Foto's van seizoensgebonden lentebloemen

Inhoudsopgave:

Foto's van seizoensgebonden lentebloemen
Foto's van seizoensgebonden lentebloemen
Anonim

Mooie lentebloemen

Afbeelding
Afbeelding

Wanneer de eerste lentebloemen verschijnen, geven ze de zekerheid dat het warme weer voor de deur staat. Enkele van de eerste bloemen zijn de narcissen, sneeuwklokjes en krokus, al snel gevolgd door hyacinten, tulpen en andere.

Het planten van bloemen voor lentebloei is eenvoudig, zelfs voor beginnende tuiniers. De bollen voor veel bloemen kunnen in het najaar worden gekocht en geplant, zelfs na de eerste nachtvorst. Met de juiste beplanting kan een bloementuin van elke omvang in de lente zegevierend bloeien.

Candytuft

Afbeelding
Afbeelding

Candytuft (Iberis sempervirens) is winterhard in de zones 4 tot en met 9. Deze plant geeft de voorkeur aan volle zon tot halfschaduw, maar produceert veel minder bloemen in schaduwrijke gebieden. De puur witte bloemen vormen een schril contrast met het donkergroene blad, maar naarmate de bloemen ouder worden, krijgen ze een roze of lavendelachtige tint. Candytuft wordt ongeveer tien centimeter hoog.

Bloedend hart

Afbeelding
Afbeelding

Bleeding heart (Lamprocapnos spectabilis) is winterhard in de zones 5 tot en met 9. Deze prachtige bloemen geven de voorkeur aan halfschaduw. Ze kunnen bijna een meter hoog worden, afhankelijk van de specifieke cultivar. Werk compost in de grond voordat u het bloedende hart in de herfst of het vroege voorjaar plant. Voor tuinders die in koudere klimaten leven, is Luxuriant (D. Formosa) winterhard tot zone 3.

Krokus

Afbeelding
Afbeelding

De krokus (Crocus vernus) is winterhard in de zones 3 tot en met 8. Deze bloemen bloeien ongeveer twee tot drie weken nadat de winterkrokus verschijnt. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en bevatten een paar gestreepte varianten. Krokussen geven de voorkeur aan zanderige, goed doorlatende grond - vermijd zware klei en supervochtige grond.

Tulpen

Afbeelding
Afbeelding

Tulpen (Tulipa) zijn winterhard in de zones 3 tot en met 8. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en cultivars die zeker bij elke lentetuin passen. De vroegste variëteiten die in de lente bloeien zijn de Emperor (Fosteriana) en Single Early, de effen gekleurde, enkele bloemen. Veel van de vroegbloeiende variëteiten zijn tussen de 10 en 15 centimeter lang.

Hyacinten

Afbeelding
Afbeelding

Hyacinten (Hyacinthus Orientalis) zijn winterhard in de zones 3 tot en met 7. Ze zijn geliefd vanwege hun heerlijke geur. De meeste soorten hyacint worden tot 30 cm hoog en de wasachtige, dicht opeengepakte bloesems zijn verkrijgbaar in de kleuren oranje, perzik, zalm, geel, wit, rood, roze, paars, lavendel en blauw. De dubbele varianten vereisen uitzetten om te voorkomen dat ze omvallen.

Afrikaanse lelie

Afbeelding
Afbeelding

De Afrikaanse lelie (Agapanthus africanus) is winterhard in de zones 7 tot en met 11. Deze bloemen kunnen een hoogte bereiken van 1,20 meter en hun bloemen kunnen een doorsnede van wel 20 centimeter bereiken. Afrikaanse lelies zijn geweldig voor rotstuinen, gemengde borders en bloembedden. Het is belangrijk op te merken dat als je ze uit zaden plant, het 3 tot 5 jaar duurt voordat de planten de eerste bloemen produceren.

Pioenen

Afbeelding
Afbeelding

Pioenen (Paeonia) zijn winterhard in de zones 3 tot en met 8, hoewel sommige tuinders er ook succes mee hebben gehad in de zones 2 en 9. Ze geven de voorkeur aan volle zon. Er zijn veel kleuren en cultivars om uit te kiezen, waaronder pioenrozen. Pioenrozen zijn voorjaarsbloemen die bestand zijn tegen droogte, en ze zullen het goed doen in vrijwel elke grond, zolang deze maar goed doorlaat.

Narcissen

Afbeelding
Afbeelding

Narcissen (Narcissus pseudonarcissus) zijn winterhard in de zones 3 tot en met 9. De bloemen variëren in kleur van goud tot citroengeel tot sneeuwwit. De meeste narcisbollen zijn zeer tolerant ten opzichte van koud weer; koude temperaturen zijn eigenlijk nodig voor de vorming van de bloemknoppen. Om deze reden kunnen narcissen niet in vorstvrije gebieden worden gekweekt.

Kersenbloesems

Afbeelding
Afbeelding

Kersenbloesems (Prunus serrulata) op oosterse Yoshino-kersenbomen verdragen groeizones 5 tot en met 8. De delicate bloesems van Yoshino- en Kwanzan-kersenbomen (zones 5 tot en met 9) zijn een prachtig gezicht in de lente en vormen een mooie toevoeging op elke lijst met bloeiende planten voor de lente. Kersenbomen gedijen in de volle zon en in diepe, vruchtbare grond met goede drainage.

Viooltjes

Afbeelding
Afbeelding

Viooltjes (Viola wittrockiana) zijn winterhard in de zones 4 tot en met 8. Viooltjes zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en zijn veelzijdige bloemen die kunnen worden gekweekt in containers, in borders of als bodembedekker. Viooltjes worden ongeveer 6 tot 9 centimeter lang en gedijen in vochtige, humusrijke, goed doorlatende grond. Zaden kunnen binnen 6 tot 8 weken binnen worden geplant voordat ze buiten worden getransplanteerd.

Sneeuwklokanemoon

Afbeelding
Afbeelding

Sneeuwklokanemoon (Anemone sylvestris) is winterhard in de zones 2 tot en met 9. Deze delicate witte bloemen verschijnen in de late lente en vroege zomer. Anemoonbloemen groeien in dichte plekken met lage hopen varenachtig blad, waardoor ze ideaal zijn voor bodembedekkers en borders. De planten zijn ook herten- en konijnenbestendig.

Seringen

Afbeelding
Afbeelding

Lila struiken (Syringa vulgaris) zijn winterhard in de zones 3 tot en met 7. De geurige paarse bloemen verschijnen eind mei in de meeste noordelijke staten. Afhankelijk van de variëteit worden ze 5 tot 15 voet lang. Plant lila struiken in gebieden waar ze minimaal zes uur zon per dag krijgen, anders zullen ze niet goed bloeien.

Harmonie Iris

Afbeelding
Afbeelding

Harmony iris, (Reticulata), ook bekend als dwergiris, is winterhard in de zones 5 tot en met 9. Harmony iris bloeit heel vroeg in het voorjaar in prachtige tinten blauw en paars. De zeer grote bloesems hebben een heerlijke geur die lijkt op viooltjes en blijven jaar na jaar terugkomen.

IJslandse klaprozen

Afbeelding
Afbeelding

IJslandse klaprozen (Papaver nudicaule) zijn winterhard in de zones 2 tot en met 8. Hun schitterend gekleurde bloemen verschijnen in het late voorjaar, rond mei, en bloeiende planten zullen tot en met juli blijven bloeien. De kleuren variëren van oranje, geel, rood en wit. Deadheading, of het verwijderen van vervaagde en dode bloemen, helpt extra bloei te bevorderen.

Lelietje-van-dalen

Afbeelding
Afbeelding

Lelietje-van-dalen (Convallaria majalis) is winterhard in de zones 3 tot en met 7. De delicate witte bloemen produceren een geurig, zoet aroma dat synoniem is met de lente. Verse knipsels van de kleine, klokvormige bloemen zijn perfect voor kleine, zoet geurende boeketten naast het bed. De planten gedijen in halfschaduw en kunnen een agressieve bodembedekker zijn.

blauweregen

Afbeelding
Afbeelding

Wisteria (Wisteria sinesis) is winterhard in de zones 3 tot en met 9. Deze krachtig bloeiende Aziatische wijnstok produceert opzichtige, trapsgewijze bloemtrossen, perfect voor bloemengordijnen en camouflage over hekjes buiten, overdekte veranda's en pergola's. Wees voorzichtig met blauweregen, deze is giftig voor honden, katten en paarden en moet regelmatig worden gesnoeid om de ziekte onder controle te houden.

Rhododendron

Afbeelding
Afbeelding

Rhododendrons (Rhododendron ferrugineum) zijn winterhard in de zones 4 tot en met 9. Net als azalea's worden rododendrons beschouwd als een van de best bloeiende groenblijvende planten voor gematigde landschappen. Rododendrons worden gekenmerkt door grote, glanzende, leerachtige groenblijvende bladeren en trossen grote roze, witte of paarsachtige bloemen die bloeien van de lente tot de vroege zomer. De struiken moeten worden bewaterd als de regenval minder dan 2,5 cm per week bedraagt en ze groeien in verschillende maten, van één of twee voet tot meer dan zes meter hoog.

Zoete Erwt

Afbeelding
Afbeelding

Zoete erwt (Lathyrus odoratus) is winterhard in de zones 2 tot en met 11, hoewel hij gedijt in koelere klimaten. Deze bossige, klimmende eenjarige plant heeft zeer geurige bloemen in de kleuren paars, lavendel, roze, rood, blauw, wit en tweekleurig. Siererwten houden van vol zonlicht met hun wortels diep in koele, vochtige grond. Plant laagblijvende eenjarige planten voor ze om hun wortels te helpen schaduwen.

Rozen

Afbeelding
Afbeelding

Rozen (Rosas) kunnen in elke Amerikaanse klimaatzone worden gekweekt. Praat met een plaatselijke kwekerij om erachter te komen welke specifieke variëteit het beste presteert in uw klimaat. Kies vervolgens het type rozenstruik dat het beste bij uw tuin of bloemperk past. Klimmers en wandelaars worden 2,5 tot 30 meter lang en hebben enige vorm van ondersteuning nodig. Hybride theeën hebben grote, enkele bloemen op lange, stijve stengels, terwijl floribunda's kleinere bloemtrossen hebben en elk ongeveer 2 tot 3 voet hoog wordt. Rozen zijn er in duizenden variëteiten in meerdere tinten rood, roze, lavendel, oranje, geel, wit en tweekleurige kleuren.

Muscari

Afbeelding
Afbeelding

Muscari (Muscari armeniacum), beter bekend als druivenhyacint, is winterhard in de zones 4 tot en met 8. Deze opzichtige, koningsblauwe aprilbloeiers zijn gemakkelijk te kweken in gemiddeld goed doorlatende grond in de volle zon of halfschaduw. Houd ze bloeiend met vochtige grond tijdens het lentegroeiseizoen. Wanneer u merkt dat het blad begint af te sterven, kunt u de watergift verminderen, omdat de planten in de zomer inactief worden.

Met zoveel kleurrijke lentebloemen om uit te kiezen, zou het niet zo moeilijk moeten zijn om zelf een levendig bloeiende tuin te plannen. Kijk bij uw plaatselijke kassen en tuinwinkels om nog meer bloesems te vinden die uw bloembedden elk voorjaar een prachtige kleuruitbarsting zullen geven.

Aanbevolen: