Hoe u een walkathon organiseert

Inhoudsopgave:

Hoe u een walkathon organiseert
Hoe u een walkathon organiseert
Anonim
wandeling
wandeling

Als je net leert hoe je een walkathon organiseert, wil je misschien klein beginnen. Als het doel van uw walkathon is om geld in te zamelen voor een goed doel, wat bij de meeste gevallen het geval is, hoeft u het eerste jaar geen $ 1 miljoen winst te maken. Houd het vanaf het begin eenvoudig en als alles goed gaat, vergroot u de reikwijdte bij elke volgende gebeurtenis.

Een walkathon organiseren

Krijg vrijwilligers

Voordat je iets anders gaat doen, zoek naar mensen die je willen helpen. Dit kunnen vrienden en familie zijn, of mensen die getroffen zijn door het goede doel dat u wilt steunen. Zelfs willekeurige mensen die u via de peuterspeelzaal van uw kind of een professionele organisatie ontmoet, zijn misschien bereid om vrijwilligerswerk te doen. Probeer gewoon niet alles zelf te doen.

Beslis waar je gaat lopen

Er zijn allerlei plekken waar je je walkathon kunt organiseren: in een park, op een middelbare schoolbaan of zelfs in een winkelcentrum. Kies een afstand en een locatie. Wandelingen van één mijl, twee mijl en vijf mijl zijn populair. Kortere afstanden zijn altijd minder intimiderend. Houd er rekening mee dat voor sommige locaties vergunningen nodig zijn, en je wilt een gebied waar je een feest kunt vieren als wandelaars klaar zijn met hun parcours. Als straten afgesloten moeten worden voor wandelaars, praat dan met een vertegenwoordiger van de plaatselijke politie om te zien wat u moet doen om dit te realiseren voordat u verder gaat met uw plannen.

Geef je wandeling een naam

Het bedenken van een gedenkwaardige naam voor het evenement is de beste kans om mensen te laten weten waar je walkathon over gaat. Als het ter nagedachtenis is aan een dierbare, kun je het bijvoorbeeld gewoon 'Sally's Walk' of 'Walk for Sally' noemen. Je kunt de oorzaak ook in de naam vermelden; door het bijvoorbeeld 'Walk for the Planet' te noemen. Het is een goed idee om ook de afstand van de wandeling in de naam te vermelden.

Promoot uw evenement

Je kunt niet bepaald een walkathon houden tenzij er mensen zijn die willen lopen. Je hoeft niet veel uit te geven om de boodschap over te brengen, vooral als je netwerkt. Maak een pagina voor je wandeling op Facebook en vraag vrienden om het woord te verspreiden. U kunt persberichten naar de plaatselijke krant sturen en flyers uitdelen op plekken waar mensen die van wandelen houden, zoals in de sportschool of in het park. U kunt zelfs contact opnemen met lokale tv- en radiostations, maar houd er rekening mee dat dit uw opkomst kan verhogen tot meer dan u realistisch gezien de eerste keer aankan. Misschien wil je de media op de hoogte stellen nadat de registratie is gesloten, zodat je de volgende keer al vroeg op de hoogte kunt zijn.

Registratieformulieren maken

Nu je mensen hebt die zich willen inschrijven voor de walkathon, moet je ze een manier geven om dat te doen. Maak een papieren formulier dat mensen per post of fax kunnen retourneren, of plaats een pdf- of elektronisch formulier online. Zorg ervoor dat het formulier alle logistieke informatie bevat, zoals datum, tijd en locatie. Mogelijk wilt u ook een ontheffing van aansprakelijkheid opnemen, waarin staat dat de organisatoren niet verantwoordelijk zijn voor eventuele verwondingen opgelopen tijdens de wandeling. Je kunt mensen registratiekosten laten indienen wanneer ze zich registreren, of je al hun toezeggingen laten doen op de dag van het evenement. Het is het beste om preregistratie aan te moedigen. Zo word je op de dag van de wandeling niet overrompeld door een menigte.

Zoek sponsors

Laat je vrijwilligers je helpen de straat op te gaan om steun te krijgen van lokale - en nationale - bedrijven. Bied in ruil voor hun steun aan om de bedrijfsnaam en/of het logo op het T-shirt van de wandeling te plaatsen, als u er een heeft, of op bewegwijzering langs het parcours. Of bied ze een kraam of een tafel aan in de feestruimte. Als uw wandeling voor een goed doel is, hoeft u niet al te veel moeite te hebben om sponsors te vinden. Voor hen is het een gemakkelijke belastingaftrek. Ze hoeven geen geld te doneren. Ze kunnen ook andere dingen doneren, zoals eten, drinken, entertainment, deurprijzen of zelfs de t-shirts zelf. Wees niet bang om te vragen. Het ergste dat kan gebeuren is dat je een nee krijgt.

Maak je klaar voor de grote dag

Dit is voor de meesten het meest stressvolle onderdeel van het organiseren van een walkathon; alle logistiek uitzoeken. Alle benodigdheden die u nodig heeft en die niet door sponsors worden bijgedragen, moet u zelf bestellen. Voor een klein evenement heb je gelukkig niet veel nodig; gewoon wat snacks en wat water om vermoeide wandelaars te verzadigen. U zult ook een geldkist (of meerdere) willen hebben, zodat u donaties kunt inzamelen, een tafel voor het eten en drinken, en een tafel voor registratie of geldinzameling. Zet alles minstens twee uur voor de aankomst van de wandelaars klaar, en zorg ervoor dat er vrijwilligers op het parcours staan, zodat niemand verdwa alt.

Neem na het evenement de tijd om te bespreken wat goed ging en wat je kunt verbeteren. Je kunt niet verwachten dat je eerste walkathon perfect zal zijn. Zelfs de langstlopende evenementen kunnen nog beter. Kijk maar eens hoe vaak het format van de Oscar-uitreiking is gewijzigd.

Aanbevolen: