Hoe u een voedselactie organiseert

Inhoudsopgave:

Hoe u een voedselactie organiseert
Hoe u een voedselactie organiseert
Anonim
Vrijwilligers verpakken ingeblikte goederen bij voedselinzameling
Vrijwilligers verpakken ingeblikte goederen bij voedselinzameling

Leren hoe je een voedselactie organiseert is eenvoudig en kan je hele gemeenschap gezond en gelukkig houden. Of je nu een kerk, school of bedrijf bent, het starten van je eigen voedselactie kan een leuk en eenvoudig liefdadigheidsproject zijn.

Je eetpatroon plannen

De manier waarop voedselinzamelingen werken is eenvoudig: je zet een locatie op waar mensen ongeopend voedsel kunnen afgeven, en vervolgens bezorg je dat voedsel op een plek waar het wordt uitgedeeld aan mensen in nood. Het meeste werk dat gepaard gaat met het organiseren van een voedselactie gebeurt vóór en na de daadwerkelijke inzameldagen.

Kies een partnerorganisatie

Elk bedrijf, kantoor, kerkgroep, schoolgroep of andere organisatie kan een voedselactie organiseren. Tenzij u een voedselbank of een andere organisatie bent die voedsel rechtstreeks uitdeelt aan mensen in nood, kunt u het beste een partnerorganisatie kiezen. Zoek naar voedselbanken in de buurt en neem contact met hen op om te zien wie op dat moment de grootste behoefte aan donaties heeft.

Maak een lijst met donatie-items

Zodra u een partnerorganisatie heeft, kunt u beginnen met het maken van een lijst met donatie-items. Dit zorgt ervoor dat de voedselbank echt krijgt wat ze nodig hebben en niet blijft zitten met een heleboel spullen die verloren gaan.

  • Houd bij het maken van een lijst rekening met de hoogste behoeften van de voedselvoorraad, de tijd van het jaar waarin u uw schijf gaat hosten en de opslagmogelijkheden van de voorraadkast.
  • Donatielijsten kunnen 1 tot 20 items of minder bevatten, zodat donateurs zich niet overweldigd voelen door hun opties.
  • Wees specifiek over maten, variëteiten en verpakkingen. Sommige locaties willen bijvoorbeeld geen glazen verpakkingen of alleen de kleinste blikjes groenten.
  • Vermijd merknamen, zodat iedereen het gevoel heeft dat ze kunnen doneren, ongeacht hun budget.

Identificeer uw doeldonoren

Als u weet wie volgens u zal doneren aan uw voedselactie, kunt u de inzamellocaties selecteren en waar u uw evenement op de markt brengt. Bent u een groot kantoor dat alleen medewerkers en klanten vraagt om te doneren, of bent u een kerk die alleen parochianen vraagt om te doneren? Hoop je dat de hele gemeenschap meedoet?

Kies uw data voor de voedselinname

Voedingsacties vinden doorgaans plaats in de loop van een week of minder. Dit houdt de zaken beheersbaar voor organisatoren en vrijwilligers, maar geeft mensen nog steeds de tijd om hun donaties binnen te brengen. Een goede manier om uw data te kiezen, is door uw partnerorganisatie te vragen welke maanden of weken de meeste behoeften hebben. U kunt uw rit een week of twee vóór een van deze tijden plannen.

Kies uw voedselinzamelingslocaties

Waar u feitelijk voedseldonaties inzamelt, wordt bepaald door wie uw doeldonoren zijn. Voor onbemande inzamelpunten heeft u grote inzamelboxen nodig, die u vaak bij plaatselijke winkels kunt krijgen. Als u over bemande verzamelplaatsen beschikt, heeft u klaptafels en dozen van allerlei verschillende afmetingen nodig. Zorg ervoor dat je toestemming hebt om donaties in te zamelen op elke locatie die je selecteert.

Marketingmateriaal maken en distribueren

Nu u alle details heeft uitgewerkt, is het tijd om marketingmateriaal te gaan maken om uw voedselactie onder de aandacht te brengen.

  • Zorg ervoor dat al het marketingmateriaal dezelfde merknaam heeft, zodat ze gemakkelijk als hetzelfde project kunnen worden geïdentificeerd als ze op verschillende locaties worden gezien.
  • Vermeld data, tijden, afleverlocaties, de lijst met donatie-items, de naam van uw groep en de naam van uw partnerorganisatie op al het materiaal.
  • Hang fondsenwervingsflyers op openbare prikborden.
  • Maak een Facebook-evenement aan voor de voedselactie.
  • Deel virtuele flyers op sociale media.
  • Stuur een e-mail naar uw netwerk.
  • Werk samen met het postkantoor om kleine flyers in elke brievenbus in de stad te krijgen.

Vrijwilligers verzamelen

Je hebt vrijwilligers nodig om te helpen bij het plannen van de voedselactie, het opzetten van de verzamellocaties en eventueel het bemannen van de verzamellocaties. Zodra de donatieperiode voorbij is, heb je ook vrijwilligers nodig om de donaties in te laden en te bezorgen. Gebruik een gratis, online aanmeldingstool zoals SignUpGenius.com of SignUp.com om vrijwilligers te organiseren. Laat shirts maken zodat alle vrijwilligers gemakkelijk herkenbaar zijn en wijs een hoofdvrijwilliger aan om elke locatie of specifieke taak te beheren.

Voedseldonaties verzamelen

Zorg ervoor dat uw verzamelsites zijn gemarkeerd met al uw informatie. Je kunt ze zelfs versieren om ze aantrekkelijker te maken. Er zijn verschillende manieren waarop u de voedseldonaties kunt inzamelen, afhankelijk van de grootte van uw groep en uw inzamelgebied.

  • Als u buiten de locatie verzamelt, zoek dan naar openbare plaatsen met veel verkeer, zoals banken, benzinestations en het postkantoor.
  • Off-site inzamellocaties waar het voedsel wordt verkocht dat je inzamelt, zijn ideaal omdat mensen hun donaties op één locatie kunnen kopen en afgeven.
Vrijwilligers die voedsel inpakken
Vrijwilligers die voedsel inpakken

Inzamelpunten voor kleine voedselinzamelingen

Als je een kleine groep bent, zul je het meest succesvol zijn met een kleinere voedselactie. Kleine voedselinzamelingsacties opereren vanuit één inzamellocatie en kunnen een eendaags donatie-evenement organiseren.

  • Plaats grote collectebussen vlak naast alle hoofdingangen van uw kantoor of kerk, zodat mensen eraan worden herinnerd wanneer ze het gebouw binnenkomen en verlaten.
  • Zoek een winkel die de voedselartikelen verkoopt die je verzamelt en zet daar een bemande tafel of onbemande dozen klaar voor donaties. Winkelmedewerkers kunnen helpen donaties te promoten en veilig te stellen.
  • Kies een dag waarop vrijwilligers met vrachtwagens rond kunnen rijden om donaties te verzamelen die mensen op hun veranda achterlaten.
  • Als je bederfelijke spullen verzamelt, zorg dan dat er een donatiestand wordt opgezet op de plaatselijke boerenmarkt.
  • Organiseer een evenement zoals een dans- of vakantiefeest en vraag gasten om te betalen met gedoneerde etenswaren in plaats van te betalen voor een kaartje.

Grote verzamelplaatsen voor voedselinzameling

Als je een grote groep vrijwilligers hebt of van plan bent donaties in te zamelen in een groot gebied, zoals de hele stad, wil je meer dan één inzamellocatie hebben.

  • Werk samen met een winkelketen en zorg voor verzamelboxen op al hun locaties, zoals een bankketen, supermarktketen of dollarwinkelketen.
  • Plaats vrijwillige "shoppers" bij supermarkten om een tafel vol met uw donatieartikelen te bemannen. Ze kunnen mensen vragen deze items aan hun winkelwagentje toe te voegen, zodat donateurs niet naar de items hoeven te zoeken.
  • Werk samen met een vrachtwagenbedrijf en laat kleine of grote vrachtwagens op verschillende locaties staan om donaties in te zamelen.
  • Zorg ervoor dat vrijwilligers klaarstaan om donaties aan te nemen bij de aflever- en ophaallijnen van de school en deze rechtstreeks in een kleine schoolbus of busje te laden.

Distributie van voedseldonaties en bedankjes

Zodra je alle voedseldonaties hebt verzameld, moet je ze naar je partnerlocatie brengen. Zorg ervoor dat u het succes van uw voedselactie onder de aandacht brengt door te delen hoeveel voedsel er is ingezameld. Mensen vinden het leuk om foto’s te zien van alle gedoneerde spullen bij elkaar, omdat dit laat zien hoeveel impact er is gemaakt. Door iedereen te bedanken die heeft geholpen met je evenement, wordt iedereen eraan herinnerd dat dit een teamprestatie was.

Manieren om voedsel naar de eindbestemming te krijgen

Het meenemen van voedseldonaties van uw inzamelpunten naar de plaats waar het allemaal zal worden gedistribueerd, kan net zo leuk zijn als het verzamelen van de items. Zoek naar manieren om een gedenkwaardige afzet te organiseren en de hele gemeenschap enthousiast te maken voor jouw eetactie.

  • Bezorg het eten in een gedenkwaardig voertuig, zoals een brandweerwagen, schoolbus, hooiwagen getrokken door een tractor of zelfs een kiepwagen.
  • Organiseer een donatieparade waarbij vrijwilligers het voedsel van de verzamelplaats naar de voedselbank dragen. Mensen kunnen versierde dozen dragen en wagens vol voedsel trekken.
  • Roep de hulp in van een lokaal professioneel sportteam of een militaire eenheid in uniform of teamuitrusting om de aandacht te trekken.

Manieren om donateurs en vrijwilligers te bedanken

Gebruik dezelfde middelen als voor de marketing van uw evenement, om donateurs op te volgen en hen te bedanken voor hun deelname. Erken uw vrijwilligers in deze flyers, berichten of e-mails, zodat ze enige publieke erkenning krijgen voor hun hulp. Stuur bedankkaartjes naar lokale verzamelsites.

Creatieve ideeën voor motivatie voor voedselaandrijving

Hoewel je een succesvolle, standaard voedselactie kunt organiseren, is een manier om meer mensen erbij te betrekken het gebruiken van creatieve motivatie-ideeën. Van wedstrijden tot thema's, alles wat donateurs enthousiast maakt over uw project zal de donaties die u ontvangt verhogen.

Thema-ideeën voor voedselaandrijving

De thema's van de voedselinspanning bevatten vaak woordspelingen in de vorm van grappige slogans of bevatten het seizoen.

  • Can Hunger - Verzamel alleen ingeblikte goederen.
  • Een appel per dag houdt de honger buiten de deur - Verzamel plastic potten met appelmoes, plastic bekers met appelmoes en zelfs zakken met appelchips.
  • Uncanny Meat Drive - Verzamel hoognodig ingeblikt vlees zoals kip, SPAM, ham, tonijn en zalm.
  • Get Crackin' on Hunger - Verzamel alle soorten crackers die vol zitten met volle granen.
  • Pantry Raid - Verzamel voorraadbenodigdheden zoals kruiden en specerijen, bakolie en bakartikelen zoals meel en suiker.
  • Geef meteen een ma altijd - Verzamel gezonder instantvoedsel zoals instant aardappelpuree, instant haver en instant rijst.
  • Word gek! - Verzamel eiwitrijke, ongezouten noten en notenboters of alternatieven voor notenboter.
  • Verwarm hun hart - Verzamel ingeblikte of verpakte items die doorgaans warm worden geserveerd, zoals soepen, stoofschotels en chili.
  • Breng ons uw ontbijt - Verzamel niet-bederfelijke ontbijtproducten zoals volkoren ontbijtgranen, ontbijtrepen, pannenkoekenmix, siroop en zelfs houdbare melk of melkpoeder.
  • Allergisch voor honger - Verzamel basisvoedsel alternatieven voor mensen met voedselallergieën, zoals glutenvrije, notenvrije en zuivelvrije ingeblikte en verpakte voedingsmiddelen.

Ideeën voor voedselinzamelingsacties

Scholen en kantoren zijn de ideale groepen om van hun voedselactie een wedstrijd te maken, omdat er al een natuurlijke verdeling van kleinere groepen binnen de grotere groep bestaat. Door een competitief element toe te voegen, worden mensen enthousiast en gemotiveerd om meer te doneren. Probeer een prijs gedoneerd te krijgen, zodat de kosten van je evenement niet stijgen.

  • Game of Cans - Verdeel de groep in drie 'huizen', zoals de populaire show Game of Thrones, maar die van jou is gebaseerd op soorten ingeblikt voedsel. Je huizen kunnen Huisfruit, Huisgroente en Huisvlees zijn. Elk team zal proberen het meeste uit hun gedoneerde item te halen.
  • Break the Bank - Maak een doelthermometer voor elke groep met bovenaan een doelbedrag. Het doel is dat elk team probeert "hun bank kapot te maken" door gedoneerde items te verzamelen waarvan de winkelwaarde hoger is dan hun doelbedrag.
  • Variety Versus - Het doel van elk team is om de grootste verscheidenheid aan verschillende items te krijgen. Je kunt dit ook doen als een hele groepswedstrijd waarbij je probeert een grotere verscheidenheid aan items gedoneerd te krijgen dan vorig jaar.
  • Supermarktveiling - Geef elk team een gelijke tijdslimiet en een gelijk aantal vrijwilligers om te proberen het winkelend publiek in een supermarkt zover te krijgen dat ze artikelen kopen en doneren. Het team dat de meeste mensen weet te doneren, wint.

Voedseldrives gemakkelijk gemaakt

Als je een voedselactie goed plant, is het een eenvoudig liefdadigheidsproject dat in korte tijd een grote impact kan hebben. Voedselacties zijn belangrijk omdat lokale voedselbanken afhankelijk zijn van donaties om kinderen, gezinnen, volwassenen en senioren gezond te houden in hun gemeenschap.

Aanbevolen: