Hoe u de hotspots van uw auto kunt desinfecteren

Inhoudsopgave:

Hoe u de hotspots van uw auto kunt desinfecteren
Hoe u de hotspots van uw auto kunt desinfecteren
Anonim
desinfecterend autostuur
desinfecterend autostuur

Je wilt weten hoe je de hotspots van je auto het beste kunt desinfecteren zonder het interieur van je auto te beschadigen. Hotspots zijn de gebieden die u het meest gebruikt tijdens het rijden in uw voertuig.

Vier zeer kiemachtige hotspots

Vier hotspots in uw auto die een poel van ziektekiemen vormen, zijn de stoelen, de deurgrepen, het stuur en de kofferbak. Deze laatste hotspot zal je misschien verrassen. Het zal u misschien nog meer verbazen dat de National Institutes of He alth meldt dat MRSA in 2% van de auto's is aangetroffen.

Negen keer meer ziektekiemen dan openbare toiletbrillen

In 2011 waarschuwde Consumer Reports autobezitters voor een onderzoek van de Queen Mary University in Londen, Engeland, waaruit bleek dat de gemiddelde auto 700 bacteriën per 10 vierkante centimeter bevat, vergeleken met 80 bacteriën per 10 vierkante centimeter op openbare toiletbrillen. In de gemiddelde kofferbak van een auto werden maar liefst 1.000 bacteriën per 10 vierkante centimeter aangetroffen. Uit het onderzoek bleek ook dat de gemiddelde persoon zijn auto slechts één keer per jaar schoonmaakt.

Wat u niet moet gebruiken om uw auto te desinfecteren

Er zijn enkele ontsmettingsmiddelen die u niet op uw auto wilt gebruiken, omdat deze producten de bekleding van uw auto zullen beschadigen of zelfs verpesten. Deze omvatten de kiemdodende middelen van waterstofperoxide en bleekmiddel.

Vrouw veegt autostuur af
Vrouw veegt autostuur af

Eerst reinigen en daarna desinfecteren

Volgens de CDC (Centers for Disease Control and Prevention) verwijderen reinigingsmiddelen en wasmiddelen vuil, aarde, organisch materiaal en stof. Deze producten zorgen ervoor dat de ziektekiemen met water kunnen worden weggespoeld, maar ze doden de ziektekiemen niet. De CDC legt verder uit dat vuil en ander organisch materiaal ervoor zorgen dat desinfectiemiddelen hun werk niet kunnen doen. Op basis van deze informatie moet u uw auto eerst schoonmaken met hoogwaardige autoreinigingsproducten.

  • Verwijder alle automatten, maak ze buiten de auto schoon en laat ze voorlopig liggen.
  • Gebruik een reiniger voor autotapijt en laat het drogen voordat u verder gaat (volg de instructies van de fabrikant).
  • Stof de auto.

Hoe u uw auto en de hotspots kunt desinfecteren

Zodra uw auto schoon is, kunt u beginnen met het desinfecteren ervan. Het beste wat u kunt doen voordat u een ontsmettingsmiddel gebruikt, is het op een verborgen plek in uw auto testen. De CDC adviseert dat desinfectiemiddelen op het etiket een lijst moeten bevatten met de soorten ziektekiemen die ze doden. Er moet ook een EPA-registratienummer (Environmental Protection Agency) zijn om het te authenticeren. Drie populaire soorten desinfectiemiddelen zijn Lysol, Clorox en 70% isopropylalcoholdoekjes.

Leer reinigen en stoffen bekleding desinfecteren

De kleurstoffen die in autoleer worden gebruikt, kunnen door ontsmettingsmiddelen worden beschadigd. De chemische reactie op de oppervlaktecoating op leer zal meestal afbreken en het blootgestelde leer zal verkleuren.

  1. De meeste autobedrijven, zoals Volvo Cars uit Dayton, waarschuwen dat de kleurstof of vlekken die in autoleer worden gebruikt, kunnen worden beschadigd door het gebruik van alcohol. Deze bedrijven adviseren dat u warm zeepsop gebruikt met een spons of zachte doek.
  2. Wring de zachte doek of spons uit zodat je geen spoor van water en zeep achterlaat.
  3. Dit is vooral essentieel voor stoffen bekleding, omdat waterresten een omgeving voor schimmel en meeldauw kunnen creëren.
  4. Was de stoelen met zachte bewegingen. Harde, krachtige slagen kunnen de bekleding beschadigen.
  5. Gebruik schoon water en een nieuwe spons of zachte doek om de stoelen af te spoelen, maar gebruik niet veel water.
  6. Wring de zachte doek of spons met schoon water uit en veeg de stoelen schoon. Je kunt dit proces zo vaak als nodig herhalen totdat de stoelen schoon zijn.
  7. Gebruik een zachte, droge doek om de stoelen verder af te vegen om er zeker van te zijn dat alle vocht is verwijderd.
  8. Voor stoffen bekleding kunt u een ontsmettingsspray zoals Lysol gebruiken, maar test eerst een onopvallende plek om er zeker van te zijn dat u de bekleding niet beschadigt.
Leren auto-interieur reinigen
Leren auto-interieur reinigen

Desinfectie van niet-lederen voertuigen en harde oppervlakken

Je kunt meestal een desinfectiemiddel op harde oppervlakken gebruiken zonder dat je bang hoeft te zijn dat je je auto beschadigt. U moet echter altijd testen op een klein oppervlak, zoals een dashboardhoek, de achterkant van een stuur of een moeilijk zichtbaar gedeelte van een stoel of console.

Stuurwiel

Een van de vier belangrijkste gebieden van je auto waar ziektekiemen voorkomen is het stuur, dus test het ontsmettingsmiddel dat je hebt gekozen uit op de achterkant, waar het niet zichtbaar is. Als u de resultaten moeilijk kunt zien, gebruik dan een kleine handspiegel die u achter de plek op het stuur houdt, zodat u kunt zien of de toepassing van het desinfectiemiddel schade heeft veroorzaakt. Als dit niet het geval is en u denkt dat het veilig is om te gebruiken, kunt u beginnen met het schoonmaken van het stuur.

  1. Doe een paar plastic wegwerphandschoenen aan.
  2. Misschien geeft u er de voorkeur aan om doekjes te gebruiken met een van de drie ontsmettingsmiddelen Lysol, Clorox of 70% isopropylalcohol.
  3. Plaats een doekje in uw gehandschoende hand en pak het stuur vast.
  4. Beweeg uw hand met het doekje eronder in een wiegende beweging heen en weer zodat het doekje in uw hand over de voor- en achterkant van het stuur beweegt. U kunt één veegbeweging in elke hand gebruiken om het proces te versnellen, als u dat wilt.
  5. Gooi de doekjes in een vuilniszak en herhaal dit zo vaak als nodig totdat je het stuur volledig hebt schoongemaakt.
  6. Ga vervolgens met een frisse veeg over het middengedeelte van het stuur; zorg ervoor dat je de stuurkolom schoonmaakt.
  7. Zorg ervoor dat je alle hendels en de uiteinden van hendels schoonveegt, zoals de ruitenwissers en de cruise control.
  8. Reinig alle bedieningsknoppen op het stuur, zoals de radio- en mobiele telefoonbediening.
  9. Gebruik een schone, zachte, droge doek om af te vegen wat je zojuist hebt afgeveegd om er zeker van te zijn dat je geen resten van vloeistoffen/chemicaliën achterlaat.

Desinfecteer alles wat u aanraakt

Alles wat je aanraakt, moet worden gedesinfecteerd. Dus eigenlijk het hele interieur van uw auto. Sommige gebieden die extra speciale aandacht nodig hebben, zijn onder meer:

Reviewspiegel

Reinig met een glasreiniger en wat je ook hebt gebruikt om de andere harde oppervlakken schoon te maken, zoals een autoreinigingsproduct. Gebruik een desinfecterend doekje en daarna een zachte, droge doek. Mogelijk moet u een glazenwasser gebruiken als het desinfectiemiddel sporen op de spiegel achterlaat.

Deurgrepen

Reinig je deurklinken aan de binnen- en buitenkant. Gebruik desinfecterende doekjes om er zeker van te zijn dat de handvatten schoon zijn en veeg ze vervolgens af met een zachte, droge doek.

Desinfectie en reiniging van auto-interieur
Desinfectie en reiniging van auto-interieur

Autostoeltjes voor baby's

Je wilt het autostoeltje verwijderen, zodat je de achterbank kunt schoonmaken. Zet het autostoeltje op de oprit en maak het op dezelfde manier schoon als de autostoelen aan de binnenkant. Zorg ervoor dat je ook de metalen delen van het autostoeltje schoonmaakt met een aanbevolen autoreiniger voor metaal/chroom. Nadat u het autostoeltje met een zachte, droge doek hebt afgedroogd, veegt u het af met de desinfecterende doekjes, inclusief de veiligheidsgordels. Veeg af met een droge, zachte doek om eventuele resten te verwijderen.

Andere auto-hotspots om te desinfecteren

Er zijn nog meer hotspots die je moet desinfecteren nadat je je auto hebt schoongemaakt. Dit zijn gebieden die u aanraakt wanneer u in de auto zit.

  • De versnellingspook verzamelt ziektekiemen.
  • Alle deurbedieningen, zoals deursloten, elektrische ramen en elektrische stoelen.
  • Luchtopeningen herbergen ziektekiemen en eventuele meeldauw/schimmel uit de filters. Zorg ervoor dat u de luchtfilters in uw auto controleert en vervangt door nieuwe.
  • Armleuningen op de deur en de stoel moeten worden gedesinfecteerd.
  • Zonnekleppen en vizierspiegels worden vaak aangeraakt.
  • Bekerhouders zijn vooral vervelend omdat gemorste drankjes vaak omstandigheden creëren voor de groei van bacteriën, meeldauw en schimmel.
  • Middenconsoles en dashboards moeten worden gedesinfecteerd.
  • Radiobedieningen en knoppen zijn gebieden die u waarschijnlijk aanraakt wanneer u in de auto zit.
  • Voor het desinfecteren van een touchscreen moet u altijd de richtlijnen van de fabrikant raadplegen. Als je weet dat het veilig is om het scherm te desinfecteren, gebruik dan verdunde alcohol op een antistatische microvezeldoek. Wees heel voorzichtig als je het scherm afveegt.
Middenconsole van de auto schoonmaken
Middenconsole van de auto schoonmaken

Veiligheidsgordels schoonmaken

Reinig het veiligheidsgordelhuis met een autoreiniger voor harde oppervlakken. Laat het grondig drogen voordat u het desinfecteert.

  1. Trek de veiligheidsgordel naar voren totdat deze niet verder kan en maak hem vast aan de stoel.
  2. Knijp de riem vast bij de behuizing, zodat deze niet kan worden teruggetrokken. Je kunt elk type klem of zelfs een wasknijper aan elke kant van de riem plaatsen om ervoor te zorgen dat deze niet losraakt.
  3. Gebruik een schoonmaakmiddel dat speciaal is gemaakt voor het reinigen van de autogordel. Dit is meestal een spray en u gebruikt een zachte borstel om het in de stof van de riem te werken in bewegingen die meegaan met de nerf van de riem.
  4. Volg de aanwijzingen van de fabrikant. Als je moet spoelen, zorg er dan voor dat je al het vocht uit de riem verwijdert.
  5. Droog de riem met een zachte microvezeldoek of handdoek door deze om de riem te wikkelen en tussen uw handen te knijpen.
  6. Laat de gordel minimaal een dag of een nacht aan de stoel vastgemaakt zitten om er zeker van te zijn dat er geen vocht in de gordel achterblijft.

Autogordels desinfecteren

Zodra de veiligheidsgordels schoon en gedroogd zijn, kunt u beginnen met het desinfecteren ervan. U gebruikt dezelfde stappen 1-2 als bij het reinigen van de veiligheidsgordels.

  1. Test voordat u begint het desinfectiedoekje aan de onderkant van de veiligheidsgordel voordat u deze gebruikt.
  2. Desinfecteer de riem en veeg hem af met een zachte, droge doek.
  3. Laat een paar uur staan om er zeker van te zijn dat het volledig droog is.
  4. Veeg de behuizing van de veiligheidsgordel af met een ontsmettingsmiddel en droog hem af.
  5. Veeg de gesp van de riem schoon.
  6. Wanneer u de veiligheidsgordel loslaat zodat deze kan worden opgetrokken, zorg er dan voor dat u het uiteinde van de veiligheidsgordelgesp desinfecteert voordat u deze laat oprollen en de behuizing aanraakt.

Desinfecteer de kofferbak

Er werd ontdekt dat de kofferbak de meeste ziektekiemen herbergt. Houd er rekening mee dat ziektekiemen zich hechten aan boodschappentassen en andere spullen die u in de kofferbak stopt.

  1. De meeste kofferbakbekleding kan worden verwijderd.
  2. Plaats op carwash-beton en spuit het af, spoel af met schoon water en laat het drogen in de zon.
  3. Thuis op de oprit plaatsen, gebruik een spuitstand met een slangmondstuk, voeg een beetje zeep toe aan het tapijt en laat het schuimen.
  4. Gebruik een zachte borstel om de vloerbedekking schoon te maken.
  5. Spoelen met schoon water.
  6. Laat drogen in de zon.
  7. Zorg ervoor dat de vloerbedekking volledig droog is voordat u deze teruglegt in de kofferbak.
  8. Terwijl de vloerbedekking uit de kofferbak is, veegt u de binnenkant af met de desinfecterende doekjes.
  9. Vervang de gedroogde vloerbedekking in de kofferbak.

Desinfecteer de buitenkant van uw auto

Was je auto met water en zeep. Spoel de ziektekiemen weg met schoon water. In tegenstelling tot het interieur van uw auto, kan de buitenkant worden doordrenkt met water en zeep. Net zoals het wassen van je handen ziektekiemen verwijdert, geldt dat ook voor de zeep en het water voor je auto, waarbij het spoelwater de ziektekiemen afvoert.

Voorkom herbesmetting van de hotspots van uw auto na desinfectie

Je wilt voorkomen dat je auto opnieuw wordt besmet nadat je hem hebt gedesinfecteerd. Gebruik handdesinfecterende middelen, handschoenen om benzine te pompen en zorg ervoor dat je ook je autosleutels desinfecteert!

Aanbevolen: