Junior Prom in één oogopslag: basisprincipes & Tips voor een fantastische avond

Inhoudsopgave:

Junior Prom in één oogopslag: basisprincipes & Tips voor een fantastische avond
Junior Prom in één oogopslag: basisprincipes & Tips voor een fantastische avond
Anonim

Laat je kriebels vóór het schoolbal maar achter met deze korte handleiding voor alles wat met het junior schoolbal te maken heeft.

Tieners glimlachen voor het bal
Tieners glimlachen voor het bal

Naar het juniorbal gaan kan aanvoelen als de laatste opstap die je moet nemen op weg naar het mythische laatste jaar. Na al het harde werk gedurende het schooljaar waarderen veel leerlingen een excuus om zich te verkleden, samen te komen met vrienden en een geweldige tijd te hebben. Hoewel niet elke school een junior schoolbal organiseert, geeft de klasspecifieke dans tieners de kans om hun kriebels vóór het schoolbal kwijt te raken vóór het grote evenement.

Wat is Junior Prom?

Prom is een formele dans, meestal voor middelbare scholieren uit de hogere klasse. Er zijn veel tradities betrokken bij dit grote evenement, van het vinden van een prachtige outfit en het bezorgen (of accepteren) van het perfecte aanzoek tot pre-prom- en after-prom-evenementen. Wat iets specifiek tot een junior schoolbal maakt, kan aan jouw school liggen, en kan er iets anders uitzien dan een gecombineerd schoolbal of een senior schoolbal.

Hoe junior en senior schoolbal anders zijn

Junior schoolbal vergelijken met senior schoolbal is vrij eenvoudig. Niet alle scholen hebben een officieel junior bal. Als je naar een kleine of middelgrote middelbare school gaat, is de kans groot dat er maar één schoolbal is waar zowel senioren als junioren worden uitgenodigd. Dit is wat veel scholen doen, en het wordt meestal een junior-senior schoolbal of JS-bal genoemd.

Als je naar een grotere middelbare school gaat, is het seniorenbal mogelijk alleen toegankelijk voor afstuderende senioren en hun gasten, en het juniorenbal is mogelijk voor alle onderklassers. Sommige scholen verwijzen mogelijk anders naar een seniorenbal en noemen het een afstudeerbal of een andere naam. Afhankelijk van je school kan een junior schoolbal minder formeel zijn dan een senior schoolbal.

Beslissen om als junior naar het bal te gaan

Als je een gecombineerd schoolbal hebt, twijfel je misschien of je wel of niet als junior gaat. Net als bij senioren zijn er een aantal zaken waarmee u rekening moet houden bij het nemen van die beslissing. Als je echter besluit om niet als junior te gaan, heb je nog steeds nog een kans om het schoolbal in je laatste jaar bij te wonen.

Wat te dragen naar het junior bal

Net als bij het seniorenbal draait het bij het juniorenbal om formele kleding. Het feit dat je nog niet in je laatste jaar zit, betekent niet dat je de 'one night only'-sfeer die een blitse outfit met zich mee kan brengen, niet moet omarmen. Naast het vinden van de perfecte outfit, kun je ook alles doen: nagels, haar, accessoires, etentje, foto's, enz.

@mygirlzss zijde sonic fypsilksonic prom promdress juniorprom prom2022 2022 promlook HPSustainableSounds 10MillionAdoptions LENOVOJUSTBEYOU FindYourEdge highschool highschoolprom Smooth asf - DuckFood

Een datum vinden voor het Junior Prom vs. Solo gaan

Waarschijnlijk het meest zenuwslopende aan een schoolbal is het vinden van een date. Nu hoeven dates niet romantisch te zijn, maar bevestigen met wie je uitgaat voordat je aan het aftellen bent, kan super stressvol zijn. Je hebt geluk als je naar een school gaat met een junior schoolbal. De dans is doorgaans minder spektakel dan het schoolbal, en dat betekent dat je tijd hebt om met een groep vrienden de avond te beleven.

Als al je andere plannen mislukken, kun je altijd alleen verder gaan. Een vrijgezellenfeest komt vaker voor dan je zou denken, en (als je het goed timet) zul je op het dansfeest verschijnen lang nadat al je andere vrienden zijn langsgekomen en je zult niet eens merken dat je niet met hen bent binnengelopen. iemand aan je arm.

Een snelle checklist voor het juniorbal

Het maakt niet uit of het je junior prom, senior prom of 8th dans is, elk formeel evenement kan gemakkelijk uitmonden in een aangelegenheid die de hele dag duurt. Om er zeker van te zijn dat je niet vergeet alles te plannen wat je hoopte binnen te halen, zijn hier enkele van de meest voorkomende dingen die mensen afvinken tijdens hun schoolbalplanning:

  • Een outfit uitzoeken
  • Beslissen over haar-/make-upontwerpen/nagel (en indien nodig een kapper/visagist inhuren)
  • Reservaties voor diners maken
  • Bepalen wie je naar het bal brengt
  • Een tijdstip plannen om foto's te maken

Post-Promfeesten en andere activiteiten om over na te denken

Voor veel tieners is het bal de voorloper van een veel minder gereguleerd feest na sluitingstijd. Realistisch gezien kunnen deze feesten een aantal illegale stoffen bevatten, dus het is belangrijk dat tieners de gevaren en verantwoordelijkheden kennen van eventuele socialisatie na het schoolbal waar ze mee te maken krijgen. Ook is het voor iedereen met sociale angst een goed idee om vooraf te beslissen wat je na het bal wilt doen.

Maar, voor net zoveel mensen die de sfeer de hele nacht gaande houden, zijn er zoveel anderen die zullen betalen voor een waanzinnig dure, snel geprijsde Uber, alleen maar om zichzelf bij te tanken met het beste, vetste eten van de stad flauwvallen in bed, kleren aan en zo.

Houd er rekening mee dat veel scholen veilige afterparty's hebben, of je kunt een leuk after-prom-evenement plannen met vrienden en doen wat goed voor je voelt.

Juniorgala is net zo leuk als seniorgala

Hoewel middelbare scholen het junior schoolbalmodel grotendeels hebben afgeschaft, houden sommigen er nog steeds aan vast. Interessant genoeg is er eigenlijk niet veel verschil tussen de twee schoolfeesten, afgezien van het feit dat het senioren iets geeft om zich speciaal bij te voelen. Dus als je de kans hebt om te gaan, grijp dan het aanbod van een junior prom aan. Je zult een geweldige tijd hebben en je weet wat je de volgende keer kunt verwachten (en welke fouten je moet vermijden).

Aanbevolen: