18 fantastische badkamerreinigingshacks

Inhoudsopgave:

18 fantastische badkamerreinigingshacks
18 fantastische badkamerreinigingshacks
Anonim
Moderne badkamer met wastafel en douche
Moderne badkamer met wastafel en douche

De badkamer schoonmaken is voor niemand leuk. Het moet echter wel gebeuren. Gelukkig zijn er verschillende fantastische en supereenvoudige hacks waarmee je zowel tijd als geld kunt besparen!

Sprankelende badkuip

Vrouw schoonmaak ton met handschoenen aan
Vrouw schoonmaak ton met handschoenen aan

Het schoonmaken van de badkuip is een van de minst favoriete klusjes ter wereld. Voor de meeste mensen staat het op de eerste plaats bij het schoonmaken van het toilet. Probeer een paar van deze hacks de volgende keer dat je een vuile badkuip aanpakt.

Snij vet met zonsopgang

Als je weinig tijd en benodigdheden hebt, kun je het schuim uit je badkuip halen met een beetje Dawn-afwasmiddel en een bezem. Nadat u het bad goed heeft ingesmeerd met afwasmiddel, neemt u de bezem en schrobt u het bad met snelle bewegingen. Het helpt om een beetje druk uit te oefenen totdat het afwasmiddel begint te schuimen. Spoel na een paar minuten de ontbrekende plekken af en maak ze schoon. Dit spaart niet alleen je portemonnee, maar ook je rug.

Zout en citroen Iedereen

Nee, je gaat geen margarita maken. Het verwijderen van roest rond uw afvoer kan irriterend zijn, maar u kunt de roest eenvoudig verwijderen met zout en citroensap. Begin door zout over het gebied te gieten. Bestrijk het zout vervolgens met citroensap en laat het staan (bij voorkeur een nacht). In de ochtend kun je die irritante roest wegvegen.

Azijn en zuiveringszoutpasta

Azijn en zuiveringszout zijn universele schoonmaakmiddelen. Ze zijn niet alleen goedkoop, maar kunnen voor vrijwel alles worden gebruikt. Om roestvlekken of zelfs haarverfvlekken in uw badkuip te verwijderen, combineert u eenvoudig azijn en zuiveringszout. De hoeveelheden zullen verschillen afhankelijk van hoeveel je nodig hebt, maar je wilt een mooie dikke pasta maken. Pak nu een brillopad of wat staalwol en gebruik de pasta als scrub. Laat het een nacht op hardnekkige vlekken zitten voordat u gaat schrobben.

Glinsterende douchewanden

Als je vuil van je douchewanden krijgt, kun je de handdoek in de ring gooien, maar het moet wel gebeuren. Gebruik deze tips en trucs om deze taak met minimale moeite aan te pakken.

Vlekgum

Voeg een beetje water toe aan een Mr. Clean Magic Eraser en ga schrobben. Hoewel deze geweldig zijn voor het verwijderen van scherpte van muren, zijn ze ook perfect voor de badkamer. Je zult merken dat die schimmelvlekken gewoon wegvegen.

Zeep en azijn

Meng gelijke delen azijn en Dawn in een spuitfles. Schud het lichtjes om de twee met elkaar te mengen en de douchewanden te bedekken. Laat het vijf minuten inwerken terwijl u een ander gebied schoonmaakt en veeg het daarna weg. Om de reinigende kracht van dit mengsel te vergroten, verwarm je de azijn voordat je deze met de zeep mengt, of verwarm je de badkamer.

Onberispelijke toiletten

Hoewel commerciële toiletpotreinigingsproducten voor veel mensen de beste oplossing zijn, zijn er eenvoudigere en gemakkelijkere manieren om uw toilet schoon te maken. Bovendien zijn de meeste niet giftig.

Schitteren met een steen

Deze is vrij eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is een puimsteen, zoals je gebruikt om je voeten te schrobben, en een beetje elleboogvet. Spoel eerst het toilet een paar keer door. Neem vervolgens de puimsteen en gebruik deze om de binnenkant van het toilet te schrobben. De vlekken zijn binnen een mum van tijd verdwenen.

Peroxide-peroxide-peroxide

Een andere manier om roest en schuim in het toilet te verwijderen is door een half kopje waterstofperoxide in het toilet te gieten en dit ongeveer 20 tot 30 minuten te laten staan. Schrob het vervolgens met een toiletborstel.

Coca Cola-oplossing

Hoewel dit misschien een beetje vergezocht klinkt, werkt Coca Cola daadwerkelijk om schuim en roest uit een toilet te verwijderen. Vul gewoon je toilet met een blikje cola en laat het ongeveer een uur staan. Vervolgens kunt u schrobben en doorspoelen.

Gootsteen en aanrecht

Staande vrouw die de gootsteen schoonmaakt
Staande vrouw die de gootsteen schoonmaakt

Hoewel de meeste hacks die op uw badkuip werken, ook op uw gootsteen zullen werken, zijn er een paar extra trucs voor het schoonmaken van uw gootsteen en aanrecht.

SOS ter hulp

Hoewel SOS-pads geweldig werken in de keuken, kunnen ze ook effectief zijn voor het verwijderen van vlekken en schuim van het aanrecht en de gootsteen in de badkamer. Ze kunnen ook werken om uw kranen te laten glanzen. Voeg gewoon een beetje water toe en scrub.

Probeer een toverstaf

Terwijl iedereen zou willen dat er een toverstaf was voor het schoonmaken van de badkamer, zijn afwasstaafjes geweldig voor het schoonmaken van wastafels en aanrechten in de badkamer. Vul hem met je favoriete vetsnijder en geef je gootsteen en werkbladen een goede scrub.

Glanzende kranen

Watervlekken, zeepresten en roest kunnen ervoor zorgen dat uw kranen er smerig uitzien, maar het is mogelijk om hun glans te herstellen. Probeer deze ongebruikelijke hacks.

Kokosolie schiet te hulp

Om je kranen mooi glanzend te krijgen, kun je een beetje kokosolie proberen. Wrijf het met een washandje over de kraan. Poets op en geniet van je glans terug.

Vaseline voor glans

Hoewel dit misschien vreemd klinkt, kan vaseline of een ander soort vaseline worden gebruikt om je kranen te laten glanzen en ze te beschermen tegen watervlekken. Voeg gewoon een klein beetje toe en gebruik een doek om de glans terug te brengen.

Verhelderende voeg

Soms vraagt u zich af of u uw voegen er ooit weer wit uit zult laten zien. Wees niet bang, er zijn grout-hacks!

Blekmiddelpen

Net zoals je je kleding vlekkeloos schoonmaakt, kan het gebruik van een bleekpen op je voegen deze weer wit maken. Laat het gewoon langs de voegen lopen, laat het ongeveer 10 tot 15 minuten intrekken en spoel het daarna uit.

Crème van wijnsteen en citroen

Citroenen kunnen niet alleen roest verwijderen en je badkamer heerlijk laten ruiken, ze kunnen je ook helpen bij het schoonmaken van voegen. Meng een beetje wijnsteencrème met citroensap tot een dikke pasta. Aanbrengen met een tandenborstel en laten zitten tot de vlekken verdwenen zijn.

Sprankelende spiegels

Man die een spiegel schoonmaakt
Man die een spiegel schoonmaakt

Spiegel spiegel aan de muur, hoe krijg ik je schoon? Probeer een paar van deze eenvoudige oplossingen.

Azijnoplossing

Witte azijn is een geweldige badkamerreiniger die uitzonderlijk goed werkt om spiegels schoon en streeploos achter te laten. Het wordt vaak gebruikt in luxe hotels als een streeploze hack. Gebruik azijn puur of snijd het met water in een spuitfles. Gewoon aanbrengen en vervolgens uw spiegel oppoetsen met een zachte doek.

Streepvrij met scheerschuim

Scheerschuim is een ander verrassend middel om je spiegel schoon te maken en streeploos te krijgen. Spuit gewoon een beetje op de spiegel en wrijf het uit met een zachte doek. Dit laat niet alleen geen strepen achter, maar het heeft ook de toegevoegde bonus dat het een defogger is.

Stofvrije afzuigventilator

Als je een manier wilt om je afzuigventilator schoon te maken zonder hem te verwijderen, probeer dan een vers geleegde stofzuiger in de omgekeerde richting, zodat hij lucht blaast. Dit werkt veel beter dan een blikje lucht of gewoon de buitenkant afstoffen.

Denk aan de temperatuur

Het verhogen van de temperatuur in de badkamer is een belangrijke tip die professionals gebruiken. De meeste schoonmaakoplossingen werken beter in een warmere omgeving. Als u de temperatuur van uw badkamer ongeveer vijf tot tien graden kunt verhogen, zal dit het schoonmaken gemakkelijker maken. Om dit te doen, kunt u proberen de warme douche te laten lopen voordat u gaat schoonmaken, of zelfs een ruimteverwarming gebruiken om de boel op te warmen.

Het schoon maken

De badkamer schoonmaken kan een van je meest gevreesde klusjes zijn. Het hoeft echter niet verschrikkelijk te zijn als je deze unieke tips en oplossingen gebruikt. Verander uw manier van doen en vereenvoudig uw aanpak van het schoonmaken van de badkamer met een paar handige snelle tips!

Aanbevolen: