13 ma altijdideeën voor het bereiden van tofu

Inhoudsopgave:

13 ma altijdideeën voor het bereiden van tofu
13 ma altijdideeën voor het bereiden van tofu
Anonim

Tofu toevoegen aan je dieet

Afbeelding
Afbeelding

Vragen hoe je tofu bereidt, kan vegetariërs helpen een zeer veelzijdig en voedzaam ingrediënt in hun dieet te introduceren voor een breed scala aan heerlijke recepten.

Voordat je gaat experimenteren met het koken van tofu, probeer eerst verschillende merken om er een te vinden die je lekker vindt. Sommige zijn steviger of vochtiger dan andere, en misschien wil je verschillende soorten gebruiken, afhankelijk van de recepten die je gaat bereiden.

Wat is tofu?

Afbeelding
Afbeelding

Tofu wordt gemaakt van sojabonen, die een waardevolle bron van eiwitten zijn. De bonen worden gestold en geperst om tofu te maken, en de consistentie van de tofu is vergelijkbaar met die van verschillende soorten kaas, omdat hij hard of zacht kan zijn. Kies het type tofu dat je verkiest voor je favoriete recepten.

Tofu-voorgerechten

Afbeelding
Afbeelding

Een gebruikelijke manier om tofu te bereiden is om als voorgerecht een blok of een stukje tofu te beleggen met smaakvolle kruiden of sauzen. Het toevoegen van een paar groenten of spruitjes zal nog meer smaak toevoegen en het gerecht prachtig kleurrijk maken.

Tofu-sandwich

Afbeelding
Afbeelding

Stevige tofu kan gemakkelijk in plakjes worden gesneden voor op een broodje en kan worden gebruikt in plaats van vlees of hamburgers. Voor een warm alternatief bak of gril je de tofu lichtjes en voeg je deze toe aan een geroosterd zuurdesembroodje.

Tofu in Salades

Afbeelding
Afbeelding

blokjes rauwe of geroosterde tofu kunnen eenvoudig aan salades worden toegevoegd voor een vullende ma altijd. Kies voor kleurrijke producten voor een aantrekkelijk en gezond gerecht. Voor nog meer smaak kun je overwegen de tofu te marineren voordat je deze aan de salade toevoegt. Dit kan ook een goede manier zijn om dressing en andere specerijen te elimineren.

Tofu roerbak

Afbeelding
Afbeelding

Tofu is populair in de Aziatische keuken, en aan vegetarische roerbakgerechten kunnen stukjes tofu worden toegevoegd. Geserveerd met rijst is dit een aantrekkelijk en voedzaam gerecht dat gemakkelijk kan worden gevarieerd met een andere selectie groenten.

Tofu op pizza

Afbeelding
Afbeelding

Tofu kan in blokjes worden gesneden, verkruimeld of versnipperd om toe te voegen aan een vegetarische pizza. Olijven, uien, champignons, paprika's, aubergines en gesneden tomaten zijn andere populaire en heerlijke toppings.

Tofu met sauzen

Afbeelding
Afbeelding

Tofu kan eenvoudig worden gegarneerd met een verscheidenheid aan heerlijke sauzen. Probeer groentepuree, pittige sauzen of Aziatische kruiden voor meer variatie.

Tofu-smoothies

Afbeelding
Afbeelding

Tofu wordt vaak gemengd en toegevoegd aan smoothies. Een tofu met een gemiddelde stevigheid werkt het beste en moet in kleine stukjes worden gesneden voordat hij aan de smoothie wordt toegevoegd. Omdat tofu van zichzelf een milde smaak heeft, past het goed bij elk type fruit- of groentesmoothie.

Gebakken Tofu

Afbeelding
Afbeelding

Gefrituurde tofu kan worden geserveerd als voorgerecht of hoofdgerecht. Voeg dipsauzen toe voor meer smaak, of marineer de tofu vóór het bakken voor een rijkere smaak.

Tofu en noedels

Afbeelding
Afbeelding

Tofu past net zo goed bij noedelgerechten als bij rijst. Topnoedels met stukjes bereide tofu, kruiden en in blokjes gesneden groenten voor een verleidelijke mix van smaken.

Tofu en bouillon

Afbeelding
Afbeelding

Tofu is een zeer absorberend voedsel en past goed bij een rijke bouillon of groentebouillon. Het absorbeert de smaak van de bouillon en voegt waardevolle eiwitten aan het gerecht toe.

Tofu-kruiden

Afbeelding
Afbeelding

Tofu wordt vaak gemarineerd in pittige mengsels, of kan worden overgoten met gekruide sauzen of gemalen mengsels. Populaire kruiden om aan tofu toe te voegen zijn onder meer peper, anijs, kruidnagel, curry, komijn, kaneel en meer.

Gegrilde tofu

Afbeelding
Afbeelding

Tofu is zeer veelzijdig en kan op vele manieren worden bereid. Tofu-kabobs kunnen worden gegrild, of tofu kan worden gebakken, gebakken, gebakken, geroosterd of geroosterd.

Tofu-cheesecake

Afbeelding
Afbeelding

Tofu kan worden gebruikt in veel recepten die zachte kazen vereisen; vervang het eenvoudig door tofu voor je favoriete cheesecake-desserts of andere gerechten.

Ga voor meer informatie over het bereiden van tofu naar:

  • Zo maak je vegetarische burgers
  • Wat is tofu
  • Manieren om tofu te koken
  • Tofu-marinade

Aanbevolen: