Wat te doen met overgebleven taartkorst: een schilferige favoriet opnieuw uitvinden

Inhoudsopgave:

Wat te doen met overgebleven taartkorst: een schilferige favoriet opnieuw uitvinden
Wat te doen met overgebleven taartkorst: een schilferige favoriet opnieuw uitvinden
Anonim
Een appeltaart maken van bladerdeeg
Een appeltaart maken van bladerdeeg

Taartkorst is te lekker om er iets van te laten verspillen! Soms kun je een overgebleven gekookte taartbodem overhouden als je in de winkel gekochte korst hebt gekocht, of als je te veel maakt bij het voorbakken van zelfgemaakte taartbodems om te vullen. Of er blijft vaak een beetje deeg over in de vorm van garnituren. Als dat gebeurt, kun je een hele extra taart maken of de overtollige korst gebruiken om smaak en textuur aan andere lekkernijen toe te voegen. In plaats van het weg te gooien, kun je het gebruiken om een bonusgerecht te bereiden!

Hoe gebruik je de overgebleven taartkorst

Voorgebakken taartbodems kunnen ook goed worden gebruikt in uw keuken. Geniet van deze smaakvolle manieren om voedselverspilling te verminderen.

Gedeconstrueerde pottaart

Gedeconstrueerde pottaart
Gedeconstrueerde pottaart

Wie zegt dat pottaart netjes in een volle taartbodem moet worden gestopt? Als je extra gebakken taartbodem in je handen hebt, hak deze dan in stukken en maak een gedeconstrueerde pottaart. Je kunt stukjes taartbodem mengen in je favoriete recept voor rundvleesstoofpot. Of ga creatief aan de slag met de restjes van een vakantiema altijd of familiediner, en combineer het vlees, de jus en de groenten die je bij de hand hebt met stukjes taartbodem. Doe het in scha altjes en verwarm opnieuw voor een rijke en smakelijke ma altijd.

Unieke ovenschoteltopping

Unieke Casserole Topping in een zwarte schaal
Unieke Casserole Topping in een zwarte schaal

In plaats van crackerkruimels of gebakken uien te gebruiken om je favoriete recept voor hoofdgerechten of bijgerechten af te maken, kun je de gekookte taartbodem erover verkruimelen. Dit werkt prima met alles, van kalkoenschotels tot verleidelijke broccolischotels. Het is echt een smakelijke optie voor kindvriendelijke ovenschotels, omdat de kleintjes dol zijn op het idee om taart als avondeten te eten. Als je het echter gebruikt met een recept voor diepvriesschotels, wacht dan met het toevoegen van de stukjes taartbodem onmiddellijk voordat je gaat koken.

Uitgerekte vulling

Uitgerekte vulling
Uitgerekte vulling

Wanneer je je favoriete vullingrecept maakt, breek dan de overgebleven stukjes taartbodem en gooi ze bij de stukjes brood of paneermeel. Dit helpt je om je vullingsrecept uit te breiden om nog meer mensen te voeden, of om nog meer restjes te geven om een paar dagen na de hoofdma altijd te gebruiken in een gedeconstrueerde pottaart.

Vegetarische pizzataart

Vegetarische pizzataart
Vegetarische pizzataart

Verwijder het grootste deel van de verhoogde zijkanten van een overgebleven taartbodem. Verdeel hete spinazie en artisjokkendip in een dikke laag op de bodem van de korst en voeg vervolgens eventueel voorgekookte groenten toe die je lekker vindt. Broccoli is een goede optie, net als diverse geroosterde wortelgroenten. Bestrooi met geraspte kaas en verwarm vervolgens in een oven van 350 graden, totdat de kaas smelt.

Crusty S'mores

knapperige s'mores
knapperige s'mores

Gebruik stukjes overgebleven gewone of graham crackertaartkorst in plaats van graham crackers om s'mores te maken. Je kunt ook een partij s'mores-dip maken en deze over stukjes taartbodem scheppen.

Bananentaartpudding

Bananentaartpudding
Bananentaartpudding

Maak een portie van je favoriete recept voor bananenpudding klaar, maar voeg stukjes taartbodem toe aan de vanillewafellaag. Of, als je genoeg extra taartbodem hebt, gebruik dan gewoon stukjes taartbodem als vervanging voor de vanillewafeltjes.

IJstopping

ijs topping
ijs topping

Als je een extra taartbodem hebt die je niet nodig hebt om te bakken, breek deze dan in kleine stukjes en gebruik deze als topping voor ijs.

Huisgemaakte Parfait

Huisgemaakte parfait
Huisgemaakte parfait

Je kunt ook verkruimelde gekookte taartbodem gebruiken voor je eigen versie van yoghurtparfait in plaats van een deel (of alle) granola. Als de reden dat je extra taartbodem hebt verband houdt met Thanksgiving of Kerstmis, ga dan voor een seizoensparfait zoals dit recept voor pompoen-yoghurt-parfait, waarbij je de taartbodem vervangt door de granola.

Mousse-tracks

Moussesporen
Moussesporen

Til mousse naar een hoger niveau door verkruimelde gekookte taartbodem als topping te gebruiken. Maak bijvoorbeeld je favoriete recept voor chocolademousse en strooi er vervolgens een mengsel van chocoladestukjes en stukjes taartbodem overheen.

Verbeterde kleinigheid

Verbeterde kleinigheid
Verbeterde kleinigheid

Verbeter je favoriete triflerecept door kleine stukjes gekookte taartbodem toe te voegen aan de cakevorm van het gerecht. Voeg voor de herfst gekookte taartbodem toe aan een kleinigheidje van de pompoen-gemberoogst. De kans is groot dat iedereen die dit eet zich afvraagt wat jouw geheime ingrediënt is. Je kunt mysterieus glimlachen en zeggen: "Een kleine ekster heeft het me verteld!"

Pluis en bessenkorst

Pluisjes en bessenkorst
Pluisjes en bessenkorst

Snijd of breek de overgebleven gekookte taartbodem in stukjes en bestrijk ze met marshmallow-pluisfruitdip, en garneer met verse bessen. Zet het op een zelfbedieningsblad zodat de gasten zichzelf kunnen bedienen, of maak individuele schotels met vers fruit klaar met een paar hiervan ernaast. De kans is groot dat je verbaasd zult zijn hoe snel deze worden opgeslokt door zowel kinderen als volwassenen.

Bonustaart

bonus taart
bonus taart

Als je een hele extra gebakken taartbodem hebt, kun je deze natuurlijk gebruiken om een bonustaart te maken. Vul het gewoon met je favoriete pudding of een blikje fruitvulling en bewaar het in de koelkast tot je klaar bent om te eten. Of klop de taartvulling die u niet hoeft te bakken op en doe deze in de korst. Dit dromerige recept voor chocoladetaart is een goede optie om te overwegen.

Lekkere ideeën voor overgebleven taartbodemdeeg

Taartdeeg hoeft niet alleen voor taartbodems te worden gebruikt. Het zal een smakelijke en schilferige traktatie zijn, op elke manier waarop je het bakt. Deze recepten beginnen allemaal met het combineren van de restjes van je favoriete taartkorstrecept en uitrollen tot een dikte van ongeveer een kwart inch. Alle oventemperaturen zijn in Fahrenheit.

Spinazie Pinwheels

Gebakken Spinazie Pinwheel
Gebakken Spinazie Pinwheel

Rol het deeg in een rechthoekige vorm. Verdeel je favoriete spinaziedip in een dunne laag over het deeg. Rol het molentje op en vorm een opgerolde boomstam van het met dip bedekte deeg. Zet het ongeveer een uur in de koelkast en snijd het in stukken van ongeveer een halve centimeter dik. Verwarm de oven voor op 350 graden. Plaats het in een enkele laag op een bakplaat bedekt met bakpapier en bak vervolgens 25 - 30 minuten.

Mini-quiche

Miniquiche met spek en kaas
Miniquiche met spek en kaas

Gebruik de overgebleven taartbodem- en muffinvormpjes (normaal of miniformaat) om kleine versies van je favoriete quicherecepten te maken. Als je kiest voor een broccoliquiche of een ander quicherecept met grote stukken groenten of vlees, zorg er dan voor dat je de items klein genoeg snijdt om te passen in de muffinvormpjes die je gebruikt. Volg het recept, maar let op, want het kleinere formaat kan betekenen dat deze 10 - 15 minuten sneller klaar zijn dan aangegeven in een recept voor een quiche op volledige grootte.

Gekoelde fetataartjes

gekoelde fetataartjes
gekoelde fetataartjes

Snijd de korstresten af zodat ze in je siliconen muffinvormpjes of -vormen passen en kook ze vervolgens ongeveer 20 minuten op 325 graden. Laat afkoelen en vul dan met een mengsel van fetakaas en spinazie of fetakaas en basilicum. Chill tot klaar om te serveren. Overweeg om de topping te beleggen met stukjes tomaat of halve kerstomaatjes. Serveer koud.

Knappige suikerkoekjes

vrouw die suiker op koekjesdeeg strooit in de keuken
vrouw die suiker op koekjesdeeg strooit in de keuken

Verwarm de oven voor op 350 graden. Gebruik je favoriete koekjesvormer om vormen te maken. Plaats de koekjes op een bakplaat die is besproeid met anti-aanbakspray. Herhaal het proces van combineren en rollen totdat je alle overgebleven korst hebt gebruikt. Om er zeker van te zijn dat u alles gebruikt, hoeft u alleen maar de laatste paar koekjes met de hand te vormen. Bestrooi met suiker. Bak gedurende 8 - 10 minuten of tot de koekjes gaar zijn.

Pesto Spinazie Rondes

pesto-spinazie rondjes
pesto-spinazie rondjes

Bereid cirkels voor alsof je suikerkoekjes maakt, maar strooi er geen suiker overheen. Terwijl het deeg in de oven staat, maak je een smakelijke topping met pesto en spinazie. Verhit de olie in een pan, doe er een paar pijnboompitten in en roer tot ze bruin zijn. Verwijder en zet opzij. Doe de spinazie, de basilicumblaadjes en de gesneden tomaten in de pan en kook tot ze geslonken zijn. Haal van het vuur, voeg pijnboompitten toe en roer voorzichtig. Als de deegcirkels klaar zijn, bestrijk ze dan allemaal met een beetje pesto-spinazie. Serveer warm.

Mini-fruittaartjes

met poedersuiker
met poedersuiker

Verwarm de oven voor op 425 graden. Snijd het afgeplatte deeg in cirkels die in siliconen muffinvormpjes of een muffinvorm passen. Druk de bodem in en de zijkant een beetje omhoog. Snijd je favoriete fruit in kleine stukjes en meng er naar eigen smaak zoetstof of kruiden zoals kaneel of nootmuskaat doorheen. Indien gewenst kun je ook noten toevoegen. Schep het fruitmengsel in de muffinvormpjes bovenop de taartbodem. Als je genoeg korst hebt, bedek het dan met meer deeg in een leuke vorm. Bak gedurende 20 - 25 minuten en controleer of de korst bruin is. Bestrooi met poedersuiker als de taartjes zijn afgekoeld.

Gebruik extra taartbodem goed

Het enige dat je nodig hebt om elk laatste stukje taartbodem te gebruiken, is een beetje creativiteit en de wens om zo zuinig mogelijk om te gaan met je voedselbudget. Deze smakelijke ideeën zijn zo smaakvol dat je misschien expres extra taartbodems maakt! Hierdoor kun je op elk moment van deze items genieten als je je favoriete taartrecepten gaat maken.

Aanbevolen: