Hoe u gratis of goedkope galajurken kunt vinden

Inhoudsopgave:

Hoe u gratis of goedkope galajurken kunt vinden
Hoe u gratis of goedkope galajurken kunt vinden
Anonim

Of het nu gratis of tegen lagere kosten is, je kunt je dansfantasie nog steeds tot leven brengen met een beperkt budget.

Meisje dat promjurk aan moeder toont
Meisje dat promjurk aan moeder toont

Als je de kosten van de jurk, bloemen, de foto's, het diner, het vervoer en het kaartje bij elkaar optelt, kan het schoolbal zo duur zijn dat sommige mensen ervoor kiezen om niet te gaan. Het helpt niet als de sector voor speciale evenementen weet dat ze meer kunnen vragen voor een jurk die buiten het seizoen de helft kost.

Maar je hoeft geen genoegen te nemen met minder dan je verdient. Er zijn plaatsen waar je gratis galajurken kunt krijgen of tegen lagere kosten, en wij geven je hier tips over de beste plekken om te bezoeken.

Plaatsen waar u een gratis galajurk kunt vinden

Volgens Penn Live bedraagt de gemiddelde prijs van een galajurk vóór aanpassingen ongeveer $300-$700. Afhankelijk van hoeveel wijzigingen je nodig hebt en hoe snel je ze nodig hebt, kan de prijs gemakkelijk oplopen tot €200-€300.

Als je eenmaal de middelbare school in je achteruitkijkspiegel hebt gezien, kan het horen van zulke totalen het gevoel geven dat je in een ijskoud zwembad springt. In zekere zin is het bal de generale repetitie geworden voor de moderne bruiloft, inclusief de buitensporige prijskaartjes.

Maar de kosten mogen geen reden zijn dat u niet met uw vrienden naar een grote sociale gelegenheid gaat. Het is misschien niet eens bij je opgekomen, maar er zijn plaatsen waar je gratis galajurken kunt krijgen.

Vrienden passen galajurken
Vrienden passen galajurken

Operatie Prom

Operation Prom is een unieke 501(c)(3) non-profitorganisatie die zowel galajurken als smokings aanbiedt aan studenten in nood in de hele Verenigde Staten. Je kunt een van hun locaties bezoeken in de volgende staten: New York, New Jersey, Connecticut, Georgia, Indiana, Louisiana, Michigan, North Carolina en Pennsylvania.

Het hele jaar door organiseert Operation Prom schenkingsevenementen waar studenten een afspraak kunnen plannen om door hun collecties te bladeren. Bezoek de evenementenpagina op hun website voor meer details.

Becca's kast

Becca's Closet is gebouwd om de verloren tiener van een familie te eren. Becca overleed in 2003 op 16-jarige leeftijd aan een auto-ongeluk, maar had slechts een paar jaar eerder een kledingrit georganiseerd. Ze verzamelde 250 formele jurken om de financiële ongelijkheid op het schoolbal in haar omgeving in evenwicht te brengen.

De organisatie verzamelt nu jurken uit het hele land en probeert studenten in de regio Zuid-Florida te voorzien van gratis galajurken. Als u in de buurt woont, hoeft u alleen maar een formulier op hun website in te dienen om een consultatie te plannen.

Als je niet in Florida woont, kan Becca's Closet je nog steeds helpen. Je kunt een van hun chapterlocaties bezoeken in een van de volgende staten: Alabama, Arkansas, Californië, Colorado, Florida, Georgia, Hawaii, Illinois, Maine, Maryland, Massachusetts, Michigan, Missouri, New Hampshire, New Jersey, New York, Noord-Carolina, Ohio, Pennsylvania, Tennessee, Texas, Virginia, West Virginia en Wisconsin.

Het Assepoester-project van Kalamazoo

Het Cinderella Project van Kalamazoo werd opgericht in 2006 en wordt gesponsord door meerdere bedrijven in Michigan. Elk jaar houden ze een weggeefevenement voor jurken, waarbij tieners toegang kunnen krijgen tot honderden gedoneerde galajurken. Hun evenementen zijn alleen op afspraak en je kunt je aanmelden via hun website.

The Giving Gown Foundation

De Giving Gown Foundation is een 501(c)3 non-profitorganisatie die tieners toegang biedt tot gratis galajurken. Naast het aanbieden van deze jurken, proberen ze elk van hun klanten te behandelen "met respect, gratie en liefde"." Als u in de regio Houston, Texas woont, kunt u zich aanmelden voor een van hun Boutique Days, waar u een jurk kunt laten passen.

Het prinsessenproject

Volgens hun website "bevordert The Princess Project het zelfvertrouwen en de individuele schoonheid door gratis galajurken en accessoires aan te bieden aan tieners die anders niet in staat zouden zijn hun evenement bij te wonen." Het Princess Project, gevestigd in Californië, accepteert donaties en viert mensen van alle lichaamstypes.

Om een van hun gratis jurken te krijgen, moet je echter het hele jaar door een van hun 'Free Prom Dress Giveaway'-evenementen bijwonen. Als je niet in de buurt van Silicon Valley woont, zal dit ook niet zo gemakkelijk te verkrijgen zijn.

Het schoolbalproject

Elk jaar ondersteunt Girl Foundation, Inc. het Prom Project, een initiatief dat tieners in de omgeving van Charlotte, North Carolina wil voorzien van gratis galajurken. Hun permanente locatie is in Huntersville, North Carolina, en je kunt een galajurk laten passen door je aan te melden voor een afspraak op zaterdag.

Tips voor het vinden van gratis galajurken bij jou in de buurt

Momenteel zijn er slechts een paar organisaties met een nationaal of internationaal bereik die tieners voorzien van gratis galajurken. Lokale groepen vormen de ruggengraat van de ondersteuning van deze op gelijkheid gerichte initiatieven. Dus als uw regio hier niet wordt vermeld, betekent dit niet dat er geen organisatie of evenement is waar u naartoe kunt gaan.

Vraag je leraren, begeleidingsadviseurs en volwassenen in je gemeenschap of zij op de hoogte zijn van gebeurtenissen die plaatsvinden. Kom ook eens langs bij een paar lokale boetieks om te zien of ze jurken doneren aan een organisatie waar je naartoe kunt gaan.

Je kunt ook contact opnemen met je plaatselijke winkelcentrum, bellen of kijken op een lokaal radiostation of nieuwswebsites, de websites van de stad of de gemeenschap raadplegen, of bij lokale bibliotheken of kerken in de buurt vragen naar weggeefevenementen voor galajurken.

Snelle tip

Veel lokale organisaties die gratis galajurken aanbieden, hebben speciale weggeefevenementen gepland voor meerdere uren op een specifieke dag, dus zorg ervoor dat je de data en tijden controleert wanneer je hoort van een plek die deze aanbiedt.

Verlaag de kosten door uw galajurk te sparen

Jurken uit de kringloopwinkel
Jurken uit de kringloopwinkel

Hoewel er goede opties zijn voor het vinden van gratis galajurken voor gezinnen met lage inkomens, is het vinden van een jurk voor een minimale prijs een andere manier om kosten te besparen. Als je gewoon een kleiner budget hebt om aan je galajurk te besteden, is sparen een goed idee. Zoveel mensen dragen hun galajurken maar één keer, dus ze zijn vrijwel gloednieuw als ze ze doneren aan een kringloopwinkel of ze zelf online proberen te verkopen.

Hier zijn slechts enkele van de beste plaatsen waar u online naar goedkope galajurken kunt zoeken.

  • Depop- Depop is een populaire online retailer waar mensen hun oude kleding veel goedkoper kunnen aanbieden.
  • Facebook Marketplace - Facebook Marketplace is een geweldige plek om direct na het schoolbalseizoen te bezoeken om te zien welke gebruikte jurken je goedkoop kunt kopen.
  • ThredUP - ThredUP is een nationale retailer die tweedehands mode online verkoopt voor een fractie van de winkelprijs.
  • Poshmark - Poshmark werkt net als Depop, maar heeft de reputatie meer luxe en duurdere items in hun catalogus te hebben.

Tips voor het sparen van de juiste galajurk

Of je nu persoonlijk of online winkelt, kringloop kan een uitkomst zijn voor mensen met een beperkt budget. Maar er zijn een paar technieken die je kunt gebruiken bij het sparen om veel sneller de juiste galajurk te vinden.

Zoek niet alleen naar galajurken

Als je alleen op zoek bent naar galajurken, mis je misschien elders een betere deal. Gebruik andere zoektermen zoals 'formele kleding', 'verkleedkleding', 'avondkleding', enz. om een bredere selectie aan opties te krijgen. Sommige bruidsmeisjesjurken zijn bijvoorbeeld gewoon extravagant en formeel genoeg om naar een schoolbal te dragen.

Je kunt een maat groter maken en veranderen

De meeste mensen ontdekken de wonderen van maatwerk pas als ze ver in de volwassenheid zijn. Toch kunnen sommige goed uitgevoerde aanpassingen ervoor zorgen dat een basisjurk er fantastisch uitziet. Als je geen goedkope jurk kunt vinden die je leuk vindt in jouw maat, breid je zoekopdracht dan een paar maten uit. Het is veel gemakkelijker (en goedkoper) om iets in te nemen dan iets eruit te laten.

Begin met zoeken in de zomer/herfst

Als je aan het sparen bent, kost het tijd om de perfecte jurk te vinden, dus je moet voor het dansfeest beginnen met zoeken. Als je er in de zomer en herfst op springt, heb je een goede kans om de galajurken van mensen te vinden die ze net hebben besloten te doneren. Als ze naar de universiteit gaan of verhuizen, is het laatste wat de meeste mensen willen behouden een jurk die slechts voor één nacht geschikt is.

Huur je galajurk voor een lagere vergoeding

Als je niet veel geld wilt uitgeven aan een jurk die je niet gaat houden, of als je geen ruimte wilt vinden voor iets extra's in je kast, kun je altijd een jurk huren. Huren is veel duurzamer dan kopen en kost vaak een fractie van de kosten.

Hier zijn slechts enkele van de verschillende online kledingverhuuropties waaruit u kunt kiezen.

Huur de landingsbaan

Rent the Runway is een van de bekendste kledingverhuurbedrijven die er zijn. Je moet je wel aanmelden voor een maandelijks abonnement, maar het basismodel kost $ 69, wat veel goedkoper is dan de meeste galajurken. Het geeft je toegang tot hun kledingcatalogus ter waarde van maximaal $ 350. Je kunt je altijd gewoon abonneren voor de maand van je schoolbal en het vervolgens annuleren als je het terugstuurt.

Mijn garderobe-hoofdkantoor

Net als Rent the Runway is My Garderobe HQ een op abonnementen gebaseerde verhuurservice die (in het basisniveau) $ 71,74 per maand kost. Ze lenen ook designeroutfits uit voor speciale evenementen zoals Rent the Runway, maar ze zijn gevestigd in Groot-Brittannië. Dus als je toevallig een school hebt die op de prom-wagen aan de overkant van de vijver is gesprongen, is dit een geweldig alternatief voor kopen.

Stijl lenen

Style Lend is een uniek verhuurformaat waarvoor geen maandelijks abonnement geldt. In plaats daarvan kun je door hun kleding- en accessoirescatalogus bladeren en alles huren voor de prijs die lager is dan de winkelprijs die ze hebben vermeld. Binnen 2-3 dagen ontvang je je jurk en je hoeft deze binnen 7 dagen niet te retourneren.

Zoek naar aanbiedingen en kortingen in de winkel en online

Veel warenhuizen en kinderkledingwinkels zullen het hele jaar door op verschillende tijdstippen uitverkoop houden van formele jurken, dus kijk eens wat ze beschikbaar hebben in hun uitverkoop- of opruimingsrekken. Hoewel de grootste kortingen meestal na het schoolbalseizoen gelden, is het de moeite waard om hun uitverkoop te bekijken en naar online couponcodes te zoeken in je zoektocht naar de perfecte schoolbaljurk.

Als u zich aanmeldt voor e-mailaanmeldingen, kunt u ook kortingsbonnen opleveren die u mogelijk kunt gebruiken om een lagere prijs voor uw droomjurk te krijgen.

Verleng uw zoekopdracht naar outlet- en bruidswinkels

Outletwinkels en bruidswinkels zijn andere plaatsen waar je galajurken kunt vinden. Vergeet niet dat het niet verkocht hoeft te worden naast een bordje met de tekst 'galajurk' om het jouw galajurk te laten zijn. Misschien vindt u een bruidsmeisjesjurk met korting die perfect past.

Vind de fantasie gratis (of tegen lagere kosten)

Als je een verlangen hebt om naar het bal te gaan, dan mag niets je in de weg staan om dat te kunnen doen. Wat ooit een redelijk betaalbaar evenement was, is nu veranderd in iets met een aanzienlijke financiële barrière. Maar er zijn veel plaatsen waar je een gratis galajurk kunt vinden of er een kunt vinden voor een lagere prijs - zolang je maar weet waar je moet zoeken.

Aanbevolen: