8 beste dille-metgezelplanten die je niet in de problemen zullen laten

Inhoudsopgave:

8 beste dille-metgezelplanten die je niet in de problemen zullen laten
8 beste dille-metgezelplanten die je niet in de problemen zullen laten
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Laten we eens kijken naar de echte zaken over dille-gezelplanten. Dit aromatische kruid (we dagen je uit om niet dichtbij te leunen en eraan te ruiken) is een onderschatte toevoeging aan elke tuin. Het is voor meer dan alleen beitsen (hoewel het een enorm smakelijke augurk is). Dille is decadent in een lekkere romige saus voor je zalm en heerlijk in tzatziki, aardappelsalades en lamsgerechten, om er maar een paar te noemen. Nu je overtuigd bent, gaan we de ideale gezelschapsplanten voor dille eens nader bekijken.

Komkommers

Afbeelding
Afbeelding

Laten we dus snel teruggaan naar de meest voor de hand liggende "als het samen groeit, gaat het samen" dille-metgezelplant, direct nadat we je vertelden dat dille meer is dan beitsen.

Dille en komkommer hebben een symbiotische relatie. Dille trekt lieveheersbeestjes, bijen en vlinders aan en helpt de komkommerbloesems te bestuiven. Komkommers geven de dille een schaduwrijke plek om rond te hangen. Het is een huwelijk gemaakt in de hemel - en augurkenpotten.

Basilicum

Afbeelding
Afbeelding

Als je weinig ruimte hebt, kunnen basilicum en dille heel goed samenleven als gezelschapsplanten. Beide houden van een vochtige grond in een koele omgeving, dus u hoeft niet te vergeten water te geven. En voor je werk word je beloond met het dubbele aantal geurige kruiden.

Sla

Afbeelding
Afbeelding

Dille heeft nog een paar voordelen dan sla dille biedt, maar dat betekent niet dat ze niet goed bij elkaar passen. Helaas houden ongedierte ervan om snel werk te maken van sla. Gelukkig zorgen je sla en dille voor uitstekende gezelschapsplanten, omdat de dille het ongedierte afstoot.

Ui

Afbeelding
Afbeelding

Bladluizen houden van dille, het is een van hun favoriete snacks. Gelukkig kun je je dille combineren met een scherpe gezelschapsplant: ui. De geur van uien hindert bladluizen, dus ze blijven weg.

Maïs

Afbeelding
Afbeelding

Dille geeft maïs een verdedigingslinie tegen ongedierte dat anders een ma altijd van de oren zou zijn. Je zult jezelf bedanken voor het planten van dille als je die eerste hap neemt van een zoete, knapperige, zachte, zelfgekweekte dille. Veel succes met het kweken van je eigen boter.

Asperges

Afbeelding
Afbeelding

Net als maïs gaat dille aan de slag om asperges te verdedigen tegen anders destructieve insecten en plagen. Dat is goed nieuws voor je portemonnee, want asperges kosten veel te veel geld voor die kleine steeltjes. Het enige dat je nodig hebt is wat dille om de jouwe te laten bloeien.

Kool

Afbeelding
Afbeelding

Als je vermoedde dat dille ongedierte en motten van kool afstoot, heb je gelijk. De dille heeft een drievoudige functie met kool als gezelschapsplant, waardoor koolwormen, grijpers en motten wegblijven van je toekomstige 'slaw'.

Boerenkool

Afbeelding
Afbeelding

Dille lokt bestuivers naar je tuin en rechtstreeks naar je boerenkool. En je wilt dat bestuivers die zoete, knapperige, aardse boerenkool tot leven brengen. Er is meer! Dille trekt ook insecten aan die geïnteresseerd zijn in het eten van ongedierte dat van boerenkool houdt. Nog meer boerenkool voor jou!

Vermijd tomaten, wortelen en paprika's

Afbeelding
Afbeelding

Er zijn een paar planten die niet zo goed samengaan met je dille. Vermijd deze als je een vriendelijke tuin wilt.

  • Tomaten: Dille kan de groei van tomaten belemmeren, wat het tegenovergestelde is van wat je wilt, maar het kan de hoornworm op afstand houden als de plant jong is
  • Wortelen: Geloof het of niet, dille en wortels kunnen een hybride plant creëren die, hoewel het in theorie leuk klinkt, helemaal niet lekker smaakt.
  • Paprika's: Blijf uit de buurt van nachtschadeplanten met dille, omdat dille ervoor kan zorgen dat deze planten moeite hebben om te bloeien.

Gezellige planten die de echte dille zijn

Afbeelding
Afbeelding

Als je problemen hebt met gezelschapsplanten, is de beste aanpak soms om er gewoon mee te dille. Gelukkig hoef je je geen zorgen te maken dat dit een grote dille wordt, niet met deze gids om je te helpen de best mogelijke tuin te zaaien.

Aanbevolen: