Wat te doen met overgebleven zoete aardappelen voor smaakvolle gerechten

Inhoudsopgave:

Wat te doen met overgebleven zoete aardappelen voor smaakvolle gerechten
Wat te doen met overgebleven zoete aardappelen voor smaakvolle gerechten
Anonim
Geroosterde zoete aardappelen
Geroosterde zoete aardappelen

Vraag je je af wat je moet doen met overgebleven zoete aardappelen? Hoewel deze smakelijke knol op zichzelf prima smaakt als opgewarmd bijgerecht, is dat zeker niet de enige optie. Er zijn veel creatieve manieren om overgebleven zoete aardappelen te bereiden, serveren en ervan te genieten. Zelfs de meest kieskeurige leden van het huishouden zullen niet eens beseffen dat ze restjes eten als je deze heerlijke gerechten maakt.

Groenten gecombineerd met overgebleven zoete aardappelen

Overgebleven zoete aardappelen kunnen worden gecombineerd met andere groenten om een heerlijk bijgerecht te maken.

Maïs en uien met zoete aardappelen

Maïs en uien met zoete aardappelen
Maïs en uien met zoete aardappelen

De zoetheid van hele maïskorrels gaat heerlijk samen met zoete aardappelen. Voor een supermakkelijk gerecht: snijd een rode ui in plakjes en roerbak deze op het fornuis. Als de ui zacht is, voeg je een blikje uitgelekte maïskorrels toe. Roer er wat stukjes overgebleven zoete aardappel door. Bestrooi met zout en peper en verwarm vervolgens door.

Boerenkool en zoete aardappelen

Boerenkool en zoete aardappelen
Boerenkool en zoete aardappelen

Als je op zoek bent naar een voedingsrijke combinatie, bereid dan gestoofde boerenkool door deze in een pan met olijfolie en knoflook te roerbakken tot hij slinkt. Roer de overgebleven gebakken of gekookte zoete aardappelen erdoor en laat doorwarmen.

Geroosterde wortelgroenten

Geroosterde Wortelgroenten
Geroosterde Wortelgroenten

Snijd verschillende wortelgroenten in stukjes van ongeveer 2,5 cm. Gebruik elke combinatie van wortelen, pastinaak, bieten of raapwortels. Meng met olijfolie en kruiden naar keuze (zoals zout, peper, knoflook) en rooster ze vervolgens in een oven van 425 graden Fahrenheit gedurende 30 - 45 minuten. Roer één keer tijdens het koken. Voeg in stukjes gesneden overgebleven gebakken of gekookte zoete aardappel toe, roer opnieuw en kook nog eens vijf minuten.

Broccoli en zoete aardappelen

broccoli en zoete aardappelen
broccoli en zoete aardappelen

De smaak van zoete aardappelen past perfect bij geroosterde broccoli. Volg de basisinstructies voor het braden van broccoli in de oven, wat inhoudt dat je de broccoliroosjes met olie gooit, op een bakplaat uitspreidt en ongeveer een half uur op 400 graden Fahrenheit kookt. Voeg de laatste vijf minuten stukjes gekookte zoete aardappel toe, roer om te combineren. Indien gewenst kun je naast de broccoli ook andere groenten roosteren, zoals stukjes paprika of courgette.

Heerlijke zoete aardappelkantjes

Zoete aardappelen kunnen gemakkelijk worden omgezet in verschillende interessante en smakelijke bijgerechten waarvoor geen extra groenten nodig zijn.

Hartige zoete aardappelpuree

hartige zoete aardappelpuree
hartige zoete aardappelpuree

Als je gekookte of gebakken zoete aardappelen over hebt, kun je deze gemakkelijk omzetten in hartige aardappelpuree. Verwarm ze gewoon, doe ze in een kom en voeg water of melk, boter, zout en peper toe. Gebruik een aardappelstamper, vork of elektrische mixer om het mengsel luchtig te maken. Gebruik ze zoals je gewone aardappelpuree zou doen.

Zoete zoete opgeklopte zoete aardappelen

Suikerzoete opgeklopte zoete aardappelen
Suikerzoete opgeklopte zoete aardappelen

Als je zoete aardappelschotel over hebt die suikerachtig is, kun je er gemakkelijk een zoete versie van opgeklopte aardappelen van maken. Doe ze gewoon in een kom en mix ze met een elektrische mixer. Afhankelijk van de textuur hoeft u mogelijk niets toe te voegen. Je moet een smaaktest doen om te zien of ze zo goed zijn, of dat je meer zoetstof, vloeistof of kruiden zoals kaneel, nootmuskaat of piment moet toevoegen. Voor een superzoete toets garneer je met marshmallows en plaats je deze een paar minuten onder de grill.

Zoete Aardappelkroketten

Zoete Aardappelkroketten
Zoete Aardappelkroketten

Voor een creatieve kijk op aardappelkroketten kun je ze maken met zoete aardappelpuree in plaats van gewone aardappelpuree. Voor een zoete versie kun je gekonfijte zoete aardappelen pureren als basis voor dit recept. Voor een hartige versie begin je met basis gebakken zoete aardappelen en pureer je deze met een beetje boter en zout. Volg dan een basisrecept voor aardappelkroketten. Je hoeft alleen maar het ei en de melk of room erdoor te roeren, balletjes of pasteitjes te rollen, te bestrijken met een eierwasmiddel, te bestrijken met paneermeel en te bakken.

Zoete Aardappelsoufflé

Zoete Aardappelsoufflé
Zoete Aardappelsoufflé

Gebruik overgebleven gekookte zoete aardappelen, een paar eieren en andere keukenbenodigdheden om een heerlijke soufflé te bereiden. Dit recept voor zoete aardappelsoufflé krijgt zijn zoetheid door de unieke toevoeging van ananas uit blik. Wat een smakelijke, tropische traktatie!

Zoete Aardappelbeignets

Zoete Aardappelbeignets
Zoete Aardappelbeignets

Gebruik een basisrecept voor groentebeignets om hartige zoete aardappelbeignets te bereiden. Of gebruik voor een zoetere traktatie een recept voor appelbeignets, maar gebruik voor de helft van de appels stukjes overgebleven gekookte zoete aardappel. Deze smakelijke traktatie lijkt op kroketten, maar de beignets worden in olie gebakken in plaats van in de oven.

Hoofdgerechten met overgebleven zoete aardappelen

Zoete aardappelen zijn niet beperkt tot de status van bijgerechten. Ze kunnen ook een hoofdingrediënt zijn in een aantal geweldige hoofdgerechten.

Runderstoofpot met zoete aardappelen

Runderstoofpot Met Zoete Aardappelen
Runderstoofpot Met Zoete Aardappelen

Bereid je favoriete recept voor rundvleesstoofpot en roer er vlak voor het serveren stukjes gebakken of gekookte zoete aardappelen door. Laat ze lang genoeg in de hete vloeistof liggen om door te verwarmen. Je kunt de gewone aardappelen uit het originele recept weglaten en vervangen door zoete aardappelen. Of, voor een extra geruststellend hartig gerecht, maak het recept zoals het is, door simpelweg voorgekookte stukjes zoete aardappel toe te voegen aan de originele ingrediëntenlijst.

Herderstaart met zoete aardappel

Shepherd's Pie met zoete aardappel
Shepherd's Pie met zoete aardappel

Maak je favoriete Shepherd's Pie-recept, op basis van vlees of een veganistische versie. In plaats van de ovenschotel te beleggen met gewone aardappelpuree, kies je voor hartige zoete aardappelpuree.

Gevulde zoete aardappelen

Gevulde zoete aardappelen
Gevulde zoete aardappelen

Als je hele zoete aardappelen over hebt die gebakken of gekookt zijn, verander ze dan in gevulde zoete aardappelen. Snijd ze gewoon doormidden en schep er een beetje van het vruchtvlees uit, dat je opzij kunt zetten om zoete aardappelpuree te maken. Vul vervolgens het holle gedeelte met een mengsel van je favoriete groenten met kaas of vlees. Een Tex-Mex-combinatie van maïs, gesneden olijven, gesneden jalapenos, gekookte kip en witte kaas zou bijvoorbeeld heerlijk zijn. Bak in een oven van 350 graden Fahrenheit gedurende 20 minuten of tot het warm is.

Gehaktbrood met verborgen zoete aardappelen

Zoete Aardappel Gehaktbrood
Zoete Aardappel Gehaktbrood

Bent u op zoek naar een manier om meer groenten in het dieet van uw gezin te stoppen? Of wilt u, gezien de hoge prijs van de boodschappen, een manier vinden om het gehakt verder te helpen brengen? Je zult blij zijn om dit verborgen groenterecept voor zoete aardappelgehaktbrood te ontdekken. Het maken van dit gerecht is een geweldige manier om overgebleven zoete aardappelen te gebruiken en tegelijkertijd het meeste uit een pond rundergehakt of kalkoen te halen.

Zoete Aardappelhash Met Ei

Zoete Aardappelhash Met Ei
Zoete Aardappelhash Met Ei

Snijd de overgebleven zoete aardappelen in stukjes of reepjes. Bestrooi met zout en peper. Roerbak in voorverwarmde olijfolie tot het gaar is. Doe het op een bord en garneer met een gebakken ei, bereid zoals jij het lekker vindt.

Zoete Aardappelvoorgerechten

Overgebleven zoete aardappelen kunnen ook een geweldig ingrediënt zijn voor ma altijdvoorgerechten, zoals soepen en hapjes.

Quinoa zoete aardappelsalade

Quinoa-zoete aardappelsalade
Quinoa-zoete aardappelsalade

Kook een partij quinoa en breng op smaak met zout, kaneel en komijn. Voeg dan wat in blokjes gesneden gekookte zoete aardappel toe. Laat afkoelen en serveer als salade, of serveer warm naast reepjes Romeinse sla, zodat iedereen zijn eigen quinoa-zoete-aardappelslawraps kan samenstellen. Je kunt ook een blik uitgelekte maïs en/of een blik uitgelekte zwarte bonen erdoor mengen.

Zoete Aardappelhummus

Hummus van zoete aardappel
Hummus van zoete aardappel

De basis voor hummus hoeft niet beperkt te blijven tot kikkererwten. Vervang de overgebleven zoete aardappelpuree door maximaal de helft van de kikkererwten (ook wel kekerbonen genoemd) in je favoriete hummusrecept. Serveer met pitabroodje, stengels bleekselderij, wortelstokjes of tortillachips.

Zoete Aardappelsoep

Zoete Aardappelsoep
Zoete Aardappelsoep

Als je nog heel wat gebakken of gekookte zoete aardappelen over hebt, maak dan een portie zoete aardappelsoep. Gebruik gewoon je favoriete recept voor pompoensoep, maar vervang de pompoen door een gelijkwaardige hoeveelheid zoete aardappel.

Chili

Vegetarische Chili
Vegetarische Chili

Vergroot de smaak en voedingswaarde van je favoriete vegetarische chilirecept of chilirecept door stukjes stevige overgebleven zoete aardappelen toe te voegen. Om te voorkomen dat ze papperig worden, wacht u met het toevoegen van voorgekookte zoete aardappelen tot ongeveer vijf minuten voordat u ze serveert. Dit geeft ze net genoeg tijd om door te warmen.

Gebakken producten met overgebleven zoete aardappelen

Overgebleven zoete aardappelen kunnen erg handig zijn bij bakrecepten. Zoete aardappelen zijn uitwisselbaar met pompoen in zoete lekkernijen. Hetzelfde geldt voor pompoen, eikelpompoen en enkele andere soorten winterpompoen.

Zoete Aardappel Snel Brood

Snel brood van zoete aardappel
Snel brood van zoete aardappel

Wist je dat je gekookte zoete aardappelen kunt vervangen door pompoen in je favoriete pompoenbroodrecept? Het is waar! Pureer de overgebleven gekookte zoete aardappelen en vervang deze door onze gepureerde pompoen uit blik. Voor je puree kun je plan zoete aardappel gebruiken. Of, als je op zoek bent naar een meer cakeachtige smaak, gebruik dan een overgebleven zoete aardappelschotel die gezoet is.

Zoete Aardappeltaart

Je kunt supersnel een zoete aardappelcake maken met een gele cakemix, een kopje zoete aardappelpuree en een paar basisingrediënten (een theelepel nootmuskaat, drie eieren en een half kopje melk). Bak op 350 graden in een engelenvoedsel- of bundt-pan gedurende ongeveer 45 minuten. Als het afkoelt, bedek het dan met in de winkel gekochte of zelfgemaakte roomkaasglazuur. Maak het desgewenst wat leuker door wat stukjes pecannoot of walnoot op het glazuur te leggen.

Zoete Aardappelmuffins

Zoete Aardappelmuffins
Zoete Aardappelmuffins

Zoete aardappelen worden vaak gebruikt als vervanging voor eieren bij veganistisch bakken. Zelfs als je geen veganist bent, is deze techniek een geweldige manier om overgebleven zoete aardappelen te gebruiken. Vervang eenvoudigweg 1/4 kopje pure zoete aardappelpuree, gekookt voor één ei, in uw favoriete muffinrecept. Je kunt een of alle eieren in muffinrecepten en andere bakproducten vervangen. Deze vormen een geweldige snack of een snel ontbijt. Je kunt ze zelfs invriezen voor later.

Zoete Aardappeltaart

Zoete Aardappeltaart
Zoete Aardappeltaart

Aangezien recepten voor zoete aardappeltaart vereisen dat de knollen worden gekoeld en geschild, is dit het perfecte gerecht om te maken als je een voorraadje zoete aardappelen in de koelkast hebt liggen. Het is een heerlijk dessert dat zowel warm als koud gegeten kan worden. Voor een superrijke traktatie, garneer met verse slagroom en serveer met advocaat om te drinken.

Veel opties voor overgebleven zoete aardappelen

Het hebben van overgebleven zoete aardappelen opent de deur naar veel heerlijke receptmogelijkheden. Probeer een (of meer!) van deze smakelijke gerechten de volgende keer dat je extra hebt. Jij en je gezin zullen zeker zoveel van deze ideeën genieten dat je de volgende keer dat je een aantal van deze kleurrijke knollen kookt, misschien expres extra zoete aardappelen wilt maken. Je kunt dezelfde receptideeën ook gebruiken als je overgebleven yams hebt.

Aanbevolen: