wat je het leukst vindt, is het belangrijkste.

Bourbon en hapjes

Een slokje bourbon voor jou, oh, en ook een hapje voor jou! Met lunch, diner, een tussendoortje bij de film, of, weet je, terwijl je aan het grazen bent en besluit wat je precies gaat eten. Bourbon is voor meer dan alleen biefstuk. Het is voor arbeiders, bedienden en al het voedsel daartussenin.

Aanbevolen: