Fantastische vintage wekkers om de ochtend te begroeten

Inhoudsopgave:

Fantastische vintage wekkers om de ochtend te begroeten
Fantastische vintage wekkers om de ochtend te begroeten
Anonim

Beschouw dit als je wake-up call voor een verrukkelijke retrostijl.

Ronde vintage wekker brons ingelijst
Ronde vintage wekker brons ingelijst

Wakker worden is nooit leuk, maar het is zeker stijlvoller met een vintage wekker. Deze schattige ontwerpen variëren van de standaard ronde stijl met belletjes tot super funky statement-stukken uit het midden van de eeuw. Je kunt oude wekkers vinden in kringloopwinkels en antiekwinkels, maar het helpt ook om te weten waar je op moet letten en welke stijlen waardevol zijn.

Vintage wekkerstijlen

Oude wekkers, ook wel analoge wekkers genoemd als ze geen digitaal display hebben, zijn er in heel veel verschillende stijlen. Sommige echt oude voorbeelden dateren van honderden jaren, maar de meeste vintage stijlen die je ziet komen uit de 20e eeuw.

Analoge bel-wekker

Dit is de klassieke stijl waar de meeste mensen aan denken als ze zich een wekker voorstellen. Het is een eenvoudig ontwerp met een klok met daarop twee bellen en een opvallende hamer. Je windt de klok op en stelt de tijd in. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende metaalkleuren en in geverfde en geëmailleerde tinten.

Je vindt deze stijl wekker bij de meeste kringloopwinkels en tweedehandswinkels. De meeste worden verkocht tussen de $ 20 en $ 40, maar sommige speciale ontwerpen zijn meer waard. Klokken met een beroemd personage zijn bijvoorbeeld waardevoller. Een wekker met Mickey Mouse-bel werd verkocht voor iets meer dan $ 200.

Deze stijl ziet er prachtig uit op een nachtkastje in een logeerkamer met een vintage inrichting. Het is een klassiek stuk dat iedereen charmant vindt.

Opvouwbare reiswekkers

Vintage reiswekker uit de jaren 50
Vintage reiswekker uit de jaren 50

In de jaren twintig werden reiswekkers een populair alternatief voor de grotere versies. Deze kleinere klokken zijn opgevouwen in strakke kasten. Sommige koffers gingen open als compactverpakkingen en hadden een opklapbare klok. Andere schoven open om de klok te onthullen.

Opvouwbare wekkers zijn leuk om te verzamelen, en sommige kunnen super waardevol zijn. Hoewel de meeste in hetzelfde assortiment worden verkocht als de gewone belwekkers, worden sommige gemaakt door designernamen of met prachtige wijzerplaten en mooie leren hoesjes voor meer. Eén vintage Hermes-reiswekker verkocht voor bijna $ 1.200.

Je kunt opvouwbare wekkers als verzameling op een nachtkastje of dressoir laten zien, en ze zien er ook mooi uit in arrangementen met andere items. Stapel er een op een paar boeken en naast een fotolijstje voor een mooi geheel.

Nieuwe vintage wekkers

Vintage Japan Rhythm Rock 'n Roll Zingende Kip Wekker
Vintage Japan Rhythm Rock 'n Roll Zingende Kip Wekker

Net als nieuwe koektrommels en andere leuke voorwerpen uit het midden van de eeuw, namen wekkers in het midden van de 20e eeuw ook allerlei schattige vormen aan. Deze kunnen heel spannend zijn om te verzamelen, vooral als je je op een specifiek thema concentreert, zoals dieren of muziekinstrumenten.

De meeste hiervan zijn niet veel geld waard, maar als je bepaalde felbegeerde hebt, heb je misschien een schat. De Vintage Rhythm rock-'n-roll zingende kippenklok wordt bijvoorbeeld voor honderden euro's verkocht. Eén verkocht in 2022 voor meer dan $ 300.

Een nieuwe klok zal zeker een glimlach toveren, waar je hem ook neerzet, maar ze zijn echt schattig in kinderkamers.

Vintage flip-wekkers

Ouderwetse radio met wekker
Ouderwetse radio met wekker

Voordat digitale displays populair werden, hadden wekkers vaak cijfers die omdraaiden als de tijd veranderde (een soort gokautomaat). Deze waren super populair in de jaren 60, 70 en 80, en je kunt ze nog steeds te koop vinden in veel kringloopwinkels.

Conditie is een grote factor in hun waarde, omdat de omdraaiende getallen functioneel moeten zijn. Na jarenlang gebruik werken veel ervan niet meer. Flip-wekkers in goede staat worden regelmatig verkocht rond de $ 100, maar ze kunnen meer waard zijn. Eén in de originele doos en in gloednieuwe staat, verkocht voor ongeveer $ 275.

Pronk waar dan ook met een flipklok. Ze zijn eenvoudig en hebben meestal een vrij neutraal kleurenschema, dus ze passen bij de meeste retro-decors.

Snelle tip

Als je een vintage klok koopt of verkoopt, is het een goed plan om eerst een idee te krijgen van de waarde ervan. Neem even de tijd om naar vergelijkbare klokken te kijken die onlangs zijn verkocht en vergelijk de staat van die van u met die van u.

Waar u op moet letten bij het kopen van een vintage wekker

Als je overweegt een vintage klok toe te voegen aan je slaapkamerinrichting of een verzameling te beginnen, zijn er een paar dingen waarmee je rekening moet houden om te voorkomen dat je onbeleefd wakker wordt gemaakt.

  • Werkconditie- Klokken zijn waardevoller (en duidelijk nuttiger) als ze werken. Zorg ervoor dat de klok de tijd bijhoudt en dat alle functies bruikbaar zijn.
  • Radio - Als een klok een radio heeft, kan deze hem nog functioneler maken. Veel plug-in-ontwerpen hebben AM/FM-radio's, dus houd hier rekening mee tijdens het winkelen.
  • Aantrekkelijkheid - Hoewel een bruine wekker uit de jaren 70 een retro uitstraling heeft, heb je zoveel andere keuzes. Zoek naar iets leuks en moois, zoals een trippy oranje of een bubblegumroze stijl.
  • Veiligheid - Het is niet echt een probleem met nieuwere wekkers, maar oudere elektrische modellen moeten mogelijk opnieuw worden bedraad om veilig te zijn. Controleer of het snoer modern is en of de isolatie ervan intact is.

Leuke en functionele tijdwaarnemers

Een vintage nachtkastje is een geweldige toevoeging aan elke retroslaapkamer, en ze zijn een leuk (en meestal volledig functioneel) onderdeel van de geschiedenis. Neem de tijd (geen woordspeling bedoeld) en kies degene waar je nog jaren plezier van zult hebben.

Aanbevolen: