Maskers doneren aan gezondheidszorgwerkers

Inhoudsopgave:

Maskers doneren aan gezondheidszorgwerkers
Maskers doneren aan gezondheidszorgwerkers
Anonim
Beschermend medisch masker
Beschermend medisch masker

Je kunt ontdekken hoe je gezichtsmaskers kunt doneren aan gezondheidswerkers tijdens een pandemie of gezondheidscrisis door contact op te nemen met lokale instanties en organisaties. Er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden voordat u met uw donaties de deur uit rent.

Richtlijnen voor het doneren van gezichtsmaskers aan gezondheidszorgwerkers

Tijdens een pandemie of een gezondheidscrisis zullen er strikte wettelijke voorschriften zijn die vereisen dat u thuis moet blijven. Komt het leveren van gezichtsmaskers aan gezondheidswerkers in aanmerking als een noodzakelijke reden om afwezig te zijn tijdens bijvoorbeeld een overheidsrichtlijn? In de meeste staten worden dergelijke ritten om gezichtsmaskers aan gezondheidszorgwerkers te bezorgen als een noodzakelijke oorzaak beschouwd, zodat u niet in de problemen komt als u naar de aflevercentra rijdt.

Type maskers die u kunt doneren

De meeste ziekenhuizen en gezondheidszorgklinieken zullen zeer specifieke behoeften hebben en zullen specificeren welk type maskers ze nodig hebben. De typische behoefte is N95, chirurgische en proceduremaskers. Als de oproep om maskers gaat, kun je ervan uitgaan dat elk type gezondheidszorgmasker gewaardeerd en gebruikt zal worden.

Kun je gebruikte N95-maskers doneren?

Als je N95-maskers hebt gebruikt, neem dan contact op met de donatiesite om te zien of ze de decontaminatiemethode gebruiken waarmee Duke University in Durham, NC in maart 2020 is begonnen. Deze methode maakt gebruik van verdampt waterstofperoxide om ziektekiemen te doden. Niet alle regio's hebben toegang tot de benodigde apparatuur. Het ontsmettingsproces tast de maskers niet aan en zorgt ervoor dat de N95-maskers een beperkt aantal keren kunnen worden hergebruikt. De methode werd voor het eerst geïntroduceerd door andere onderzoekers in 2016, maar werd niet algemeen als noodzakelijk ontvangen omdat N95-maskers ruimschoots verkrijgbaar waren.

Bedrijven beschikken al over de benodigde apparatuur

Volgens Monte Brown, M. D., vice-president van Duke University He alth System, is de benodigde apparatuur voor de decontaminatie van N95-maskers al aanwezig bij verschillende gezondheidszorgsystemen en farmaceutische bedrijven. De apparatuur wordt voor andere doeleinden gebruikt, maar kan eenvoudig worden gebruikt om de ontsmetting van N95-maskers te vergemakkelijken.

Sommige ziekenhuizen en klinieken accepteren zelfgemaakte maskers

Veel ziekenhuizen en klinieken die wanhopig op zoek zijn naar maskers, zullen laten weten dat ze zelfgemaakte maskers accepteren. Begin niet zomaar met het naaien van een masker waarvan u denkt dat het zal werken. De ziekenhuizen en klinieken geven u een link naar instructies die u kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat u krijgt wat ze nodig hebben. Dit kunnen alleen stapsgewijze instructies zijn, terwijl andere diagrammen en daadwerkelijke patronen bevatten die u kunt afdrukken en uitknippen.

Wat je nodig hebt om maskers te maken voor medisch personeel

Je hebt 100% katoenen stof en 100% katoenen draad en ½" breed elastiek nodig, of je kunt gevraagd worden om elastische haarelastiekjes te vervangen als er een tekort aan elastiek is. Het katoen is nodig voor de hoge temperaturen die ziekenhuizen en klinieken zullen gebruiken om de maskers te steriliseren voordat ze kunnen worden gebruikt. Niet-katoenen stoffen smelten onder de vereiste extreme hitte.

Waar kunt u maskers en lokale aflevercentra doneren

Gemeenschappen die dringend behoefte hebben aan gezichtsmaskers voor medisch personeel, doen een oproep via tv-stations, websites, sociale media, overheidswebsites, Public Service Announcements (PSA) en verschillende mediakanalen.

Hoe u maskers kunt doneren aan ziekenhuizen

Ziekenhuizen laten de media en sociale netwerken weten wat ze nodig hebben. De informatie over wanneer en waar maskerdonaties kunnen worden gedaan, is ook opgenomen voor individuele gemeenschappen en ziekenhuizen.

Groepen en organisaties lanceren donatie-inspanningen

In grotere steden kun je talloze organisaties en groepen tegenkomen die donatiecentra opzetten in een poging om gezondheidswerkers van maskers te voorzien. Zorg ervoor dat u iedereen die u niet kent en die om donaties vraagt, onderzoekt, zodat u aan legitieme groepen geeft en niet aan iemand die wil profiteren van een tekort. Dit zou kunnen gebeuren omdat veel mensen tijdens crises waardevolle producten hamsteren. Essentiële bedrijven kunnen worden aangewezen als inleverlocatie als u de maskers niet rechtstreeks naar het ziekenhuis of de kliniek brengt.

Kun je maskers opsturen?

In sommige gebieden kunt u de maskers naar een aangewezen adres sturen. Sommige steden of gemeenschappen die overspoeld worden door patiënten kunnen echter mogelijk niet wachten op postbezorging en zullen u vragen de maskers af te geven op een specifieke locatie waar de maskers zullen worden verwerkt.

Hoe u maskers kunt versturen naar zorgverleners

Mask-match is een website-verzamelcentrum voor degenen die maskers willen doneren en voor zorgverleners die deze nodig hebben om een verzoek in te dienen.

  • U kunt een online formulier invullen.
  • Zodra u het ingevulde formulier heeft verzonden, ontvangt u per e-mail de informatie van de zorgverlener, zodat u uw maskers rechtstreeks naar hen kunt opsturen.
  • Om uw maskers te verzenden, kunt u USPS Click-N-Ship gebruiken. U kunt ook verzenddozen tegen een vast tarief bestellen die bij u thuis worden afgeleverd, een label afdrukken en online een aanvraag indienen voor het ophalen van uw pakket.
bezorger die pakket aflevert
bezorger die pakket aflevert

Kan iemand in de buurt uw maskers ophalen?

Het hangt van uw locatie af of er iemand beschikbaar is om uw maskers op te halen. In sommige steden of dorpen zijn er voldoende welzijnsmensen die bij u thuis komen om de maskers op te halen en af te leveren op de afleverlocatie of het aangewezen ziekenhuis of kliniek. Deze informatie wordt opgenomen in de informatie die uw gemeenschap verstrekt over maskerdonaties.

Manieren waarop u maskers kunt doneren om gezondheidszorgwerkers te helpen

Als uw plaatselijke ziekenhuizen of kliniek maskers nodig hebben voor hun gezondheidszorgpersoneel, kunt u alle geschikte maskers doneren die u heeft. Zorg ervoor dat u begrijpt welk type maskers nodig zijn en waar de verzamelcentra zich bevinden.

Aanbevolen: