Welke snacks passen goed bij rum? 20+ smakelijke combinaties

Inhoudsopgave:

Welke snacks passen goed bij rum? 20+ smakelijke combinaties
Welke snacks passen goed bij rum? 20+ smakelijke combinaties
Anonim
Rum in glazen en fles
Rum in glazen en fles

Het is gemakkelijk te begrijpen als je het idee overslaat om na te denken over hoe je rum kunt matchen met jouw smaken of voedselcombinaties. Maar in zo'n mondiaal tijdperk waarin bijna elk ingrediënt binnen een paar dagen op tafel kan staan, kun je in de ene hand zowel zoete als hartige snacks proeven die tot leven komen met je glas rum in de andere.

Een rum uitzoeken

Verschillende soorten rum passen beter bij sommige snacks dan bij andere. Het is essentieel om het smaakprofiel van de rum te kennen voordat je gaat nippen en snoepen. Als je eenmaal een rumstijl hebt gekozen, variërend van licht tot donker tot gekruid, kun je ervoor kiezen om alleen of met een paar ijsblokjes van je rum te genieten. Als je de voorkeur geeft aan een mixer of twee met je rum, kun je eenvoudig een rumcocktail mixen of een vlucht maken met verschillende miniatuurcocktails.

Zilveren Rum

Mojitococktail op tafel
Mojitococktail op tafel

Zilveren rum, ook wel lichte rum genoemd, is een van de meest populaire rumstijlen. Deze rum is subtiel zoet en neemt meestal de smaak over van de ingrediënten in de cocktail, zoals een daiquiri of mojito.

  • Combineer je zilveren rum met een fruitsnack. Houd de smaken licht met gesneden appels, bananen, sinaasappels, mango's of ananas. Combineer de smaken door er meerdere bij elkaar te voegen of gooi ze in een fruitsalade met een scheutje citrus, zoals citroen of limoen.
  • Onderschat het vermogen van rum om te schitteren in iets anders dan een mojito niet. Maak een muntpesto om op kaas en crackers te smeren, vooral feta. Rol zoet en hartig samen met in prosciutto gewikkelde meloen met munt en een slokje rum.
  • Zilveren rum past goed bij zoete lekkernijen. Een vanillekoekje (of drie!) of een plakje citroencake zou niet misstaan met een scheutje rum erbij.

Gouden Rum

Rumglazen met ijs in een loungebar
Rumglazen met ijs in een loungebar

Deze stijl van gerijpte rum kan zowel zoete als krachtige, hartige smaken weerstaan. Het is zoeter dan een zilveren rum en ook smaakvoller. Je kunt hier gemakkelijk van genieten, op zichzelf of gemengd in een daiquiri, of met een scheutje frisdrank.

  • Steak mierikswortelcrostinis zijn een uitstekende partner voor een gouden rum. Die hartige hapklare steaks vormen een groot contrast met de zoetere tonen van de rum.
  • Gouden rum en gegrild fruit vormen een onverwacht paar. De rokerige zoetheid van het fruit vormt een aanvulling op de zoetheid van de rum en zijn zachte beet. Gegrilde ananas en perziken zijn een geweldige plek om te beginnen.
  • Knapperige kokosgarnalenhapjes klaar. De kokossmaken passen perfect bij de rum. Als alternatief kun je ook kokoskip-tenders of nuggets maken!

Gekruide rum

sterke drank, kruiden, anijssterren, koffiebonen, kaneelstokjes
sterke drank, kruiden, anijssterren, koffiebonen, kaneelstokjes

Het mooie van gekruide rum is dat het boordevol smaken zit. Zoals de naam al aangeeft, vind je kaneel, vanille, karamel, nootmuskaat of zelfs gember. Je kunt van je snack genieten met rum op zichzelf of gemengd in een cocktail, zoals een rumpunch of met wat ananassap. Je kunt zelfs ouderwets een gekruide rum maken met een simpele ruil.

  • Denk aan brunchsmaken als je aan gekruide rum denkt. Bouw kip- en wafelsliders met een scheutje ahornsiroop of sla de wafel over en bestrijk je kip-tenders of nuggets met cornflakes en doop ze in ahornsiroop.
  • Maak je snacks formeler met een bosbessen- en geitenkaasgebakje of een croissanthapje. De smaken van fruit en gebak passen uitstekend bij de gekruide smaken van de rum.
  • Trailmix met zijn zoete en zoute smaken is een heerlijk tussendoortje naast je gekruide rum. Maar als je echt het volume wilt verhogen, maak dan met chocolade bedekte noten. Je kunt het recept naar eigen inzicht aanpassen, met amandelen, macadamianoten, pinda's, melkchocolade, pure chocolade of met een scheutje gemalen kaneel en nootmuskaat.

Donkere rum en zwarte rum

Glas rum
Glas rum

Hoewel deze rum niet uitwisselbaar zijn, delen ze verschillende kenmerken en smaakcombinaties. Donkere rum is veel langer gerijpt dan zijn tegenhanger gouden rum, die slechts twee jaar oud is, terwijl donkere rum drie tot vijf jaar oud is. Hierdoor ontstaat gedurende die tijd een vollere, complexere smaak. Zwarte rum wordt ongeveer drie jaar gerijpt, maar krijgt zijn diepere kleur dankzij de toevoeging van melasse. Donkere rum heeft een zoete smaak, maar is wat droger en scherper dan andere rum. Zwarte rum heeft een rijke en rokerige smaak met de kenmerkende rumzoetheid en de toevoeging van melasse. Geniet van een van deze rum op zichzelf, met wat gemberbier, of maak een cocktail met donkere rum, zoals een zwarte daiquiri.

  • Donkere rum heeft subtiele kruidige tonen, dus leg dat gevoel vast met gekonfijte gember of gekonfijte ananassnack. Op dezelfde manier vormen gedroogde mango of abrikozen ook een geweldige combinatie.
  • Zoet en hartig zijn echt de juiste keuze als je op zoek bent naar een tussendoortje. Stapel verse ananasschijfjes met een stukje spek, passend bij je donkere rum of zwarte rum.
  • Vanillesmaak gaat uitstekend samen met donkere en zwarte rumsmaken. Voeg een vanille-snackcake toe of maak vanilletonen op met een knapperige rijsttraktatie.
  • Taterkoekjes met een scheutje of twee truffelolie vormen een uitstekende partner met donkere en zwarte rum. De kruidige en rokerige tonen van de rum verzachten de rijke smaken.
  • Als je een zoetekauw bent en een dessert en een drankje na het eten wilt, zou een bolletje vanille-ijs niet misstaan. Als je extra brutaal wilt worden, overweeg dan om ook een halve liter rumrozijn te pakken.
  • Cheddar past uitstekend bij rum, dus gooi een paar plakjes op een bord met wat crackers. Een tweede kaas om te overwegen is Goudse kaas, omdat het een knapperige, zoute kaas is met nootachtige en zoete smaken.

Een menu met rum en snacks samenstellen

Een van de gemakkelijkste manieren om te brainstormen over snacksmaken en combinaties met rum is door rumcocktails te overwegen. Terwijl je erover nadenkt of een smaak zou werken met rum, begin je met het doornemen van de ingrediënten in een rumcocktail. De kans is groot dat als rum goed mengt met die mixer, zoals ananassap of warme chocolademelk, de vaste vorm of de voedselvorm er goed bij past. Houd er echter rekening mee dat sommige soortgelijke combinaties overdreven plakkerig kunnen zijn. Hoewel een zoet dessert met een zoetere rum verleidelijk kan zijn, zal al die suiker de ervaring verpesten als je een van beide te zoet maakt, dus wees voorzichtig bij het combineren van like met like. Wees niet bang voor contrasterende smaken. Combineer je zachtere, zoetere gouden rum met een plakje zoute kaas en cracker of gezouten karamelchocolade. Het mooie van smaakcombinaties is het vinden van onverwacht heerlijke smaken in combinatie.

Genieten van een tussendoortje voor volwassenen met rum

Als je niet voor je kasten staat, met de telefoon in de hand, terwijl je door je ingrediënten bladert, ga dan aan de slag! Met een zoute of zoete snack in het verschiet en een fles rum die wacht op zijn kans om de tafel te delen, is er geen tijd te verliezen.

Aanbevolen: