Wat Shelter-in-Place in eenvoudige bewoordingen betekent

Inhoudsopgave:

Wat Shelter-in-Place in eenvoudige bewoordingen betekent
Wat Shelter-in-Place in eenvoudige bewoordingen betekent
Anonim
Man kijkt naar nieuwslezer
Man kijkt naar nieuwslezer

Shelter-in-place is een bevel waarbij personen zo snel mogelijk naar een veilig gebied moeten verhuizen en daar moeten blijven totdat ze op de hoogte zijn van de veiligheid, risico's en gevaren. Dit bevel is uitgevaardigd in de hoop mensen te beschermen tegen verschillende bedreigingen en gevaren en moet zeer serieus worden genomen.

Waar wordt Shelter-in-Place voor gebruikt?

Een bevel om ter plekke te schuilen is bedoeld om zoveel mogelijk mensen te behoeden voor een gevaarlijke situatie. Hierbij kan het gaan om natuurrampen, gevaarlijke publieke misdaden zoals massale schietpartijen, maar ook om epidemieën en pandemieën. Als u begrijpt hoe u ter plekke kunt schuilen, kunt u zoveel mogelijk mensen zo veilig mogelijk houden tijdens ongunstige omstandigheden.

Shelter-in-Place-procedures

Scholen, bedrijven, provincies, staten en landen kunnen allemaal bevelen voor onderdak hebben die kunnen worden afgedwongen wanneer zich een noodsituatie voordoet. Afhankelijk van de omstandigheden kan een bedrijf of faciliteit zijn eigen regels hebben voor een shelter-in-place-procedure, terwijl provincies, staten en landen andere regels kunnen hebben op basis van de noodsituatie. Normaal gesproken zal een staatsfunctionaris voor de volksgezondheid de bevelen uitvoeren. Weten hoe je ter plaatse kunt schuilen, kan helpen voorkomen dat een pandemie zich verspreidt, individuen beschermen tegen weersgerelateerde rampen of voorkomen dat andere potentiële gevaren de bevolking schade toebrengen. Ter plekke schuilen:

  • Ga zo snel mogelijk naar binnen. Als u niet in de buurt van uw woonplaats bent, ga dan naar het dichtstbijzijnde open gebouw, het huis of de werkplek van een vriend of familielid.
  • Als u in uw auto zit en niet snel bij een gebouw of huis kunt komen, zoek dan een veilige plek om te stoppen, zet de motor af en stop met rijden. Kijk op de nieuws- of overheidswebsite voor officiële updates en instructies over wat u moet doen als u autorijdt.
  • Als u gescheiden bent van uw contactpersoon voor noodgevallen, neem dan contact met hem op en houd rekening met alle gezinsleden en huisdieren.
  • Houd huisdieren bij je binnen en laat ze niet naar buiten, zelfs niet om naar de badkamer te gaan. Maak een geïmproviseerd potje voor ze met de spullen die je hebt.
  • Het kan zijn dat je de kamer moet afsluiten, afhankelijk van het noodgeval. Blijf nieuws- en overheidswebsites controleren op updates.

Bestellingen voor onderdak ter plaatse variëren afhankelijk van de noodsituatie. Terwijl sommige bevelen een korte periode van veilig binnen blijven vereisen, kunnen andere langetermijnplannen uitvaardigen voor situaties zoals een pandemie. In gevallen op de lange termijn kunnen de orders het mogelijk maken om naar buiten te gaan voor essentiële zaken, huisdieren buiten het toilet te laten gebruiken en sociale afstand te nemen bij het sporten of het meenemen van huisdieren tijdens wandelingen.

Essentiële bedrijven en diensten

Essentiële bedrijven en diensten mogen open blijven tijdens langdurige bestellingen. Deze bedrijven en services kunnen het volgende omvatten:

  • Overheidsdiensten
  • Kritische infrastructuur
  • Apotheken
  • Benzinestations
  • Voedselbanken, afhaalrestaurants, bezorgrestaurants en supermarkten
  • Sommige scholen en kinderopvang
  • Banken
  • Wetshandhaving en medische zorg

Juridische gevolgen voor het niet opvolgen van het bevel

Het bevel tot onderdak is geen suggestie. Het is een wettelijke verplichting die als een misdrijf wordt beschouwd als u ongehoorzaam bent en kan leiden tot een boete of gevangenisstraf als u wordt betrapt. Dit betekent dat het van cruciaal belang is om op de hoogte te blijven van wat er in het specifieke bevel tot onderdak staat, aangezien elk besluit verschillende nuances zal hebben, afhankelijk van de noodsituatie die zich voordoet.

Waarom onderdak op de juiste plek belangrijk is

Wanneer er orders worden gegeven om ter plaatse te schuilen, is het van het grootste belang om de gegeven strikte richtlijnen te volgen. Als u dit wel doet, kunt u zoveel mogelijk mensen en huisdieren zo veilig mogelijk houden tijdens een gevaarlijke of dodelijke situatie.

Aanbevolen: