De beste manieren om noodbenodigdheden op te slaan en te organiseren

Inhoudsopgave:

De beste manieren om noodbenodigdheden op te slaan en te organiseren
De beste manieren om noodbenodigdheden op te slaan en te organiseren
Anonim
Handmatig invullen van de noodvoorbereidingslijst
Handmatig invullen van de noodvoorbereidingslijst

Nu je noodvoorraden hebt, wil je de beste manieren om ze op te bergen en te ordenen, zodat ze gemakkelijk toegankelijk zijn wanneer je ze nodig hebt. Er zijn een paar voorzorgsmaatregelen die u moet nemen om ervoor te zorgen dat uw benodigdheden niet beschadigd raken tijdens opslag.

Selecteer eerst uw opslaglocatie voor noodvoorraden

De eerste voorzorgsmaatregel die u moet nemen, is de plaats selecteren waar u uw voedsel bewaart. U wilt een gebied kiezen dat droog is en de temperatuur beheerst. Het is verstandig om uw voedsel en andere noodvoorraden bij elkaar te bewaren, zodat u niet rondrent om alles te vinden. Sommige preppers zijn echter van mening dat u uw spullen op verschillende plekken in uw huis moet bewaren. Dit kan nodig zijn vanwege de grootte van uw woning. Als je in een appartement woont, zul je waarschijnlijk verschillende opbergruimtes moeten gebruiken, zoals onder bedden en achter banken en stoelen.

Veilige opslag van benodigdheden en te vermijden plaatsen

Het is altijd het beste om uw noodvoorraden in huis te hebben, zodat u ze gemakkelijk kunt bereiken. U moet echter voorkomen dat u uw noodvoorraden in een vochtige kelder bewaart. Elke opslagruimte met een vochtprobleem, zoals een kelder, moet worden afgesloten en gerepareerd voordat u deze gebruikt om uw noodvoorraden op te slaan. Als uw gebied gevoelig is voor overstromingen, is het de moeite waard om te investeren in verhoogde rekken om ervoor te zorgen dat uw benodigdheden niet beschadigd raken als de opslagruimte onder water komt te staan.

Vermijd bijgebouwen voor het opslaan van noodvoorraden

Vermijd het opslaan van noodvoorraden in een bijgebouw dat is losgekoppeld van uw huis. Als het slecht weer is of als uw eigendom onder water staat, kunt u mogelijk niet bij uw benodigdheden komen. Een ander probleem is diefstal. Een bijgebouw is veel gemakkelijker te doorbreken dan uw huis. U kunt uw benodigdheden in uw huis veel gemakkelijker beschermen dan die in een buitenopslag.

Bijgebouw volledig onder water
Bijgebouw volledig onder water

Bijgebouwen geschikt voor opslag van noodvoorraden

Een bijgebouw heeft zelden een HVAC-systeem voor klimaatbeheersing. Als uw bijgebouw dat echter wel doet en dit de enige plek is waar u uw noodvoorraden kunt opslaan, zorg er dan voor dat u er onder barre weersomstandigheden bij kunt, zoals een overdekte of zelfs afgesloten loopbrug.

Organiseer bestaande noodvoorraden

Het eerste dat u wilt doen, is al uw bestaande noodvoorraden organiseren. Hierdoor worden eventuele hiaten in uw benodigdheden snel zichtbaar, zodat u deze indien nodig kunt toevoegen en aanvullen. Maak een ruimte vrij en plaats al je benodigdheden daar, zodat je alles visueel op één plek kunt zien.

Verdeel items op basis van type, gebruik en frequentiebehoefte

Je moet je noodvoorraden in groepen verdelen. Dit proces is redelijk eenvoudig en logisch. Het kan zijn dat je niet alle genoemde groeperingen nodig hebt, maar deze voorbeelden geven je een startpunt.

  • Noodverlichting omvat kaarsen met waterdichte lucifers, zaklampen, lantaarns op zonne-energie, olielampen, lichtstaven en andere soorten verlichtingsbenodigdheden.
  • Communicatiebenodigdheden omvatten walkietalkiesets, handslingerradio, CB-radio, EMF-beveiligde radio en/of mobiele telefoon, fakkels, fluitje, enz.
  • Batterijen, opladers en energiebronnen op zonne-energie kunnen in de buurt van de noodverlichting worden gegroepeerd.
  • Noodvoedsel omvat alle soorten voedsel, zoals MRE's, eiwitrepen, ingeblikt voedsel, noodemmervoedsel, 10 blikjes.
  • Water kan worden gegroepeerd met het noodvoedsel of worden behandeld als een aparte groep om gerelateerde items op te nemen, zoals waterzuiveraars, kantines en bekers.
  • Medische benodigdheden en EHBO-koffers omvatten een voorraad medicijnen op recept die u mogelijk nodig heeft, evenals een medische nooddoos en een EHBO-doos. Zorg ervoor dat u wat kaliumjodidepillen meeneemt om uw schildklier te beschermen in geval van een stralingsnoodgeval.
  • Beschermende kleding omvat stevige werkhandschoenen, veiligheidshelm, neonveiligheidsvest, gasmasker, chemische beschermingspakken, regenkleding, laarzen, kleding voor koud weer en andere noodkleding.
  • Kampeerbenodigdheden omvatten tenten, slaapzakken, tactische schep, kookgerei, potten, kampeergrills, eetsets, messen en vuurstarters.
  • Overlevingsuitrusting omvat alle soorten uitrusting die niet in een categorie is ingedeeld, zoals een bug-out tas, noodregenponcho, wapens en andere uitrusting.

Organiseer noodvoorraden per persoon

Als je familieleden hebt met speciale behoeften, specifieke medicijnen of andere vereisten, kun je hun spullen apart van de hoofditems ordenen. U kunt deze in een grote plastic container met een veilig deksel plaatsen. U kunt de artikelen indien nodig individueel verpakken ter bescherming tegen insecten, insecten, muizen en stof. Label met hun naam en laat ze zien waar je hun groep items plaatst, zodat ze weten hoe ze er toegang toe kunnen krijgen als dat nodig is.

Opslagoplossingen voor noodvoorraden

Zodra je al je benodigdheden in groepen hebt gesorteerd, moet je beslissen hoe je ze het beste kunt opbergen. Bewaar de items in groepen, zodat u weet waar u heen moet als u ze nodig heeft.

Het organiseren van noodvoorraden
Het organiseren van noodvoorraden

Oplossingen voor kleine opslagruimte

Afhankelijk van de grootte van je noodvoorraden, heb je misschien alleen een gangkast nodig voor opslag. Dit geldt vooral voor een alleenstaande of iemand die in een appartement woont waar opslagruimte kostbaar is. In plaats van een grote EHBO-doos kan een kleinere versie voldoende zijn voor één of twee personen. Als je niet veel ruimte hebt om veel op te bergen, kies dan alleen de essentiële spullen die je denkt nodig te hebben. Als u bijvoorbeeld in een gebied woont dat vatbaar is voor overstromingen of aardbevingen, is een bugout-tas met benodigdheden voor minimaal drie dagen uw ideale keuze voor noodgevallen. Deze berg je gemakkelijk op in een kast of onder het bed. Zorg er ook voor dat u er een in uw auto heeft liggen, voor het geval u tijdens een noodgeval niet thuis bent.

Middelgrote opslag

Voor een middelgrote opbergruimte kun je je ruimte snel indelen met planken. Je kunt metalen rekken en opbergkasten kopen, of je eigen kasten bouwen.

  • Meet de items die je moet opbergen om er zeker van te zijn dat ze passen in de afmetingen van je plank.
  • Bepaal het laadvermogen voor elke plank en hoeveel uw benodigdheden wegen, zodat u de schappen niet overbelast en het risico loopt uw benodigdheden kwijt te raken.
  • Losse spullen kunnen worden bewaard in een bak of bak met deksel, zodat je ze gemakkelijk kunt opbergen.
  • Bewaar kleinere losse items in bakken. Je kunt deze een kleurcode geven voor griepmedicijnen in een groene draagtas, EHBO-artikelen in een rode draagtas en andere kleuren voor groeperingen.

Grote opslagruimtes

Als u het geluk heeft een grote opslagruimte voor uw noodvoorraden te hebben, kunt u uw schappen spreiden en meer toevoegen naarmate u uw voorraad noodvoedsel en -voorraden vergroot. U kunt een rooster gebruiken om de ruimte te verdelen, zodat uw noodvoedsel, kleding, medische benodigdheden en apparatuur in aparte ruimtes worden opgeslagen. Dit soort organisatie maakt het erg handig als je specifieke soorten noodvoorraden nodig hebt.

Labelplanken, bakken en bakken met vervaldatums

Je kunt de planken labelen, zodat je weet wat er in ligt. U kunt ook een lijst afdrukken met de items in elke kuip en deze op het uiteinde van de kuip plakken. Zo kun je het lezen zonder dat je het uit de plank hoeft te halen. Zorg ervoor dat u vervaldata op de etiketten en lijsten vermeldt. Controleer uw verbruiksartikelen één keer per maand en vervang ze indien nodig om te voorkomen dat uw verbruiksartikelen verlopen zijn.

De beste manieren bepalen om uw noodbenodigdheden op te slaan en te organiseren

De hoeveelheid opslagruimte die u heeft, bepa alt de hoeveelheid noodvoorraden die u kunt opbergen. Zorg ervoor dat je de spullen op de juiste plaats terugzet nadat de noodsituatie voorbij is, zodat je weet waar ze zijn de volgende keer dat je ze nodig hebt.

Aanbevolen: